Reklama

Obřízka

Výročí (Ne, 7. 3. 2021 - 21:03)

mě ho bylo spíš líto, ale pomoci si nedal, ani to nechtěl. Nemám potřebu do něj kopat, když není naživu, ale jeho působení bylo dosti negativní. Dosti matkám pletl hlavu neodbornými radami. Přišlo mi to jak ideologická agitace, podobně jako za komunismu nebo od jehovistů. I kdyby byla pravda jen část toho, co prožil, tak chápu, že ho to poznamenalo. nechtěné dítě, těžké dětství atd. Na druhou stranu, v rodinách to běžně vypadá všelijak, víc než polovina párů se rozvede, takže co zažil, to byly běžné věci. Byl velmi vehementní, bude trvat, než jeho psaní se posune do propadliště času. Prostě servery už nebudou mít kopie těch jeho psaní, kterých je stále plno.

Jelikož (Ne, 7. 3. 2021 - 21:03)

znám pozadí jeho života a příčiny všeho ,proto se já přidávám též k pozitivní vzpomínce na něho. A to přesto, že byl v některých svých názorech nepřístupný a pomýlený. Ale i to patřilo k jeho osobnímu naturelu, ale jinak to byl člověk s čistou upřímnou a nešťastnou duší.

Výročí (Ne, 7. 3. 2021 - 20:03)

jak bylo zmíněno, včera 6.3. tomu byl přesně rok od Tondova posledního příspěvku na emimino. Takže nejpravděpodobněji jeho smrt nastala právě před rokem, tj. 7.3. 2020. Kolem je hodně nejasného, ale jeví se nanejvýš pravděpodobné, že naživu opravdu není. On nevydržel nepsat, nakonec kvůli tomu přišel i k úrazu ruky, za což pak obviňoval názorového oponenta, že on za to může. Musel do dvou v noci psát, pak byl v práci nevyspalý a došlo k úrazu. Osobně si nejsem jist, jestli skutečně ten úraz byl, nebo to byl jen výmysl. Těžko říci, Toníkovi nešlo věřit nic. Jiné koníčky ani zájmy neměl, měl jen svoje téma. Obávám se, že to ho připravilo o život, předtím i o rozum a zbytky soudnosti. Čest jeho památce.

nona (Út, 16. 3. 2021 - 18:03)

ten úraz byl. Tony přišel ne o ruku ale o dva prsty. Tehdy jste tady na něj byli velmi agresivní, jen málokdo mu vyjádřil podporu v soukromém kontaktu. A on o to, tolik stál :(

Jak (Út, 16. 3. 2021 - 19:03)

to víš? Co psal, že mě zkrácené 3 prsty na úroveň malíčku. Což mi vychází, že na nich přišel zhruba o poslední článek. Je to složitější, záleží, kdo má jak dlouhé jednotlivé prsty, např. poměr ukazováku a prostředníku a prsteníku. Provádí se dorovnání, tj. kost se dá, aby byla rovně, to se týká amputací, kde řezná plocha není kolmo prstu, ale šikmo. Vzdálený příbuzný měl úraz, nějak jako kluk, nevím jestli mu bylo 18 ne-li méně. Nejdříve jsem o tom slyšel, pak ho viděl na pohřbu vzdáleného strýce, jeho dědy. Úraz na pile. Ukazováček měl nejkratší, další dva prsty o kousek delší. Prostě nebylo těžké uhodnou, jak měl prsty vůči kotouči pily. Takže doktoři nemůžou nechat, aby tam byl šikmý řez, zkrátí kost k tomu kratšímu místu. Myslím, že není problém zkrátit na půl článku, že nemusí ukončit dle kloubu.

nona (Út, 16. 3. 2021 - 20:03)

Omlouvám se, koukla jsem do emailu a upřesňuji: Tony přišel o tři prsty na levé ruce, ze kterých mu zbyly jen pahýly. Celý mu zůstal pouze palec a malíček. Píšu tu jen proto, že mě tehdy Tony požádal, abych vám na Doktroce napsala, co se mu stalo a že je na webu zablokovaný. Píše, že se tehdy bránil "pomluvám úchyla" a nebral si tak sevítky. Proto blokace. Věřím, že ani dnes by proti této zprávě nic neměl.

Bobrik (Út, 16. 3. 2021 - 20:03)

Já také honím jen pravou.

jinak (Út, 16. 3. 2021 - 20:03)

Tonda byl mistr. Uměl hrát na soucit, zdá se u tebe fungovalo a funguje doteď. Nechtěné dítě, měl být potracen, nevlastní "fotr" ho řezal klínovým řemenem. Utekl pak z domu, zkrátka nebyl to jen chudák a bezproblémový. Nevlastní otec ho možná párkrát seřezal, ale nevíme důvod. Uměl psát podrobně o svých nemocech, kde si za velkou část nemocí nebo úrazů mohl sám, např. prasklá ledvina po nějakém pádu v opilosti. Je mi lito, že tak žil a skončil, ale vidím i druhou věc, nějakým způsobem žil Stejně jako mi je líto narkomanů, třeba mladá dívka přes 20 a místo zubů má černé pahýly. Ale musím vědět, že to je následek konzumace pervitinu, asi ne jen pár dávek, asi musí to člověk brát hodně, aby byl pak bezzubý. Tonda potřeboval pomoci, nějaký terapeut. Ale on poskytoval rady druhým rady, které škodily a škodí. Doktoři Cvachové a hraboši hrabiví a obřezaní vopižlanci a nány pitomé - matky synů, co souhlasily s navrženou obřízkou. Já znal víc lidí, co měli třeba problém z úzkou předkožkou, vůbec nešlo jen o mladíky nebo kluky, ale klidně i muže kolem 50 nebo někoho přes 80. Fakticky to měli celý život. Zdravotnická "osvěta" byla stejně hodnotná, jako když někdo štve proti očkování. I když proti Covidu to očkování může mít pár obětí, tak jen republikově u nás je přes 23 tisíc mrtvých.

ano (Út, 16. 3. 2021 - 20:03)

to je verze, kterou psal on sám. I když pahýl, to jsou i dva články, což je docela funkční prst. Myslím, že psal i o tom, že chtěl ty prsty sebrat, spadly do vody. Jenže přiletěli rackové a amputované články odnesli. Když to psal někdo jiný než on, myslel jsem, že nejapně žertuje. Pak to psal sám Tonda, tak asi to tak bylo. Nazvat někoho úchylem je žalovatelné. Přitom víme zde dobře, kdo psal jedné psaní o tom, jak ho vzrušilo, když někde viděl obnažené žaludy mladých kluků, snad to bylo na WC a stáhnout předkožku je běžnou praxí mnoha mužů. Mně přišlo nechutné jednak to, co potom sám dělal vč. toho, jak to vulgárně pojmenoval. A psát to veřejně a cizí ženě, co ani nezná, to je opravdu fuj. Já bych přitom nikomu nevyčítal ani homo nebo pederastické sklony. Nakonec stránky na kluky.cz, tam byl pečený vařený. Ale proč těm lidem zde nadával? Nebudu opakovat jeho výrazy, protože jsou žalovatelné a navíc mohou urazit někoho, koho se to týká. Nevyčítal bych mu ani, jestli tady měl celoživotní problém. A proč urážet druhé?

Návštěvník (Út, 16. 3. 2021 - 19:03)

Já jsem ho osobně neznal, a ani s ním nevedl konverzaci. Ale kromě nesmyslných hádek tady, tak z něj občas vypadla nějaká zajímavost. Myslím si, že byl studnice vědomostí ze života a dalo se s ním bavit. Ale zdejší klientela je - nevím proč - agresivní a hodně lidem dělá dobře vyvolávat konflikty. Takovým terčem bývá taky Pavkol v jiných tématech. Nevím co je to za náturu, někoho urážet a ponižovat.

Bobrik (Út, 16. 3. 2021 - 18:03)

Na které ruce a na to se neumírá.

Bobrik (Ne, 7. 3. 2021 - 18:03)

Ahoj už jsem tady nějaký rok nebyl proto že to je pořád dokola mám obřízku od mala jen si pamatuji že při čůrání mě to pálilo tak mi jí ušmikli a čuram krásné sex supr péro tvrdé tak si nemám na co stěžovat ale bezdůvodně někomu ubližovat že se to rodičům líbí je nesmyslná blbost . Ať si ty matky nechají odstranit velké pysky vyjde to na stejno .

MPyskatá (Ne, 7. 3. 2021 - 21:03)

Ano Bobriku je to velmi pozitivní poznatek. Jinak obřízka pro dospělé je chirurgická volba pro muže, kteří nebyli obřezáni. Pro tento postup existují zdravé lékařské důvody.

Bobrik (Út, 16. 3. 2021 - 14:03)

Souhlasím ale matky to dávají dělat svým nezletilým dětem proto že se jim to líbí.

Návštěvník (Út, 16. 3. 2021 - 15:03)

Takovým "matkám", pseudomatkám, by ji měli lacle vyřezat hned taky, i s frajtrem. Když to někdo potřebuje ze zdravotních důvodů, a nebo se mu to v dospělosti líbí, tak je to v pořádku. Ale miminům???????

výročí (So, 6. 3. 2021 - 14:03)

Na emimino byl aktivní jistý Gin, který měl poslední přihlášení právě před rokem, tj. dne 6-3-2020. Od té doby je jeho osud nejistý, patrně není na živu, jak skončil je veliká neznámá, přes různě dostupné zdroje. Je zajímavé, že udával věk 59 let, kdežto na stránkách učiliště, kde se píše o jeho utopení, se zmiňuje, že to byl nedožitý věk. Jde o poměrně seriózní zdroj, ale je otázka, odkud tu informaci získali. Byl to nešťastný člověk, ale svým působením, myslím, napáchal dosti zla. Vnímal jsem tu silný antisemitismus, který je v rozporu s křesťanskou vírou. Což sice slovy popíral, ale fakticky napadal základy judaismu. Není totiž pravda, že v Tóře se jednalo o nějakou symbolickou obřízku. Šlo o skutečné odstranění předkožky resp. její většiny, s plným odhalením žaludu. Ani rady maminkám chlapců na emiminu nebyly ku prospěchu. Možná nejednu zmanipuloval, že se odložila lékařsky indikovaná obřízka, tím ale problém s úzkou předkožkou jen posunul blíže nebo zcela do dospělosti budoucího mladého muže. Jeho život byl nešťastný, ale ani to ho neopravňovalo ani k nenávisti k hodnotám judaismu (na jehož tradicích vzniklo křesťanství a to zas zformovalo celou naši kulturu a společnost), ani k radám, které škodily svou neodborností. Nepočítám ani urážení lékařů nebo oponentům na diskuzi.

Naopak, (So, 6. 3. 2021 - 14:03)

jeho to opravňovalo. Tony je legenda a je nesmrtelný jeho odkaz všem ,co pochybují. Judaisumus = terorismus.

Návštěvník (Ne, 7. 3. 2021 - 20:03)

Co to meleš ty zkurvenej antisemitisto?

! (So, 6. 3. 2021 - 14:03)

Nejen to,každá víra,církev nese na rukou krev a smrt tisíců nevinných. Je to zneužití lidí ke svým prospěcháři cílům.

Karma (So, 6. 3. 2021 - 16:03)

Nemusíme chodit daleko nebo ani hluboko do minulosti... zůstaňme v přítomnosti .Nejen víra nebo církev nese na rukou krev, ale podle poslance Volného i sám Vůdce či Leader hnutí... Ano...je takto poznamenán a potažmo je pak i krev na rukou zmanipulovaných, tupých ovcí, které mu to zvolemí umožnily.... a který má na svědomí více než 20.000 obětí a možná i jednou nich byl i Tony...vše se dá zneužít ke svým vlastním prospěchářským cílům, tedy i hnuti intaktivistů... mimo jiné...ignorance zabíjí .. Nevěříte?... pak si vzpomeňte na karmu a Tonyho, až budete držet v ruce volební lístek nad urnou! Obřezat či Neobřezat? To je ten pravý odkaz Tonyho.

Reklama

Přidat komentář