Reklama

revmatoidní artritida

Míša (Po, 15. 2. 2021 - 17:02)

Ahojky, tak ještě píšu, víkend byl u mě taky fajn, v sobotu ta oslavička, docela se vyvedla, ale nám oslavenkyním bylo blbě, tak s malou skvrnkou. Včera bylo nádherně, byla jsem na 5 km dlouhé procházce, přítel okolo mě běhal na běžkách až se úplně vyřídil, protože od října, jak je zavřeno, tak aktivně nesportoval a trochu z toho vypadl. Pak jsme potkali známého s pejskama a ten nás pozval na domácího panáčka, no bylo jich trochu víc, ale někdy je to potřeba. Za mě neděle super! Jo akorát mě dopoledne naštval ten medik na covid odběrech, které jsou negativní, protože mi nevěřil, že jdu na hospitalizaci, když nemám žádné papíry v ruce. Víc jak půl hodiny jsme se tam dohadovali až pak volal do ústavu a i primáři domů. No měla jsem ohromnou radost, že tam budu známá a to jsem ještě nenastoupila...... Dneska mě je celý den nějak na prd, jestli se mění tlak nebo co, vařila jsem, aby mi tu neumřeli hlady, přijel taky nákup, zalejvala kytky ( mám jich doma asi 50 ) a za chvilku se půjdu balit, akorát jsem zjistila, že s taškou to bude problém, dám tak župan a už se mi tam nic nevejde a to si musím vzít všechen ten obvazový materiál na převazy apod. Mějte se fajn a hlavně bezbolestně a doufám, že až se vrátím bude už jaro a hlavně o hodně lépe!!! Budete mi chybět, ale já to pak doženu a ještě si pěkně počtu! Pac a pusu a držte se, já budu taky M.

Jirka111 (Po, 15. 2. 2021 - 11:02)

Ahojky, tak jak vám je? Mě vcelku fajn. Víkend byl perfektní, udělal jsem si pěkné procházky, a jak bylo zasněženo a do toho slunce, prostě nádhera. Nohy mě sice bolí, ale dnes po práci vyrazím zas. Večery jsem trávil u seriálu a dnes opět doma-v práci :-) Tak Míšo, ještě nám napiš a držím palce, ať to tam dobře zvládneš a je to k užitku. Opatrujte se. J.

Jirka111 (Po, 15. 2. 2021 - 11:02)

Ahojky, tak jak vám je? Mě vcelku fajn. Víkend byl perfektní, udělal jsem si pěkné procházky, a jak bylo zasněženo a do toho slunce, prostě nádhera. Nohy mě sice bolí, ale dnes po práci vyrazím zas. Večery jsem trávil u seriálu a dnes opět doma-v práci :-) Tak Míšo, ještě nám napiš a držím palce, ať to tam dobře zvládneš a je to k užitku. Opatrujte se. J.

Viana (So, 13. 2. 2021 - 12:02)

Ahojte)), Míšo v úterý na tebe budu myslet abys měla aspoň dobrou spolubydlící , to se pak ten špitál lepši snáší. Já jdu v úterý na tu krev a gyndu,tak si na tebe určitě vzpomenu, vrátíš se v pořádku. Hele tak mě už to všechno zabralo. Ruka byla včera ráno úplně v klidu a já si užívala života bez omezení a bolestí. Řeknu vám, že ti zdraví ani nevědí jaký mají klidný a bezbolestný život. No to si člověk uvědomí až o něj přijde.))) Jirka si užívá bez manželky,což mu schvaluji, je to někdy fakt potřeba. Venku fláká sníh ale jinak je tam paráda. Počasí na hory jak stvořené. Mějte se..))

Jirka111 (Pá, 12. 2. 2021 - 18:02)

Tak už v úterý.... no budeme na Tebe moc myslet. Holky, já jsem dnes zase zkusil vyrazit na běžky. On je takovej pěknej sníh, snažil jsem se všechno rvát nohama a rukama to jen korigovat. Takže nohy bolí, hlavně kolena, a ty ruce uvidím později, jestli se zase nerozjede rameno, snad ne, chtěl bych si zítra udělat pěškovýlet, popojel bych vlakem jednu stanici a zpět bych šel pěšky, to by mohlo být prima a navečír si pak objednám pizzu a k tomu to pivko, i když je suchej únor, ale udělal bych menší výjimku. Hele Míšo, kdybych zrovna necítil koprovku, tak by mi to vůbec nevadilo :-) Pa. J

Míša (Pá, 12. 2. 2021 - 11:02)

Ahojky, Vian ještě se vracím k té koprovce, protože jsem ji právě dovařila, no já ji necítím, tak už má na ochutnávku sousedka a uvidíme. Jen jsem ti chtěla říct, že ji mám taky nejraději s knedlíkem a vajíčkem jako ty. Jirko ty jsi mi trochu záviděl, že v tomhle hnusném počasí nemusím do práce a ty teď taky půjdeš až na jaře, tak dobrý ne? Jinak mám už termín nástupu do nemocnice, včera odpoledne volali. V neděli musím na covid odběry a v úterý nastupuji. Ještě jsem je ukecala, abych si mohla dojít ráno na to kožní na převaz a pak hned přijedu a bylo mi to dovoleno. Tak v pondělí bude poslední psaní a pak se odmlčím, nevím na jak dlouho, doktorka říkala, že tak na 14 dní, ale třeba budu za týden doma, kdo ví..... Páčko M.

Jirka111 (Čt, 11. 2. 2021 - 21:02)

Ahojky, no jo, Míšo, já Ti odpověděl, jak jsem to psal do telefonu a pak se to ne a ne uložit :-) Ale mám ty narozky za sebou, ještě včera jsem byl u našich a máma mě cpala chlebíčkama a haldu mi jich dala sebou, abych tu asi nehladověl, když jsem tu sám, nebo co. Ale být takhle pár dní sám mi nevadí, rozestlal jsem si v obýváku, je tu útulněji, pustím seriál, dám kafe a pivko....a už bude neděle a zase tady bude živo. Z obavy před šířením britské mutace bylo u nás rozhodnuto o omezení kontaktů, takže příští 3 týdny budu pracovat z domova. Takže do práce půjdu až na jaře, myslím na tom skutečném jaře, a ne že budu čuchat ke květináčům, jako Viana, abych si ho přivolal :-) Hele, tak koprovku fakt nejím, ale zbytek rodiny jí má rád.... to spíš ten bifteček, že ano. Jinak zdravotně mi dnes bylo lépe, tak uvidím, co zítra. Výsledky z RTG jsou podobné jako před rokem, takže zatím to MTX drží. Viano, já myslím, že MTX+Medrol+něco na bolest je obvyklá trojkombinace u spousty revmatiků, někteří to mají dlouhodobě, což asi není nic moc, ale Tebe čeká ta biolka, určitě zabere a zbavíš se Medrolu i svého práškového miláčka. Děvčata moje, zatím se opatrujte. J

Viana (Čt, 11. 2. 2021 - 18:02)

Ahojte))) Míšo jo, koprovku mám hodně ráda,ale s knedlíkem a vajíčkem. Je to takové nezvyklé ale je to dobré.)))Jo ortézu mám na obou rukách,koupila jsem si ji,ale já mám asi zánět šlach,nebo co, nikdo mi neřekl co to je. Ovšem jsem neukázněná. Někdy i denně 4hoď. pletu i když drobné kousky,ale nemám tu ruku v klidu. Moje neteř bude mít dvojčata a miluje na malé děti pletené věci,tak makám a všechno je dvakrát. Vím že bych měla tu ruku mít v klidu, ale než ségra umřela,tak jsem ji (sice pro sebe,nedokázala jsem ji to říct) slíbila,že ji budu pomáhat jak to jen půjde. Ona totiž má už dvě děti a toto bylo fakt neplánované a ke všemu dvojčata. Šla si zrovna vyřídit Danu, protože prášky nesnáší a toto nikdo nečekal. Líbí se mi, že se k tomu postavila tak,že oželí to,že už by mohla jít do práce a místo toho bude zase doma. To jsem se rozepsala, jen chci vysvětlit proč tak pletu, budou začátkem dubna. Dnes jsem vše dodělala a fakt jehlice poletí z okna. Jsem magor že? Takže od teď fakt klidný režim kromě práce, ale to si šupnu ortézu.))) Jo jsště se chci zeptat. Ta uzlina ti praskla ven nebo dovnitř ? To je taky mazec. pa

Míša (Čt, 11. 2. 2021 - 14:02)

Ahojky, Vian já tu hlínu ještě bohužel necítím, protože se mi sice čich vrátil, ale cítím jen smrady a vůně zatím jen okrajově, nebo musí být hooodně intenzivní, tak mám s hlínou zatím smůlu. Ty jíš koprovku jo? Tak to jsi jedna z mála lidiček co znám, každej ji spíš nesnáší. Já si objednala kopr ve svém online supermarketu, před chvilkou přijel, jenže já ho necítím, tak doufám, že výsledek bude dobrý. A jak se dnes cítím, no kromě těch bolestí co mám, to docela jde. Včera mi praskla ta uzlina v třísle, no byl to děsnej humus, ale už to tak strašně nebolí, alespoň něco. A to už máš ortézu na obou rukách? No tak snad ten zvýšený Medrol zabere. Pa M.

Viana (Čt, 11. 2. 2021 - 12:02)

Ahojte)))
Hele Míšo a Jirko, sice je venku zima až praští,ale já cítím hlínu, vy ne?Čich už se mi vrátil, což mi po tomto výroku asi nebudute věřit, ale je to tak. Uvidíte, že jak přestane mrznout bude hned jaro a tepleji. No aspoň bych si to tak přála. )))
Míšo, tak tou koprovkou bys mi udělla nesmírnou radost, protože to je moje národní jídlo. Nedávno jsem hledala v supermarketu svazeček kopru a jako by se propadl do země,prostě není. Sterilizovaný mi nechutná, jenom čerstvý. Jak se dnes cítíme? Já mám ortézu na obou rukách a trochu to pomáhá. Medrol jako by nezabíral ,tak jsem ho zvýšila na 12 mg to už by mohl. Zase si léčbu upravuji ,ale to se nedá nic dělat.)) Míšo zrak se teď s covidem zhoršil všem. Aspoň to všichni tvrdí, nejsi v tom sama i mě. Pa

Míša (St, 10. 2. 2021 - 19:02)

Ahojky, to jsem se Jirko zase nasmála s tou Vian, jarem a kolem. Jestli máš narozeniny dnes, protože to nevím, neodpověděl jsi mi, když jsem se tě na to ptala, tak velká gratulace a hlavně zdravíčko a bolesti fuč!!! S tím masíčkem jsi mi udělal veliké chutě, musela to být obrovská ňamka, živě si to dovedu představit! Taky budeme mít v sobotu takovou malou oslavičku, ale jelikož se sejdeme ve společnosti plné zmlsanců, kteří skoro nic nejedí, tak se na ně asi vyprdnu a dělat nebudu nic. Máme narozeniny ve stejný den se skoro tchýní, tak jí uvařím koprovku, protože tu jíme jen já a ona a ostatní ať si jedí co chtějí. Možná se slituji a udělám sýrové tortily nebo celerové placky. Mužskej mi pak udělá narozeninovou večeři a to bude stejčíček z pravé svíčkové-už se těším mňam, ale to až po návratu z nemocnice, jestli tam vůbec v únoru půjdu, protože ještě nikdo nevolal, zítra asi napíšu doktorce. Včera jsem byla pro ty brýle, budou tak za 10 dní a doktorka říkala, že se mi to za ty 2 měsíce hodně zhoršilo. Zatím pa M.

Viana (St, 10. 2. 2021 - 18:02)

Jirko, napiš nám ten recept na ten čokoládový dort. Můj manžel chce pořád upéct dort a čokoládový by byl úplně nejlepší.Bude mít taky narozky,tak by se to hodilo,,,,pa

Jirka111 (Čt, 11. 2. 2021 - 21:02)

Až se vrátí žena...

Viana (St, 10. 2. 2021 - 18:02)

Zdravím vás, Heli já mám biolku schválenou,ale teprve si dělám odběry a vyšetření. Zůstaň tu s námi v diskuzi, budu to tu všechno popisovat,tak si něco přečti. Ty máš biolku schválenou, nebo se jen tak informuješ. Pokud by se ti chtělo mrkni se tady dopředu, holky některé biolku měly, tak to tu taky popisovaly.)))))
Jirko,teda chtěla bych být na té tvé oslavě. I u nás to tak funguje , oslavenec něco nachystá a my na něj vybereme nějaké prašulky a on si pak za to něco koupí. Tak Jiří, gratuluji ti ke tvým dvacetinám,, hodně všeho co si budeš přát a strašně moc zdravíčka. Tato gratulace platí i pro Míšu....)))
Jinak u mě všechno stejné, ráno mě taky všechno bolelo, tak jsem posnídala jeden aulin a pak dobrý. Mě se zdá, že mi ten medrol moc nezabírá. Pořád ještě do pátku beru 8mg a pak mám přejít na 4mg, ale kolikrát si k tomu musím vzít ještě aulin. To by se nemělo, nebo jo? pa

Míša (St, 10. 2. 2021 - 15:02)

Ahoj Helen, bohužel nikdo z nás, co si tu teď píšeme, tak zatím nemáme.

Helena (St, 10. 2. 2021 - 12:02)

Ahoj, máte prosím nějaké zkušenosti z biologickou léčbou?

Jirka111 (St, 10. 2. 2021 - 10:02)

Zdarec holky, tedy Míšo, ty jsi hotový studijní materiál :-) Tak snad vymyslí něco, co dobře zabere. Viana si užívá jara, jezdí na kole, no já jsem zrmrzlej jak nanuk a těším se do tepla. Rodinka mi dnes jede na tu Moravu, tak si zkusím udělat klídek, ale myslím, že mě to brzy přestane bavit. V práci máme takový zvyk, že když má někdo narozeniny, vezme něco na zub, ideálně slaného i sladkého. Tak jsem včera upekl maso, tedy přesně kus bůčku, krkovici, kýtu a plecko, k tomu hodně kořenové zeleniny a cibul. Okurky, hořčice, naložené cibulky, rajčata, pak ještě vajíčkovou pomazánku (tu dělala žena)a ráno jsem koupil křupavý chlebík, a teď se tím všichni ládujeme. Žena ještě upekla čokoládový dort, a ten je z majonézy, to je to, jak jsem si nemohl vzpomenout, co jsme z té majonézy pekli. Dnes mě pekelně bolí ten ukazovák, zánět je v té šlaše už dobře dva měsíci, jestli by nebylo lepší si tam něco nechat píchnout. Ostatní je ucházející. Mějte se dobře. J

Viana (Út, 9. 2. 2021 - 16:02)

Ahojte)))Míšo , ty budeš ještě slavná. Budou tě fotit a dostaneš se do lékařských knih. No teda bude z tebe lékařská celebrita. Taky mám poukázku na nové brýla,ale jaksi bylo všude zavřeno, tak to vyberu až teď. Ani nevím jak dlouho to platí. Dnes jsem na tu krev nejela, volala dr. že nebudou na tom plícním v pátek aby mi odečetli to mantum, tak pojedu příští úterý a všechno to sfouknu v jeden den i gyndu. )))
Hele k tomu jaru, je fakt že mrzne, padá sníh a je ledovice,ale říkejte si co chcete prostě to jaro je ve vzduchu cítit. Jenom se pěkně nadechněte a uvidíte že je to tak, teda pokud po tom nádechu nedostanete angínu....))
Ještě nakouknu, mám noční tak třeba se chvilku urvu. Zdravím Jiříka a škoda že sem nikdo nejde, pokecali by jsme všichni, ale krom nás tu není noha...pa

Míša (Út, 9. 2. 2021 - 09:02)

Ahojky, jooo Jirko máš pravdu úplný jaro a jak to tak vypadá už tady zůstane! Vian do práce na kole v tomhle počasí, to jsi tedy borec!!! Já byla včera na kontrole na kožním, musím říct, že se mi věnovali, docentka na to koukala, že nic takového neviděla a to už měla tak 20 let důchodový věk....udělala si fotky pro studenty, pak byla ještě přizvána staniční sestra z hojení ran a ta mi zapůjčila nějaké hojící pláty, abych je zatím měla, než se zažádá u revizního lékaře. Musela jsem si koupit nějaké mýdlo, čtverce, podprsenky atd. No tak snad se to někam už konečně pohne, udělala se mi ještě zduřelá uzlina v třísle, to je prý také asi to co mám na prsou. Tak jsem celá ovázaná, jen kdyby to tak děsně nebolelo, bylo by to fajn. Z RÚ ještě nic, no ale stejně si Vian v neschopnosti nějak nemůžu nic moc plánovat a tak se alespoň trochu víc zahojím, než tam půjdu. Dnes jdu také na oční nechat si napsat ty brejle, tak se docela těším. Mějte hezký den pa M.

Viana (Po, 8. 2. 2021 - 17:02)

Ahojte,, Jirko tak ros mě rozesmál. No já dnes jela na kole a když jsem dojela do práce,tak všichni koukali, že jsem sebou neflákla, protože já jsem vůbec netušila co mám pod tím sněhem. No nejela jsem po silnici,to by nešlo,ale uličkou a tam se jelo fakt dobře. Rameno bude zítra dobré, je to změnou počasí já to měla v neděli ráno. Chtělo se mi brečet, jaké bolesti jsem měla v nohách a to se cpu medrolem. Večer byl k tomu i můj oblíbený aulin. Zítra nikam nejedu, volali z revm. že tam zítra nebudou,tak se to bude konat až příští týden. Pak napíšu.)))
Míšo, pořád ještě nevolali? Je to depresivní když nevíš přesný termín. Nemůžeš si nic naplánovat.)))Dnes jsem slyšela dobrou informaci. Jedna známá mi řekla,že my očkovaní jsme nosiči virů a proto musíme stále nosit roušky aby oni neočkovaní mohli dýchat. Já proti rouškám nejsem, jen nakonec ti neočkovaní budou kvůli nám očkovaným chudáci. Chápete to? pa

Reklama

Přidat komentář