Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Martina (St, 5. 5. 2021 - 20:05)

Já se napálila na krásu. Okurky velké, pevné, bez igelitu, cena zajímavá. Andy, taky jsem uvažovala o zakysance s česnekem a pepřem. Taky na sladko, to máme rádi. Ale to se nedalo. Kdyby nebylo dost šťávy z masa, udělala bych podobně dip k masu, ale bez těch nešťastných okurek. Zítra se na ně znovu podívám, asi je nastrouhám na tzatziki, trochu kopru ještě mám, tak to by bylo, abych jim nevdechla život :-))

Andrea (St, 5. 5. 2021 - 19:05)

Nebojím se o tom psát, až přijde čas nechám se očkovat, manžel také.

Návštěvník (St, 5. 5. 2021 - 19:05)

Lallo, Andreo, Sany holky necháte se očkovat? Zatím je asi Kača a Fernando. Mia a Bianka asi nechtějí, co vy? Jestli se tady o tom bojíte psát, tak chápu.

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 19:05)

Na přímou otázku, přímá odpověď. Ano. Vše jsem důkladně zvážila dle dostupných informací

Martina (St, 5. 5. 2021 - 19:05)

Koukala jsem, že jsi reagovala na kopračku. Mmch, byla výborná. Já ji od školních let nesnášela, protože to byla akorát zahuštěná šlichta s minimem kopru a prorostlou flaxou, kterou jsme musely jako děti sníst. Pašovaly jsme maso z jídelny strčené v ponožce a splachovaly do záchodu. Muž studoval v Brně nástavbu a chutnala mu právě kopračka paní domácí. Brambory a vajíčko. Tak jsem se jí naučila a nedám na ni dopustit. Takže ten recept má kořeny na Moravě? Nevěděla jsem.

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 19:05)

Jasně na Moravě. A ono to prý bylo tak, že na vesnici se nejedlo maso denně a koprovka byla s vajíčkem prostě laciné jídlo, kopr ze zahrádky, vajíčka od slepiček, brambory z políčka. A bylo. A knedlíky se nedělaly, baštily se brambory

Martina (St, 5. 5. 2021 - 19:05)

Tak tenhle recept je skvělý. Navíc levný a ani není pracný.

Andrea (St, 5. 5. 2021 - 17:05)

Lallo,s paní to bude dobré!!!!! Děkuji za info.Bataty mám ráda, ale jen já a jeden syn.Ted jsem přijela z mega nákupu,jdu si uvařit meltu a za odměnu cígo.Co se mi líbí, že jsem přijela k baráku a smečka už to uklidí.Jo a k večeři nevinná klobása,skoro 2 kila

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 17:05)

Závidíííím:) U nás tedy nakupuje můj muž, já ty hyper super prostě nedávám. Vždycky projdu dvě uličky, z patnáctipadesáti jogurtů, šesti druhů jablek a deseti druhů šunky si nejsem schopna vybrat a jdou na mě mdloby , ale fakt, hihi. Nejradši nakupuju tady v městečku v místním obchůdku, mají tam přehledné skoro nic, ale hlady ještě nikdo neumřel. S dětma to máš těžší, to je starost

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 17:05)

A ještě si přisadím. u nás se svíčková dělá buď z parvé svíčkové (jak psala Andy, to je drahé) nebo z falešné a vždy se nakládá. A mňamozní verze je králík, chcete- li alá svíčková, který dělalymoje babičky na Moravě

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 17:05)

Jo a v troubě mám kuřecí čtvrtky a batáty, zvažuji okurkový salát? :)), jestli to někoho nepobouří

Martina (St, 5. 5. 2021 - 19:05)

Mě to pobouřilo! :-) Protože jsem dneska koupila dvě
nádherný salátovky. V troubě krkovička, v posteli čekala bramborová kaše. Okurkový salát jsem začala dělat, okurku ochutnala a nic. Žádná chuť. Vůbec žádná chuť. Ale rajčátka chuť měla, tak jsem udělala klasiku rajčatový, alá školní jídelna. Ty okurky musím někam vpašovat, přece je nevyhodím.

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 19:05)

Ta zelenina je touhle dobou prostě hnusná, já tu okurku umrtvím sladkokyselým dresingem a spoustou pepře. Rajčatový alá jídelna, to je ten jak plave ve vodě? :))))

Martina (St, 5. 5. 2021 - 19:05)

Taky jsem myslela, že se vrhnu na umrtvování resp. zkusím oživit, přinejhorším tam fláknu kysanou smetanu. Ale nakonec jsem to vzdala, protože nebylo co oživovat, úplně bez chuti. Jj, rajčatový alá jídelna je ten ve vodě. U nás v posledních letech oblíbený :-)). Mohla bych ho dělat v lavoru.

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 19:05)

Ahooooj, Marti:)

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 17:05)

A teď vážně, proč jsem přišla. Andy, té kamarádce se ten covid stav zlepšil na pár dní a už zase blbý. Dokonce jak se snažila fungovat, tak doma upadla a rozmlátila si obličej. Lékaři do ní sice zase cpou antibiotika, ale už o tom mluví tak jako zlehka ve smyslu musíte si zvyknout

Martina (St, 5. 5. 2021 - 20:05)

To je strašný. Rodina i paní musí trpět

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 17:05)

Rozumím tomu dobře, že se tady anonymové celý dne hádají na téma recept na svíčkovou? ?) Tak tomu říkám problém! Ale hlavně je to důkazem toho, jak zásadní problémy naše civilizace řeší:)

Miluna (St, 5. 5. 2021 - 14:05)

No já vim že originál se dělá tak jak píšeš ale i moje kratší verze má téměř stejnou chuť,aspoň uplně stejná chuť jako byla vžsy ve škole.On ten základ chuti dá asi nejvíc ta kořenová zelenina a koření na svíčkovou.Muj postup: Nakrájim si kořenovou zeleninu,pak dam sádlo,osmahnu cibulku,přidam kořenovou zeleninu,povařim a rozmixuju.Pak vložim nakrájený kuřecí a přidam koření na svíčkovou a vařim půl hod.Pak přidam smetanu ještě chvíli povařim a pak zahustim a ke konci podávam i s brusinkama.

No tak (St, 5. 5. 2021 - 14:05)

se svíčkovou to nemá společného nic, to jsou asi nějaká kuřecí prsa na zelenině se smetanou. Ale dobrý, vař. A někdy až bude zase otevřeno si zajeď někam na opravdovou svíčkovou. Teda ne tam, kde ji budou dělat z kližky nebo kuřete. Nebo tě pozvu k nám, můj muž ji dělá luxusní, já k ní dělám jen knedlík, on zbytek. Já jsem ta, co jsi jí před chvíli nadávala do honičů a rýpalů. Měj se.

Reklama

Přidat komentář