Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 19:05)

Ahooooj, Marti:)

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 17:05)

A teď vážně, proč jsem přišla. Andy, té kamarádce se ten covid stav zlepšil na pár dní a už zase blbý. Dokonce jak se snažila fungovat, tak doma upadla a rozmlátila si obličej. Lékaři do ní sice zase cpou antibiotika, ale už o tom mluví tak jako zlehka ve smyslu musíte si zvyknout

Martina (St, 5. 5. 2021 - 20:05)

To je strašný. Rodina i paní musí trpět

lalla1 (St, 5. 5. 2021 - 17:05)

Rozumím tomu dobře, že se tady anonymové celý dne hádají na téma recept na svíčkovou? ?) Tak tomu říkám problém! Ale hlavně je to důkazem toho, jak zásadní problémy naše civilizace řeší:)

Miluna (St, 5. 5. 2021 - 14:05)

No já vim že originál se dělá tak jak píšeš ale i moje kratší verze má téměř stejnou chuť,aspoň uplně stejná chuť jako byla vžsy ve škole.On ten základ chuti dá asi nejvíc ta kořenová zelenina a koření na svíčkovou.Muj postup: Nakrájim si kořenovou zeleninu,pak dam sádlo,osmahnu cibulku,přidam kořenovou zeleninu,povařim a rozmixuju.Pak vložim nakrájený kuřecí a přidam koření na svíčkovou a vařim půl hod.Pak přidam smetanu ještě chvíli povařim a pak zahustim a ke konci podávam i s brusinkama.

No tak (St, 5. 5. 2021 - 14:05)

se svíčkovou to nemá společného nic, to jsou asi nějaká kuřecí prsa na zelenině se smetanou. Ale dobrý, vař. A někdy až bude zase otevřeno si zajeď někam na opravdovou svíčkovou. Teda ne tam, kde ji budou dělat z kližky nebo kuřete. Nebo tě pozvu k nám, můj muž ji dělá luxusní, já k ní dělám jen knedlík, on zbytek. Já jsem ta, co jsi jí před chvíli nadávala do honičů a rýpalů. Měj se.

hmmm (St, 5. 5. 2021 - 16:05)

O svíčkové s kuřecím masem neslyším poprvé a dost lidí si chválí jako Milča - chutné, rychlé. Plus je čerstvá kořenová zelenina - jedna vyhlášená se chlubila mraženou směsí na svíčkovou ( kvůli rychlosti vaření ), a to mělo asi jinou chuť než svíčkovou. Tak ty uděláš knedlík a muž ten zbytek? Není náááhodou ten "zbytek" to hlavní, co tady u Milči kritizuješ a sama neumíš?

Návštěvník (St, 5. 5. 2021 - 15:05)

Hele ty rypno, znovu si precti, co Milca psala. Je to normalni jidlo k veceri a rika tomu svickova. Ja kdyz neco takovyho delam rikam tomu kureci ala svickova a rodina vi. Jen pako se furt reje v takovych blbostech jako ty. Je videt, ze Milca vari. A nevari blafy, tak ti sklaplo.

Andrea (St, 5. 5. 2021 - 14:05)

No hovězí svíčková je dost drahá záležitost.Ja dělám málokdy z hovězí svíčkové,do láku nenakladam.Kazdy vaří jinak a každý má tu svojí svíčkovou tu nejlepší.Milco,u nás svítí sluníčko,jedu na velký nákup,mega velký,nechce se mi,ale musím.Radeji bych si trošku odpočinula,nejde to.Deti si převlékají postele, slíbila jsem jim totiž závitky v rýžovém papíru,tak musím,neboj už bude hezky,jo a příští týden jedu k sestře na chalupu k Pisku,tam se těším

Martina (St, 5. 5. 2021 - 20:05)

Jé a závitky v rýžovém papíru. Mňam. Ještě že jsem tak unavená, že jsem líná si jít jeden, dva ubalit. A tam bych mohla dokonce vpašovat na nudličky nakrájené ty nešťastné okurky. Ha, to je nápad. Dnes to byl fyzicky náročný den. Dnes už ne, ale zítra nám za odměnu uvařím nějakou ňamku nebo prasárničku. Jen to počasí kdyby se umoudřilo a už se dalo pravidelně grilovat. Přeju hezký večer a dobrou noc.

Miluna (St, 5. 5. 2021 - 14:05)

Tady je šedo a velkej vítr zase.Celý dopoledne pršelo.Hrozně mi tohle nedělá dobře.Vždyť je to jak konec října.Tak vidíš tak si odpočineš na chalupě.Pojedeš sama nebo s dětma? Já si akorát před chvílí říkala že příští týden chci někam vlakem.Nevim jestli mam jet do nějakýho většího města nebo na tu Šumavu.Vim že mam být příští týden teplo ale hrozně se to vleče k tomu teplu.To budeš mít na chalupě hezky.

Návštěvník (St, 5. 5. 2021 - 13:05)

Milču donutila máma vařit před několika roky, když ji pustili z těch ústavů a byla pár týdnů doma. Všichni chodili do školy a práce a Milča si prej musela něco uvařit, jinak by neměla co jíst, to psal Jirka. Ale párkrát tady popisovala, jak dělá svíčkovou, že jde v pět koupit maso a půl sedmý už ji má hotovou. To mi taky přišlo legrační. No, každý vaří jinak.

Miluna (St, 5. 5. 2021 - 13:05)

To sem asi dělala s kuřecim když to bylo rychlejší jelikož s hovězim je to občas risk.Když je to ze starší kravky tak je to někdy tvrdý jako podrážka.Jinak umim si uvařit už vše co potřebuju.Je pravda že tenkrát sem ještě vařit neuměla když sem chtěla cikány.

Milčo, (St, 5. 5. 2021 - 13:05)

nechci tě kritizovat, ale svíčková se dělá z hovězí svíčkové a nakládá se den předem do láku i s kořenovou zeleninou.

Návštěvník (St, 5. 5. 2021 - 13:05)

Kdyz ji nechces kritizovat, tak proc to delas? Ma svy recepty a jestli je to kureci na smetane nebo svickova je stravnikum jedno.

Andrea (St, 5. 5. 2021 - 08:05)

Bylo to myslím něco s kokosovým mlékem, masíčko, už si to přesně nepamatuji,ale všem chutnalo.Take psala, že dělá koktejly a zase mi dala tip, určitě také zkusím.Milca je taková jaká je,ale urážet jí snad nikdo nemusí, nebydlíme s nima a člověk musí vyslechnout obě strany,aby mohl soudit.

pozorovatel (St, 5. 5. 2021 - 12:05)

Máš pravdu Andrejko.Kdyby to bylo tak jak píše anonym nerozepisovala by se tady často o jídle.Taky si myslim že někdy jí vaření baví.Hlavně když nemá ty stavy.Dneska je na květen venku hodně chladno,tak tipuji že dnes určitě dobrou náladu nemá.

Andrea (St, 5. 5. 2021 - 07:05)

Milča určitě vaří a myslím, že jí to i baví.Zaregistrovala jsem, že vaří i jinou kuchyni než českou a jednou jsem zkusila její recept.

Miluna (St, 5. 5. 2021 - 13:05)

Andy máš pravdu.Vařim,jen vyjímečně ne.Dnes udělam tu vyjímku a přinesu hotovky.Dnes mi je hrozně, je to teď k tomu tim počasim.To je zatim psycho počasí.Dny utíkaji, jaro má být teď v plnym proudu a ono je strašně!! Cítim že mi trochu hrabe Andy a chce se mi brečet a trochu křičet vzteky.Sem ješt v práci a mam pocit že se v tom nádobí topim.Dávam si pauzu ale nějak sem hotová.Chci slunce a horko,ať mi zachrání.

pozorovatel (St, 5. 5. 2021 - 08:05)

Co to Andrejko bylo co si od Milči zkusila? Anonym nikdy nic od ní neochutnal ale přesto soudí.Hrůza takový lidi.

Reklama

Přidat komentář