Reklama

Zbytečné svlékání pacientů?

Návštěvník (Čt, 24. 9. 2020 - 22:09)

Neříkám oblečená, říkám ve spodním prádle.

Návštěvník (Čt, 17. 9. 2020 - 00:09)

Byli přítomni jeden doktor a dvě sestry.

Pavel (Ne, 16. 3. 2014 - 23:03)

Já byla na neurologii...Už jsem absolvoval různá vyšetření a při některých jsem musel být oblečený velmi málo nebo vůbec. Někdy to bylo dost nepříjemné, ale naštěstí nenastala situace, kdy bych měl pocit, že to není nutné. Možná je chybou, že mnozí lékaři ani nevnímají, že nahota může být pacientovi nepříjemná. Můžou se lišit přístupy různých lékařů, ale nemyslím si, že by nějaký lékař vysvlékal své pacienty pro potěšení.

Roman (Ne, 16. 3. 2014 - 22:03)

Já byla na neurologii...Každé vyšetření je jiné. Nic není podle šablony. Opravdu, věřte mi.

Roman (Ne, 16. 3. 2014 - 22:03)

Berte to tak: máte rádi šunkový chlebíček (větrník, dort), když ho uvidíte máte na něj chuť. A teď si představte, že budete pracovat ve výrobně šunkových chlebíčků (větrníků, dortů). Už chápete? Po dvou dnech nic...i kdyby aranžování bylo supernejnejnejlepší.....

Kateřina (Ne, 16. 3. 2014 - 22:03)

Já byla na neurologii třikrát,a opravdu se metody doktorů liší.A záleží jak atraktivní pacientka je.Třeba sousedka ,který bude padesát se procházela oblečená.A po jedný holce chtěla doktorka aby si sundala i kalhotky.Asi neni moc příjemný se producírovat úplně nahá,před nějakou sestrou a doktorkou. Já naštěstí jsem to absolvovala ve spodnim prádle.

ů ů ů (Ne, 16. 3. 2014 - 21:03)

Taky mi příde,že doktoři... Ne neurologii jsem byl vyšetřovám mockrát. Vždy jsem se nemusel svlékat,když lékař dělá nějakou kontrolu koordinace pohybu, třeba prstem na nos a předpažení a zavřené oči, stoj s patný, tak podobně. Jinak převážně jsem byl vyšetřovám ve slipech a bez ponožek. Je tam také zkouška že lékař přejede po těle nějakým ostrým předmětem, klíčem, tužkou a sleduje jak se kůže rychle prokrvuje, někdy dělá otlaky prstem. No a to nemůže dělat u pacienta v kožichu. Také sleduje jak pacient chodí, drží dráhu a šmajdá. Těžko bude pacientku zneužívat že ji nechá delší dobu vyvlečenou, tak snad jedině že by to byl gynekolog amatér a fušoval kolegům gynekologům.

Jakub (Ne, 16. 3. 2014 - 14:03)

K jakymu ucelu myslis ten doktor zneuzil te situace, kterou popisujes? Kochat se pohledem na zenu ve spodnim pradle? Pochybuji. Ten test jsem si prodelal nekolikrat, jde o pozorovani "koordinace svalu".Jn se divim, ze jsi byla ve spodnim pradle a ze te pozoroval jen jeden doktor. Ja byl uplne nahej (hyzde jsou nejvetsi svaly na tele a jejich koordinace se taky pozoruje)a dukladne mne pozoroval celej tym. Samozrejme trapna situace, ale me zdravi je dulezitejsi nez kratkodobej trapas.

Veruš (Ne, 16. 3. 2014 - 14:03)

A stálo doktorovi péro, když ses producírovala po místnosti s hanbatýma kozama?

Jitka (Ne, 16. 3. 2014 - 14:03)

Taky mi příde,že doktoři své situace zneužívají.Byla jsem na neurologii po otřesu mozku,a doktor mě řekl at se projdu po místnosti.Vše samozřejmě probíhalo v kalhotkách i podprsenku jsem musela sundat ? Po projití mě nechal takhle skoro nahou ještě asi půl hodiny,protože čekal na vyplnění papírů od sestry.......

Lucka (Út, 8. 12. 2020 - 23:12)

Tak to to máš ještě dobrý. Byla jsem na neurologii kvůli stejnému problému. Hned po příchodu úplně do naha (i kalhotky a podprsenku). Nejdřív jsem se taky přicházela, pak jsem si lehla a doktor mi prohmatal podbřiško a pak mi ještě prohmatal prsa.

Návštěvník (Út, 8. 12. 2020 - 23:12)

*prochazela

Petr (Ne, 23. 2. 2014 - 17:02)

Sakra, to je toho. Pokud chce doktor, abych se svlékl, tak z toho nebudu dělat vědu. U nich je to už rutina, nikdo z nich už si to tak nebere.Jinými slovy, nikdo z nich na ty naše postavy není zvědavý. Oni vás, vážení neukousnou.A pokud to někomu z vás vadí,či utrpí nějaké vaše "ego" tak prostě k doktorovi nechoďte.

Pavel (Ne, 23. 2. 2014 - 16:02)

Vztah k nahotě se utváří...Přístup k nahotě je v různých zemích různý. Osobně považuji za nejhorší, když někdo pacientovu nahotu nerespektuje, např. lékaři diskutující o hokeji nad odhaleným pacientem. Toto je ovšem neprofesionální i u oblečeného pacienta. O podobných případech jsem slyšel, ale naštěstí nezažil.

pacient (Ne, 23. 2. 2014 - 12:02)

Trapas to není žádný,...Vztah k nahotě se utváří způsobem výchovy v rodině, podle pana profesora Švejcara, nestora naší pediatrie, zhruba od 3 let. Závisí i na tom, jak moc je společnost puritánská (např. v USA) nebo naopak (u nás). Myslím si, že svlékání při zodpovědném lékařském fyzikálním vyšetření bývá spíše užitečné (aby se něco nepřehlédlo), než zbytečné. K předchozímu příspěvku by mne zajímalo, v jakém oboru nyní působí jeho autorka ExSestra.

ExSestra (So, 22. 2. 2014 - 15:02)

Přesně tak...Trapas to není žádný, každý ví, že to není ovládané vůlí.

Jirka (So, 22. 2. 2014 - 09:02)

Naprostý souhlas - navíc...Přesně tak Jájo,zdravotnický personál není asi zvědavý na naše těla.Byl jsem v nemocnici a dvě sestry mě přišly vyměnit moč.katetr,vše probíhalo OK do chvíle než jsem při manipulaci s katetrem dostal samovolný výron,omlouval jsem se,byl to trapas jako prase,ale usmály se,že se to stává a bylo po trapasu.

Pavel (Pá, 21. 2. 2014 - 22:02)

K preličkovému...Celkem pravidelně navštěvuji v lázních procedury koupel, masáž ap. Při příchodu se pacient vysvleče donaha a zahalí do prostěradla, ve kterém přechází mezi procedurami. Pochopitelně do vany jde nahý, pak následuje relaxační zábal a masáž. Nechat se zabalit do deky v mokrých plavkách by asi opravdu nebylo příjemné.
Je to věc názoru a zvyku. Poprvé jsem byl trochu nervózní, ale nyní mi to ani nepřijde. Asi by šlo míru nahoty omezit, ale tak mi to připadá jednodušší a pohodlnější. Personál se chová samozřejmě decentně a oni vlastně nahotu pacientů moc nevnímají.

Jean-Pierre (Pá, 21. 2. 2014 - 10:02)

K preličkovému kúpeľu:

Keby sestra vypadla von, nechala ma vyzliecť sa, vliezť do vane a potom to zapla, tak by som asi nenamietal až tak. Ona tam ale čakala, kým sa nevyzlečiem a nevleziem do vane. Ja som sa tváril zas, že moje telo nie je verejným vlastníctvom.

Sú ľudia, ktorí chodia na naturistické pláže, sú ženy, ktoré si v lete oblečú len presvitajúce top a minusukňu veľkosti opasku pod ktorou majú string. To je ich vec. Sú ľudia, ktorí na naturistické pláže nechodia a obliekajú sa decentne. Takže štatistika nie je argumentom, každý pacient je individuálna osobnosť s právom na dôstojnosť.

Jean-Pierre (Pá, 21. 2. 2014 - 10:02)

Zaujímavé je aj to, že som v zahraničí mal niekoľko českých a jedného slovenskéh lekára, ale aj oni pracovali podľa miestnych zvyklostí a dbali o intimitu pacientov.

Pripadá mi naozaj divné, ak sa pacientka mala vážiť a merať len v spodných nohavičkách. Je to hlúposť, ani váhu to nijak neovplyvní. Ak sa pred vážením napijem, alebo naopak ak skočím na WC, tak to spôsobí väčšiu ochýlku ako minimálne oblečenie.

Minulý rok sa mi podarilo sa dehydratovať v jednom štáte na Blízkom Východe (po piatich rokoch v arabskom svete som napriek adaptácii dostal hnačku, to sa nakoniec stáva aj miestnym). Hospitalizovali ma na niekoľko hodín a manželka väčšinu času zotrvala so mnou v mojej izbe. Bolo to príjemnejšie ako keby som bol sám. Vykázali ju von, keď mi potrebovali zaviesť ihlu na infúziu a keď mi ju potrebovali vybrať, ke´d mi odobrali vzorku krvi a keď ma lekár prehliadol. Jednoducho sú to úkony, pri ktorých, podľa pravidiel danej nemocnice, smie byť prítomný len ten, kto ich vykonáva. Manželke vždy ponúkli kreslo pred mojou izbou a po úkone ju pozvali dovnútra.

Uvažujem o tom, ako sa postarám o svoju zdravotnú starostlivosť, až sa niekedy nasťahujem ako dôchodca na Slovensko. Aj to je jeden z dôvodov, prečo s manželkou váhame a ešte sme sa nerozhodli, kde dôchodok strávime.

Reklama

Přidat komentář