Reklama

Inkluse - Chcete aby se i mentálně zaostalé děti učily v normálních základních školách

Karel (Út, 30. 3. 2021 - 14:03)

Kamarádka má dceru a s ní do třídy v rámci inkluze chodí dva retardovaní spolužáci. V praxi to probíhá tak, že při vyučování mají tito retardi i se svými asistenty vyhrazenu samostatnou místnost. Tam jsou i se svými asistenty shromážděni všichni retardi, kteří se na této škole nacházejí. Tím se zabrání vyrušování a šikaně. A všichni jsou spokojeni.

Chloé (Út, 30. 3. 2021 - 15:03)

A co kdby si měl sám takové retardované dítě, nebo si byl sám retardovaný v dětství ? Tyhle opatření selektovat lidi zavání nacismem. Děti mají mít výsadní postavení ve společnosti a primární zájem je socialisovat všechny děti, než se stanou dospělými, proutek se má ohýbat správným směrem a narovnávat, dokud je mladý.

Návštěvník (Út, 30. 3. 2021 - 20:03)

Pokud mají mít děti výsadní postavení, tak retardované děti mají mít právě individuální přístup. A ten jim dají právě v té zvláštní škole. Na tom nevidím nic, co by zavánělo nacismem, nebo selekcí. Tuhle blbost snad ani nemyslíš vážně. Právě v té zvláštní škole jim dají alespoň takové vědomosti, které jsou svým omezeným mozkem přijmout. Záleží také na tom, jaký je stupeň oné demence. Ale dávat je do normálních škol je hloupost. Tam budou akorát na obtíž a upřímně řečeno, nikdo se tam s nimi patlat nechce. Tím by se pak nemohl věnovat ostatním žákům.

Karel (Út, 30. 3. 2021 - 17:03)

Chloe, pokud bych já byl retardovaný, tak budu samozřejmě rád mezi retardovanými. Tam totiž zapadnu a nikdo se mi tam nebude posmívat. A hlavně budu mezi sobě rovnými, a třeba budu mít šanci mezi nimi vyniknout. Ale normální děti retarda nikdy nepřijmou a on nepřijme je. Je to jen vzájemné týrání, které nikomu nepomůže. Uvědom si, že o inkluzi rozhodli lidé, kteří mají znalosti o skutečném životě asi takové, jako mám já o jaderné fyzice. Čili žádné. A přes deklarovanou celosvětovou lásku všech ke všem stále platí svůj k svému.

(Út, 30. 3. 2021 - 18:03)

Jo tak to si nerozumíme. Já mám třeba rád ženy, ale nevadí homosexuálové. To je to samé. Take by mohli mít třídu neintegrovanou jen pro homosexuály. Je to to samé.

bl (Út, 30. 3. 2021 - 07:03)

Ve škole jsme dostali v šesté třídě dárek v podobě tří propadlých. Nebyli retardovaný, šikovní kluci na fotbal, na blbosti ale učení jim moc nešlo. Chápu že někomu nejde matematika, čeština, někomu nejde zeměpis. Ale kurva těm třem blbcům nešlo vůbec nic, jen rušili vyúku, zdržovali, byli k smíchu i pláči, prali se a když odešli na konci školního roku nikomu se po nich nestýskalo. Retardi mezi normální děti nepatří, děti je mazi sebe nevezmou, jestli se najde nějaká hrdinná smaritánka, ale ostatní pokud to půjde za rohem mu dají na dršku.

Petr (Po, 29. 3. 2021 - 23:03)

Věci jsou nevratné, holt buď ty děti tam chodit budou nebo se budou odsouvat někam pryč a pak nebudou umět dobře ti méně retardovaní jak projevovat společensky přijatelně své emoce.Jak se minou socialisací, tak učitelka není jejich vrstevník a ti blbečci z jejich retardované třídy je nic nenaučí.Takže budou retardovaní a ještě nesocializovaní.
Retardovaný může hezky tam sedět a koukat, nemusí zrovna vyvádět a všechny rušit ve výuce.

Milan (Pá, 26. 3. 2021 - 06:03)

Já jsem chodil na ZDŠ v letech 1983 - 1991, tedy v době, kdy naštěstí žádná inkluze ani politická korektnost neexistovala. A v průběhu školní docházky se u nás vystřídalo několik momentálně zaostalých spolužáků. Naštěstí to probíhalo tak, že ve třídě byl každý z nich pouze jeden ročník a potom buď propadli nebo byli dáni do pomocné školy. Obohacení pro ostatní spolužáky bylo takové, že neustále vyrušovali a snažili se nás mlátit a šikanovat. Pokud to byli kluci, tak jsme je zatáhli na záchod a tam jim dali přes držku a umyli hlavu v hajzlu. No a potom už dali pokoj. Taková byla inkluze v praxi v osmdesátých letech.

Karel (Pá, 26. 3. 2021 - 00:03)

Mne na inkuli nezáleží a je mi to celkem jedno. Děti nemám a samotného se mně to netýká a nejsem vlastníkem výchovného pudu jako bývá u žen.

Karel (Čt, 25. 3. 2021 - 23:03)

Respektive chci říci, že géniové se mohou od průměrných naučit běžné lidské vlastnosti. Když jsou isolováni někde ve speciální škole pro génie, mohou sez nich stát bezcitní predátoři, kteří neakceptují společenská pravidla. Mám dojem že něco podobného vídáme z obrazovek.

Z (Čt, 25. 3. 2021 - 23:03)

Inkluze tělesně handicapovaných je ok, ale inkluze retardů nebo psychiatrických pacientů způsobuje rozvrat třídního kolektivu a rozvrat vyučovacího procesu. Pak se místo výuky normálních a nadaných řeší jen ten postižený. Je to absolutně zvrhlé a nemorální. Kdo vymyslel a prosadil inkluzi, měl by být trestně zodpovědný.

Petr (Út, 30. 3. 2021 - 19:03)

Přesně tak, Tito retardovaní blbci patří do speciální školy, kde se jim má dostat individuální péče. Jak má například probíhat výuka např.ve 4.třídě, když tam mají pitomce, který ještě neumí číst. To se má výuka podřídit jemu a všichni budou léta čekat, až se ten debil naučí číst? Nikoli. Buď vypadne a pomaže bleskem do zvláštní školy, nebo ho zkrátka bude učitel přehlížet a ten debil a tam bude jenom sedět a otraovat ostatní. Kdo vymyslel inkluzi byl patrně člověk bez mozku.

Dan (Út, 30. 3. 2021 - 19:03)

Moc se asi díváš na americké filmy s násilím teanagerů a budeš nenávistný nejen k méně obdarovaným, ale i k těm, kteří za to také nemůžou , že jsou gayové. Také by patrně dve tvé zlomyslně vadné logiky, neměli rušit a odvádět pozornost od vyučování. Jistě sis hodně užil bitek a šikanování slabších. Pošli dítě s takovým přístupem někam do ruské školy, tam budou mít stejně zastaralé názory s výukou silných jedninců přes záda slabších, šikanou, bytím jako mají idividua jako ty.

pro Dana (Út, 30. 3. 2021 - 20:03)

Inkluze není o tom, jestli je nějaký žák gay. To máš velmi mylné představy. Inkluze je, že mentál je vpraven do běžné školy, kde akorát otravuje a brzdí výuku, protože se mu musí přizpůsobit osnovy.
Takže učitel má dvě možnosti. Buď se bude věnovat jemu, nebo ho zkrátka nebude brát na vědomí a naopak se bude věnovat ostatním žákům. Pak by asi bylo nejlepší odsunout ho někam dozadu, aby neotravoval a nebrat ho vůbec na vědomí. Co s ním, Nic.
Navíc ho ani nesmíš objektivně klasifikovat, protože by dostával jen samé pětky.
Takže pak máš ve třídě mentála, který je tam k ničemu a stejně z něj nikdy nic nebude, Ano, akorát pobírač dávek.

Návštěvník (Út, 30. 3. 2021 - 19:03)

Dane, ty budeš asi obětí zvrhlé pravdoláskařské propagandy. Máš děti? Pokud ano, dej je do školy, kde mají tento vynález - inkluzi. Změníš názor hned po pár dnech.

Petr (Út, 30. 3. 2021 - 19:03)

Přečti si pozorně můj příspěvek. O teplouších tam nic nepíšu. Navíc, kde se v tvém chorém mozku zrodila myšlenka, že se dívám na americké filmy? Na ty se dívají maximálně omezenci, jako jsi maximálně ty. Vidím, že jejich obsah znáš, takže asi na ně čumíš.Ty budeš patrně jeden z těch, co mají problémy s pochopením textu. Jinak na svém postoji nic neměním, retardovaní dementi patří do zvláštní školy. Byl jsi někdy ve škole, kde mají inkluzi? Patrně ne. Jinak bys věděl, že je to tak, jak to píšu. Tam, kde jí mají, odhlašují rodiče své děti a dávají je do jiných škol. Retardi akorát ruší výuku a otravují tím ostatní děti, co se něco naučit chtějí. Tenhle neinteligentní odpad zkrátka do normálních škol nepatří.

nona (Čt, 25. 3. 2021 - 23:03)

On je velký rozdíl mezi mentálně retardovaný a např dislektik, z toho může vyrůst genius. Inkluze je samozřejmě těžká věc a průšvih, protože naše konzervativní společnost ji nechce přijmout. navíc je to záležitost finančně náročná a spojovaná s nepopulárním multikultularismem. Nicméně když do kolektivu bude začleněn žák, který je jiný, může to psychicky obohatit ty nadprůměrné. Posílí to jejich dnes tak důležitou a často nízkou sociální nebo emoční inteligenci. Naučí to génia vnímat svět, který je jiný než jen on, je třeba slabý, a aby kolektiv uspěl celkově, je třeba tomu slabému pomáhat. I za cenu, že vyučovací hodina probíhá jinak.No a tak by časem třeba chodilo po světě méně šmejdů. Si teda myslim:)

Anežka (St, 31. 3. 2021 - 09:03)

Uvědom si nadaný žák v reálu asi těžko bude pomáhat slabému. Obvykle má problém ubránit sám sebe , bývá obětí šikany. Každý je nepříčetný, když se šrotí doma a pak stejně dostane horší známku. Ten nadaný nemusí být ani fyzicky slabý - ale přesila je přesila.

Návštěvník (St, 31. 3. 2021 - 10:03)

Nadaný by se měl přizpůsobit tomu nejslabšímu, v dnešní době a ani do budoucna nebude žádoucí se nějak vyvyšovat nad druhé, musí se pěkně srovnat do jedné lajny. Proto je potřeby do škol umístit všechny, co chodí do zvláštních škol a nediskriminovat je oproti normálním dětem.

Návštěvník (St, 31. 3. 2021 - 22:03)

Tato inkluze je velmi dobrá pro to , aby udělala z Čechů národ blbů pro zahraniční montovny . Je jen otázkou , kdo dostal zaplaceno za to aby to prosadil ?

Reklama

Přidat komentář