Reklama

Také chodíte bosi ?

Návštěvník (Út, 17. 5. 2022 - 22:05)

Ano

☮✌ dřevěnej (Čt, 14. 4. 2022 - 21:04)

Ale teď k bosému chození: Když chodím bos, tak mám pocit, že má moje noha slabší stabilitu, než když mám obuv s pevnou podrážkou. Na druhou stranu má noha lepší flexibilitu a to zejména v kloubech. Naboso musí všechny klouby jít někdy až nadoraz, co zvyšuje plasticitu chodidla.

bosonoh (Ne, 1. 5. 2022 - 17:05)

Léta už chodím bos: od jara do podzimu víceméně vkuse (v zimě poněkud omezeně), a myslím, že jde jenom o to, jak si člověk zvykne, tak je mu lépe. Jak píšeš, někdo kdo není zvyklý, nemá bosky takovou stabilitu, je nejistý atd. Já se zas cítim blbě, když právě bos nejsem. Vadí mi podešvy pod chodidlama, ty boty mi na nohou jednoduše překáží. Potřebuju zkrátka bezproztredně cítit po čem jdu a to lze pouze bez bot na nohou. Kůži mám tvrdší, navyklou na chůzi v terénu i ve městě, to mě nevadí. Jestli chceš mít kůži jemnou, bosá chůze pro tebe není. Ale za to noham velice prospěje, tak to zvaž.

nožný (Ne, 1. 5. 2022 - 20:05)

Samozřejmě, všechno má své pro i proti. Za jakou dobu se vrátí chodidlo do své měkké varianty po ukončení bosonohováni? Myslím, že šlépěje potřebuji tak 3 měsíce, než vyměknou. Nemám s tím zkušenosti. Zase takové letní bosonohováni chodidlům určite prospěje hlavně tím, že se spevní šlechty, úpony svalstva a normalizuje poloha kostí. Pak působí chodidlo mimořádně estetický, jako celek. No a plísně taky nejsou moc kamarádi se sluncem a horkem, takže další benefity. Jen, jestli to moc neškodí pokožce...

bosonoh (Čt, 12. 5. 2022 - 23:05)

Pokožce to neškodí, když ji přivykáš postupně. Sama se pak stane obdobou bot. Kdysi boty ani nebyli, takže chodidla jsou evolučně přizpůsopbený na to, aby dokázala chodit pořád všude bosá. Jenomže si na to musí zvykat, jestli člověk nechodí bos od narození a má kůži od bot změklou. Tedy ta kůže musí postupně ztvrdnout a zhrubnout, ale není to vůbec nic hroznýho. Stejně je to geneticky tak smyšleno, že kůže na chodidlech taková má být a jenom moderní doba tomu brání. A jak říkáš, pokožka vyměkne tak do cca tří měsíců. To se mi stává přez zimu a na jaře znova musím nohy přivykat. Ale né zas tolik, jako úplný začátečník.

nožný (Po, 16. 5. 2022 - 06:05)

Nechci mít pokožku, jak boty, takže bosky chodím opatrně, aby nohy zůstali měkké a hebké.

bosonoh (Út, 17. 5. 2022 - 18:05)

Už jde o to jak to ty chceš. Mě to nevadí mít kůži pevnější než ostatní, a jestli chci chodit bos prostě ji pevnou mít potřebuju. A za mňe to jde poznat jen dotekem, že mám vychozenou (tedy tvrdší) kůži. Pohledem nikoli jenom možná hodně bystrému oku, takže o vzhled chodidel se zas tolik neboj. Existuje třeba spousta dívek, které rády chodí bosé a nožky mají i přesto hezké. Prostě o ně pečují.

nožný (Út, 17. 5. 2022 - 19:05)

Ano, vlastně máš pravdu. Někdo je dokonce spokojen, když má nohy "ochozené a drsné" a vadilo by, kdyby měl nohy hebké a jemné. Je to věc názoru a smyslu pro krásu.

bosonoh (Čt, 26. 5. 2022 - 18:05)

ano je to tak, jsem rád že mi rozumíš. Krása má mnoho podob. Jemné nožky jsou opravdu moc hezké ale dovedu ocenit i krásu nohou, které chodí často bosé a jakoby říkali "hele, nepotřebujeme boty a jsme s tím scela v pohode." Na takových dokážu ocenit, že ty nohy už toho hodně zažily a jejich majitel(ka) je takové mít chce. Drsné a špinavé a navadí jí to, Těm nohám to vůbec neškodí. Příjde mi to takové naturálnější, víš?

Karol (Čt, 14. 4. 2022 - 16:04)

Zbožňujem chôdzu naboso

o jistém typu lidí (Út, 13. 7. 2021 - 14:07)

Běžný řadový často i konzumní člověk chodit bos nebude, protože si vždy najde důvody, proč to nejde.Ve městě vidí střepy a další věci, v přírodě vidí klíštata a hmyz.To jsou přesně takoví, co se vymezují akorát na svoje zahrádky, ale tam jsou také klíšťata.Takoví, když je moc horko, si vyjímečně vezmou sandále/pantofle (někdy ani to ne), jinak mají rádi uzavřené tenisky-to je jejich výchozí obuv, bez které nemůžou ani spát.Mainstreamový tisk to také stráží, sice uzná, že bosá chůze za určitých podmínek ano, ale raději moc nepřehánět.Někdo má strach, aby lidi náhodou nechodili moc bosi.Možná obuvníci.

☮✌ dřevěnej (Čt, 14. 4. 2022 - 17:04)

Já nechodím bosý z důvodu šetření chodidel. Nechci, aby se opotřebovávaly. Musím mít šlépěje krásně měkké a s jemnou textúrou. Kdybych chodil často bos, tak bych měl špinavé a ztvrduté šlepy.

Ward (Ne, 7. 3. 2021 - 22:03)

Kristýnko, ale nějak tě Michal asi musí znát, když uvádí i tvoje příjmení :). Taxe nehádejte a radši někam vyrazíme, až bude takových 20 nad nulou. Michale, to jsou samé krásné lokality. Já to teda nerozlišuju, chodím všude a boty nenosím ani v ruce ani v tašce. Kde "na okraji" bydlíš? Já na Jižním Městě.

Návštěvník (Po, 8. 3. 2021 - 07:03)

Ty jsi vůl a ještě půl.Radši se obuj než něco napíšeš.

Michal Král (Ne, 7. 3. 2021 - 08:03)

Já taky strašně rád chodím bosky. Ale ve městě si to netroufnu. I když po městě chodím bosky vlastně také. Nejradši jsem bosky na Petříně, pak mám rád Stromovku, Letenské sady, Grébovku, Ladronku, oboru Hvězda a podobně. Sem tam chodím bos i po náplavce a pak teda doma, na zahrádce no a venku, protože bydlím na okraji Prahy. Obuv si nosím v ruce vždy s sebou. Když se jdu projít ven tam kde bydlím, tak chodím si ani obuv v ruce nenosím, zkrátka vyjdu z domova úplně bosky a jdu. Moje přítelkyně Kristýna Marečková chodí také moc ráda bosa.

Kristýna Marečková (Ne, 7. 3. 2021 - 09:03)

Ty ale nejsi můj přítel.Spíš budeš nějaký hovado když tu smolíš takový kraviny,jdi se léčit.

Žaneta (Út, 23. 2. 2021 - 20:02)

Já chodím ráda bosa,ale jen tam kde to není nebezpečné a hlavně když je k tomu počasí.Třeba doma chodím pořád,ani domácí přezutí nemám a když musim třeba na chodbu tak jdu bosá a když jdu třeba s odpadky tak si vezmu žabky nebo pantofle.Když vidím někoho naboso ve městě tak se nepohoršuju ale divim se že v tom hnusu někdo může chodit úplně bos a ještě se nebojí že se o něco řízne.

korkoklub - kluk (Út, 23. 2. 2021 - 20:02)

Nejsem zástancem chození naboso tam, kde je zvýšené riziko poškození zdraví. Já nosím dřeváky, co jsou dostatečná ochrana chodidel. Jsem jakoby bosý, ale nohy mám v bezpěčí. Totiž už jsem si poranil nohy dokonce i v obuvi, když jsem šlápl na střepy, co mi prorazili podešev. U dřeváků to nohrozí. Dřeváky nic neprorazí...

korkoklub - kluk (Út, 23. 2. 2021 - 19:02)

- Jo a bylo to v zimě... Venku bylo tak -20°C.

Návštěvník (Út, 23. 2. 2021 - 15:02)

Pán je grafoman.

Reklama

Přidat komentář