Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Návštěvník (Ne, 17. 10. 2021 - 11:10)

Slušněji by to nešlo?

Eduard Nud (Ne, 17. 10. 2021 - 13:10)

Jestli ti vadil ten brepta, tak se omlouvám. Ale já to nemyslel jako nadávku.

Návštěvník (Ne, 17. 10. 2021 - 15:10)

Ále. to je letitá zkušenost, že když ze mne někdo chce udělat blbce, tak dělá, že mi nerozumí. Jsem na to dost citlivý. Pardon. Omluva přijata.

Návštěvník (Pá, 10. 9. 2021 - 07:09)

Doufám že blízko Golgoty ... :-) Aby to teda bylo origo se vším všudy.

Lenka (Ne, 5. 9. 2021 - 19:09)

Nevěřící, mě připadají jako malé děti, kteří si myslí že nemůžou plavat, místo toho, aby si to vyzkoušeli.

Návštěvník (Ne, 5. 9. 2021 - 19:09)

Velmi hloupé, tak jako nerealistické náboženství, které je jen pro nevzdělané prosťáčky a břichatý klér, který profituje na hlouposti..

Lenka (Ne, 5. 9. 2021 - 20:09)

A které je realistické náboženství ? Mamon atd. Více vzdělaných, najdeš u věřících.

Bože (Čt, 9. 9. 2021 - 19:09)

Ale ty mezi ně zrovna nepatříš, co? Hroznej blábol.

Návštěvník (Ne, 5. 9. 2021 - 23:09)

Máš pravdu Mamon je bůh bohů , nikdy lidi neopustil na rozdíl od všech ostatních bohů které kdy lidé uctívali . Nikdy z jejich myslí nezmizel jako ti ostatní , mamon je totiž skutečný a věčný . A někteří vzdělaní už z té vzdělanosti blbnou !

Velvyslanec (Pá, 20. 8. 2021 - 22:08)

Ježíš nejenže se stal nebožtíkem ale třetí den vstal z mrtvých, poté se zjevil apoštolům posléze vystoupil do nebe kde žije doposud a vrátí se zpět :)... dříve nebo později, pouze Bůh ví kdy, nicméně Bible mluví o posledních časech tak že bude mor, katastrofy, zemětřesení, vyvstane národ proti národu, lidé budou úzkostní před tím co přichází na celý svět, před řevem burácejícího moře (není potřeba zmiňovat kolik ledovců roztálo a hladina moře se má zvednout...). Skoro by se zdálo že nyní jsou tak velké přírodní katastrofy jako nikdy v historii, to co se stalo jen tento rok kdy bylo a je ještě x požárů, povodní, tornáda skoro týden co tyden někde kolem nás, nejen v ČR ale i v Polsku, na Slovensku krajem tohoto týdne i v Německu.... skoro by se zdálo že již to může přijít kdykoliv kdy se Ježíš vrátí ve slávě zpět na tuto zem ale s ním i soud celého lidstva. Je psáno, že e Ti kdo v Něj uvěří budou zachráněni ale ti kdo neuvěří jsou již předem odsouzeni... možná tvrdá slova, v kontextu ale s tím že Bůh poslal svého jediného Syna na smrt na kříži za to aby nás zachránil, přivedl zpět k sobě s tím že nám dá život věčný po smrti v ráji, ta slova vyblednou, Bůh za nás zaplatil největší cenu, nechal kvůli nám popravit svého Syna, kus sebe samotného. Možná by si někdo řekl vždyť to byl Bůh, ten přece musí zvládnout vše, jenže on na sebe vzal podobu člověka a bylo mu dáno lidské tělo, protrpěl kvůli nám agónii a bolest na kříži až k smrti. Je rok 2021, 2021 let po Ježíši, všechno se počítá před a po Kristu, i dnes, Bůh to tak zařídil. Vážení Bůh nepřišel proto aby někoho zatratil ale aby skrze Krista každého z nás zachránil, pro nás je to nezasloužená milost, nic víc, opravdu nic víc a rozhodnutí je na každém z vás, máme od Boha svobodnou vůli. Člověk může v životě dosáhnout čehokoliv, vzdělání, kariéry, může nastřádat bohatství a kdo ví co ještě, ale k čemu mu to je pokud ve výsledku ztratí svoji duši pokud se nepotká s Kristem ?? Do hrobu si nikdo z nás nic nevezme, pokud se rozhodneme v životě pro Krista budume žít dále a nejen to, Bůh zaslibuje že pro nás připraví tak majestatné věci, že o tom nikdy oko nevidělo ani ucho neslyšelo. Dnes je tomu 16 let kdy jsem se potácel v těžkém životním stavu, v depresích a v čase kdy jsem chtěl spáchat sebevraždu...pak ale přišel Bůh, respektive přišel jsem zbitý já nejprve k Němu, protože byl mojí poslední nadějí, řekl jsem mu zdá pokud skutečně existuje ať se mi dá poznat...a On to udělal, nikdy bych nevěřil tehdy tomu, že jednou budu tam kde jsem dnes, opět radostný, svobodný s chutí do života, s vlastní rodinou...a hlavně s Ním...když jsem mu vyznal svoje hříchy, Jakoby ze mne spadla hora kamení, byl to skutečný a naprosto intenzivní zážitek. Kdokoliv z vás Ho může poznat taky...On je živý

Návštěvník (Pá, 20. 8. 2021 - 22:08)

Ježíšovo narození, ani úmrtí, natož zmrtvýchvstání není zaznamenáno žádným z tehdejších kronikářů. Tím vzniká otázka jestli byl významnou osobností nebo nábožensky, či lidově vytvořenou legendou a mýtem z osudu obyčejného i hrdinského vazala. Touto skutečností je ohrožen i současný, používaný kalendář. Jeho zmrtvýchvstání lze vysvětlit i tak, že nebyl dostatečněně usmrcen a dožil jako obyčejný pozemšťan. Kříž dodnes používaný křesťany jako symbol se v té době nepoužíval. Římané ukřižovávali v té době na kříži ve tvaru X. Milí křesťané. Mám vás rád, ale šlapete vedle.Jako ve všem.

Wiki (Čt, 14. 10. 2021 - 14:10)

nemáš pravdu, když tvrdíš ...Římané ukřižovávali v té době na kříži ve tvaru X....

Návštěvník (Čt, 14. 10. 2021 - 14:10)

Ty jsi tam byl? Já ne. Jsem odkázán jen na historické prameny.

Wiki (Čt, 14. 10. 2021 - 16:10)

Já čerpám z wikipedia

Návštěvník (Čt, 14. 10. 2021 - 23:10)

Je úplně jedno odkud čerpáš , jsou to všechno jen hypotézy a dohady těch co ty prameny vytvořily .

Návštěvník (Čt, 14. 10. 2021 - 16:10)

https://www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo

Wiki (Čt, 14. 10. 2021 - 16:10)

uveď své prameny

Návštěvník (Čt, 14. 10. 2021 - 17:10)

Příteli. Od studia už mne dělí více než čtyřicet let a nepovažuji se za experta na religiozitu, ani na symboly. Možná jsem se nechal ovlivnit vyjádřením (omylných) odborníků. Jen jsem se zapojil do diskuse. Pokud máš přesnější informace, rád se nechám poučit.

Návštěvník (Čt, 12. 5. 2022 - 11:05)

Když nevíš jak vypadá ukřižování - zajeď si do Saúdské Arábie - tam má ukřižování velkou tradici a používá se dodnes. Případně se můžeš účastnit nějaké demonstrace a můžeš si ukřižování vyzkoušet.

Jan (Ne, 15. 5. 2022 - 16:05)

U nás se dá také ukřižovat a nemusí se tak daleko. Já bych si to také chtěl vyzkoušet ale bez hřebů, kdo se mě ujme?

Reklama

Přidat komentář