Reklama

Gamblerství

Jepice (St, 20. 1. 2021 - 21:01)

Ahoj už jsem tu psala. Nechala jsem se zapsat do rejstříku vyloučených osob. Měla jsem recidivu cca 3 měsíce, už jsem měla domluvené léčení v léčebně. Nakonec jsem nenastoupila, důvod recidiva rakoviny. Takže jsem podstoupila léčbu nadoru a nechala se zapsat do rejstříku. Nehraji cele období covidu a teď už vím, ze minimálně rok už nebudu mít možnost... zdravím Tragiku, snad nakoukne i Lemog i Biker

Kolemjdoucí (St, 20. 1. 2021 - 20:01)

Nejsi sám koho by zajímalo jak jsou na tom třeba David, Fiona, Lemog, Jepice, Mirek alias kdokoli, Biker, a další..

Tragik (St, 20. 1. 2021 - 16:01)

vidíš.. ja si pamatuju že jsem byl spíš vysmívanej kolik času trávím na terapiích a AG :) Což mě nesedí s tím že bych někomu nedoporučoval léčení. Ale jak jsi řekl přesně a co FAKT podepíšu oběma rukama je to že důležité je že se z žoho pár lidí dostalo. A to je nejdůležitější :)

Já gamblerství nepřeju ani nejhoršímu nepříteli. I kdyby jen proto že z toho žijou lidi co si (v lepším případě) nalhávají že dělají "normální business". Casina, herny atd žijou z gamblerů. I když rádi tvrdí něco jiného.. nepřežili by na normálních "rekreačních" hráčích. Když někde založí casino.. základ úspěchu je že se tam objeví nemocní patologičtí hráči.

Martine.. ještě jednou. .jsem rád že jsem četl někoho ze "staré party" celkem mě zajímá kam všechny vítr zavál a doufám že se máte všichni fajn :)

Tragik

Martin10 (St, 20. 1. 2021 - 15:01)

Tragiku, je to možný, že jsem to neinterpretoval úplně přesně, jak to onehdá probíhalo, pamatuji si na (asi) klíčový spor, kdy Jepice po několikáté zrecla a odmítala nastoupit léčení, my jsme tvrdili, že je to jediná cesta a vy jste ji povzbuzovali a utešovali ji, že se nic neděje. Tam se to myslím zlomilo, ale jak píšu, je to pravěk a dnes to není ani důležité, jinak mám za to, že z té party se to dost lidem nakonec povedlo, byť čistý...

Tragik (St, 20. 1. 2021 - 14:01)

Martin10 ... já si to tedy pamatjuji trošku jinak. Ale no offence... ten závěr asi sedí :) Myslím že základ nebly měký nebo tvrdý přístup.
Každopádně jsem rád že se Ti daří :)

Karen (St, 20. 1. 2021 - 11:01)

Co jsem slyšel, tak samostatné překonání jakékoliv závislosti není pro každého a není tak chytré, ovšem pomocné skupiny, to je jistota, že se k tomu nevrátí, jenže kdo to tak má, aby si uvědomil, jak na tom je, a co potřebuje.

Peter (St, 20. 1. 2021 - 09:01)

Dnes 23den bez....a áno, aj ja sem chodím preto aby som sa uistoval, že hranie nie je cesta

Martin10 (Út, 19. 1. 2021 - 21:01)

Už jsem prohrál dost...

Martin10 (Út, 19. 1. 2021 - 15:01)

Ahoj, jak jsem psal, mě pomohlo cca 3-4 roky zpátky, sebeomezující opatření (nastavení prohry na 100 Kč). Po jeho dobrovolném uplatnění mě nebavilo chodit do herny. Ze dne na den jsem po cca 15 letech těžké závislosti přestal. Byl jsem bez bažení, bez atak, bez všech abstinenčních potíží. Dnes je opravdu jednoduché přestat, pokud opravdu chcete, teď ještě registr, naprostá pohoda.

Under (Út, 19. 1. 2021 - 23:01)

Jak jednoduché :-) nastavil opatření nehraje, zapsal se nehraje.....proč stále vyhledává diskuze o gamblerství.???

Martin10 (St, 20. 1. 2021 - 13:01)

Asi to byla otázka na mě. Tuto diskuzi o gamblerství jsem opět vyhledal proto, protože jsem byl cca před pěti lety jejím pravidelným a dlouhodobým účastníkem, v tu dobu jsem chtěl přestat (jako už mnohokrát před tím) a hledal jsem podobně smýšlející lidi. Poměrně dlouho se zde rozumně diskutovalo, pak se utvořily dva proudy, zjednodušeně řečeno, zastánci tvrdé linie vs zastánci tzv růžového přístupu. Byl jsem společně s Mirkem Brno a několika málo dalšími, menšinovým zastáncem tvrdého přístupu k recidivistum. Debata vyvrcholila odchodem zastánců měkkého přístupu na jiné fórum, Mirek zde pak začal preferovat, nesmyslně, šamany a nějaké dryjáky, začali se objevovat anonymní diskuteři, kteří toto fórum totálně pohřbili. Pak jsem ještě rok až dva gamblil první ligu, až jednoho dne jsem si řekl, že už nechci nosit svoje peníze někomu jinému, nechal jsem si nastavit limit prohry na 100 Kč a už nikdy jsem se v herně neukázal. Naštěstí jsem nikdy nehrál za cizí peníze, tudíž jsem nikdy nespadl do dluhů, o to je to samozřejmě jednodušší. Občas si samozřejmě vzpomenu na svoji hráčskou kariéru a jdu se podívat na toto fórum, jak se daří následovníkům, toť moje motivace k občasným návštěvám zde. Vy co uvažujete o řešení vaší závislosti držím palce, vážně to teď máte o hodně lehčí, zkuste to využít, pro vás, co vás gambling ještě neničí a hrajete z vesela dál, pak vězte, že bednu nepřeperete, bedna je jiná váhová kategorie, nemáte šanci vyhrát, dlouhodobě rozhodně ne. Držte se...

Návštěvník (St, 20. 1. 2021 - 08:01)

Protože se stejně jako já ujišťuje, že už se mezi gemblery nechce vrátit.Ty příběhy gemblerů jsou jak přes kopírák, včetně mého.Pět let nehraju, finance mám v pořádku plusové a stejně sem chodím se ujistit, že tohle už fakt nechci.

Naberte kurz (Út, 19. 1. 2021 - 18:01)

Pěkný den Martine10, děkuji za sdílení zkušenosti. Píšete o dobrovolném uplatnění sebeomezujících opatření. Ráda bych se zeptala co Vás k takovému kroku vedlo? Děkuji Jana

Naberte kurz (Po, 18. 1. 2021 - 17:01)

Zdravím Vás,
jak jste si jistě všimli, tak ve světě hazardu se toho teď událo celkem dost zásadního. Jak vnímáte spuštění rejstříku? Jak se ve změnách vyznat Vám může pomoci tento článek: https://1url.cz/@Rejstrik-osob-vyloucenych-z-HH. Třeba se tato změna může stát jedním z impulzů k přemýšlení nad svým hraním a hledání možných cest. Pokud na to nechcete být sami, jsme zde pro Vás. Spojit se s námi můžete jednak pomocí e-mailové komunikace, telefonní linky +420 773 774 373, sociálních sítí anebo právě na našem webovém portálu www.nabertekurz.cz, kde můžete pomocí individuálního chatu komunikovat přímo s některou z našich pracovnic v naší pracovní době (po - pá 8:00 - 20:00, so - ne 14:00 - 22:00). Stačí kliknout na fotografii v zeleném kolečku. Jana

Tragik (Pá, 15. 1. 2021 - 11:01)

Cesta ven existuje.. dokonce myslím že jich je víc. Pár nás co jsme tu psali před 5ti lety vydrželo a to jsme ne každý šel cestou stejnou.
Já tehdy přestal na dva roku uplně pít.. začal cvičit jogu a psát si deník. Chodil jsem na anonymní gamblery.. i do bohnic na pana Nešpora. Poslouchal jsem i tady mnoho výsměchu a tak.. ale povedlo se. Jsem v pohodě a šťastný... žiji bez omezení krom jediného - nesázím. Neúčastním se ani sázek z legrace. Sport sleduji někdy ale opět jen z pohledu diváka.

Víno nebo pivo si někdy dám ... do nálady. Opíjet se mě už taky nebaví.

Deník si pořád píšu ale tak jednou za týden..nebo když je proč. Raduju se z přírody.. rodiny.. maličkostí. Život je fajn.. držte se.

Návštěvník (Pá, 15. 1. 2021 - 08:01)

Pozor na alkohol a přesmyk na alkohol a na jiné drogy. Najít si jiné koníčky, jiné přátele, nechlastat na té ubytovně, alkohol odstraňuje zábrany.

Návštěvník (Pá, 15. 1. 2021 - 08:01)

Hlavně nechodit do těch samých míst a obloukem se jim vyhnout, prostě příložitost a opakované riskování nakonec způsobí úraz. To samé alkoholici, nesmí chodit do těch míst jakoby na limonádu, to je základní chyba. Alkoholik pokud je těžký, tak se i přestěhuje do jiného města, aby se nestýkal s těmi samými lidmi, stále alkoholiky a neměl to na očích.

Biker (Čt, 14. 1. 2021 - 21:01)

Si piiiice naserte kokoti, chlast mrdat

Biker (St, 13. 1. 2021 - 23:01)

Si, zde pište curaci nějaký dny, dříve nebo později skončíte zpět u gamblu jako já a to jsem měl všechno a nemam nic.

Návštěvník (Čt, 14. 1. 2021 - 18:01)

Co na to říct...je čas vyflusnout vyražené zuby a začít se pomalu zvedat....

Reklama

Přidat komentář