Reklama

Počůrali jste se u lékaře?

Soňa (Čt, 17. 4. 2008 - 19:04)

No to teda nevím, jak moc je zvyklý ten zubař nebo mě jenom tak utěšoval. Ale říkala mi potom máma, že doktoří bejvají zvyklí na ledacos, no asi jo, jsme jenom lidi a bolestí se může stát bohužel ledacos. Taky nevím, jak moc jsem byl nenápadná mezi lidma, snad moc ne, měla jsem naštěstí takový dlouhý pletený svetr, tak jsem si ho uvázala u pasu a to nejhorší bylo tak zakrytý.

Monika (St, 16. 4. 2008 - 11:04)

Katko, díky z pochopení. Byl to hrozný pocit, přestože mě ubezpečovali, ať z toho nedělám tragedii zrovna v této ordinaci. Další termín vyšetření mám teď na konci měsíce devětadvacátého, tak už se na to psychicky připravuju. Myslím na všechny, kteří podobná vyšetření musejí absolvovat, aby to zvládli bez úhony. Ale víc každému přeju, aby tam vůbec nemusel.

Katka (Út, 15. 4. 2008 - 15:04)

Moniko,před lety jsem byla na podobném vyšetření,kde bylo podmínkou přijít s plným měchýřem.Nějak špatně jsem si to vypočítala a už cestou to bylo hrozné utrpení.V čekárně když už jsem cítila, že je zle rychle jsem vlétla na záchod a trošku se vyčůrala.Za pár minut jsem přišla na řadu,čůrat se mi pořád chtělo dost,ale už se to dalo vydržet.Jít na takové vyšetření dnes,kdy mám po porodu a když se mi hodně chce, nedokážu čůrání přerušit asi bych dopadla jako Ty.

Jirka (Po, 14. 4. 2008 - 18:04)

Soňo, to tedy muselo být nepříjemné. Hlavně takhle jít mezi lidi. A zubař je zvyklý? Asi se to stává často.

Soňa (Po, 14. 4. 2008 - 18:04)

Narazila jsem na tu správnou diskuzi - bohužel. Mně se to přihodilo teď v pátek u zubaře, Moniko, nic si z toho nedělej, taky jsem doplatila na zdržení, i když ne ordinační dobou, ale protáhl se zákrok, kdy jsem byla na křesle, takže moje potřeba sílila. A když mi vrtačka pak jednu chvíli lízla nerv, to mnou projela taková bolest, že jsem už potom jen cítila mokro pod sebou. Brrr. Nevěděla jsem, co dělat, byla jsem přikrytá takovou tou celtou nebo co to je až pod kolena, jenže jsem stejně nakonec musela vstát. Zubař se dost divil, i když taky mi říkal, že je zvyklej. Ale i tak otřes pro mě.

Monika (Po, 24. 3. 2008 - 15:03)

Jirko, díky za tvůj přístup, ale promiň, to už se ptáš moc. Zajímalo mě jen, jestli jsem s takovým trapasem ojedinělá, svoji anamnézu tady ale rozhodně rozebírat nehodlám :-)

Jirka (So, 22. 3. 2008 - 13:03)

Aspoň ti takhle pomohli, kdybys musela čekat v čekárně mezi lidma, určitě by si toho někdo všiml. Igelit bývá asi všude, třeba na chirurgii. A podložka předpokládám nějaká savá. Asi se stává, že občas něco vyteče i při vyšetření. Ty pleny asi mají pro pacienty, kteří mají problémy. Rolák by sis sundala. Jestli to není tajné, smím se zeptat, proč jsi byla na tom vyšetření?

Monika (So, 22. 3. 2008 - 09:03)

Jirko, děkuju za přání, taky doufám, že se mi už nic podobného takhle mezi lidmi nepřihodí. Když jsem čekala, než přijede táta, tak mi dovolili počkat vzadu v jedné ze dvou vyšetřovacích místností, protože byla v provozu jen jedna. To vyšetření se provádí v leže a co jsem si tak stačila všimnout, tak jsou zřejmě fakt doktoři tam na podobné příhody zvyklí, protože jednak na lehátku u toho přístroje byl velký igelit a ještě podložka a taky měli na parapetu a ve skříňce poskládáno spoustu jednorázových plen.Při tom vyšetření by to asi mohlo být horší, to bych mohla mít mokrý i rolák. Radši na to nemyslet.

Jirka (Čt, 20. 3. 2008 - 21:03)

Moniko, to se ti nedivím, že to nešlo vydržet. Vždyť si to zadržovala o hodinu déle než jsi měla. Horší by asi bylo, kdyby se ti to stalo přímo při vyšetření. Jestli se tedy provádí vleže. Kdybys měla sukni, tak by asi moc mokrá nebyla, ale v téhle zimě si asi měla kalhoty a na těch to bohužel poznat je. Vím to sám moc dobře, jak je nepříjemné mít mokré nohavice, zvlášť když je venku chladno. Přeji ti, aby se ti už nic podobného nestalo a rozhodně si z toho nic nedělej. Třeba časem zjistíš, kolika holkám i klukům se stalo, že to někde neudrželi. Prostě se to stává. Horší je, když jsou tyhle nehody častější.

Monika (Čt, 20. 3. 2008 - 20:03)

to Jirka: nešlo to zastavit vůbec, ten tlak předtím byl už bodavý, když jsem seděla, tak to ještě šlo, no ale po pár krocích do ordinace už se to nedalo zadržet. Ale vydržela bych to, nebýt toho opoždění, přišla jsem totiž na řadu až o hodinu později. Paní (nebo slečna spíš)doktorka se mi omluvila, měli tam nějaký akutní případ předtím a tak se všechno posunulo. Chtěla jsem vydržet, protože objednací lhůty jsou skoro dva měsíce, příště se už na to samozřejmě vykašlu a půjdu na WC, protože takhle se vyšetření samozřejmě stejně nekonalo, protože na to je potřeba úplně plný měchýř. Jinak jsem moc na veřejnosti chodit nemusela, naštěstí byl doma táta a mohl pro mě přijet a hlavně mi přivést dlouhej kabát, protože jsem měla jen bundu. Takže aspoň to.

Jirka (Čt, 20. 3. 2008 - 19:03)

Moniko, nic si z toho nedělej. Tohle je asi docela časté, aspoň zážitky na internetu to dokazují. Já bych to taky nevydržel. Ale zajímalo by mě, jestli se ti povedlo to zastavit, nebo to šlo všechno ven. A taky, co bylo po tom, protože z vyšetření asi sešlo a co hlavně, musela jsi pak v těch mokrých věcech na veřejnost. Všimnul si toho někdo a jaké byly reakce? Taková situace podle mě může dost zamávat s psychikou takto postižené osoby a může se třeba bát, že až půjde znovu na vyšetření, že to dopadne stejně.

Návštěvník (Čt, 20. 3. 2008 - 17:03)

U lékaře ne, ale smíchy nesčetněkrát a kdekoliv.

Monika (Čt, 20. 3. 2008 - 10:03)

Potkal mě takový problém a docela by mě zajímalo, jestli jsem v něm sama nebo ne. Zažila jsem nedávno trapas. Byla jsem poslaná na urologické ultrazvukové vyšetření a při objednání termínu jsem byla instruovaná, že nejméně dvě hodiny před vyšetřením nesmím jít na malou. Jenže objednaný čas nefungoval, v ordinaci měli skluz, už to pro mne bylo hodně zlé. V čekárně jsem ještě vydržela, ale když na mě přišla řada, tak v ordinaci už to nešlo zvládnout a já se tam trapně počůrala. Sice mě sestra i paní doktorka uklidňovaly, že jsou zvyklé, ale přesto, bylo mi hrozně. Máte někdo podobnou zkušenost?

Alena 17 let (Čt, 15. 10. 2020 - 00:10)

Mě se stalo něco podobného, mě řekli že nesmím 3 hodiny před tím jít na záchod a taky měli spozdeni.... Když jsem tam přišla musela jsem se svléknout do naha a lehnout si na stůl, doktorka mi zatlačila na břicho a já se v tu dobu počůrala.

Alena (17 let) (Po, 2. 11. 2020 - 18:11)

Tak jsem byla dneska na náhradním termínu, jelikož tenkrát když jsem tam byla a počůrala se tak se to muselo přeložit. Opět jsem 3 hodiny před tím neměla jít na záchod ale doktorka prý přišla asi o 40 minut pozdě do práce, takže kromě obvyklého hodinové spozdeni měli dvou hodinové spozdeni. Jak jsem tam přišla tak jsem tam asi půl hodiny seděla s plným měchýřem a už jsem to nemohla vydržet, říkala jsem si že to zvládnu, ale po chvilce mi už ukáplo pár kapek do kalhotek, tak jsem tentokrát rychle poprosila sestřičku jestli by mi dala klíče od WC, že si potřebuju trochu odcurat. Bezproblémů mi ho půjčila, jenže jak jsem to jen trochu malinko pustila tak už to nešlo vůbec zastavit, a nezbylo mi tak skoro nic, říkala jsem si že to třeba bude stačit tak jsem ještě počkala než na mě přišla řada, jenže doktorka mi řekla, že nemám močový měchýř dostatečně plný. Tak jsem se musela zase předobjednat na jiný termín. Na to vyšetření jsem šla právě kvůli úniku moči, často se mi stává že si třeba trochu pustím do kalhotek. Nevím jestli to příště zvládnu, pokud budou mít zase spozdeni.

Michal (Čt, 5. 11. 2020 - 06:11)

To je blbe, kdyz si to v ordinaci neumi zorganizovat a maji takove zpozdeni jeste v pripade kdy clovek musi mit plny mechyr, ale byva to bezne bohuzel, u nas na urologii sestra dokonce neda ani klic, proste vsichni musi vydrzet....

Alena (Po, 9. 11. 2020 - 10:11)

To je. Dneska jsem tedy byla na 2. náhradním termínu. Teď tam má doktorka naštěstí volná okénka v diáři. Tak jsem tam přišla zase jsem 3 hodiny před tím nebyla na malé a už jsem doufala že to zvládnu, posadila jsem se. Sestra mě po tom hned zavolala ať jdu s ní do sesterny (mají to tam rozdělené na ordinaci a sesternu) zeptala se mě jestli jsem 3 hodiny před tím nebyla na záchodě, já řekla že ne, a sestra řekla tak tam hlavně nechoďte a sundejte si kalhoty a kalhotky, nevěděla jsem proč to chce ale udělala jsem to. Sestra řekla ať si lehnu na lehátko co tam měla a zvednu nohy, najednou mi sestra nasadila plínu a řekla mi nebojte, vím že je to nepříjemné ale tohle vám pomůže a řekla mi ať si nasadim kalhoty a že mi tu ty kalhotky schová a že si mám prně po vyšetření přijít. Ještě jednou řekla že nemám chodit nemám chodit na záchod a že to mám co nejvíce vydržet a že když si trochu kapnu tak že to nevadí. Šla jsem tedy zpátky do čekárny a čekala asi ještě 30 minut. Pak mě zavolala doktorka ať si všechno svléknu ale ať si nechám tu plenu. Jen mi ji trochu popotahla dolů aby mi mohla prohmatat podbřiško. A zase jakmile mi na břicho zatlačila já už pomalu curala a cítila že tam mám mokro. Doktorka říkala ať ještě chvilku vydržím ale tentokrát se nakonec povedlo. Vyšetřila mě jak potřebovala ale tu plenu jsem měla celou mokrou. Pak mi doktorka řekla že si můžu zajít na záchod. Pak jsem ještě zašla do sesterny svlékla si kalhoty sundala plenu, sestřička mi dala ubrousky ať se utru a dala mi moje kalhotky. Důležité ale je že jsem to zvládla, takže super.

Monika (So, 21. 11. 2020 - 15:11)

narazila sem na tuto diskuzi, podobne vysetreni me totiz ceka, konkretne screening v prvnim trimestru tehotenstvi a moc sem se neuklidnila. Bala jsem se, ze bude zpozdeni a neudrzim to, vubec me nenapadlo ze by mi treba nedali klic a ja se v cekarne pomocila. Navic na vysetreni chodi i doprovod a hambou bych se propadla pustit to v ordinaci pred manzelem nebo dokonce v cekarne pred vsema. Zazili jste nekdo toto vysetreni a nevite jestli je na gynekologii narozdil od urologie k dispozici klic od wc a vubec kdo to zna jake ma zkusenosti, predem dekuji za reakce.

Veronika (Po, 23. 11. 2020 - 15:11)

Moniko, myslim, ze te muzu uplne uklidnit, tento screening jsem podstoupila dvakrat a je to uplne v pohode. Probiha to tak ze i s manzelem pujdete do ordinace, doktor bude delat sono, pomeri to nejnutnejsi cca 5 min a to max. (to je ta nejhorsi cast, tlaci na bricho kdyz mas plny mechyr), potom ti nabidne, ze se muzes jit vycurat, vycuras se, vratis se do ordinace a v klidu si dalsich cca 15 min (zalezi na dr.) prohlizite miminko. Neslysela sem ani od kamosek ze by nebyl k dispozici klic od wc (narozdil od urologie). Pokud se i presto bojis ze bude zpozdemi zavolej si tam rekni to sestricce a ta te objedna hned po pauze tak, aby te vzali presne na cas. Ja sem sla takle pri druhem miminku (mela sem drobne potize s inkontinenci). I kdyby ses i presto pocurala v cekarne, muzes mi verit ze te vsich pochopi, uvedom si ze tam, potrebujou curat vsechny maminky a tatinkove ti o tom vi a mysli jen na miminko ktere uvidi. Pri prvnim miminku to pri cekani na screening nemohla vydrzet jedna starsi maminka, sla to rict sestricce, ta ti nabidne at si uplne klidne odcuras, mamina se bala ze uz moceni neprerusi ( byla opravdu starsi takze...) a uplne sama od sebe ji holka co byla pred ni pustila pred sebe ( do sesterny byly otevrene dvere slysela to). Vseny maji pochopeni pro to kdyz ta druha opravdu mutne potrebuje. Takze se neboj, kdykoli te urco pusti odcurat a hned po vysetreni si muzes zajit na malou, nechapu proc holky co psaly vyse nesly na zachod v cekarne a pustily to u vchodu. Hlavne si uzijte pohledu na miminko a neboj zvladnes to a mysli na to ze se chce cele cekarne (teda jen zenskym a kdo vi mozna i nejakemu tatinkovi, ktery nechce pouzit damsky zachod : D) nebudes v tom sama. A pred manzou se ani pri nehode stydet urco nemusis, urcite by se ti nesmal on ani nikdo jiny v cekarne, tomuhle se mize smat jen blbec.

Jana (So, 21. 11. 2020 - 15:11)

U nás je to zařízeno tak,že po vyšetření sestřička dá okamžitě pod tebe nádobu a můžeš čůrat. Vzhledem k tomu,že je člověk skoro na počůrání, tak to neřešíš a prostě se hned vyčůráš. Před mužem bych to asi nedala,kdyby to šlo nějak ještě vydržet ,ale sestřička nevadí. Počká až to je všechno venku a pohoda. Nemocnice Vsetín.

Reklama

Přidat komentář