Reklama

Moje máma a Vánoce

Default User Image
Iva (So, 9. 12. 2023 - 14:12)

Také jsem teď ve výběru dárků. Potřebovala bych se poradit, kde vybrat dárek pro mámu nebo tedy hlavně inspiraci na to co vůbec vybírat. Máma má ráda hodně vaření, tak přemýšlím jestli něco do kuchyně. Máte někdo nápad? 

Default User Image
Markéta (Út, 12. 12. 2023 - 00:12)

My se třeba opravdu hodně vyžíváme doma v pálivém jídle. Vždy se snažíme najít nějaký recept a kvalitní chilli a uvaříme něco. Proto jsem to letos s výběrem dárku na Vánoce měla celkem lehké. Vybrala jsem vlastně pro mamku dárkovou sadu chilli koření a chilli mashů z celého světa od thechillidoctor.cz 

Dita (Ne, 15. 11. 2020 - 04:11)

Také to mám podobně. Každý rok máme u nás na Vánoce tchýni. Tchýně je hrozně urýpaná, nic se jí prostě nelíbí. Každý rok od nás dostane nějaký dárek a my jenom posloucháme, jak jsme vybrali špatně. Letos jsem jí koupila koženou kabelku ze stránky qualitymodels .eu. Doufám, že se jí bude líbit, abychom to celé zase nemuseli poslouchat...

Radek (Ne, 15. 11. 2020 - 04:11)

Já budu letos pouze s matkou, přemýšlím jí překvapit originálním dárkem ale nevím jak bude reagovat

Magda (Út, 27. 10. 2020 - 00:10)

Také mám maminku, která je hodně svérázná a do všeho mi prostě strká nos, takže Vánoce s ní jsou taky trochu o nervy. Dlouho jsem přemýšlela, jak ji zabavit tak, aby neměla moc času do všeho rýpat, a přišla jsem na to. Na minulé Vánoce totiž od nás dostala chytré hodinky. Od té doby, co je rozbalila, tak ji zajímaly pouze hodinky a já měla svůj klid. Vybrali jsme jí velmi krásné hodinky, které navíc měří tlak: https://www.smartomat.cz/smartomat-roundband-2/

S. (Čt, 16. 2. 2017 - 12:02)

Vánoce je vždy smutný čas pro toho kdo je doma sám.

Kristýna (Čt, 16. 2. 2017 - 11:02)

Já se s mámou moc nestýkám. Pro ni existuje jen moje ségra a tak to bylo vždy. Její láska ke mně tam nebyla a není a já si nebudu nic vynucovat a ani předstírat. Maminka mého manžela je jiná není to tak že dcera je dcera. Dcerou jsem pro moji zlatou tchyni maminku pro vlastní matku ne. Ta mě zná jen když něco potřebuje. V tom případě jsem dcerou a připomíná mi že jí musím být vděčná. Ségra se při potížích a starostech neobtěžuje ačkoliv jinak má od našich servis a to ve všem.

Martina (Čt, 16. 2. 2017 - 11:02)

máš dva syny tak nemůžeš porovnat, ale ať je snacha jakákoliv, dcera je prostě dcera. Určitě máš s maminkou jiný vztah než manželky tvých bratrů. Já mám parnerku mého syna milionovou, ale po pravdě, s dcerou si řekneme vzájemně víc, jako bych měla před jeho přítelkyní nějaký ostych, nevím jak to výstižně nazvat. Prostě holka ti syna odvede i když u nás to není daleko. Často se stýkáme, syn se chová dobře k nám i Jitce ale prostě dcera je dcera.

mešuge (Čt, 16. 2. 2017 - 11:02)

Nikdy jsem nechápala jak...Já když jdu do restaurce, a to kdykoli a při jakékoli příležitosti, tak je jednak proto, že se mi líbí v tom prostředí a zrovna mám náladu v něm být (ne kvůli nějaké kompenzaci), jednak mám naopak potřebu být v neutrálním prostředí.
Nemám pocit, že každý chce být o vánocích v nějakém "objetí" příbuzných, milujících a podobných. Někdo na to prostě není a víc než večer pod stromečkem a s kulisou pohádek ho láká se procházet zasněženým městem a pak si dát svařák a večeři v hezké restauraci.

Martina (Čt, 16. 2. 2017 - 11:02)

Nikdy jsem nechápala jak může jít někdo na štědrý večer do restaurace. Ale došlo mi, že když žije člověk sám tak hlavně v tuto dobu chce být v nějaké společnosti i když to není někdo z rodiny, z nějakých důvodů,za které si někdo může, i za které si někdo nemůže , třeba jako ty, má děti až někde na druhém konci světa, ale to děcko o mámu stojí a máma, i když to pro ni je určitě finančně náročně, také. A navíc určitě se potěšíš s vnoučaty či vnoučetem. Dnes je vše jednodušší a i spojení s potomkem, který určitě spokojeně žije daleko, může být každý den. Moje kamarádka má ženatého syna v USA on i jeho manželka jsou lékaři děti zatím nemají. V létě tam byla tři týdny posílala mi fotky z výletů kde byli společně. Ale na vánoce byla sama. Můj manžel ji nemusí on vlastně nemusí žádnou moji kamarádku on nemusí ani svoje sourozence, jsme každý jiný, on introvert, tak nějak nechápající problémy jiných, s čímž já bohužel nic neudělám, tak byl vychovaný, já jsem pravý opak. Pomáhám ráda ochotně a hlavně nezištně. Ale tohle se mi vrací a navíc jsem nesmírně ráda, že naše děti tohle převzaly a okoukaly ode mě. A když si tak vzpomínám na vánoce v souvislosti s mamkou, která, stejně jako táta, se dosud těší na tomto světě, tak vždy na štědrý den hledala po domě poschovávané dárky, o kterých já, jako dítě, moc dobře věděla. Prostě jsem šmejdila. Jednou pod stromkem nebyl jeden z těch dárků a já jé ježíšek mi nepřinesl na co jsem se těšila a mamka šup pod postel jen jí nohy koukaly no a ta mrkačka putovala pod stromeček. Veselá vzpomínka co?

Irena (Čt, 16. 2. 2017 - 08:02)

Já byla s mojí maminkou na vánoce každý rok. Mam 2 bratry a jen jednou byla u bratra.Nikdy bych ji na vánoce nenechala samotnou.Já mam 2 syny a na vánoce jsem byla jednou sama a už nikdy.Jednou jsem byla u staršího syna a ted každý rok letím za synem a jeho rodinou do zahraničí.Mám moc hodnou snachu,které se snažím vždycky pomáhat, vždycky se moc těšim.

mutyna (Ne, 22. 12. 2013 - 22:12)

Dobrý den, prosím poraďte,...je mi 64 let jestli ma mamca skype muzeme si povidat a lip jej utece cas nebude se nudit cekam na vymenu kycelneho kloubu chodit moc nemuzu a tak bych si obcas s nejakou babcou poklabosila o vsem moznem

Jarin (Út, 3. 12. 2013 - 19:12)

Takove nazory mivaji jen ti,... Jsi trochu mimo mísu.

ále (Út, 3. 12. 2013 - 18:12)

zase nějaká bába tady dělá chytrou a překroutila nebo špatně pochopila něčí příspěvek.
A souhlasím s přispěvatelem jirkou, když se rodiče k dítěti chovají bez lásky, nemohou čekat, že jejich děti budou celí žhaví. Nejen si je brát na vánoce, ale vůbec se s nima stýkat.

jirka (Út, 3. 12. 2013 - 17:12)

Takove nazory mivaji jen ti,...Pro mě je matka matkou a otec otcem. Jak byli citově chladní oni, tak jsem citově chladný já, výčitky nemám.

? (Út, 3. 12. 2013 - 17:12)

Takove nazory mivaji jen ti,...Taky nerozumím.

!! (Út, 3. 12. 2013 - 11:12)

Ale já jsem psala, že bych...Takove nazory mivaji jen ti, pro ktere neni maminka ale matka, tatinek ale otec, v nastvanosi treba "ta stara ku..." atd. Ty, ktere rodice vychovavali v mladi i zpusobem, ktery se zrovna nelibil, meli a maji daleko pevnejsi vztah a uctu ke svym rodicum, nez takova "zlata mladez", ktera se boji, co jim provedou jejich deti, kdyz si uvedomi, jak se chovaji oni ke svym rodicum a co pro ne (ne)znamenaji.

! (Út, 3. 12. 2013 - 09:12)

To dostaneš zpatky ? děti...Ale já jsem psala, že bych rodiče chtěla mít u sebe, co bych za to dala. Ale bohužel je už nemám. Tak nevím, co by mi měly děti vracet?

Jarka 38 (Út, 3. 12. 2013 - 08:12)

Moc děkuji za vaše názory. Docela jsem se zastyděla. Vezmu jí k sobě.

Jak (Út, 3. 12. 2013 - 00:12)

To dostaneš zpatky ? děti tě to vratí , nebudou o tobě hezky psat tak jak ty ?

Reklama

Přidat komentář