Reklama

Obřízka

Steve (Čt, 29. 4. 2021 - 18:04)

Bláznivej aktivista Anti-obřízkovej. :-D

ano (Čt, 29. 4. 2021 - 19:04)

nejhorší jsou fanatici. Dřív se bralo, že fanatik = náboženský fanatik, to už dávno neplatí. Fanatici jsou i jiní, ideologie a nejnověji aktivisti. Komunistických fanatiků zas tolik nebylo, to byla spíš vyčůranost, pokud tomu někdo věřil, tak tu měl nějakou ucelenou doktrínu. U aktivistů chybí i ta doktrína či ideologie, spíš jen pár hesel, pouček, co se melou dokola. Na rozdíl od komunistů aktivisti tomu daleko častěji věří. A jsou ochotni pro "věc" i hodně obětovat. Když vezmu aktivistku Gretu, ta je typický příklad. Papouškuje, co ji naučili jiní, nejspíš tomu i osobně věří, připadá si chytrá, ač vlastně nechodí ani do školy. Hysterický projev, nepřijde mi duševně zcela zdravá, v 18 nebo kolik jí je vypadá spíš jako 12 letá dívka s opožděným vývinem. Myslím, že protiobřízkový aktivismus vymyslely nějaké poblázněné americké ženské, který chyběl zdravý nebo vůbec nějaký rozum, patrně s narušenou psychikou, nějaké osobní trauma, které si kompenzovaly aktivismem, kde o věci hovno věděly, ale byly velmi hlasité. Vzaly pár vědeckých nebo pseudovědeckých faktů od nějakých lékařů, dokola se to opakovalo, ani nechápaly, co všecko tvrdí, ale hlavně nahlas řvát. Vincenc Priesnitz léčil neurotiky studenou vodou v Jeseníku, to by jim prospělo lépe než celý aktivismu. Studená voda, procházky, fyzická námaha. Asi by prospělo i Tondovi.

Abe (Ne, 2. 5. 2021 - 01:05)

Naprostý souhlas s charakteristikou fanatismu. Jde o jedince i celé skupiny, postrádající samostatné racionální myšlení a upínající se k jednoduchým příkladům a vzorcům. Něco jiného je obřízka. Je-li, jde o nábožensko- mravní i hygienické opatření, které má své opodstatnění. Sám jsem v dětství prodělal komplikovanou operaci penisu, kdy byla obřízka aktuální. Otec jí vyžadoval, matka se postavila kategoricky proti, údajně pro to, že mne nepřipraví o potěšení. No nepřipravila. Ve skutečnosti spekulovala s tím, že když se budu uspokojovat sám, že nebudu na holky a budu se o ní starat.

ano (Ne, 2. 5. 2021 - 17:05)

Nejsem stoupencem toho, aby obřezán byl každý muž nebo chlapec v dětství. Ale musím uznat, že kde se toto děje, tak se ušetří nemálo chlapcům nebo i mladým mužům veliké trápení. Potíže nebo následky obřízky jsou spíš psychologické, např. spolužák na zš se styděl, protože měl zákrok, před ostatními kluky. To jsou asi skutečné reálné obtíže, nebo někdo se styděl před holkou, dalšímu se někdo posmíval. Proti tomu jsou fyzické potíže těch, kdo by obřízku potřebovali, dosti mladých mužů to odradí od styku, prostě před dívkou se stydí, ani se nepokusí. To je docela časté, akorát se lidi o tom stydí mluvit. Jiní i vstoupí do manželství, mají děti, ale celý život je to trápí. Nebo najednou ve věku kolem 45 let se potíže zhorší a různě to vadí, opět lidi o tom neradi mluví. Občas někdo napíše do poradny, že mu v tom věku najednou nejde přetahovat předkožka. Sám znám někoho, kdo se mi s tímto svěřil. Další případ, asi nejhorší, sex sice nějak fungoval, před stykem musel silou přetáhnout, něřešil, že vzadu předkožka žalud neúměrně zaškrcuje, což může způsobovat různé potíže, bolest, poškození ve smyslu rozšíření žilek. Ale jednomu takovému muži, co to tak dělal celý život, tak ve věku přes 80 let se jednou stalo, že se mu předkožka zcela zasekla vzadu a nevrátil ji zpět. Když se mi s tím svěřil, ač jinak o těch věcech by nemluvil, tak to tak měl už nějakou dobu, asi víc týdnů. Navíc to byl typ člověka, který se bál lékařů a řezání. A věděl, že jít do nemocnice by znamenalo nechat si tu kůži naříznout a pak obřízka, čehož se bál. Shodou okolností pár týdnů poté, co se takto svěřil, tak zemřel. Je otázka, jestli nedostal nějakou otravu krve. Zaškrcený žalud taky může odrumřít, k tomu může stačil u někoho to třeba tak nechat přes noc. Nekróza probíhá postupně, ale je tam mrtvá tkáň, sice to neupadne hned, ale jedy jdou do krve hned, i když kvůli zaškrcení omezeně.

pokr (Ne, 2. 5. 2021 - 17:05)

V naší zemi byla spíše tendence obřízku moc neřešit, rady kůžička se roztahá cvičením ap., než to chtít řezat. Za socialismu se řezalo jen v případech, kdy opravdu jinak nešlo. Kde to šlo přetáhnout o obtížemi, tak se obřízka neindikovala. Dnes je situace trošku lepší, ale mnoho lékařů má stejný postup jako dříve. Taky záleží na pracovišti nebo lékaři, jaký postup navrhne. Vůbec není třeba aktivismus boje proti obřízkám. Jestli něco, tak spíš dělat osvětu, aby se mladí muži a chlapci, kde jsou potíže, nebáli jít k lékaři a případně absolvovali doporučený zákrok. Štvát v takových případech proti obřízkám, např. vymývat mozek matce, která řeší problém u malého synka, je bez partnera, sama tomu nerozumí, tak znamená velké poškození toho chlapce, později mladého muže. Který to stejně bude muset řešit a jako většiho ho bude zákrok bolet daleko více. Malé děti to bolí daleko méně, hojení a regenerace jsou výrazně lepší. U velmi malých dětí není třeba ani šití, u větší se šije, ale po čase není jizva. Čekat do 11, 12 nebo dokonce do 15 nebo 18, tak tou dobou bude mladý muž už mít výraznější erekce, ty budou bolestivé. Erekce u malého pindíka neznamenají takovou změnu velikosti, nejsou tudíž tak bolestivé, malému klučíkovi taky není trapné, když jeho intimní partie vidí matka, doktorka, sestry. V pubertě nebo ranné dospělosti to je daleko nepříjemnější.

Steve (Ne, 2. 5. 2021 - 01:05)

Co že ABE nespíš? :-) Taky ponocuješ jako já? Tu chčije venku jako blázen ... k tomu poslouchám pěknou muziku z německého DAB rádia. Ty jo ... ještě zpívaj o dešti .... :o))) mě klepne.

ONAIR: Jermaine Jackson & Pia Zadora - When The Rain Begins To Fall - RADIO TRAUSNITZ

Steve (Ne, 2. 5. 2021 - 01:05)

Já šel na obřízku před několika lety z důvodu nutnosti ... kdepak náboženské či jiné důvody - vyprdl bych se na to. Byla to zdravotní nutnost a holt zanedbání z dětství. Ale člověk si po zákroku kurva protrpí bolestí ... cca 1 měsíc dobře.

tak (Ne, 2. 5. 2021 - 17:05)

toto je bohužel dosti obvyklý případ, dětská doktorka to nechá být, protože ona neřeší problémy, kteří řeší později urolog pro dospělé. Schopnost sex. styku neřeší, děti ho mít nemusejí. Takže když se s tím vyčůrá, tak no problem. Malé děti zákrok bolí podstatně méně, různá srdceryvná videa jsou klam. Ono malé dítě řve jak tur, i když upadne a ani si nemusí odřít koleno. Po chvíli mu nic není, jen řevem se domáhou soucitu. Taky nelze brát videa, kde to dělali v nějaké muslimské zemi bez umrtvení. Což zas dokazuje, že taková bolest to u těch dětí není. U nás se to dělá civilizovaným způsobem, dítě se uspí, po zákroku ještě dospává, trochu to pobolí potom. Většina dospělých udává nevelkou bolestivost po zákroku, větší bolesti mívá jen menší procento. U dětí jsou čísla výrazně příznivější.

Ok (Ne, 2. 5. 2021 - 18:05)

Tony byl super chlap chybí tady. On by na tahle bláboly určitě reagoval.

Návštěvník (Čt, 22. 7. 2021 - 08:07)

Ano, určitě by na to TV reagoval a s největší pravděpodobností s využitím všech svých nicků. A proč? Protože byl totálně ujetej a posedlej obřízkama a chlapeckejma předložkama a jejich přetahováním - toť vše. Byl také z pochopitelných důvodů registrován na gay seznamkách (na kluky), kde mnohé kluky inzultoval, napadal za což si odnášel komentáře jako "šílenej úchyl a starej anál" . To co mu chybělo ke štěstí byl "coming out" a ne se skrývat za nesmyslné zastírání svého úletu pod rouškou "intaktivisty", ale on to tak musel dělat neboť jeho prioritami byli zvláště nezletilci! A tak si o tom alespoň psal na minimech s maminkami, modrejch koníkach atd. a na svých stránkách pro chlapce " jako odborník", který však mimo to běhal po nudaplážích a veřejných WC, aby se ukájel očumováním kluků a nesmírně vzrušoval i pronásledováním obřezaných mladíků Viz jeho komentáře o mladém obřezaném Němci na Džbánu a o mladých Turcích, prodavačích kebabu v Německu. Byl fantastickéj manipulátor a to ho přivedlo možná i k jeho konci. Kdoví na koho narazil.

M (Po, 26. 7. 2021 - 00:07)

Zaujimave hodnotenie. Tony mal trefne argumenty ale teraz si zacinam mysliet, ze ma narcisisticku poruchu osobnosti a nejaku obsedantno-kompulzivnu posadnutost predkozkami- ci je to skryta pederastia, tazko posudit. Snad sa objavi a povie nam

kožař (St, 28. 7. 2021 - 13:07)

Obávám se, že Tony už cca rok ? žádnou poruch nemá, resp. ne na tomto světě.

Jonáš (Ne, 25. 7. 2021 - 20:07)

To jo ty

Steve (So, 1. 5. 2021 - 03:05)

Jj, lázně v Jeseníku trošku znám ... jezdíval tam s oblibou můj učitel z hudebky, a my tam občas jezdili za ním když se to spojilo s nějakým výletem. Lázně jsou vysoko na kopci a nahoře jsou procházkové okruhy ... jj, pamatuji. :-) A dole vede trat' pěknou vyhlídkovou cestou.

jinak (Ne, 11. 4. 2021 - 14:04)

v egyptě zahálily boj proti obřízce, sice u žen. To je skutečné mrzačení, proti tomu on ovšem nebojoval, to ho nepálilo, ač na africkém kontinentě i v evropě jsou takto mrzačeny desetitisíce dívek každý rok. Asi jako boj za práva žen, fanatičky za to bojují v zemích, kde ženy mají spíše výhody, kde jsou skutečně porobené, jako svět afriky a islámu, tam je to nějak nezajímá.

nakonec (Ne, 11. 4. 2021 - 14:04)

zde po jeho odchodu se to celé uklidnilo, už žádné urážení, napadání, vyhrožování soudy a policií atd. Je klid a ticho.

lidi (Ne, 11. 4. 2021 - 14:04)

neblbněte, osobně mi ho je líto, nešťastný a zmařený život, plný samoty, bolesti a dalších věcí, co člověk nechce. Ale co se týče zdejšího tématu, tak na internetu napáchal nesmírnou škodu. V podstatě si úraz a nejen to zavinil sám svojí aktivitou, málokterý fanatik by mohl konkurovat. Hrobeček asi nemá a pomníčků má plno na internetu, ty bludy dál matou lidi, kteří na to narazí. Ne každý pozná, co byl zač, pokud to někdo bere vážně, tak ty rady mohly napůsobit dosti zla.

Vladan (Ne, 11. 4. 2021 - 08:04)

Objevil jsem včera pietní místo Tondy Vlase a jsem moc rád, že na něj někdo myslí a udělal to. Vzpomínka Tondo !

Martin (Ne, 11. 4. 2021 - 14:04)

Moc děkuji za Tondu.

Týnka (Ne, 11. 4. 2021 - 15:04)

Teď jsem mu tam dala kytičku. Byl to rovnej chlap a moc mi taky chybí. Tondo,myslím na tebe tady u Labe. To byl tvůj občas zkurvenej život.

Reklama

Přidat komentář