Reklama

Vzpomínky na totáč :-))

fanis (Čt, 23. 3. 2017 - 07:03)

pokud jsi jezdil ven,... pro nick: sudruhu Mamute; tak to prrrr! To není pravda! Jezdil jsem 15 let od podniku na výstavy v NSR, Franci0, Belgie atd., kde se hodně pracovalo, aby se stihlo zahájení výstavy. Jel napřed kamion se zbožím, a my dva nebo tři blbci na práci volhou, vždy byl s námi někdo od Centrotexu, obvykle to byl řidič a to byl i náš hlídač, estébák. Já ani moji kolegové jsme nebyli ani jeden komunisti, měli jsme služební pasy, dostali jsme na jídlo valuty. Pochopitelně že to bylo dobře placené a když si ušetřil na jídle, ledacos jsme si koupili a přivezli, kdo nedržel hubu, závist ostatních spolupracovníků , dostal jsem zákaz vycestování. Ale nikdy jsem nikoho nemusel práskat, udávat ani podávat hlášení, na to byl určen jen jeden, ten který mezi nás nepatřil. No pro zajímavost v den zahájení přijeli ředitelé podniků, kteří měli účast na výstavě. Naparovali se, chodili sem tam s balíčky s obchoďáků akdyž se nás na něco zeptali, tak diskrétně kde je ulička lásky! jinak je nezajímalo nic akorát nějaká žranice, kterou konali pořadatelé, tehdy jsme věděli hovno co je raut. A to byli ti zasraní bolševici, ředitelé kteří kolikrát hovno znali, ale stranickou pílí se dostali nahoru. To byli ti vychcánkové, vypočítavostí a ze strachu v partaji. kolikrát se v hotelu na pokoji ožrali a k nám se chovali ,,kamarádsky" pak jsme vyslechli různé žvásty: jak to pude do prdele, jak to jednou praskne. Mamut kecá a hájí komunismus, ale je to taky svině. Komunista nebyl nikdy poctivý, ze začátku tam jen samej póvl, pepíci, nemakačenkové, provokatéři, po válce tam vlezlo plno nadšených lidí, vzdělanců, doktorů spisovatelů ale když viděli co ta prasata dělají, co udělali s Horákovou, co dělají v Rusku tak postupně vystřízlivěli. Jen slaboduchý blbci to chválí dodnes.

mamut (St, 22. 3. 2017 - 23:03)

samožeřejmě že je jich...Tak ty lidi, kteří byli ve straně z vychcanosti nebo ze strachu, já nepovažuji za komunisty. Komunista musí být poctivý a přesvědčený člověk. Jinak je to obyčejný kariérista a příživník. Ono je to totiž všechno o lidech. Už jsem to sem psal mnohokrát a stále to budu pro ty méně chápavé znovu opakovat. Lidé si volí a tvoří režimy. A dokud budou existovat podobné existence, které jsou schopné všemožného poklonkování, ať už vlevo, nebo vpravo a nebudou se řídit zdravým selským rozumem, bude to tu pořád stejné. Okecávat svoji vlastní připosranost a neschopnost strachem z režimu dokáže zase jen připosraný a neschopný člověk bez vlastního rozumu a vůle.

mamut (St, 22. 3. 2017 - 23:03)

pokud jsi jezdil ven,...No, určitě máte pravdu. Vy to přece musíte vědět nejlíp, když jste sám práskal. Jak jinak byste to mohl vědět, když to bylo tajné. Opravdu zbožňuju české všeználky, kteří byli nejdál s ROH na Mácháči, ale všechno vědí nejlíp, protože to říkali chlapi v hospodě a sousedka, která má známého policajta. Já to opravdu vím nejlíp.

soudruhu Mamute (St, 22. 3. 2017 - 22:03)

Tak to jsem moc rád, že mne...pokud jsi jezdil ven, práskat jsi musel. Resp. ten. kdo jezdil pracovně mimo republiku. zejména na západ, musel pak podepsat spolupráci se státní bezpečností. To ty musíš vědět nejlíp a hlavně nám zde zase nelži, že to nebyla pravda.

Taky odpověd (St, 22. 3. 2017 - 15:03)

Každý to má nastavené... samožeřejmě že je jich celá řada, nejen darebák Dlouhý, nebo komunistům v žaludku ležící polosoudruh Štětina, znám ho, četl jsem, vím kam jezdil, ale není to právě ono proč jsou svině, že ve straně bylo plno lidí z vychcanosti, ze strachu, přitom není to nic nového, v historii nejsou komunisti v ničem vynálezci, vše co prováděli včetně genocidy, převlékání kabátů, prac. táborů, udavačů atd.já se omlouvám ale nebaví mě takto probírat takové závažná téma. To bych se musel upsat k smrti, příspěvky by musely být metry dlouhé. To je na nic, to co je dnes, stačí když zase napíši komunisti jsou svině. To co se dnes děje se mě také nelíbí protože mají v hodně problémech této republiky prsty soudruhové. Stačí říct jedno křestní jméno Andrej.

Pametnik (St, 22. 3. 2017 - 15:03)

A jak by si pomohl,kdybys nezvonil? Kdyz to bylo vsechno dopredu prodany Chatre a komancove meli podminku,aby se proti nim nic nedelo-tak co potom chces? Pracovnici zahranicniho obchodu meli za nakupy pro Ceskoslovensko v cizine v bankach provize,ale nemohli k nim a zadali si devizovy prislib do Jugosky a smeli privezt jen za tolik,kolik dostali.Pritom meli na konte tisice i desetitisice dolaru,nebo marek. No nesralo by Vas to? Potom zelinari, reznici, nekteri hostinsti/tedy spis hotelieri se zahranicni klientelou/ a vexlaci-ti vsichni meli mraky penez,ktere nemohli legalizovat a byly jim tudiz na nic. Proto se za vyherni sazenku Sportky na 200 000,- platilo o 100 i 200 tisic vice. Proc asi? Ti lide mohli chodit do Alcronu jako do zavodky, sezrat stangli uheraku k svacine, ale nemohl si dovolit postavit vilu, koupit luxusni auto a musel jako soustruznik z CKD ponizene cekat na devizovy prislib, nebo cekat 2 dny pred Cedokem az zacnou prodavat lukrativni zajezdy. Za toho totace bylo hrozne projednavat na uradech,kdyz chtel nekdo treba stavet barak,ale kdyz mel na podmazani,tak mu povolili postavi na nejneuveritelnejsich mistech.Napriklad ty chaty na skale nad Vltavou u Vraneho. Nebo s hausboty.Zacaly je stehovat od vody,ale pro ty zaslouzile na jeden den v roce/pochopitelne tajny/kladne vyridili zadost na kotviste,kam si zadatel rekl-pochopitelne za penize. Tenkrat byl nejvetsi sef okresni tajemnik KSC,ktery problemove lidi dokazal dostat snadno do basy. zdyt i kdyz byl nejaky dulezitejsi soudni spor okresnihi formatu,tak okresni tajemnik vedel predem presny vysledek,kdo kolik dostane. Nebyly pocitace,ale v administrative prcoval zlomek lidi a kolik tech darmozroutu lenivych a arogantnich zivime dnes. To same s ministerstem vnitra-bylo 40 000 policajtu vcetne Pohranicni straze. A dnes je jen cajtu stejny pocet,kde jsou obcansti zamestnanci-mimo sluzebni pomer, navic netahla debilni mestaci.To same na mestskych uradech-tam by na kazdem odboru stacili 2 urednici a zadne 2 uredni dny. Pekne kazdy den od 9 do 17 a jeden v tydnu do 19. Aby tam byli pro lidi! A ne kaficka,behani po nakupech pak hodinka obed a mezitim se mezi sebou vykecavat o televizi,detech,mode, ale prace stoji a lidi cekaji ve fronte.Dnes se nadrizeny boji neco vytknout podrizenemu a potom to takhle vypada. Za totace byl uspech,kdyz Vam zverejnili inzerat, ale dnes po sebevetsi kravine skoci bulvar a lidi se smeji,nebo nadavaji-podle povahy.
Ono by to melo byt dnes lepsi,ale kdyz zrzavej kulisak s bandou lumpu z prognostickeho ustavu rozkradli a znicili republiku a ty dalsi vlady rozkradaji ty zbytky. Ted do toho eu a nato a ty zaplavy cmoudu. Tesit se uz nemame na co, zbyvaji krasne vzpominky. LIP UZ BYLO, pratele!!!

mamut (St, 22. 3. 2017 - 12:03)

Protože komouši jsou...Každý to má nastavené jinak. Já se mám také dobře. A máte pravdu, někteří bývalí komunisti, kteří převlékli kabáty, jsou opravdu pěkné svi... Např. pan Štětina, Dlouhý aj. Ti Vám nevadí ? A ty průvody považuji za to nejmenší zlo. A dneska člověk poslouchá ještě větší kydy. Jak pravil jeden moudrý pán - chčijou Vám na hlavu a ani se nenamáhají předstírat, že je to déšť. Ale co si lidi zvolili, to tam mají. Každý má to, co si zaslouží.

Taky odpověd (St, 22. 3. 2017 - 10:03)

A může mi proboha někdo... Protože komouši jsou svině, posloucht jejich kydy, chodit do průvodu, ,, dobrovolně" volit pořád ty samé tlamy a desítky dalších důvodů,
Já si na dnešek nestěžuji mamute.

mamut (St, 22. 3. 2017 - 00:03)

Protože měli plné zuby...Tak to jsem moc rád, že mne se to netýká.

odpověď (Út, 21. 3. 2017 - 19:03)

A může mi proboha někdo...Protože měli plné zuby takových práskajících blbů jako jsi ty.

mamut (Út, 21. 3. 2017 - 19:03)

Na Poldovce za socialismu; ...A může mi proboha někdo vysvětlit, když to byl takový veget, tak proč ti blbové cinkali ?

mamut (Čt, 17. 9. 2020 - 19:09)

Na Poldovce za socialismu; ...A může mi proboha někdo vysvětlit, když to byl takový veget, tak proč ti blbové cinkali ??

Návštěvník (Pá, 18. 9. 2020 - 07:09)

"Svobodu" si vycinkali v Praze a velkých městech. Dost lidí bylo zmanipulovaných a myslelo si, jaký to bude po převratu ráj. Z fabrik se šlo hromadně, kdo nešel, byl černá ovce. A šli i komunisti a hromadně vystupovali ze strany. Nyla to komedie oblbování a převlékání kabátů.

mamute, (Út, 21. 3. 2017 - 07:03)

A pak se měl vybudovat... Na Poldovce za socialismu; - stavěli jsme dům, švagr mě dělal zednické práce,ráno odjel na šichtu za tři hodiny byl zpátky, prý neměli do čeho píchnout, neměli materiál, z celé dílny pracovali jen tři soustruhy, tak ho mistr (za úplatu lahví) pustil domů. A já šel zapnout míchačku, připravit švárovi maltu. Nebylo to pro nás žádné překvápko, to se stávalo často, tak jsem vlastně švagra čekal. Největší bordel byl na nočních šichtách.
V antikorce pracoval tchán, tam zase vyráběli vyskakovací nože, nádherné kousky za 100kčs.

mamut (Po, 20. 3. 2017 - 19:03)

to nebyl žádný folklor....A pak se měl vybudovat komunismus, když se někteří takhle flákali. Dneska už mají smůlu. Makají tvrdě na cizím nebo jsou nezaměstnaní. Ale u nás se makalo. Stát potřeboval devizy a valuty a běda, kdybychom plán zisků nesplnili. To by padaly hlavy.

Franta (Po, 20. 3. 2017 - 17:03)

Opět hospodský folklór.... to nebyl žádný folklor. někde to tak fungovalo, když jsem šel na podnik, na ústředí do 10 hod. jsem zastihl skoro všechny úředníky, ale po desáté hodině byl všude v kanceláři jen jeden člověk, všichni někam zdrhli, nejvíc lidí se dalo najít v jedné denní vinárně asi 300 m od baráku kde sídlil ředitel! To bylo známo skoro každému.
Když byli pracovní soboty vyhnali všechny ,,inkousty" z kanceláře do terénu! Pracovalo se obvykle na úklidu ulic a parků, veřejných míst. Jednou jsem jel se dvěma po 14 hod. uklízet hromádky na ul. Novodvorská. Jel jsem multikárou po chodníku, proti nám jely autobusy MHD. Řidiči na nás troubili ťukali se do hlavy, dávali nám najevo že už všichni utekli z práce,jen my debilové ještě pracujeme!!

hele (Po, 20. 3. 2017 - 15:03)

Opět hospodský folklór....Mamut, nebuď trouba a čum, na co odpovídám.
Nenechte se mýlit, dědci, že sem chodí mladí a vy jim vymejete rozum. Chodí sem jen takoví dědci jako vy a já, a já osobně mám paměť až moc dobrou. Socík už nikdy. A vzhledem k tomu, kde komanči 27 let po revoluci jsou, je nás hodně, co paměť mají.

mamut (Po, 20. 3. 2017 - 15:03)

za komančů se pracovalo do...Opět hospodský folklór. Zajímalo by mne, kde jste pracoval, když jste měl padla v 10:00. Nepracoval jste jako úředník na MNV ? Spíš ale jako vexlák, že ?

super (Po, 20. 3. 2017 - 15:03)

jednak museli lidé do...za komančů se pracovalo do 10:00. To u nás u zeleniny a u masny byly největší fronty.

super (Po, 20. 3. 2017 - 15:03)

Je to tak,pripada mi,ze sem...Ono bylo maso....a kde? U nás v Hradci nebylo. V úterý pár ubohých kousků na hácích a vše pod pultem.
Broskve, kde??? Já jen zírám...

Reklama

Přidat komentář