Reklama

Podvazky a punčochy

Aramis (Pá, 25. 6. 2021 - 07:06)

Tak včera mi doputoval ten podvazkový pas Vintage 6 Y a sdílím tvoje nadšení,Karolíno. Je zhotoven z jemného pružného tylu (Nylon/Lycra) a na těle je velmi příjemný, tahouny v přiměřené šíři, v nastavitelném provedení s 12 kovovými velvetami takže zajišťují rovnoměrný tah po celém obvodu punčochy. Podle mého názoru povedený kousek spodního prádla a všem milovnicím ( a milovníkům) jej doporučuji odzkoušet, pořizovací cena velmi příjemná. Takže bych chtěl tímto ti též Karolíno poděkovat za dobrý tip. A už se na mě nezlob za ty moje hlášky týkající se tvého bílého prádla a kostela, já mám bílé spodní prádlo rád i když je náročnější na údržbu, koneckonců ten popisovaný pás jsem si koupil v bílé barvě.

karolina (Po, 28. 6. 2021 - 21:06)

To jsem ráda, že se ti líbí, i já jsem s ním spokojená. Ted sice toto prádlo nenosím, navíc jsem byla na dovolené v Turecku a tam nic takového ani neexistuje. Jedině letušky měly všechny punčocháče.
To je ten pravý dres cod, i prodavačky na letišti v těch lepších buticích. Já se nezlobím, každý nosí
to co jemu nejlepší. Jinak tu nějak zhrublo na té rubrice.

Aramis (Út, 29. 6. 2021 - 09:06)

No to jsem rád,že se nezlobíš a že mohu s někým normálním slušně diskutovat. Čekám teď ještě na dodávku objednaných ultratenkých punčocháčů,tak jsem zvědav,jak se osvědčí v tomto letním období. A jak se projeví v cenách zboží zavedení cel na zboží dodané ze zemí mimo EU.

karolina (St, 30. 6. 2021 - 05:06)

A to nosíš i v těch horkách punčocháče? Já jsem podvazkový pas odložila, ale kombiné ne, to chladí.

Aramis (St, 30. 6. 2021 - 08:06)

Ve vedrech punčocháče ani punčochy nenosím, ale ty objednané údajně ultratenké punčocháče chci odzkoušet. V rozkroku mají obšitý dostatečně široký otvor, takže by mohly odspodu dobře větrat a má to pro nás muže i další výhody ....
A jinak doufám,že jsi si v Turecku sluníčka dostatečně užila,takže máš pěkně opálené nohy a bylo by zbytečné je ještě pokrývat punčochami.

karolina (Čt, 1. 7. 2021 - 05:07)

Ano letos se mě zvlášt povedly čokoládové nohy, takže opravdu normální silonky nepotřebuji. Ale za chvíli začnou chladná rána a zase vytáhnu pas i ten který máš i ty. Silonky k němu vezmu hodně
průhledné, aby bylo vidět opálení.

Aramis (Čt, 1. 7. 2021 - 07:07)

Teď to podle předpovědi vypadá na pár chladnějších dní tak se punčochy budou hodit. Já nosím k šortkám tělové barvy, nejlépe odstín značený výrobcem jako Visone, takže nejsou na nohách ani moc vidět. Zajímavé u mě je,že ačkoliv se mi líbí bílé spodní prádlo, tak bílé punčochy anebo bílé neopálené nohy se mi nelíbí. Krásné nohy musí mít pěknou barvu a já mám raději na nohách žen tmavší barvy. Ale je to můj vkus, nikomu ho nevnucuji.

Ludmila01 (So, 3. 7. 2021 - 09:07)

Dobrý den Aramisi, Vámi zmiňovaný odstín Visone, případně Daino si dovolím zařadit mezi světlejší tělové. Na opálené pokožce velmi světlé, byť zcela průsvitné punčochy působí nepřirozeně, spíše.... " umělým dojmem ". Záleží taktéž na zvoleném outfitu. Osobně volím punčochy k opálené pokožce vždy o odstín tmavší, počínaje odstíny Bronzo, Lyon......až po antracit, případně černou ve velmi jemném provedení....5, 7, 8DEN.
Opět podotýkám....i pro paní Karolínu. Citlivě zvoleným odstínem punčoch dáte celkovému outfitu velmi výrazné....plus nebo ho v opačném případě, byť v dokonale padnoucích šatech, sukni...kostýmku... doslova a do písmene...zhatíte.

Aramis (So, 3. 7. 2021 - 21:07)

Zdravím Ludmilo, jsem rád,že jsi se po delší době zapojila do naší diskuse,neboť tvoje postřehy a zkušenosti pro mě byly vždy inspirující. Pokud se týká popisovaných barevných odstínů punčoch tak samozřejmě předpokládám,že žena s krásnýma nohama se chce líbit nejenom sobě,ale i svému okolí,takže volí takové punčochy a jejich barevné odstíny,které umožní jejím nohám vyniknout. Já jsem však jako muž spíše v pozici obdivovatele těch krásných ženských nohou a pokud si sám punčochy ze zdravotních důvodů oblékám,tak je většinou nosím pod kalhoty anebo teď v teplejším počasí ven k šortkám. A to spíše nechci aby byly punčochy na mých nohách moc vidět,proto volím spíše světlé hnědé odstíny,které se kryjí se současnou barvou pokožky mých nohou. Ale možná jsi mě inspirovala,že bych mohl být ve výběru barev svých punčoch odvážnější, moje manželka mi například tvrdí,že černé punčochy na mých nohách krásně ladí k mým outdoorovým 1/2 šortkám bambusové barvy a že mám nohy za které by se nemusela leckterá žena v mém věku stydět . . .

Ludmila01 (So, 3. 7. 2021 - 22:07)

Pokud tato diskuse bude mít alespoň " vzdáleně " srovnatelný přínos, jakou je kupříkladu Sex& café sexuální koučky Julie Gai Poupětové, pokud máte v povědomí,o jejích prezentacích, bude mít i tato diskuse....přínos pro všechny, kteří se o dané téma zajímají.

Aramis (Ne, 4. 7. 2021 - 09:07)

Jak už jsem dříve několikrát zopakoval, já se slušné diskusi nebráním, ale toto diskusní fórum je anonymní, takže nemohu zabránit různým diskusním příspěvkům,které s touto myšlenkou nemají nic společného. Přitom se dnes na internetu otevírá spousta zajímavých,dříve zcela tabuizovaných témat o kterých je možné si vyměňovat svoje zkušenosti, myslím,že i téma Podvazky a punčochy si slušnou a věcnou diskusi zaslouží.
Na videa sexuální koučky Julie Gai Poupětové jsem se na základě tvého upozornění podíval a odpovídá to duchu o kterém jsem hovořil v předchozím odstavci.

Ludmila01 (Ne, 4. 7. 2021 - 13:07)

Sex& Café jsem Aramisi zmínila pouze v tom smyslu...jakým lze pojmout diskusi i o velmi choulostivých tématech, kdy intimita a sexualita obecně již " není " do jisté míry tabu. U jejích prezentací, byť mám určitou míru zkušeností.. jsem si " doplnila vzdělávání " nejen co se sexuality týče....povědomí o pomůckách, trendech....
Troufnu si říci, že téma punčoch, podvazků...u obou pohlaví je do jisté míry stále vnímáno a spojováno spíše s erotikou...kdy jsou podvazky považovány ve větší míře jako součást intimních radovánek a potěšení partnera, než jako běžná součást každodenního života o které si lze bez ostychu pohovořit v širším spektru aniž bych se u toho musela červenat nebo se stydět. Příspěvky Vaše, Karolíny, Lally, Pepy a spousty dalších jsou velmi přínosné nejen svým obsahem, zkušenostmi....ale odráží i přístup...s jakým k tomuto tématu přistupují. Není mi proti srsti odpověď na otázku....jakým způsobem jsem oslavila den bez.. přirozeně za dodržení nejen hygienických, ale i estetických podmínek....aniž bych se u odpovědi musela nutně červenat....
Diskusi vnímám jako možnost výměny poznatků...zkušeností...u kterých lze čerpat nejen inspiraci, ale i určitou formu doplnění znalostí a povědomí....co se nosilo dříve....co se nosí nyní...jaké jsou trendy....od historie po současnost, byť jsou proloženy i " zvídavými " příspěvky. Ráda svými poznatky přispěji.... ovšem taktéž si ráda přečtu poznatky, které mne obohatí nejen zkušenostmi žen ale i mužů, kteří se s punčochami setkávají ve stále větší míře z nejrůznějších důvodů.
Přeji nejen Vám...ale i všem ostatním... příjemný prodloužený víkend.

Aramis (Ne, 4. 7. 2021 - 14:07)

S tvým "vysvětlením" jsi mi promluvila z duše Ludmilo. Pokud jsi si náhodou přečetla mé dřívější příspěvky tak jsem se například jasně vymezil proti vnímání podvazků a punčoch jako pouhé erotické spodní prádlo, upozornil jsem na to,že i v nabídkovém prodejním sortimentu jsou tyto kategorie jasně rozlišeny. A ještě bych chtěl dovysvětlit ten můj dotaz na ženy týkající se Dne bez spodního prádla (viz můj příspěvek z 22.6. ). Den bez spodního prádla není můj žádný originální výmysl, shodou okolností jsem se o něm dočetl toho dne na Seznamu.cz v rubrice příspěvků pro ženy. A protože jsem o něm předtím nikdy neslyšel,tak jsem vznesl v této diskusní rubrice dotaz, jak ten den tráví zde diskutující ženy, nic spojené s erotikou jsem tím nemyslel. Odpověď jsem na svůj dotaz žádnou nedostal,tak to beru tak,že ho ženy,podobně jako já,neznají. Také jsem se dozvěděl,že nějakého dne v dubnu se "slaví" Mezinárodní den spodního prádla atd.. Takže těch informací je dneska strašně moc a ne všechny musí být pravdivé. Tak se člověk raději zeptá těch,kterých se to hlavně týká ....

Ludmila01 (Ne, 4. 7. 2021 - 16:07)

Nejen Vaše příspěvky...si Aramisi přičítám velmi pečlivě. Zaujala mne taktéž Vaše prvotní zmínka o používání punčoch ze zdravotních důvodů....Váš dokonalý přehled co se dámských punčoch týče. Totéž mne zaujalo i u Pepy, v souvislosti s používáním podvazků, kdy si objednal pánské provedení od Riwaa-Nerona.
Na Váš příspěvek reaguji téměř " on-line ", kdy jsem druhý den po menším chirurgickém zákroku a na chvíli jsem si naordinovala malou porci příjemné relaxace.
Mezinárodní den spodního prádla si poznamenejte do diáře k datu 3.4.
Těmto " svátečním " dnům příliš neholduji...nejsou pro mne rozhodující v tom smyslu, že bych si neudělala čímkoli radost i v jiném období. Ať již zakoupením oblíbeného kousku prádla... punčoch, případně kosmetiky. Nedávno jsem si se zaujetím pročítala články týkající se retro " špičatých " podprsenek, kterou bych si v modernějším provedení dokázala představit pod halenkou nebo pod roláčkem i dnes...nejen v soukromí.
Při použití prádlového tylu ozdobné kraječkou... které by opticky zvýraznilo poprsí by svým způsobem eliminovalo i určité nepohodlí...co se tvaru prsou týče.
To by ovšem bylo téma poněkud odlišné....

Aramis (Ne, 4. 7. 2021 - 18:07)

Především ti Ludmilo přeji rychlou rekonvalescenci a příjemnou relaxaci po chirurgickém zákroku a volně bych navázal na téma,které si zmínila. Nemůžu si pomoct,ale z řady některých příspěvků, které se objevují i v tomto diskusním tématu ( tím nemyslím těch tvých) vyplývá,že existuje v naší společnosti dost ničím nepodložených mýtů o mužských ve spojení s dámským oblečením, obvzláště pak spodním prádlem,které se zcela automaticky spojuje s úchylným chováním. Je to podobné jako tvrzení,že podvazky=erotické prádlo a je jasné,že tato témata byla dlouho tabuizována a chybí jakákoliv osvěta společnosti v této oblasti. Přitom moderní terminologie rozlišuje v této oblasti 3 základní a zcela odlišné skupiny i ze sexuologického hlediska:
a) tzv. underdressing - tento termín označuje lidi,kteří našli zálibu ve spodním prádle opačného
pohlaví, rádi jej si jej oblékají a nosí, s jeho sexuálním využitím nemají nic společného a ani se
rádi v něm nepředvádějí na veřejnosti.
b) tzv.transvertité - tento termín označuje lidi,kteří našli zálibu v oblečení opačného pohlaví
(spodního i vrchního) a rádi se v něm předvádějí i na veřejnosti.
c) tzv. fetišisté - tento termín označuje lidi,kteří holdují spodnímu prádlu opačného pohlaví
výhradně ze sexuálních důvodů,mnohdy do té míry,že se jedná již o závislost,která se projevu-
tím,že kradou cizí spodní prádlo či nakupují tzv. použité spodní prádlo opačného pohlaví.
Pouze u této skupiny lidí lze toto chování ze sexuologického hlediska považovat za úchylku
vhodnou k léčení, skupiny a) i b) jsou zcela neškodní jedinci,kteří se od skupiny c) distancují.
Já to vysvětluji proto,že se i do tohoto diskusního fóra,které je anonymní, se neustále montují
se svými názory lidé,kteří nemají vůbec jasno ve zhora uvedeném rozlišení,vůbec se neobtěžují
s nějakým sebevzděláním a zcela automaticky všechny,kteří nevyhovují jejich omezenému
rozhledu pak zařazují do kategorie fetišistů. Takovýto lidé jsou pak v politice velmi snadno
manipulovatelní,neboť neustále omílají jednoduchá hesla a klišé. Mohl bych jmenovat zcela
konkretní přispěvatele a do jaké skupiny by bylo možné je na základě jejich příspěvků zařadit.
Neudělám to, ať si sami posoudí své dispozice a kam patří, já jsem se už dříve zařadil do sku-
piny a) a na tom si trvám. A ještě bych zmínil,že zhora uvedené dělení do skupin se zdaleka
netýká pouze mužů,ale i žen. Takže rád budu diskutovat o krásách spodního prádla,ale ne o
jeho využití v sexuální oblasti.

L. (Po, 5. 7. 2021 - 12:07)

Skvěle vypracováno

Aramis (Út, 6. 7. 2021 - 07:07)

Pokud bychom to dělení do zmíněných skupin vzali ze sexuologického hlediska do důsledku, tak ženy nosící kalhoty by měly patřit do skupiny b) - transvertité. Zajímavé na tom je to,že mužům nošení kalhot u žen nevadí,zatímco když si muž oblékne sukni a punčochy,tak ho řada z nich má za úchyla. Z uvedeného příkladu je tedy patrné,že v oblékání se uplatňuje pouze zvykové právo,které nemá s duševním zdravím nic společného. A z historie lidstva je také známo,že zvyková práva se v čase mění . . . .

Ludmila01 (Ne, 4. 7. 2021 - 21:07)

Děkuji Vám Aramisi za milé přáníčko...cítím se oproti pátku již mnohem lépe. Vaše kategorizace mne přiměla k určitému tichému zamyšlení a) do které skupiny se zařadit a za b) zda jsem s těmito lidmi kdy setkala. Ačkoli se svým zařazením problém nemám a zařadila se pod a) ...byť jsem schona si v soukromí obléci i ryze pánskou košili nebo šortky po osvěžující sprše.... víceméně z důvodu odpočinku a relaxace....u pomyslného b) jsem chvíli váhala, zda mne tito lidé určitým způsobem omezují nebo iritují do té míry, že bych s nimi odmítala byť i komunikovat. Sama jsem obdržela nabídku k darování, případně odkoupení použitých punčoch, což jsem striktně odmítla. V jiné diskusi si mi dotyčný pán dovolil nabídnout dokonce sebe s nadstandardní výbavou pro potěšení a tuším, že snad i se dvěma současně. Mohu Vám říci, že se mi zvedl nejen žaludek, ale mít ho po ruce.....tak by na dlouhou dobu zapomněl....na co " ho " má. Jak sám říkáte...diskuse jsou anonymní a již z několika slov komunikace si uděláte úsudek...." s kým máte tu čest ". Chtěla jsem se Vás Aramisi již několikrát zeptat vzhledem k Vašim kontaktům z Vašeho dřívějšího působení. Bylo by možné...zakoupit v našich zeměpisných šířkách dámské punčochy z produkce Elite Varnsdorf, které se vyráběly v 80tých letech z éry našich maminek? Mám na mysli původní v původním balení....k podvazkům. 100% nylonky.

Aramis (Ne, 4. 7. 2021 - 22:07)

100%-ní nylonky v původním balení z 80-tých let z produkce Elite Varnsdorf? Tak bohužel v tomto ti asi moc nepomůžu, já sám nosím punčochy pouze několik let ze zdravotních důvodů,jak již jsem se zmínil,takže nějaké zásoby z dřívějších let,když jsem v pletařském oboru působil,jsem si nevytvářel. A po změně režimu na konci 80-tých let a následné privatizaci se celý pletařský obor dost změnil,takže dnes již tam nějaké osobní vazby také nemám. Ale můžeš zkusit napsat přímo do současné Elitky Varnsdorf,zda tam nemají ještě nějaké starší zásoby z dřívějších nabídkových kolekcí. Teď jsem si vzpomněl,že zde uváděl Miky nějaké příspěvky ve kterých zmiňoval starší zásoby punčoch po mamince,dokonce se zmiňoval i o tobě,tak snad on by ti mohl s tím pomoci.
Jinak současná Elite Varnsdorf vyrábí a prodává podvazkové punčochy ze 100% PAD vláken v jemnosti 15 DEN pod obchodním názvem Karelie,ale o ty ti asi nejde,jak jsem pochopil z tvého dotazu.

Ludmila01 (Po, 5. 7. 2021 - 10:07)

Současnou produkci Elite Varnsdorf mám Aramisi v povědomí. Karelie, Melanie, Braňa... nejen co se punčoch týče, ale i klasických silonek.
Chtěla jsem si pouze zmiňované punčochy uchovat jako vzpomínku, včetně původního balení, v původním stavu. Pokusím se oslovit dle Vašeho doporučení přímo firmu Elite. U Evony si nejsem zcela jistá. Poté bych se případně pokusila oslovit širokou veřejnost. Hledat jehlu v kupce sena je sice velmi obtížné, ovšem nikoli neřešitelné.Přeji příjemný den.

Reklama

Přidat komentář