Reklama

děti a pláštěnky

Petra (Pá, 18. 6. 2021 - 22:06)

Jaka byla z tvych plastenek nejmin ponizující.Já měla ráda svůj pršiplᚍ protoze to nebyl neforemný smradlavý kus igelitu. A také vypadal líp hodil se mi k dzinam si pamatuju. Sice na něj mám horší vzpomínky kvůli tomu utahování kapuce ale mel krom této chyby na kapuci malý kšilt takze mi neprselo do obličeje. A mimichodem mel jsi nekdy plastenku typu ponco nebo jsi mel jenom kabat plastenku?

Yellow (Pá, 18. 6. 2021 - 22:06)

Nejmíň asi jeste tmave modry kabat, byl z gumy a vnitrek mel stejny, jako se dela vnitrek holinek, byl prijemny a byla to pomalu jako by bunda a pláštěnka zároveň. Pončo sem nikdy neměl.

Petra (Čt, 17. 6. 2021 - 14:06)

Ze začátku jsem měla nějaké žluté později v devíti letech mi máma koupila někde trochu módnější hezčí holínky vypadaly jako dámské módní perka. Ale k tomu žlutá pláštěnka byla k tomu pěst na oko jsem měla sto chutí z toho ty šňůrky vytahat a nechat to pradzné ty lajny na šňůrky.

Yellow (Pá, 18. 6. 2021 - 00:06)

To je dobry, ja nosil do skoro 14 fialové a pak pro změnu sem dostal zase červené..

Petra (St, 16. 6. 2021 - 19:06)

Já si takhle pamatuju jednou když mi bylo cca 10 jsem šla s mámou do Prahy do centra a bylo to na jaře bylo 12 stupňů a lehce poprchavalo. Šlo se na procházku do Prahy a samozrejmne jsem si musela vzít pláštěnku a gumaky. Pak jsme vyráželi a máma mi ve výtahu klasika v té době řekla ať si nandam kapucu. Udělala jsem to a pak ještě řekla utáhnout trochu tak jsem si to utáhla o milimetr z revolty a máma přišla ke mně a regulérně mi to utáhla jak to mám obvykle zavázala na mašli. Aspon v metru jsem ji mít nemusela a když jsme vylezli z metra venku byly totální špagáty tak jsem si mandala kapucu a utáhla ji dobrovolně protože jsem nechtěla být mokrá tak že mi izolovala hlavu kromě obličeje máma mě pochválila. V průběhu výletu najednou přestávalo pršet a pak to bylo lehké mrholení s duhou tak jsem si chtěla povolit aspoň kapuci když prší málo samozrejmne všimla si toho máma a řekla mi ne. Takže jsem v úplném minimálním mrholení šla s pevně utaženou kapucí jako do bouřky. Doma jsem ze sebe pláštěnku sundala s radostí a s pocitem radosti jsem si šla číst.

Yellow (Po, 14. 6. 2021 - 22:06)

Mamka chtěla dalsi holku a ne kluka, takže me podle toho oblekala a nejak ji nezajimalo, jaky na to mam názor. Proto jsem az do druháku nosil holčičí holínky... nahravalo tomu to, ze jsem mel malou a spis holčičí nohu, takze mi je mohla pořizovat.

Yellow (Ne, 13. 6. 2021 - 07:06)

Když jsem šel s mamkou na 13ti letou preventivni prohlidku, tak pršelo a mamka mi dala plastenku a holinky. Plastenku sem pověsil na vesak pred vstupem do ordinace ale holinky jsme mel celou dobu na sobě. Doktorka rekla mame, ze dela dobre, ze mi dava holinky, ze alspon neprostydnu zase v teniskach a že nejlepsi k tomu je dat pláštěnku nez nosit deštník, at je jistota, ze zase nebudu marodit. Na to ji mamka rekla, ze tu mam, ze sem ji povesil na vesak pred ordinaci. Tak za to doktorka mamku chvalila, ze me tak obleka, kdyz vi, ze trpim na prostydnuti a záněty močáku.

Petra (Ne, 13. 6. 2021 - 12:06)

Byla ta pláštěnka aspoň trochu hezká? Nebyla to s nějakým dětským motivem? Protože pokud byla jednobarevná a třeba černá tak to nemusela být tak ošklivá.

Yellow (Ne, 13. 6. 2021 - 13:06)

Vaše dcera ma stesti, ze si muze vůbec vybrat, ja proste dostal plastenku a holinky a nemohl sem si vybirat barvu ani jak co vypadá..

Petra (Ne, 13. 6. 2021 - 23:06)

Přesně původně bylo jenom to co člověk dostal nic víc. Třeba dcera si také pláštěnky nekupovala a měla jednu co jsem ji koupila ja. Třeba až v 12 si koupila svou vlastní. Třeba včera ji přišla její nová která má nafukovací okraj kolem kapuce aby ve větru nepadala. Dneska v ni byla celý den sice ty okraje vypadají jako plavací kruh ale prý to drzi a nepadá.

Yellow (Ne, 13. 6. 2021 - 23:06)

Tak ja si prvni holinky dle vlastniho výběru poridil az v druhaku na střední, do te doby sem nosil co jsem dostal. Tehda u doktorky jsem se dost styděl ale stud z fialovych holin me přešel, kdyz mi doktorka stahla slipy, to jsem zrudnul a ne kvuli holinkam

Petra (Po, 14. 6. 2021 - 18:06)

A kdy sis pořídil svou první pláště ku dle tvého výběru a jaká to byla druh barva třeba moje dcera začínala na žlutém prsiplasti z Tchiba.

Yellow (Po, 14. 6. 2021 - 22:06)

Stejně jako prvni holinky ale pak jsem spise zůstal u holínek nez pláštěnek.. ikdyz po te žluté jsem dostal maskacovou, ta uz byla lepší. Horší byly ty holinky, protože po fialovych sem dostal tmavě červené a az v prvaku světle zelené holínky.

Petra (Út, 15. 6. 2021 - 23:06)

A nutila tě máma mít kapucí když jsi měl pláštěnku na sobě já taky nerada vzpomínám na to když jsem jako malá no malá pláštěnku jsem musela nosit cca do 12 let kdy jsem si už dupla že mi to vadi i když mrholilo třeba někam jsem sla s mámou a ta mi nanndala kapucí už ve výtahu a venku jsem ji mít také musela nesnášela jsem to šustí mi to smrdí to a vzdicky když jsem si ji sundala tak mi ji nandala zpátky a pak mi koupila pláštěnku s kapucí se stahováním na šňůrku a to už moc nešlo aby to neviděla. od té doby jsem na sobě pláštěnku neměla a ani nechci

Yellow (St, 16. 6. 2021 - 00:06)

Přesně tak, kapuci ještě pomalu ve vytahu a nesundávat, dokud mrholi nebo prsi..podzim a jaro byly nejhorsi. Stejne tak sem musel mit kalhoty zastrčene v holinkach, nikdy ne pres holinky, jako že jsem je s oblibou schovaval a daval si kalhoty pres holinky, aby nebylo poznat, ze je mám. Akorat pak doma, kdyz byly kalhoty zablácené a ja tvrdil, ze jsem je mel v holínkach sem dostal, za to, ze jsem je mel pres a ještě lhal, ze to tak nebylo..

Petra (St, 16. 6. 2021 - 12:06)

To muselo být hodně vadit co protože mít kapuci hlavně neprodyšnou ve 20 stupních. Já jsem jako malá nesnášela když bylo 15 stupňů mírně poprchavalo to pocení hlavy a hlavně horší to bylo když mi máma dala pláštěnku která měla stahovací kapucí na šňůrku to skoro izolovalo vzduch. A hlavně když jsem potkala spolužáky a když jsem ty šňůrky měla dole zavázané jako u bot.

Yellow (St, 16. 6. 2021 - 12:06)

Přesně tak, taky to znám. Ja se hrozne stydel, detska pláštěnka a holčiči holínky. Ja nasliboval až na ty 13 lety, ze je budu nosit a neodmlouvat.. ona me mamka chtela nejspis vytrestat a rekla tehda doktorce, ze mi jde spatne pretahnout predkozka a ze uz ji to vadi, kdyz mi musi pak vyplachovat pindoura hermankovym čajem. Jestli by neslo stim neco udelat. Doktorka rekla, ze se podiva a bud obrizka a nebo zkusit pretahnout silou. Mamka aniz by zavahala ji rekla, ze pretahnout silou pokud to pujde. Takze mi doktorka rekla at stahnu kalhoty, vysetrila me a zjistila, ze to nejde, jak ma, jenom kousek. Tak se dohodla s mamkou, ze by se to mohlo zkusit ne ve stoje ale na lehátku ale, ze to nevypada, ze to bude prijemny. Mamka rekla, ze to nevadi, ze to vydrzim, kdyz mi nevadi mit stale zanety mocaku a mocove trubice, tak tohle nemuze vadit. Tak mi doktorka rekla at si vyskocim na lehátko, zkusila to znovu ale ja uz se trochu branil, tak přistoupila sestra, chytla me za ruce a mamka pridrzela nohy. V tom se dala doktorka do dila, ja tam tehda brecel a sliboval, ze budu vsechno nosit, ze budu poslouchat, hlavne at prestanou. Nakonec se podarilo doktorce mi pindoura přetáhnout násilím. Pak uz jsem si to hlidal a holinky i pláštěnku poctivě nosil.

Petra (St, 16. 6. 2021 - 17:06)

Fakt to jsi měl i pláštěnku a kapuci na hlavě když pršelo a šel jsi třeba ven s kamarády to bych se zbláznila studem stačilo mi když jsem šla s mámou v dešti někam a potkala jsem lidí ze skoly

Yellow (St, 16. 6. 2021 - 19:06)

Měl ale když jsem byl jen s kamarady a mamka mimo dohled, tak jsem si ji sundal, kdyz vyslovene nepršelo a nechal jsem si jen holínky.

Yellow (Ne, 13. 6. 2021 - 13:06)

Právě, ze svitivě zluta a s kapsama a na jedny kapse byl detsky motiv. K tomu sem mel tmave fialovy holínky..

Reklama

Přidat komentář