Reklama

Antidepresiva

Lise (Ne, 3. 5. 2015 - 09:05)

Antidepresiva osobnost nezmění to je velký omyl . To je jakobyste to řekli o antibiotiku. Osobnost je jenou provždy daná geneticky a výchovou v dětství. Můžete jen líp nebo hůř využívat některé naučené nebo zděděné stereotypy a to vědomě. Můžete se na problémy dívat trochu jinak a to chce zkusenost. Pokud máte ještě úzkosti, psychosomatické problémy, neschopnost dělat ani tu základní denní činnost, tak mazejte k psychiatrovi a AD berte aspoň 2 roky.

Právě, (So, 2. 5. 2015 - 16:05)

každé mají nějaké než.účinky.Jen kolik lidí co je bere se pak pokusí o sebevraždu.Změní to osobnost.Kdo je úplně nepotřebuje,tak samozřejmě nebrat,ale kdo trpí duš.poruchou vážnější,tam už nic jiného nezbývá.

Vendula (So, 2. 5. 2015 - 16:05)

Byla jsem na neurolu 20let....brala jsem až 6mg denně. Zkončila jsem v léčebně. Léky jsem vysadila po 14dnech od nástupu, bylo mi fajn až do doby,kdy došlo asi k chybě v terapii. Byla mi nasazena antidepresiva. Nevěděla jsem,že je to další berlička. Nechci je,protože po nich mám problémy se sluchem a mám "Cvrkot" v hlavě. Mám Lamotrix 0.5mg a Tritiko 2/3. Má někdo podobný problém?

magda (Út, 28. 4. 2015 - 13:04)

Já mam taky jen problem se spankem,takže myslim,že deprese to nebudou. I když někdy je mne fakt mizerně,ale to si přičitam me nespavosti. Když za noc naspite 5 hodin s přestavkama,tak rano a přes den jjsem jak pytlem praštěná,nesoustředěna,unavená,taky mne vše rozhodi.V noci i když jdu do postele moc unavena tak neusnu,prostě vypnu a konec jsem prostě jak bych byla vyspana,taka bych měla byt přes den.Jenže když se bliži jedna zrana a já nespim,tak začne u mne ten kolotoč,je mne špatně,nemohu dychat-zda se mne nedostatek vzduchu a to spim u otevřeneho okna.zaškuby v nohou ty sou dosti nepřijemne,a hlavně ty myšlenk,stalé nějaké,ale prostě jen pitomosti,nic mne netrápí,tak nevim proč se zabyvám takovýma myšlenkama.Když pak usnu,tak jen na chvili a opět to stejne.Takže v noci teda se nachodim dost na WC tak 8x,prostě bez vyčurani bych nezaspala.Je to vše v hlavě,musim to s ni dostat. Přes den jsem pak moc unavena a ospala,taká bych měla byt v noci.Nyni jsem na PN se zady,ale i tak když vim že se mohu vyspat rano tak je to stejne a přes den si raději nezdřimnu,chci se unavit moc večer,ale nepomáhá to.Vim ře asi ty žaludečni nevolnosti jsou od nespavosti,nebot jsem bla na polykáni hadičky a je to v pořadku.

Tak (Út, 28. 4. 2015 - 13:04)

já jsem to tak měla...to jsem nikdy nezažila,tak depresi nemám,u mě velký problém se spánkem.

praktický (Út, 28. 4. 2015 - 13:04)

někdo psal,že při depresi...já jsem to tak měla .Nemohla jsem se přinutit vylést a cokoliv dělat.Jen ležela a brečela bez důvodu.Mozek vám říká at vstanu a jdu do práce,ale tělo prostě neposlouchalo.Takže k doktorovi ten napsal neschopenku a objednal k psych. na druhý den.U něj po injekci zlepšení,po vyšetření léky.Beru je už několik let a dobrý.Přestat s nima nemůžu,psych.říkal že by se deprese mohla vrátit.Ted jsem v pohodě,jednou za 2 měsíce k praktickému pro prášky,1-2krát za rok k psych kvůli důchodu.

No, (Út, 28. 4. 2015 - 10:04)

lékař mi bez problémů...někdo psal,že při depresi kolikrát nemůžeš ani vylézt z postele,což není můj případ.Já spíš velký problém s nespavostí.Ted poslední dny usnu později a stále se budím,takže toho moc nenaspím.

v Americe (Út, 28. 4. 2015 - 10:04)

Já znám jen...Je také in mít vlastního psychouse, ale to tady ne. Dík!!!

Šaman (Út, 28. 4. 2015 - 10:04)

Já znám jen Lexaurin.Solidní voblbovák.Pěkně pitomý lék.Samozřejmě na každého může působit jinak.Podobně tlumící je i Třezalka,navíc způsobovala světloplachost,že boleli oči ,takže se nedalo vylézt bez brýlí.
na druhou stranu jsme americký rozvojová demokracie a v americe tyhle léky frčely a mi ji jen doháníme.Tudíž bejt hubenej,úspěšnej,ale střídavě nabuzenej a utlumenej je nakonec asi lepší než bejt tlustej,bez peněz a vynervovanej.

praktický (Út, 28. 4. 2015 - 10:04)

ti napíše bud...lékař mi bez problémů píše antidepresiva.Já konkrétně beru Mirzaten oro tabs.Ale po prvé mi je dal psych. a praktik ted na jeho radu.Pokud máš opravdu depresi,tak bude návštěva psych. nutná.Alespon jednou aby rozhodl jaké léky ti dát.Hodně lidí depresi zaměnuje se špatnou náladou.Kdo měl však opravdovou depresi tak ví o čem mluvím-to není jen blbá nálada ale skutečná nemoc.

Obvodák (Út, 28. 4. 2015 - 09:04)

ti napíše bud hypnotika,nebo i trittico,jiné asi ne.

Petr (Út, 28. 4. 2015 - 08:04)

Takže radějic jak pišete...Nejprve konzultaci s obvodakem, a pak případně dal.některé léky obvodak nenapíše. Ale třeba to není tak akutní, a nechalo by se jinak. Co ti je?

magda (Út, 28. 4. 2015 - 07:04)

ahoj všem,prosim tady o...Takže radějic jak pišete antidepresiva.A musim k psychiatrovi a nebo mne to napiše i obvodak?

Petr (Út, 28. 4. 2015 - 05:04)

Psychiatri až na výjimky tě vlastně moc nevyleci, jen otupi léky. Můžou s člověka udělat i narkomana zavisleho na lécích, což dělají i běžní lékaři dost často. Ale často je to bohužel lepší, nez Mít psycho.

Karel (Po, 27. 4. 2015 - 21:04)

ahoj všem,prosim tady o...já bych šel do antidepresiv,také je již 5 let beru a je mne po nich dobře,ale zabraly až třetí,na každého pusobí něco jiného.Nyni jsem na Triticu,mam ho jen na upravu spánku,jednu třetinku již ho beru rok a půl.Spim 4 až 5 hodin,pak po hodině vesměs ještě na chvili usnu a když ne,tak neva,podle toho jak jsem trpěl předtím je to ráj

Mám (Po, 27. 4. 2015 - 15:04)

ahoj všem,prosim tady o...stejný problém,v noci se neustále budím a tak nejsem vůbec ok.Také to budu muset řešit,ale jedině antidepresívy,hypnotika určitě ne,ty ti nepomohou,na nich se můžeš stát závislá-po nějaké době.Antidepresíva zase než.účinky,které jsem měla a stejně si nedokážu představit je brát každý den.Už jsem zkoušela,ale vzala jsem si občas.Je to v hlavě a opravdu je nám mizerně,závidím všem,co spí.Kolikrát přes den šílená únava a večer jakoby to přešlo,sama si říkám,že to není v pořádku.Takže radu ti žádnou nedám,sama bych nejraději nebrala nic.Můžeš vyzkoušet tryptofan b,jen myslím,že je to slabota-koupíš bez receptíku.Třeba tobě pomohou,za zkoušku nic nedáš.

Magda (Po, 27. 4. 2015 - 15:04)

ahoj všem,prosim tady o radu.Trpim dosti dlouho nespavosti a již to musim řešit nějakyma tabletama,neboť nic jinýho nepomáhá.Ale nevim zdali hypnotiky a nebo antidepresiva.Nemohu usnout,nebot i když moc unavená lezu do postele,tak pak mne to přepne a mám stalé samé myšlenky,které nejdou z hlavy ven-i když jsou to uplné nesmysly,nevim proč se jimi bych měla zabyvat,ale prostě po ulehnutí je nejde z hlavy vypudit.Po pulhodině když neusnu a to vesměs neusnu,jdu se projit a po pul hodině to opět zkoušim..cca 3-4x.Po jedne hodině mne už vesměs začne byt špatně od žaludku,začnu se moc potit a je mne zle,pak kolem 2hodin usnu a v pět vstávám,nevyspaná,vynervovaná. Takže dál uý tak nemohu fungovat-posledni cca pul roku se to stupnuje,Takže nevim zda ty antidepresiva a nebo hypnotika.Asi jsou obo dvoje svinstvo a navýkové,ale asi mne nic jinyho nezbývá. Diky za informace

Lada (Po, 4. 5. 2020 - 09:05)

Ahoj Magdu také jsme dlouho nepsali spolu napis [email protected] dík Ladka

Pampeliška (Ne, 18. 1. 2015 - 08:01)

Zdravim, trpím rekurentní...Lucky,
od 16 let trpíš depresemi, a celou dobu jsi nebyl u psychiatra? To už by ten obvoďák mohl mít rozum a poslat tě tam sám.
To fakt není moc profesionální, takoé jednání lékaře, fušovat do řemesla kolegovi. Tedy ne že by tě psychiatři nějak vytrhli, ale přece jen, ta zkušenosti jsou zcela jiné. To je jako kdyby ti léčil nemocný zub několik let a neposlal tě k zubaři... :-/

Chápu, že psychiatrie je plná obav a předsudků, ale teď už sám víš, že psychiatři nemají dvě hlavy a nepožírají své pacienty... :-))

Tak hodně štěstí ve zvládání tvých stavů!
Máš trochu pochopení ve své ženě a vůbec v rodině?

Lucky (Ne, 18. 1. 2015 - 00:01)

Zdravim, trpím rekurentní depresivní poruchou už tak od 16 let vždycky se mi to vracelo tak každý rok na 2-3 měsíce když už to bylo k nevydržení řekl jsem to svému obvodnímu lékaři a ten mi předepsal asentru. Vždycky tak po měsíci to bylo ok a po dvou už sem si ani nevzpomněl na nějakou depresi loni naposled jsem to řešil v září 2011 a od té doby byl klid, říkal jsem si ze sem úplně zdravé a říkal jsem si ze už se to nemůže vrátit a ejhle srpen 2013 rana z čistého nebe zase v tom lítám ,stavy byli tak hrozny ze ani asentra nepomáhala tak jsem se rozhodl pres strach a předsudky zajit k psychiatrovi ten mi předepsal lamictal 50, prosulpin 50 2x denne a nove nahradil asentru amitriptylinem beru ho týden a tak cekam na výsledek zda se dostaví úleva a zase si budu připadat jako normálu clovek.mam manželku a dvě malé děti a tak se to snažím zvládat hlavne kvůli nim je to pro nás všechny moc těžké ....tak se držte a nebojte se psychiatra ....

Reklama

Přidat komentář