Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Martina (Pá, 15. 10. 2021 - 01:10)

Lallo mail

lalla1 (Pá, 15. 10. 2021 - 00:10)

Ahoj, ještě jsem s evrátila. Vzhledem k bouřlivým komentům bych chtěla říct ještě tolik. Píšu si s Milunou tak, aby pochopila to podstatné. Vám bych chtěla jen dodat, že nejsem žádným fanatikem očkování, opatření a nemám žádnou radost z toho co se kolem nás děje. Nicméně troufnu si tvrdit, že stále nevíme co se děje, stále nevíme jak z toho definitivně...Epidemiologové ne neshodnou ale pokud se do problematiky začteme, lze zjistit jakou má epidemiolog historii, zda není alternativec případně víc obchodník nebo politik než vědec. A na základě takového prvního vyhodnocení si lze udělat obrázek kdo je skutečný nezaujatý vědec. A pokud je součástí početnější skupiny vědců, kteří přišli se stejnými závěry, je to můj člověk. Nechci se vyjadřovat k rozdílům mezi kmeny a mutacemi a podobným odbornostem...to mi nepřísluší. Co vím je, že vir lze oslabit a vymýtit, bude to ale nutné v celém světě ne jen v Aši a Košicích...a čím dřív tohle lidé pochopí, tím lépe. Ad tetanus. Ano Sars není tetanus, přesný rozdíl neznám opět nechávám na odbornících. Co ale opět vím zcela jistě a vy možná také, je to že viry např spalniček, černého kašle atd nám jaksi ožili a vrací se. Důvodem je, že lidé jaksi přestali bdít a maminky začali tato očkování podceňovat...a blíží se další průšvih. No snad to nebude tak horké no...Omlouvám se, jestli nudím, jen jsem měla potřebu sem napsat své oblíbené Sokratovo: Vím, že nic nevím...

Kača (Pá, 15. 10. 2021 - 18:10)

Tak pod toto se klidně podepíšu...Vůbec jsem nepochopila tu zlost zrovna na Lallu. Nikoho nepřesvědčuje o tom, že se má jít očkovat, nikoho nenapadá, že se neočkoval. Věcně, bez zbytečných ????!!!!! argumentuje.
Proč jste agresivní na ty nesprávné lidi?

Návštěvník (Pá, 15. 10. 2021 - 00:10)

očkování nezpůsobuje více mutací, ale naopak jejich počet snižuje, a s tím i pravděpodobnost vzniku nových nebezpečných variant. A to hned z několika důvodů.

Očkování vytváří nepříznivé podmínky pro virovou replikaci v naočkovaném infikovaném jedinci.
PETRA MLČOCHOVÁ, UNIVERSITY OF CAMBRIDGE
První je uvnitř našeho těla: „Očkování vytváří nepříznivé podmínky pro virovou replikaci v naočkovaném infikovaném jedinci,“ vysvětluje Mlčochová. „To znamená méně replikace a méně času vytvářet mutace.“ Nedávná (zatím nerecenzovaná) studie, na které se podíleli i vědci z University of Cambridge, sledovala vznik mutací u očkovaných lidí: „Zjistili jsme, že v zemích, kde je vysoká míra proočkování, klesá diverzita linií viru SARS-CoV-2. To znamená, že očkování výrazně omezuje evoluční schopnosti viru vytvořit únikové varianty.“

Druhý důvod souvisí s výše zmíněným „výpočetním výkonem“. Očkování snižuje počet nakažených lidí, a tím snižuje počet příležitostí, které virus dostává k uhodnutí dalších výhodných kombinací a k „vývoji“ nových variant.

Studie publikovaná v březnu 2021 v Nature navíc ukázala, že očkovaní jedinci, kteří se nakazí virem, v sobě mají významně menší virovou nálož, čímž se snižuje šance přenosu na další lidi. To opět snižuje počet příležitostí pro tvorbu a šíření mutací.

Největší nebezpečí pro vznik nové varianty je počet lidí, kteří ten virus mají. Když vakcinace zabrání masivnímu šíření viru, tak varianty vznikat nebudou.
JAN PAČES, AKADEMIE VĚD ČR
„Očkování, stejně jako prodělání nemoci, způsobí to, že ten virus se nemůže tak dobře šířit,“ popisuje Pačes. „Takže šířit se budou varianty, které tomu uniknou, nebo které budou úspěšně napadat naivní populaci (epidemiologové označují jako naivní takovou skupinu, která se dosud s virem nesetkala, pozn. red.) . Teď třeba vidíme, že ve státech, kde je vysoká proočkovanost, se ten virus šíří zejména u dětí a mladších dospělých. Když vakcinace zabrání masivnímu šíření viru, tak varianty vznikat nebudou.“

Dosáhly varianty svého maxima?
Česko i svět nyní řeší nástup varianty delta (B.1.617.2), která je ze známých variant zatím nejnakažlivější. V porovnání s „originálním covidem“ z jara 2020 jde o virus výrazně nakažlivější.

Foto: Ústav molekulární genetiky AV ČR
Oproti původnímu SARS-CoV-2 má delta varianta asi dvakrát vyšší reprodukční číslo.

Nicméně ani tato nová varianta není odolná vůči vakcínám. Červnová data z Británie například ukazují, že vakcíny Pfizer i AstraZeneca chrání efektivně proti takovému průběhu, který by vyžadoval hospitalizaci. Analýza týmu Financial Times ukazuje, že výsledky z Anglie, Skotska, Izraele i Kanady potvrzují účinnost vakcín Pfizer, AstraZeneca a Moderna i proti variantě delta.

Nejlepší způsob, jak v současné době bojovat s nově se objevujícími variantami, je rychle naočkovat co nejvíce lidí s vakcínou, co máme teď, protože i tyto vakcíny stále fungují i na různé varianty.
PETRA MLČOCHOVÁ, UNIVERSITY OF CAMBRIDGE

pro Milču (Čt, 14. 10. 2021 - 23:10)

https://www.youtube.com/watch?v=q98FymFMoxc

ytong (Čt, 14. 10. 2021 - 23:10)

Že vás administrátorka "Doktorky" nesmaže a nezruší-cikáni pomatení !! Vy jste ale tlupa retardů a opožděnců z údolí dutých hlav !!

Miluna (Čt, 14. 10. 2021 - 22:10)

To nejsou drby to je realita.Předpovídat můžeš co chceš když tomu věříš. Já to předpovídala taky že to po volbách zvednou a začnou šikanovat dál.A kdyby to opravdu začínalo být přesně tak jak nám říkaji tak to pak jen ukazuje jak to očkování nefunguje.Neni co se učit a přemýšlim o tom pomalu dva roky a akorát z toho vylézá to co říkali konspirátoři.Já ti zargumentuju zrovna tak.Ale jak sem psala ty si se rozhodla vstoupit do kolotoče očkování a byla to tvoje volba a respektujou ti to a mě by měli respektovat moje rozhodnutí.Taky se měj hezky.

Návštěvník (Čt, 14. 10. 2021 - 23:10)

Miluno, tys nevěděla, že na podzim přijdou virózy? Stačí použít mozek a nemusíš nic předpovídat. Taky mě po té době udivuje, že nevíš, že účinek vakcíny slábne. Tak he logický, že přijde na řadu třetí, čtvrtá dávka, dokud vir neoslabí tak, aby se s ním i člověk s horší imunitou popral bez následků. Jinak meleš kraviny a holky s tebou mají svatou trpělivost. Asi nějaká ženská solidarita, protože chlap by tě poslal dávno k čertu.
Třeba ty tady píšeš, že všechno je kovid a ptáš se, jestli neexistují jiný nemoci. A na druhou stranu, když se tady nezjeví dlouho někdo z očkovaných, hned dumáš, jestli žije. Takže kovid za nic nemůže, očkování může za všechno. Trochu primitivní uvažování.

Návštěvník (Čt, 14. 10. 2021 - 22:10)

Co to zase žvaníš. Lalla má svatou trpělivost ale ty jsi fakt zmetek. Proč se nesnažíš trochu ten mozek namáhat můžeš mi říct? Jsi fakt tak blbá, že neumíš pochopit, že očkování nefunguje, protože je nízká proočkovanost virus proto neslábne????? Nemyslela přemýšlet o viru ale přemýšlet mozkem namáhat si ho a snažit se pochopit co se ti říká a hlavně kolem tebe děje. Máš v sobě nebezpečnej vir to ti nestačí????

Návštěvník (Čt, 14. 10. 2021 - 23:10)

To ty jsi blbec když neustále opakuješ o proočkovanosti. Tohle se nedá proočkovat,mutuje to,tohle neni Tetanus bože!!!!! Kdy už to tupci jako ty pochopíte?!!

Návštěvník (Pá, 15. 10. 2021 - 00:10)

Ty se tady do těch lidí neser.

Návštěvník (Pá, 15. 10. 2021 - 00:10)

No ty vole, další Indián? Se množíte. Ty jsi epidemiolog?

Návštěvník (Čt, 14. 10. 2021 - 23:10)

Tak vzhledem k reálným číslům z minulého roku a teď, je vidět, že očkování zabírá. A to je hlavní. Vir zeslabuje.

Návštěvník (Čt, 14. 10. 2021 - 22:10)

Je to marný, je to marný, je to marný aneb - chytrému napověz, hloupého trkni, ale co v případě Miluny nevím, asi dát polenem po palici.

Miluna (Čt, 14. 10. 2021 - 22:10)

Já nekřičim to jen mam nervy. Ale víš jakej je v nás zásadní rozdíl?? Že ty věříš všemu kolem toho a já ne a to je ten rozdíl.Děje se opět to co lidi říkali už v srpnu.Do voleb to bude v klidu,týden před volbama začali zvedat nenápadně čísla k tisícovce a teď hned po volbách šup přes tisíc a hned vystrkujou drápy a já tomu prostě nevěřim že je to přesně takhle.Podle mě to zveličujou.Tohle ale už přiznal i Vojtěch že mediálně zveličujou.Já už mam pocit že už ani jiný nemoci nejsou.Podle mě je z toho dobrý náboženství,sekta a výdělek a já se tim nenechala ochcat a proto my dvě se nemůžeme shodnout.A že ještě věříš na proockovanost,tečka za tečkou to už mi fakt připadá divný.Kdy ta proočkovanost vznikne když to vždy po půl roce vyprchá a nikdy lidi nebudou mít stejný počet současně dávek aby byla proočkovanost.Vždy bude někdo ve skluzu.Kovid sem se rozhodla riskovat protože po roce lezení mezi hodně lidma a k tomu jak píšeš že je to tady nejhorší tak to už sem s tim musela někde přijít do kontaktu za ten rok a to nenosim ani respirátor už přes půl roku.

lalla1 (Pá, 15. 10. 2021 - 09:10)

.

Návštěvník (Čt, 14. 10. 2021 - 21:10)

Ne, svobodu ti nevzali, pořád máš možnost se svobodně rozhodnout. Stejně tak je svobodné rozhodnutí, že jdeš ven, kde tě může srazit auto, že jdeš kamkoliv, kde můžeš přijít k úrazu. Tvůj problém je v tom, že nic neděláš, nudíš se a tak vyhledáváš všechny ty nesmysly. Kdyby sis zaměstnala mozek užitečněji, neměla by jsi prostor na blbosti.

Miluna (Čt, 14. 10. 2021 - 22:10)

Tak teď mi připadá že ty nečteš co na neočkovaný nejspíš chystaji.Nevíš že neočkovanym budou možná chtít bránit vydělávat? Že se to týká teda Sergeje.A dobrej příklad s tim autem,takhle to beru a proto nevidim smysl se očkovat protože to bys nesměl sednout ani do auta.Já se rozhodla neočkovat tak ať mi daji pokoj ne?? Proč to vyhrožování??? Vyhrožuje někomu někdo u chřipky??? Tam se taky plnili nemocnice ale nikdo o tom nikdy takhle nemluvil a nestrašil.

Návštěvník (Čt, 14. 10. 2021 - 21:10)

Dej jí pokoj, vžyť má pravdu.

Miluna (Čt, 14. 10. 2021 - 22:10)

Děkuji.

Reklama

Přidat komentář