Reklama

Inkluse - Chcete aby se i mentálně zaostalé děti učily v normálních základních školách

Retardoni (Út, 6. 4. 2021 - 18:04)

To sem netušil že na vysokou chodí s medikama pošahaný! Když lékařům dávají diplom, co dávají pošukovi? Asi koště, ověšené fanglemi :-))

Návštěvník (Po, 12. 4. 2021 - 13:04)

No a co jako co má být?

tak (Út, 6. 4. 2021 - 19:04)

dovolím se tvrdit, že prvorepubliková gymnázia a možná i průmyslovky byly náročnější jak řada dnešních vš oborů. Tehdy tu maturitu taky neměl každý a být třeba vyučený nástrojař, to bylo slušnou kvalifikací. Dnes je maturita hadr, kterým si člověk může leda vytřít ... Ti repetenti ze starých filmů, to byla realita. Studium bylo dost náročné a nepomohlo, že měl někdo bohaté rodiče. Velká část dnešních vš oborů je bohužel méně náročná než tehdejší gymnázia. Netýká se to jen genderových studií a dalších pavěd a pseudooborů. I na ČVUT laťka polevila, to platí ve srovnání s dobou totality. Za totality na sš chodila necelá polovina populace, část lidí získala různé dělnické maturity, i tak těch maturantů nebylo tolik. I když ty dělnické maturity byly mnohdy skutečný odpad. Po revoluci vedle normální sš vznikly nové soukromé sš, pro ně byly šité zákony, aby to bylo ekonomicky výhodné pro mladého Klause. A dále z většiny učňáků vznikly střední školy, získávají tam nyní maturity, studijně to zůstalo na úrovni učiliště, taktéž výběr učitelů i žáků. Akorát že nezískají výuční list, nic neumí dělat a mají maturitu ze školy, která za socialismu byla méně náročná než základní škola. Na ty učňáky chodily zpravidla slabší žáci a úroveň výuky se tomu přizpůsobila.

tak (Út, 6. 4. 2021 - 16:04)

tady je nešťastný termín. Já jsem celkem proto, aby do normálních tříd a škol chodily děti, které jsou třeba na vozíku nebo mají nějaké jiné postižení, pokud tu budou podmínky jako bezbariérové vstupy. Nemyslím, že by kvůli tomu musela být každá škola bezbariérová a s výtahy. Nebo děti zrakově či sluchově postižené, pokud to bude fungovat, ať chodí na libovolnou běžnou školu. I tak bych zachoval pár škol speciálních pro tyto děti. Aby měli lepší podmínky, které se týkají zdravotních omezení. Jiná věc je ovšem dávat podprůměrné děti a nebo děti sociálně či psychicky narušené mezi běžnou populaci. Dříve tu byly zvláštní a pomocné školy, případně nějaké výchovné ústavy pro různé grázly. Pokud bychom byli důslední, pak pokud uděláme inkluzi těchto dvou skupin mezi běžnou populaci, pak nemá právo na existenci jakákoli výběrová škola. Já třeba jsem pro různé výběrové školy, osmiletá a čtyřletá gymnázia, kdo se hůř učil, tak dřív chodíval třeba na zedníka nebo kominíka. Dnes si vydělá daleko více než mnohý vysokoškolák a vůbec se nemá hůře. Ale ti méně nadaní nebo méně snaživí nemohou mít nárok na maturitu nebo diplom. U lékařů se ani dnes nikdo neodváží ty diplomy rozdat jen tak, inkluze se tam nekoná, stejně tak to má platit pro ostatní vš a v menším i pro střední školy. Pokud bude někde ve třídě nějaké podprůměrné dítě, tak buď bude propadat, nebo tempo výuky se přizpůsobí jeho úrovni. U grázlíků to je ještě horší, tam z jakékoli školy udělají kůlničku na dříví a sebelepší učitel nepomůže. Takže inkluze pro fyzické handicapy, ale ne pro podprůměrné či debilní ani pro různé obtíženě vychovatelné a nezvladatelné typy.

Karel (Út, 6. 4. 2021 - 08:04)

No největší problém je, že ta inkluze nikomu nepomůže. Z debilů nebudou geniové díky tomu, že je dáme mezi mentálně normální děti. Ten debil půjde zametat okolo popelnic u LIDLU stejně, jestli vychodil normální školu nebo pomocnou.

Vochcal (Po, 5. 4. 2021 - 22:04)

Jsme měli ve třídě takového zpomaleného, věčně kvůli němu čekala třída , než se umyl a utřela podlaha. Měl věčně špinavé ruce a pochcával se, někdy každou hodinu, ale i za hodinu 2x přerušená výuka, chodil s námi do třetí tříd a pak ho převzala pomocná škola.

Návštěvník (Po, 5. 4. 2021 - 22:04)

No někteří lidé si prostě prosazováním inkluze honí tričko . Je to "demokracie " dovedená ad absurdum .

Návštěvník (Po, 5. 4. 2021 - 20:04)

Včera jsem je potkal, hrůza. Dáme si pozor, dík.

Návštěvník (Po, 5. 4. 2021 - 17:04)

Nikdo nikdo z vás neví, jestli třeba zítra nebudete zranění. Mrtvička, úraz hlavy. Už tím jak tady hážete hovna, máte svůj mozek postižený. I
Q houpacího koně.

Návštěvník (Po, 5. 4. 2021 - 18:04)

Jseš vůl.

Návštěvník (Po, 5. 4. 2021 - 18:04)

Pletete sem nesmysly. Co má zranění nebo mrtvička společného s inkluzí? Jste hlupák.

Návštěvník (Po, 5. 4. 2021 - 15:04)

Bohužel zde máme ale bandu, která se těch dementních zmetků bude zastávat na úkor normálních dětí.

Návštěvník (So, 3. 4. 2021 - 17:04)

Ono to totiž nechápe vůbec nic.

Karel (St, 31. 3. 2021 - 15:03)

Já jsem skromný muž. Já se přizpůsobím i tomu životu na stromě. Ale moc by mne zajímalo, jak se s rapidně sníženou životní úrovní vypořádá dnešní mladá generace, která je ta nejrozmazlenější jaká kdy na planetě žila. Doufám, že budu žít hodně dlouho, abych se toho civilizačního pádu dožil a mohl pozorovat ty reakce. Myslím, že se budu od srdce a dlouho smát.

Návštěvník (St, 31. 3. 2021 - 18:03)

Tohle mě také zajímá. Ale když jim půjdou mobily a aplikace, tak vše půjde samo :-))) Jeden borec prohlásil, že začnou mizet psi a kočky, protože nic jiného neseženou a přece jenom pud sebezáchovy se projeví a až vše dojde, tak pojdou hlady, protože vůbec nic neumí, jen ovládat mobil a PC s myší.

Návštěvník (St, 31. 3. 2021 - 19:03)

Psi se jí normálně již dnes, ale kočky těžko

ešus (Čt, 1. 4. 2021 - 00:04)

Psi u nás žerou jen někteří jedinci, zato v Číně se jedí ,,již" pořád, dnes, včera předevčírem. A kočky? Ty se taky jí u nás ojediněle, znám takového šílence co kočky chytá do pastí, ale už ne to dojel, ochránci zvířet mu to prokázali a natočili video, tak hošánek dostal flastr. Můj profesor na střední škole jedl veverky, dokonce prý ježka. Byl jako 16 letý u partyzánů a museli sežrat cokoliv, co bylo jedlé. Byl na to zvyklý a veverku jsem viděl u něho na pekáči. Jinak jen taková poznámky ke kočkám, za války když bylo některé město dlouho obklíčené, jedli obyvatelé potkany, kočky, psi, ve městě Rhodos snědli všechny kočky, tak po válce je museli dovézt z Kypru, dokonce se kočky kradli, dneska je tam koček volně pobíhajících stovky, Takže neříkej že kočky těžko, může se přihodit že je budeš dlabat ani nebudeš odmlouvat. Nakonec kočky se také jedí v Číně jako psi, dokonce kočky mají takových klecích, nacpané že se nemohu hnout, vytáhnou tu na kterou si zákazník ukáže, viděl jsem to na vlastná oča :-)))

Návštěvník (So, 3. 4. 2021 - 12:04)

V Číně byl vydán zákaz porážky psů , ale jí se dál, stejně jako v Jižní Korei. Ve Švýcarsku chovají psy doma na zabijačku . Ve Švýcarsku je kočka vánoční jídlo na česneku s bílým vínem místo kapra

Návštěvník (St, 31. 3. 2021 - 15:03)

No a co jako? Co má být? takže tak...

Návštěvník (St, 31. 3. 2021 - 11:03)

Jinak ještě na běžnou práci stačí IQ60 a základní vzdělání do 5 třídy. Další vzdělání jen pro vybrané jedince a logicky děti vůdců a vyvolených.

Reklama

Přidat komentář