Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Návštěvník (So, 12. 6. 2021 - 00:06)

Děkujeme za rozbor, to dává smysl na diskusi, to jsme potřebovali odlišit..

Návštěvník (Čt, 10. 6. 2021 - 19:06)

Co by se stalo s Čechy, kdyby Hitler vyhrál válku? Češi by totiž byli rozděleni do čtyř kategorií. První by byla určená „dobře smýšlejícím Čechům dobré rasy", která měla být poněmčena a zrovnoprávněna s Němci. Druhá kategorie měla patřit „dobře smýšlejícím Čechů špatné rasy“, jež měla být také poněmčena, ale zbavena možnosti mít potomky. U třetí kategorie „špatně smýšlejících Čechů dobré rasy“ se měl provést nejprve pokus o poněmčení, a pokud by se snaha míjela účinkem, měli být lidé, podle Heydricha „postaveni ke zdi." Čtvrtá kategorie patřila „špatně smýšlejícím Čechům špatné rasy“, jež měla být odsunuta k Ledovému moři, kde by zastávala „výsostné postavení mezi tamními národy“.
Rasovou prohlídkou prošlo přes 25 tisíc českých obyvatel Protektorátu Čech a Moravy a dalších 32 000 ze Sudet. Na práci do Německa mělo být vysláno přes 400 tisíc Čechů, mezi nimiž měli být lidé násilně zbavení majetku.„…Pro období po konečném vítězství plánoval nacionálně socialistický režim germanizaci celých Čech a Moravy.(…)Tyto plány by v případě své realizace naprosto naplnily skutek genocidy ve smyslu konvence OSN z prosince 1948," píše Konrad Badenheuer ve své knize „Die Sudetendeutschen – Eine Volksgruppe in Europa“. Tenkrát to nevyšlo, výjde to ve velmi blízké budoucnosti a proto volte ty správné, aby se vše urychlilo, blbí jsme na to dost.

Návštěvník (Pá, 11. 6. 2021 - 00:06)

Němci ztratili ty lepší kolonie, museli přistoupit na dělení Afriky-respektive to nějak vymyslel snad Bismark, no a pak se zaměřili na kolonie uvnitř Evropy a jejich logicky dosídlení. O to je to horší, když to někdo zpochybňuje a dělá z těch tomuto fandících hitlervých Němců hridiny a z hrdinů zas oběti té hnusné české msty. Že Češi málem skapali to je jaksi nepodsatatné...

Návštěvník (Pá, 11. 6. 2021 - 00:06)

Je to samozřejmě podstatné . Ale je velice kulantně řečeno pokrytecké soudit válečné zločince a sám se válečných zločinů dopouštět . To ovšem dělal ruský Ivan i americký Sam . Vrahové soudili vrahy , je to jen dějinná epizoda a svět nás pořád překvapuje .

Návštěvník (Pá, 11. 6. 2021 - 01:06)

Sardanapale, jsi opravdu nenápadný. Vůbec bych se nedivil, kdyby jsi byl volič SPD.

sardanapal (Pá, 11. 6. 2021 - 06:06)

... jak ta jedle . A nenapsal sis to sám ? Já chodím do práce , já v noci spím . A už sem tady psal jednou , že posunutá diakritika se dá napodobit , jak nic .

Návštěvník (Čt, 10. 6. 2021 - 19:06)

Piráti: Mýtné 120 Kč za vjezd do Prahy? Vyhlášení války Středočechům a všem mimopražským.

Návštěvník (Pá, 11. 6. 2021 - 00:06)

Jo, to zavedou pak i další města, ale co se dá dělat, Praha fakt trpí a tihle se chovají v Praze nejagresivně, jako k dobytému městu a rychle z něj mizí s lupem a kořistí za Prahu do svých doupat jak motorizvaný lapka. Jeden takový mi nadával z auta, jak měl zelenou šup se středočeskou poznávací značkou za poznáváním svých spoluobyvatel jistě vnadných a mladých a stejně agresivně se řídící o pár hodin před nebo za ním v jiném autě.

aladin (Čt, 10. 6. 2021 - 16:06)

"Europoslanci odsoudili Babiše za střet zájmů, většina podpořila kritickou rezoluci "...Ať jdou do prdele, závistiví kreténi !!!

aladin (Čt, 10. 6. 2021 - 16:06)

"Peking přijal zákon o zahraničních sankcích, aby chránil hlavní zájmy Číny před západními zásahy. Přední čínský zákonodárce přijal návrh zákona, jehož cílem je ochrana hlavních zájmů Číny, jejích podniků a úředníků, před zahraničními sankcemi uprostřed náporu ekonomických útoků ze strany USA a jejích západních spojenců.
Ve čtvrtek čínský národní lidový kongres hlasoval a přijal „zákon o zahraničních sankcích“ ve snaze chránit národní zájmy před cizími zásahy.

Návrh zákona o zahraničních sankcích byl v pondělí předložen Stálému výboru 13. národního lidového kongresu (NPC).

Konkrétní obsah čínského protisankčního zákona nebyl odhalen vnějšímu světu, komentátoři však spekulovali, že by tento zákon mohl dát čínské vládě zákonné právo čelit zahraničním sankcím vlastními represivními opatřeními.

Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Zhao Lijian již dříve uvedl, že účelem přijetí takového zákona bude „zachování národní suverenity, důstojnosti a základních zájmů a oponování západnímu hegemonismu a mocenské politice“.

Nimrod (Čt, 10. 6. 2021 - 12:06)

"Férové ceny" snad pro zákazníka, ale jistě ne pro sedláka. Tak hodnotí plánovanou akci hnutí SPD zvanou Český jarmark Asociace soukromého zemědělství (ASZ). Její členové se sami označují za sedláky a s tímto termínem v rámci své komunikace s veřejností často operují. Akci SPD, která má lidem nabídnout ke koupi potraviny za výrazně nízké ceny, označuje za populismus bez znalosti podstaty věci.
Jak Aktuálně.cz informovalo v úterý, hnutí SPD Tomia Okamury plánuje v průběhu srpna a září - tedy těsně před volbami - spustit akci Český jarmark, kde si lidé budou moci pořídit potraviny za "férové ceny od českých sedláků". SPD avizuje, že "vrátí levné a kvalitní potraviny do českých supermarketů".

Hnutí například tvrdí, že běžná cena cibule z Nizozemska činí v supermarketu 40 korun za kilogram, zatímco od českých sedláků je možné pořídit ji za sedm korun. U jemných párečků z Polska pak uvádí cenu 200 korun za kilogram, přičemž "férová cena SPD" činí 50 korun. V případě vajec uvádí jako férovou cenu 1,99 koruny za kus, tedy asi o korunu méně než v supermarketu.
SPD na dotazy on-line deníku Aktuálně.cz ohledně toho, kdo z farmářů potraviny na akci dodává a jakým způsobem byly stanoveny ceny, dosud nereagovalo.

Samotné obchodní řetězce se k dotazu na své prodejní ceny postavily zdrženlivě. "Vzhledem k pravidelným akčním nabídkám, které v našich prodejnách probíhají, není možné poskytnout ceny vybraných výrobků tak, aby byly platné v delším časovém horizontu. Současně nekomentujeme aktivity politického charakteru," uvádí například mluvčí řetězce Lidl Tomáš Myler.
"Společnost Lidl však české výrobce intenzivně podporuje, a to prostřednictvím stálé nabídky, speciálních regionálních týdnů či podpory v rámci exportu," dodává.
Pokud jde o v letáku SPD propagované "férové ceny od českých sedláků", oslovení odborníci včetně Agrární komory ČR pro on-line deník Aktuálně.cz uvedli, že hnutí láká na ceny na hraně výrobních nákladů, jež jsou ovšem pro farmáře dlouhodobě poškozující.

S tím souhlasí také ASZ. "Já sám jako maloproducent vajec z volného chovu rozhodně za 1,99 koruny neprodávám již řadu let, protože to prostě není rentabilní. Za tuto cenu nejde kvalitní vejce vyrobit," říká pro on-line deník Aktuálně.cz předseda asociace Jaroslav Šebek.
"Podobně to je u ostatních cen. Je to tedy umělá a vyfabulovaná akce, která nemá s realitou nic společného a je to jen mazané oblbování lidí a pouze určitý nový prvek do předvolební kampaně," domnívá se Šebek a dodává, že asociaci není znám nikdo z jejích členů, kdo by měl na akci SPD potraviny dodávat. "A myslím si, že to ani není možné," doplňuje.

Ceny potravin podle Šebka nemůže nastavovat stát. "Nemělo by se do této tvorby nějakým podobným 'vylepšováním' vůbec zasahovat. Jsme součástí volného evropského trhu, ceny se tvoří na trzích, a ne v kancelářích politických stran nebo ve vládách," uvádí dále. https://zpravy.aktualne.cz/finance/nakupovani/akce-spd-zemedelci/r~d7871d6cc91511eba7d3ac1f6b220ee8/

Návštěvník (Pá, 11. 6. 2021 - 00:06)

Pro obchodníka to nejsou férové ceny, jen to přeskočilo ten řetězec obchodník, ale na tom Jarmarku to přece také někdo bude prodávat, takže je to podvod, jen to bude dotovat Okamura ze svého, respektive z našich daní, protože někdo ho za to zvolí a ten hlas je kvantifiovalný v penězích, to si Okamura porporčte, takže je to zaplacené z našich daní.

už zase (Čt, 10. 6. 2021 - 19:06)

trapáku!

Návštěvník (Čt, 10. 6. 2021 - 13:06)

"Férové ceny" snad pro zákazníka, ale jistě ne pro sedláka. ----- Pak se tedy ptám, proč jsou za tyto ceny ochotni své produkty nabízet na akci Český jarmark... "...ceny se tvoří na trzích, a ne v kancelářích politických stran nebo ve vládách" ----- Tak by to mělo být, ale tvorbu cen na trzích dost rozhodně ovlivňuje různá výše dotací v jednotlivých zemích Evropské socialistické unie... a produkty původních zemí EU jsou proti později přijatým zemív výrazně zvýhodněny. Za takových okolností je jistě pro domácí producenty velmi těžké konkurovat zahraničním. Jednoduše řečeno - pro západní producenty jsme díky nastavení dotací jen velmi lákavým odbytištěm pro jejich potravinové, jinde obtížně uplatnitelné přebytky. Při rovných dotacích, stejných ve všech zemích EU, by nejen vlivem ceny pracovní síly nemohli cizí producenti podrážet producenty české. Ideálem by pochopitelně bylo hospodaření bez dotací, kde dotace, tam obvykle bordel, korupce, nebo zlodějina...

Cynik - realista (Čt, 10. 6. 2021 - 14:06)

Chybička se vloudila - u předchozího textu jsem neuvedl nick.

aladin (Čt, 10. 6. 2021 - 12:06)

"Pentagon stanoví pro Čínu nejvyšší prioritu v nové směrnici, protože zástupce šéfa obrany tvrdí, že rozpočet ve výši 715 miliard dolarů „odradí agresi“ Pekingu ... Americká armáda označila Čínu za „výzvu“ číslo jedna v nové směrnici a slíbila, že se bude opírat o spojence konfrontovat Peking poté, co nejvyšší zástupce obrany řekl, že budoucí výdaje se budou do značné míry soustředit na odrazování od čínské „agrese“.
Ministr obrany Lloyd Austin vydal pokyny ve středu a nastínil americkou vojenskou politiku vůči Lidové republice po měsíčním přezkumu Pentagonu, který v únoru nařídil Bílý dům. Nová směrnice je však utajována, Austin a další vojenští činitelé nabízejí v dokumentu jen málo podrobností."
"Iniciativy, které dnes předkládám, jsou vnořeny do širšího přístupu americké vlády k Číně a pomohou informovat o vývoji strategie národní obrany, na které pracujeme," uvedl Austin v písemném prohlášení." "Pentagon stanoví pro Čínu nejvyšší prioritu v nové směrnici, protože zástupce šéfa obrany tvrdí, že rozpočet ve výši 715 miliard dolarů „odradí agresi“ Pekingu ... Americká armáda označila Čínu za „výzvu“ číslo jedna v nové směrnici a slíbila, že se bude opírat o spojence konfrontovat Peking poté, co nejvyšší zástupce obrany řekl, že budoucí výdaje se budou do značné míry soustředit na odrazování od čínské „agrese“.
Ministr obrany Lloyd Austin vydal pokyny ve středu a nastínil americkou vojenskou politiku vůči Lidové republice po měsíčním přezkumu Pentagonu, který v únoru nařídil Bílý dům. Nová směrnice je však utajována, Austin a další vojenští činitelé nabízejí v dokumentu jen málo podrobností."...Největší TERORISTICKÝ stát na světě se ohání Čínskou "agresí", jak stupidní !!!

aladin (Čt, 10. 6. 2021 - 12:06)

"Babiš na pranýři: Europarlament odsoudil střet zájmů. Chtějí ovlivnit volby, zuří premiér"
Samozřejmě, Babiš leží těm sráčům z EU v žaludku, nechce totiž kvoty na imigranty ani žádné imigranty přijímat do republiky !!!

aladin (Čt, 10. 6. 2021 - 12:06)

"Republiku dusí domácí kotle. Nejhořší znečistění ovzduší způsobují lidé"...A to, že Cikáni spalují polystyrén, který jim potaji vozí firmy vás nezajímá, že ???

aladin (Čt, 10. 6. 2021 - 12:06)

"Zhoršuje ji i stres. Proč alergiků neustále přibývá a jak o tělo pečovat?
Zdroj: Blokováno...Protože potraviny jsou narvané chemokáliemi !!!

aladin (Čt, 10. 6. 2021 - 12:06)

"Joe Biden dorazil do Evropy. Je to jeho první zahraniční cesta"...Co sem leze, má málo starostí doma ???

Reklama

Přidat komentář