Reklama

Inkluse - Chcete aby se i mentálně zaostalé děti učily v normálních základních školách

Návštěvník (Pá, 16. 4. 2021 - 10:04)

"Cikáni právě patří do zvláštní školy!" geniání. A češi do lidových a židé do židovských a němci do německých! To už tady bylo ne?!

Návštěvník (Čt, 15. 4. 2021 - 23:04)

Ale to je chyba systému , ne cikánů . Cikáni by museli být padlí na hlavu kdyby nebrali co jim gádžové dávají .

Návštěvník (Čt, 15. 4. 2021 - 23:04)

Tohle byli slušní cikáni, ale měli tu smůlu, že za komanče je v bílých čtvrtích šikanovali, takže se tísnili v těch ghetech a vlivem jejich solidarity nakonec utrpěli ti slušní, a stáhli je ti neslušní dolu. To samé je ve všech ghetech. Třeba Al Pacino si myslel, že se nikdy z toho Italského gheta nedostane, kde žil v N.Y.!

Cynik-realista (St, 13. 7. 2016 - 05:07)

Staří lidé jsou různí -...Hanko, zajímavý příspěvek a zajímavé nápady, je ovšem otázkou, by opravdu nebylo jednodušším řešením ponechat dosavadní, socanskou ministryní likvidovaný systém, tedy praktické a speciální školy s příslušně+ kvalifikovaným učitelským sborem.

Usilovné prosazování inkluze je jen dalším příkladem sociálního inženýrství a snahou levicových myslitelů prosadit své vize většině společnosti i proti její vůli, bez ohledu na následky. Nejspíše i proto propagátoři inkluze vůbec neřeší možné negativa, například nedostatek učitelek a učitelů, vzdělaných ve speciální pedagogice, jakož i asistentů - nebo to snad hodlají dohánět několikatýdenními švindlkurzy, na nichž zejména vydělají pořádající organizace?

V posledních měsících jsme byli také svědky urputného boje kantorů za zvýšení mezd. Jelikož si troufám odhadnout, že většina, možná dokonce i naprostá většina kantorů má proti takto zaváděné inkluzi výhrady, očekával bych stejně rozhodné vystoupení proti takto pojatému inkluzívnímu školství. Asi poněkud naivní očekávání...

Hanka (Út, 12. 7. 2016 - 20:07)

Problém je ovšem v...Staří lidé jsou různí - někteří leží nehybní v posteli a jiní lezou po horách, někteří žijí o samotě, jiní jsou obklopeni mnohočlennou rodinou - stáří se nedá paušalizovat. I mentálně postižení se jistě v mnohém líší, někteří jsou agresivní, jiní přátelští, někteří jsou jinak celkem zdraví, jiní mají plno vedlejších poruch a onemocnění, ale všichni mají společné snížení mentáních schopností. Současná škola je nastavena pro vzdělávání a i pro mnoho dětí s normálním IQ, bez mentálního postižení je těžká a děti ji prolézají se špatnýma známkama. Nechápu, jak by se do tohoto systému mohly zařadit děti, které mají diagnostikováno mentální postižení.
Má kamarádka vzdělávala postižené děti v ústavu v Psárech a přestože to byly děti s lehčím postižením, tak bylo velmi obtížené je naučit třeba i základní počty. I když se něco naučily, tak za týden volna zas vše zapomněly. Co ale třeba krásně zvládaly byly výtvarné práce a různé rukodělné činnosti, takže pokud by mělo jít o to, aby tyto děti nebyly vyčleněné, tak by mohly chodit s normálníma dětma právě třeba na hudební, výtvarné předměty, avšak určitě ne na matematiku, fyziku, cizí jazyky... Nechápu, proč se neudělají speciální třídy na normálních školách se speciálními pedagogy, kteří jsou na to speciálně vyškoleni a inkluze neprobíhá pouze částěčně právě třeba ve výše zmíněných předmětech, popř. v zájmových kroužcích.

Pavel (Út, 12. 7. 2016 - 16:07)

Problém je ovšem v...vsadte se,že ani jedno dítě politiků nebude do takové školy chodit,ale budou mít soukromou školu nebo učitele.
Z lidí stádo a otroky,a elita bude mít vzdělání a podmínky na urovni.

Pavel (Út, 12. 7. 2016 - 16:07)

Je rozdíl mezi postižením....Už pochopte,že takovéto nařízení produkují mentálně a morálně zaostalí lidé,kteří bud nevědí co dělají,nebo vše dělají programově.

Milan (Út, 12. 7. 2016 - 16:07)

Problém je ovšem v......že postižení patří do zvláštního ústavu.

Milan (Út, 12. 7. 2016 - 16:07)

Je rozdíl mezi postižením....Problém je ovšem v (bez)bariérovosti běžných školních budov. Mentálně retardovaní náleží do zvláštních škol. Ovšem nemůže se paušálně říct, že postižení patří do zvláštníc ústavů. To je zase opačný extrém než inkluze. Jako říct, že staří patří do starobinců.

Viklef (Út, 12. 7. 2016 - 14:07)

Je rozdíl mezi postižením. Pokud je fyzické, tedy kluk, holka na vozíku, třeba po bouračce a pod. takové může do běžné ZŠ,horší je to už u dětí s mentálním postižením

mamut (Út, 12. 7. 2016 - 10:07)

Pořád se mluví o tom, jak...To je začátek konce. Postižení patří do zvláštního ústavu.

mamut (Út, 12. 7. 2016 - 10:07)

Ještě dodám, že ač to...100% souhlas. Tak by to mělo být.

mamut (Út, 12. 7. 2016 - 10:07)

A tím se pozitivní...Svatá pravda. Někdy si tak říkám, jestli jsem se omylem nenarodil v nějakém Kocourkově.

Cynik-realista (Út, 5. 7. 2016 - 08:07)

Marku, v tomhle státě jsou...A tím se pozitivní diskriminace menšin stává prostou diskriminací většiny, která to ovšem musí zaplatit...

Milan (Út, 5. 7. 2016 - 00:07)

Pořád se mluví o tom, jak...Marku, v tomhle státě jsou všeobecně všelijaké minority privilegováné před ostatními.

Marek (Po, 4. 7. 2016 - 22:07)

Pořád se mluví o tom, jak ti blbci by měli být integrováni mezi normální děti, ale zajímá se někdo o to, zda normální děti mají zapotřebí mít mezi sebou ve třídě blbce, ketrý je k ničemu a který je pouze brzdí ve výuce a je jim i s jeho asistentem jen na obtíž?
Začínám mít dojem, že tito pitomci jsou nějak více privilegováni před ostatními.
Tohle chceme? Já myslím, že snad ne!

Kterých? (Po, 4. 7. 2016 - 21:07)

Zmetky? O kom to mluvíš? O...normálních!!! Víš, co ten pojem znamená?
Jakých komunistů? Co to meleš za kraviny ty nablblý sluníčkáři?

Návštěvník (So, 8. 1. 2022 - 04:01)

Zmetky? O kom to mluvíš? O...normálních!!! Víš, co ten pojem znamená? Jakých komunistů? Co to meleš za kraviny ty nablblý sluníčkáři?

Návštěvník (Po, 20. 9. 2021 - 12:09)

Pořád se mluví o tom, jak...To je začátek konce. Postižení patří do zvláštního ústavu.

? (Čt, 29. 4. 2021 - 22:04)

Zmetky? O kom to mluvíš? O...normálních!!! Víš, co ten pojem znamená? Jakých komunistů? Co to meleš za kraviny ty nablblý sluníčkáři?

Reklama

Přidat komentář