Reklama

Děti a punčocháče.

Dominika (Po, 2. 11. 2020 - 15:11)

Dnes jsem v galanterii koupila silonové punčocháče, doma jsem je dala synovi, ať je vyzkouší. Nechtěla jsem, teď když je relativně teplo, aby se potil v tlustých punčocháčích. On je razantně odmítl, ale zítra jedeme ke známým na chatu, tak je zkrátka dostane a basta. Já si punčocháče samozřejmě beru taky. Díky Marti za nápad

Lukáš (Ne, 1. 11. 2020 - 14:11)

Právě ted mám na sobě teplé punčocháče pod zimnímy kalhoty, a je to velmi pohodlné, vedro v tom není a to jsem přikrytý peřinou, jsem tak celý den, klidně bych tak šel do školy v letě.
Zajmá mně jestli jsou zde další lidi co nosí punčocháče čistě protože jsou daleko pohodlnější než jiné oblečení.
Na punčocháče pod kalhoty si pamtuji jen ve 2 situacích a pokaždé bylo poměrně teplo na to je nosit.
První se stala asi před 5 lety: Bylo jaro asi 10C° ráno, a byly jsme asi v 3 třídě a měla se konat soutěž v skakání přes švihadlo, vždy se z židlí udělal kroužek, tam se sedlo a vždy šel jeden do prostřed a tam před celou třídou 2 minuty skákal. Jednou byla řada na jedné holce, a jak skákala spadly jí kalhoty, a měla pod němy barevné pruhavné punčocháče. Bylo docela teplo, svítilo slunce, a snad i ráno a den před tím. To s těmy švihadly jsme dělaly už přes týden, takže její mamka o tom asi vědela, a ten den myslím byl i tělák. Takže nechápu proč je měla, ale měla.
Další asi před 3 roky: Mám bratra a sestru z dalekého města a ty dojíždejí autem k naší babičce, když už byl večer a oni musely odjet, tak sem se snima na chodbě loučil, normálně měly celou dobu kalhoty, ale na konci je neměly, pak tam přišla jejcih mamka, dala jim punčocháče, Pruhavené s 4 barvy pruhů, oběma, bratr měl tak 10 sestra 8 oba dostaly stejné teplé punčocháče a na ně stejně pruhované ponožky + kalhoty, auto měly hned před domem, a mohly ho hned před vlastním zaparkovat tudíž by venku byly tak minutu. Venku bylo tak 5C° nic moc zima, a nikde po cestě nezastavůjí, a i kdyby tak by stejně byly tak hdodinu v autě (je to daleké město) a párkrát jsem s nima jel a nepřišlo mi že by jím v autě nefungovalo toepení. Nechápu to. Napadá někoho proč na cestu s autem byly takhle teple oblečení, když venku nebyla taková zima a byly v autě skoro furt. A proč ta holka měla punčocháče?

Marta (Po, 2. 11. 2020 - 12:11)

To je jednoduché, přespříliš starostlivá maminka. Co kdyby se po cestě něco stalo a co když se náhle zhorší počasí? Já to celkem chápu, jsem totiž podobná. Taky je vím nanutit dceři, když jde večer ven a vím, že přijde později i když je venku teplý večer. Co kdyby? Nebo když jde na hory na výlet. Ale k mému prospěchu mluví to, že já si je v těchhle situacích klidně obléknu taky. Pro jistotu… :-)

Ilona (So, 21. 11. 2020 - 18:11)

Starostlivých maminek je hodně, a je to správně, taky je hodně těch kteří se o děti nestarají nebo jim to je jedno.

Lukáš (Po, 2. 11. 2020 - 16:11)

Ok, ale to se bavíme o venku, oni byly teměř celý čas v autě (vystoupí z domu za minutu jsou v autě, dost možná celou dobu, vystoupí a za minutu jsou doma) a podobné je to samé u prvního příběhu.

Marta (Út, 3. 11. 2020 - 11:11)

No ano, ale co když se auto porouchá, ve vlaku se nebude topit, autobus nepřijede anebo se večer nebo v noci náhle ochladí a víš jak rychle se mění počasí na horách? To všechno můžou být argumenty na větu: Raději si ty punčocháče vezmi. Je přece lepší, že ti bude trochu horko jak kdyby si měla mrznout. Vím, může to otravovat, ale i já se tak často chovám ke své dceři. No na svoji obranu musím říct, že já se oblékám podobně a na hory nebo do lesa si například silonky beru i v létě.

Ariesek 67 (Út, 3. 11. 2020 - 11:11)

Tak v létě jsou silonky do lesa vhodné už jenom proti klíšťatům,proto si je oblékám také.

Návštěvník (Út, 3. 11. 2020 - 11:11)

Tak v létě jsou silonky do lesa vhodné už jenom proti klíšťatům,proto si je oblékám také.

Dominika (Pá, 30. 10. 2020 - 07:10)

Náš syn (14) nosí na ven punčocháče již druhý týden. Trpí na ekzémy, tak snese jen se 100% bavlny, takže jediné které jsem sehnala, jsou ty klasické žebrované. Kdyby děti chodily do školy, nejspíš bych mu je dávala i tam (mimo TV). Nevidím na tom nic divného, odpoledne nebo navečer, když jdu venčit psa, tak bez košilky a punčocháčů nevylezu z baráku.
Máte to podobně?

Marta (Pá, 30. 10. 2020 - 10:10)

Dcera taky nosí bavlněné, ale až v chladnějším počasí, když je venku okolo nuly nebo chladněji. Všeobecně s ní nemám problém kvůli nošení punčocháčů, protože taky vidí, že já je nosím pod kalhoty taky. Někdy dokonce častěji než ona. Já si je klidně vezmu pod džíny i v létě když jsem venku během chladnějšího večera nebo někde na horách.

Návštěvník (Čt, 14. 1. 2021 - 16:01)

Souhlas proto se vyraví pro deti zeny i muze snad do vel:180cm.jJe mi pres ctyricet a nosim je take bavlnene kdyz jdeme behat nebo na turu pod liginy a nejsem sam (plno zen a i muzu sportovcu) k tere znam.

Návštěvník (Čt, 14. 1. 2021 - 16:01)

Oprava vyrabí.

Dominika (Pá, 30. 10. 2020 - 11:10)

U děvčat je to jednodušší, prostě si pod kalhoty obléknou silonky a je vyřešeno. Synovi bych je ale nedala. Na punčocháče si neztěžuje, na začátku podzimu mu jen řeknu, aby se teple oblékl a pak si punčocháče bere sám automaticky. Běžně v nich tráví den i doma, jen si přes ně obleče tenké tepláky nebo kraťasy, což chápu, ono převlékat se z punčocháčů několikrát denně by nebavilo ani mě.

Návštěva 2 (Čt, 29. 10. 2020 - 19:10)

Jak kdy nikdy si je vezmou ale syn je doma nosí i na spaní je má.

N (St, 28. 10. 2020 - 19:10)

Noseji vaše děti už punčocháče jak doma i venku pod kalhoty.

Marta (Čt, 29. 10. 2020 - 20:10)

Dcera má čtrnáct a už asi druhý týden si na ven bere silonky pod kalhoty. Do školy tenhle týden nechodila, ale kdyby jo, tak tam by je měla taky. Doma máme celkem teplo a tam někdy běhá jenom v punčocháčích když si sundá kalhoty nebo sukni a nechce se jí převlékat.

Petr P. (St, 28. 10. 2020 - 13:10)

Punčocháče mám ve vzpomínkách z dětství spojené s jedním nepříjemným zážitkem, který mi nakonec byl příjemný. Asi v deseti letech mě dva kluci trestali za žalování. O přestávce mě odtáhli dozadu za lavice. Ta mě strhli na zem, jeden mi klekl na ruce a myslel jsem, že mě druhý zbije. Ale on mi stáhnul bačkory a přes punčocháče mě lechtal na chodidlech. Byl jsem hodně lechtivý, tak jsem řval a vřískal. Lechtali mě celou přestávku, trochu jsem si čůrnul do kalhot. Pak to mělo pokračování po vyučování. Přidrželi mě na chodbě u stěny a když ostatní odešli, tak mě odtáhli na záchod. Tušil jsem, co bude. Srazili mě na zem, bačkory šly dolů, rozepli mi kalhoty a svlékli mi je. No a pak mi stáhli punčocháče. Samozřejmě jim to nešlo tak hladce, bránil jsem se při svlékání, tak do mě začali bušit pěstmi. Zbili mě, až mi tekla z nosu krev a brečel jsem. Pak mě pořádně zlechtali úplně bosýho na chodidlech. Počůral jsem si trenky, ale zároveň mě to celé vzrušilo, postavil se mi pindík. Všimli si toho, ten jeden pořád lechtal bosý nohy a druhý my vytáhl mokrého pindíka nohavicí u trenek a vyhonil mi ho. Vyšlo mi trochu řídké vody. Pak mi ještě v té louži moči vymáchali rozbitou hubu a utřeli to mýma punčochama.

Návštěvník (Út, 20. 10. 2020 - 18:10)

Hana Marta- jeden pisatel-muž.

Marta (Út, 20. 10. 2020 - 17:10)

Já jsem dávala dětem punčocháče bavlněné stále když chodili ještě do školy ale teď školu uzavřeli a punčocháče noseji i doma ale když se nikam jde tak také.? Syn 12 let a dcera 14 let a nemají s tím žádný problém je nosit vůbec dcera nosí silonove punčocháče 20 denní ale i 40 nebo 60 denní a syn to chce taky zkusit je nosit zatím je má jen doma 40 denní silonove punčocháče ale prý že je zkusí i venku pod kalhoty či tepláky ale nebudu ho do ničeho nutit ať si to zkusí a uvidí sám zatím nosí dětské bavlněné punčocháče zebrovane. Je jedna firma která šíje nebo plete punčocháčích od batolecich až dospělé. A jmenuje se to pletené u nás dětské punčocháčky a nebo firma cenyrez taky prodávají zebrovane punčocháče atd je hodně obchodních partnerů co prodávají punčocháče.

Návštěvník (St, 21. 10. 2020 - 13:10)

Né denní, ale denove.

Reklama

Přidat komentář