Reklama

Obřízka

Návštěvník (St, 19. 5. 2021 - 10:05)

Tady to fakt chcíplo, teď je jasné proč démoni napadající člověka byli vždy řazeni k džinům. Ten se tady pěkně vycajchňoval!

Steve (Út, 25. 5. 2021 - 03:05)

A co chceš jako řešit? Nebo se jen bavit ... provokovat, nebo jako co? A Vlasa z Jirkova už nech laskavě na pokoji ... život jde dál, a klidně i bez jeho přednášek.

tady (So, 8. 5. 2021 - 17:05)

by už chtělo koho pohřbít, nechat ho být. A řešit věcné téma, tj. obřízka. Jak bylo psáno dříve, tady má řada mužů a chlapců problémy. Lékaři v naší zemi to řešit umí, ale v mnoha případech dochází k opomenutím, přístup vyřeší se samo časem. Nevyřeší se nic. Předkožka na konci je do určité míry užší zcela přirozeně, problém je, když to je moc, nebo tam chybí pružnost, užší místo se hůře roztahuje. U částečné obřízky někdy pak chybí ta samosvornost předkožky, ta i při malých změnách velikosti různě cestuje. Malé zvětšení, žalud zcela vyleze ven, pak se zas zmenší a žalud je krytý, někdy i téměř celý. I pro toto bývá lepší kompletní obřízka. Nezalézají nikam chlupy, kupodivu procedura a hojení bývají zpravidla dost méně bolestivé. Pokud jde o vlastní zákrok, tak bolestivost zažívá jen někdo, někdy to po zákroku téměř nebolí. Víc to bolí při dalších komplikacích, různě přirostlé nebo záněty ap. Zdravotní aspekt je zajímavý, dopad to má ještě větší na ženy. Dle bývalého a dnes zesnulého prim. Kohlíčka z Mariánských Lázní rakovina penisu se nevyskytuje v oblastech, kde se provádí u populace obřízka. Ještě větší význam to má ale pro ženy. I proto některé pak po muži chtějí, aby nosil předkožku aspoň trvale vzadu. Což byl případ i jistého člověka určitou dobu, aspoň co sám on psal. Než se chytil aktivismu a razil opak. Jenže nechávat předkožku vzadu jen tak může výrazně vadit. Pokud by stačilo jen stáhnout dozadu, tak by se celosvětově obřízka neprováděla, provádělo by se masově trvalé stažení dozadu, patrně u většího procenta populace než je nyní obřízka.

tak (So, 8. 5. 2021 - 17:05)

to tedy ne. já se musím zastat Mementa i Martina. Ten kdo není zpraven a není informován o problematice Obřízky,ten tady může pindat co chce, a je to k ničemu.

ano (Út, 11. 5. 2021 - 17:05)

na internetu je plno takových, co umí jen pindat nebo urážet. Když někdo uvede jasné argumenty, něco věcného, na to chybí odpověď. Takže reagují pseudoodpovědí a urážkou: to jsou kecy, pindy, nesmysl ap. Neuvedou nic věcného.

Ano (Pá, 14. 5. 2021 - 16:05)

Nesporně máš pravdu a přesně to zde dělal mistr triku Gin, na jasné argumenty reagoval nadávkami, osočováním ( tak např. osočoval lékaře pomocí manipulace jinými lékařskými doktrinami a autoritami ) vyhrožování a uzurpováním a dokonce si na to vytvořil svůj vlasní hanlivý slovnik, své pofiderní stránky “ pro kluky” a zastíral své vlastní choutky jejich negací... on se styděl je projevit otevřeně a kladně a tak zvolil daleko účinnější formu “boje” proti tomu, aby tak dosáhl svého ... a pravděpodobně takto bylo i vymýšleno jeho “uklizení” ... aby se v tom nikdo nešťoural

tak (So, 8. 5. 2021 - 10:05)

tady se dosti zapomíná na téma. V českém kontextu jde hlavně o zdravotní aspekt, pár dospělých, co se nechají obřezat pro krásu nemá smysl řešit, daleko více je žen, co si nechají operovat kozy a nikdo taky tolik neřeší. Tady je navíc zdravotní přínos z hlediska hygieny. A u nemála mužů jsou nejrůznější potíže, kdy se tím trápí hodně dlouho, někdy i celý život. Něčí chorobná snaha boje proti obřízkám takovým lidem mohla výrazně uškodit.

Návštěvník (Čt, 6. 5. 2021 - 08:05)

Myslím,že na hygienu je obřázka dobrá,ale honit čůráka je lepší s předkožkou.Předkožka při honění lépe jezdí po žaludu a žalud víc dráždí.

u lékaře (Po, 3. 5. 2021 - 13:05)

copy-paste Dobrý den, posílám vám fotografie, mám problém a to takový že nemohu přetáhnout kůžičku maximálně jak vidíte na foto. Silněji to ani nezkouším přetahovat. Je mi 22 let a šokovala mě zpráva, kterou jsem na internetu našel. Kde psalo že je nutné provádět hygienická opatření s penisem. Jenže rodiče mě na to neupozornili. Tak píšu tady. A z boku penisu ( na špice boku ) mám takovou bulku. A bojím se nejhoršího.

Návštěvník (Po, 3. 5. 2021 - 13:05)

jen abych dokumentoval, jak to chodí v realitě. Mladík 22 let, doma mu neřekli, že se předkožka stahuje, když se to ve svém věku dočetl, tak byl šokován. Ani lékaři nic neřešili. Dle fota mu lékařka odpověděla, že se nemá pokoušet přetahovat, protože má předkožku velmi úzkou. Bohužel, podobných případů je asi stále dost, vidíme jen špičku ledovce, tohle žádný aktivista neřeší. Ani nechce vědět, jak by řešil, kdyby chtěl zahájit sexuální život. Rutinní obřízka pro někoho může být zbytečná, ale zas by eliminovala nemálo podobných případů. I já jsem tak ktrochu zažil, že krom jedné výjimky se doma nic neřeklo ani u toho doktora. Ti zmrzačení při obřízkách, to jsou pohádky různých sedmilhářů, platit to může leda někde v Africe, kde zákrok dělá nějaký kouzelník víkem od konzervy, na sterilitu se nedbá. Ani v barbarském Turecku nebo arabských zemích, kde obřízku občas provádějí na tržišti, takže to vidí i turisté, tak k nějakým zdravotním komplikacím nedochází. Zákrok bez anesteze, neprovádí lékař, ale i tak to funguje bez problémů, tedy krom bolestivosti. U nás se to provádí jedině lékař, uspání, u dospělých místní umrtvení, poškození po zákroku, nic takového se nevyskytuje.

Doktor (Po, 3. 5. 2021 - 14:05)

Používáte nesmyslné a nemedicínské argumenty!

Návštěvník (Po, 3. 5. 2021 - 15:05)

já si na doktora nahraju, zmínil jsem jen jeden případ, dnes snadno k dohledání, z největší lékařské poradny. Tam odpovídají lékaři, kteří krom titulu mají konkrétní jméno.

Abe (Po, 3. 5. 2021 - 00:05)

Pánové. Vyvedu vás z omylu. I za, rádoby prudérního, socialismu pediatři vyžadovali od matek, aby synkům při koupání přetahovaly předkožku a omývaly žaluda. Dodnes si pamatuji jak máma dostala vynadáno, že to nedělala. Nedělala to ani po operaci, protože k tomu měla odpor. Musela to dělat najatá ošetřovatelka. Do se erekce týče, je běžná i u novorozenců, třeba při močení. Rovněž si pamatuji, že když mi po operaci léčili v nemocnici penis. také přetahováním, což bylo velmi bolestivé, sestřičky mi poklepávaly na uzdičku, dokud se nepostavil a pak teprv zahájily "masáž".

tak (Po, 3. 5. 2021 - 09:05)

pediatry jsem zažil tři, dva obvodní, starší doktorka, pak mladší doktor. Ještě školní lékař a prohlídky pravidelně ve škole, ten zas neléčil běžn é nemoci jako angína. Krom toho mě matka brávala do nemocnice, protože tam pracovala tak na dětském mě vždy brali krev, což obvodní nedělal. Nějaké přetahování předkožky se nekonalo ani se nikdo neptal. Jednou asi v 10 jsem vypozoroval, že to dělají starší kluci při močení. Tak jsem trochu zkusil stáhnout taky, pak zas jsem nic nestahoval. Až ve 14 letech mi poučil strýc, že předkožku je třeba přetahovat při každém sprchování večer. Doma mi neřekli nic, nikdo to neprohlížel, ani lékař na sš, nikdy se nikdo neptal, jestli to jde v pořádku přetáhnout. Pokud bych měl problém a byl stydlivější, což ve 14 a dále kluci jsou, tak bych se s tím asi mamince svěřovat nešel. A k dokorovi jsem sám chodil vlastně až na sš. Ani tam bych se nesvěřoval, první doktorka byla pečlivá, ale za ženskou bych nešel. Pak byl doktor - ras, posílal s teplotou do školy, jen týden necvičit. Za takovými "lékaři" by člověk ani nešel, naprostý šok po dvou pečlivých pediatrech a třetím školním, sice mrzutém dědkovi, ale pečlivém lékaři. K lékaři se dostal spíš někdo, kdo měl potíže s močením. Nepopírám, že přetahování neřešili jinde, psal o tom ve své knížce i MUDr Kohlíček, primář z Mariánských Lázní, ale já se stím nesetkal. Taky se řešilo, když byl nějaký rozštěp typu hypospadie. Kupodivu jsem nemusel přetáhnout ani u odvodu, ač kamarád mi říkal, že tam to chtěli. Jednomu týpkovi řekli stáhněte předkožku a on si stáhl ponožku. Když doktor se pokusil udělat sám, tak ho plácl přes ruku. Ale odváděl se každý debil, ale já měl štěstí, nikdo to u mě nekontroloval. Obávám se, že to nebyla zas taková výjimka.

Steve (Út, 4. 5. 2021 - 01:05)

v Mar.Lázních na urologii působí (-il) černý Dr.Umer a naše Dr.Buchlovská. Ti mi řešili předkožku před nějakou už skoro desítkou let ... (2012) a tam na sále zůstala.

tedy (St, 5. 5. 2021 - 09:05)

další případ, když se problém místo v dětství řešil až v dospělosti. Jestli nějakou osvětu, tak spíš v této oblasti, aby to lékaři u dětí i rodiče doma kontrolovali, aby se to řešilo včas a neodsouvalo do dospělého věku, když dotyční nemůžou zahájit normální sexuální život, pokud navážou vztah se sexem, tak je řada obtíží. Proti tomu nějaké "zbytečné" tj. neindikované obřízky, to se v naší zemi děje marginálně. V židovském náboženství to patří k víře, rovněž u muslimů, nějak bych neřešil a vůbec nezakazoval, tohle mi na islámu opravdu vadí nejméně. I netolerantní středověk toleroval židům víru vč. obřízek, tak proč jim to zakazovat v době svobody? Jiné obřízky, jako že se to matce líbí, tak si nejsem jist, jestli v naší zemi by ten zákrok vůbec provedli. A určitě ne proti vůli dítěte. Urologové nebo dětští chirurgové by to nejspíš odmítli, soukromé plastické chirurgie by zas chtěli vyjádření pacienta, i tam si to hlídají po právní stránce. Na primáře Umera jsem četl jen chválu, myslím i na Dr. Buchlovskou.

Steve (Pá, 7. 5. 2021 - 01:05)

Přesně tak, souhlasím ... +1

Hm, (Pá, 7. 5. 2021 - 06:05)

Jen kecy Stevenku.

Steve (So, 8. 5. 2021 - 15:05)

Tak si tomu nevěř, tvůj problém ... Já s dotyčným souhlasím.

Abe (Út, 4. 5. 2021 - 00:05)

Tak to jsi měl štěstí, že to zůstalo bez následků. Já měl v pěti letech zcela přirostlou předkožku k žaludu, zánět, otok a bolest, že jsem nemohl normálně chodit. Jako viník byla označena matka, nejen chirurgem, ale i dětskou lékařkou, u které jsem musel až do patnácti let absolvovat důkladnou prohlídku penisu, na kterém mám dodnes patrný pooperační šev. U odvodu už penis nikoho nezajímal.

Reklama

Přidat komentář