Reklama

Můžou větší děti při cestování nosit plenky?

Matka (Pá, 29. 1. 2021 - 19:01)

Pardon zítra nejdeme nikam já zapomněla že je sobota jdeme tam až v pondělí ráno ho nalozim na inval vozík a pak do auta ale pojedu s ním a bude mít plenky a punčocháče s tepláky které mají laclem ale také uvidím jaké bude počasí když tak dám zimní kombinézu ale v autě bude jen plenkách se svrchnimi kalhotky a bavlněné punčocháče a u nemocnice dám teprve tepláky s bundou je to tepláková souprava kterou má nejraději stejně bude jezdit na vozíku po rengenech a podobně invalidní vozík mám půjčeni takže každý měsíc platím za něj ale byla to docela dost dobrá půjčovna poslali svého zaměstnavatele a kluka si zvážili a změřili podle výšky aby neměl nohy až dole ale na stupadkach a pak jsem dala zálohu a vozík poslali kurýrem vlastním takže stejně má dětský invalidní vozík mysleli jsme ze bude mít pro větší dítě chtěli nám půjčit i elektrický ale já jsem zvolila manuální přeci ho ještě nebudu nikde honit až mi ujede ale ten vozík měl výhodu že i rodič měl ovládání v ruce když se dítě vzdali. Jsou různé druhy půjčoven dětských invalidních vozíků. Teď musím jíti prebalit a půjde hezký už spát s dudlíkem který chtěl abych mu ho dávala. A na noc dám asi 6 látkových plen a svrchnimi kalhotky a buď overal a nebo dupačky a na konec do spaciho pytle neboli zavinovačky. Podle toho jak bude chtít on sám.

Matka (Pá, 29. 1. 2021 - 08:01)

Včera jsme byli na výletě a syn měl normálně jednorázové pleny se svrchnimi kalhotky a bavlněné punčocháče a chtěl abych mu dala i zimní kombinézu tak jí dostal a na přebalování jsem vzala přibližně 10 plenek sebou a vlhčené ubrousky a spotřeba plenek bylo docela dost asi kolem 7 plinecek hodně cural a měl malý průjem tak že ta kombinéza má ještě dvou cesny zip že jsem ho nemusela celého vysvlect jen svrchní kalhotky se stáhli s punčocháči a vyměnila jsem mu pleny a vůbec při pohybu mu pleny nevadí když jsem minulý týden tady psala že byl na invalidním vozíku takže pomalu nám lékař řekl aby pomalu začal chodit tak na invalidní vozík jsem dala batoh s plenkami aby ho tlačil před sebou a používal to jako chodítko ale stejně ušel tak skoro 1 kilometr a pak si musel zase sednou ale to se mezitím znovu pocural a pokadil tak jsem ho musela znovu prebalit bylo štěstí že nebyl žádný sníh a teď jsme dnes doma aby odpočíval stejně se neučí má prázdniny akorát jsem ho musela jít prebalit a doma má látkové pleny chtěl jich 6 látkových plen tak jsem mu je dala se svrchnimi kalhotky a bavlněné punčocháče a pak bodyčko. A zítra jdeme na kontrolu k dětské lékařce na ortopedi snad dopadne dobře ale na plenkách bude na stálo až se vše zahojí tak přijde od plenkovani ale postupně.

Matka (Út, 26. 1. 2021 - 22:01)

Stačí se jen domluvit a dát plenky normálně a když budou ráno pleny suchý tak sundat aby byli bez nich a když budou mít pleny mokré tak pleny normálně dávat jak přes den a noc......

Lenka (Po, 25. 1. 2021 - 09:01)

A přes přes pleny dát už jen trochu menší punčocháče aby to pleny stáhlo a tepláky mu jen dát. Syn s dcerou to také to mají a vůbec jim to nevadí jednou jsem synovi také nedala na ven plenky a domů přišel celý posrany a pomoceny vše bylo v punčocháčích a teplacich a od jisté doby dávám plenky i na venek je to mnohem lepší než aby byl v mokrém pradlu a vůbec mu pleny nevadí v pohybu říkal že minule prý kamarád měl také punčocháče a plenky s tepláky ale nebyli to obyčejné tepláky ale prý to mělo v pase jakoby široký pás tak jsem se koukla na stránky a říká se tomu polokombineza to je pro děti co ještě nosí plenky jak látkové ale i jednorázové tak mu je dnes objednám asi tak troje na výměnu a i punčocháče také musím objednat jelikož co má tak jsou skoro rozpadle ale to je jiná stránka dětské punčocháče pletené u nás se to jmenuje a teď půjdu prebalovat nežli začne výuka online. Říkal že je celý komplet jak mokrý tak pokadeny na noc měl 6 látkových plen a teď jsem mu dala 4 látkové pleny s jednorázovkou místo gum kalhotek a nebo svrchnich kalhotek a dostal růžové bodyčko jelikož všechny bodyčka byli špinavé tak bude asi tak dvě pračky látkových plen ty se perou zvlášť na vyvarku a pak přijdou na řadu ostatní věci bodyčka a punčocháče ty jsou sice už vytáhne ale stále mu je dávám. Už jsem zjistila jak se ta polokombineza jmenuje unuo tak půjdu na koupit a kouknu se do dětského oblečení jestli je nemají a i punčocháče určitě koupím proč má růžové bodyčko jelikož je dcery ta už je větší a bodyčko malé a dcera pleny přes den nemá jenom na noc je chce nosit a dostávat ale zato syn chce plenky jak přes den a noc takže 24h a 7dni batole či miminko na stálo snad ho to jednou přejde zatím mu je 10 let a dceři 5 let. Ono to bylo takto syn se začal pomocovat do postele tak jsem mu jednou řekla jestli to takhle bude stále pokračovat tak mu nasadim pleny jednou je chtěl abych mu je dala na zkoušku na noc tak jsem mu je dát musela a když byl ráno mokrý tak mi rekl pak že se mu chce i kadit ale řekla jsem mu až použije plínku kterou má mezi nohama chvíli mu to nešlo ale pak se mu to povedlo a plenky se mu zalibili od jisté doby má pleny celý den a noc vždy ráno ho prebalim odepnu bodyčko které má přes punčocháče a punčocháče pod kolena stáhnu a sundam špinavé pleny a otru s namocenou látkovou plenkou a pak dotru vlhcenimi ubrousky a pak namazu masti a zasypu pudrem vše od výrobce Aviril a pak vložím tak 4 látkové pleny a přes den ho tak prebalim 4x až 6x podle toho jak čůra a kadi. A když se jde ven tak se dávají jednorázové pleny ale jak synovi tak i dceři ta většinou plenky nechce ale potom když přijde z venku tak mi podekuje že jsem jí plenky vnutila že se hodili. Dcera když je přes den doma tak používá nočník.

Z (Út, 26. 1. 2021 - 22:01)

Z

Návštěvník (Po, 25. 1. 2021 - 11:01)

Kéž bych měla tak hodné děti a pleny si nechali dát, :-( .

David (Po, 25. 1. 2021 - 15:01)

Jak máte staré děti?

Lenka (Po, 25. 1. 2021 - 06:01)

Ano přesně tak musíte dávat pleny i na venek on když je na pleny už zvikli tak to udělá klidně i do slipu dávat ty pleny jednorázové na lepitka pleny více drží a více pojmou stálice a moče.

David (Ne, 24. 1. 2021 - 22:01)

Dnes jsem našeho mladýho poslal běhat, aby neseděl pořád doma. Plenku jsem mu nedával, ale vrátil se a měl hovno ve slipech. Tak budeme asi dávat plenky i na takovéhle věci, protože nepodrebuju, aby zničil další slipy tak za 500.

Návštěvník (Ne, 24. 1. 2021 - 23:01)

Hovnem asi nezničí , ale musí se ihned vyprat, do koše na prádlo je asi nehodíte

Marta (Čt, 21. 1. 2021 - 18:01)

Včera jsem jela ze Smíchovskeho nádraží vlakem směrem na Plzeň vlak byl skoro prázdný ale pak přistoupila paní s dvemi dětmi kluk a holka mohlo jim být tak 12 až 14 let a paní se mi optala že kupé má svoje rezervaci jo klidně můžete no víte já nechci být v kupé sama s dětmi. A pak to začalo pak jsem se jí ptala jestli něco necítí jako by se nikdo posral a ona že to bude asi syn tak jestli mi nevadí že ho prebali no klidně si konejte svoji práci s přebalováním tak mu sundala tepláky ale i punčocháče ale ten křik jako kdyby ho brali vidlemi a holčička řekla že se pocurala no já jsem si vyzvedla syna o pár stanic dále byl u svého otce a ten také nosí plenky ale takový křik vůbec neznám vždy v pohodě se nechá prebalovat úplně v klidu a jemu je také 12 let a pak jsem paní nabídla že její dceru prebalim já a ta měla leginy a punčocháče také tak si stoupla a sundala jsem ji leginy a punčocháče a pomocnou plenku a vyměnila za čistou a měla jsem ji prebalenou raz dva a paní mi pak říkala jak to dělám že když chce prebalovat dceru a syna tak řvou jak na lesy no to víte to už je taková přebalovací technika já mám syna 12 let a ten také nosí normálně bavlněné dětské punčocháče a plenky jedu si pro něj do zastávky Rokycany tam na mne čeká bývalý manžel no ale já tam budu vystupovat a čeká na mne přítel a chci se zeptat není můj bývalý manžel váš přítel no asi jo.

David (Čt, 21. 1. 2021 - 22:01)

Tak to když můj syn vykoná potřebu, tak ho pošlu s plenkou na záchod se přebalit. Nedokážu si představit že bych ho takhle ve vlaku přebaloval před lidmi. To když jedeme autem, tak ho přebalím na zadních sedačkách. Ale jinak to zvládne sám.

Lenka (Čt, 21. 1. 2021 - 10:01)

Ať si lidé říkají co chtějí na balkoně ať visí klidně pleny syn je chtěl nosit prostě jen doma a na ven jednorázové pleny ale i na cesty krátké či dlouhé má jen jednorázové plenky a punčocháče a zimní kombinézu chtěl také? Prostě když jedem na hory tak má pleny jednorázové a punčocháče ze zimní kombinézou chtěl ji tak jsem mu jí začala dávat. A že doma se nosí plenky látkové je jeho věc ať si lidé říkají co chtějí že nemám malé dítě ale velké jestli lidé vidí látkové pleny na balkoně to mne vůbec nevadí tak hold občas se pleny vyperou jako ostatní věci ale když se vám dítě pocura a pokadi venku tak ho stejně musíte prebalit i venku a nebo ho necháte ve špinavé plence. Syn se nejdříve styděl že ho prebaluji venku ale když viděl že v jeho věku jiná maminka prebaluje své ratolesti tak se potom taky nechal v klidu prebalit rozepne se kombinéza a stáhnou punčocháče a pak plenky otre se vlhcenimi ubrousky trochu a pak namaze mastí proti opruzeninam a dá se jiná plinka a nikdy chce do nich 2 frote plenky tak proč mu nevyhovet když to tak chce on. A doma používá klasické látkové pleny chtěl to tak to má nejdříve si pleny také dával sám ale když byl pokadeny tak jsem ho musela vždy prebalit já osobně a pak to už tak zůstalo že pleny mu měním já jak jednorázové tak i látkové pleny. Nejdříve nosil pleny jenom na noc protože se v noci pocuraval tak jsem mu dávala pleny a vždy ráno se pleny normálně sundali i když byli suchý! A jednoho dne si řekl o plenky i přes den to bylo před 12 dny ráno jsem mu chtěla sundat suchý plenky ale on mi řekl jestli bych mu nemohla plenky nechat i přes den ale já mu řekla ok ale budeš do nich dělat obě potřeby ano mamko souhlasím a od té doby má pleny i přes den ale dnes ráno zase měl zase úplně suché pleny a to jsem se musela už optat jak to že máš zase suchý plenky a on že se v noci pocura a že mne nechce budit a že si plenky vymění sám on pleny má u sebe v pokoji tak jsem mu ráno stáhla punčocháče a dostal gumové kalhotky na zámek aby neměl přístup k plenkam pak jsem vytáhla punčocháče co nejvíce a dala bodyčko a zapnula mezi nohama teď se učí ale teď mi řekl že se pomocil ale i pokadil leží v posteli s PC já dneska mám volno v práci tak jsem sním doma když chodím do práce tak ho dávám k sousedce na hlídání on by doma vydržel sám ale já ho tam dávám kvůli tomu aby ho mohla prebalit do čistých plenek sousedka ví že mu dávám pleny jak přes den a noc stejně nijake plenky mám od ní hlavně látkové pleny klasické 70 X 70 ale i 80 X 80 má šesti leteho syna a tomu také dává plenky ale pouze kalhotkove látkové a jednorázové pleny tak má děti 6 a 12 let co ještě nosí a když je u nás tak má klasické látkové pleny. Nevím jak dlouho můj syn bude chtít mít pleny ale nechám to na něm když o plenky nebude už říkat tak mu je dávat nebudu nechám mu pleny třeba do 15 let a pak se rozhodne sám jestli je bude nosit dále ale záleží jen na něm ale udělám to jako s malým dítětem budu odplenkovavat a dávat na nočník aby si zvykl zase na klasické wc u něj to bude nejhorší že nikdy pleny nepřestal nosit má je od miminka až do teď. Takže nosí plenky skoro už dvanáct let.......

Aolé (St, 20. 1. 2021 - 23:01)

Antre url

David (St, 20. 1. 2021 - 22:01)

Jenom jsem nepochopil, proč vašim klukům dáváte kombinézu nebo další dětské věci. Oni to chtějí? A zakazujete nebo omezujete jim i třeba mobil atd. Jinak látkové pleny mi osobně přijdou dost nepraktické. Jednorazovku vždy jenom vyhodím, ale kdyby udělal velkou potřebu do látkové, tak by se mi to nechtělo prát. Nevšimnou si třeba sousedi toho, že vám na balkoně visí plenky i když už nemáte malé děti?

Návštěvník (St, 20. 1. 2021 - 23:01)

já taky dceru oblékám do overalu ,dítě V overalu je více lidské , nevidíte dítě v pleně a zachováte jeho cudnost , látkové pleny versus jednorázovky je osobní věc , co preferuje, co vidí sousedi .... co je jim potom
.....ať se starají o sebe.

Matka (St, 20. 1. 2021 - 12:01)

To záleží na dítěti zase naše dítko si řeklo o látkové pleny na doma a jednorázové pleny na ven. A punčocháče nosí jak doma tak i venku takže vždy musím prebalit já osobně předtím si pleny také dával sám ale když je pokadeny tak si plenky neprehodi sám to se musí umýt sám ale já pleny vždy připravím vždy v pokoji na posteli a pak přijde z koupelny a lehne si na postel ale na přebalovací podložku nejdříve ho namazu mastí a pak zapudruji pudrem pak ho vezmu pod kolena nadzvednu a vložím podnej pleny a pak protahnu mezi nohama dám svrchnimi kalhotky a bavlněné punčocháče a pak bodyčko. Dřív syn nechtěl ani látkové pleny a punčocháče a bodyčko dřív jsem dávala jen jednorázové plenky ale pak si říkal i o látkové pleny já vím že chtěl být přebalován tak si řekl o plenky látkové a ostatní dětské oblečení a jeho oblíbená obuv jsou právě prestige dětské má číslo od 34 až 36 nosí hlavně zebry 34 ale i kotníkove ale ty má ještě 32 ty jsou vytahle. A právě zimní kombinézu viděl na ostatních detich tak jí prostě chtěl také tak jsem jí sehnala na s bazaru byl výprodej zimní kombinéza na větší děti kolem 140 cm tak jsem mu koupila rovnou dvě až je na výměnu.

Matka (Út, 19. 1. 2021 - 21:01)

Že zdravotních potřeb koupit jednorázové pleny xs a nebo s to používat ven a na doma látkové pleny přes den a noc ale občas krmit i skojenecke láhve a na noc dávat i dudlík. A na ven jednorázové pleny a punčocháče a zimní kombinézu a pouze ho jenom prebalovat.

David (St, 20. 1. 2021 - 08:01)

Děkuju za radu, určitě je koupím. Látkové pleny nepoužíváme, protože jednorázovky jsou rozhodně jednodušší na nasazení a kluk to dokáže sám. Nevím teda proč mu dávat dudlík nebo kombinézu. Jinak se přebaluje sám, ale když má v plence větší nadílku, tak ho přebalím já.

David (Pá, 15. 1. 2021 - 23:01)

Před tím než začal covid, tak jsme i se synem často cestovali. Je mu patnáct a vždy než jsme nastoupili do letadla, tak dostal plínku. Když jsme létali v Americe nebo Asii, tak jsme potkávali další kluky v jeho věku, co měli na sobě také plínku a nikdo to neřešil. Teď když nikam nelétáme, tak si syn vezme plínku i na delší cestu v autě. Žádný problém mu to nedělá a i do plínky vykoná potřebu. Dáváte někdo taky takhle starým klukům plínky? Jaké by jste doporučili, my jsme vždy kupovali nějaké obyčejné ze supermarketu v zahraničí, ale nevím, kde je tady sehnat, tak teď kupujeme drynites?

Reklama

Přidat komentář