Reklama

revmatoidní artritida

Návštěvník (So, 3. 10. 2020 - 18:10)

ahoj míšo, ahoj ivano

Míša (Pá, 2. 10. 2020 - 23:10)

Ahojky, tak mám náročný pracovní týden za sebou a ráno frčím na chalupu, je to samej covid a já už nějak nemám vždycky sílu něco napsat, ale protože nikdo moc nepíše, jsme na tom asi všichni stejně. Ten podzim není nic moc a dává zabrat. Ruce bolí, kila přibývají a není mi zrovna nejlépe, ale bude lépe, jedu se trochu zregenerovat, musím toho stihnout hodně na zahradě. Mějte se fajn a opatrujte se. Pa M.

Jirka111 (Čt, 24. 9. 2020 - 09:09)

Ahoj děvčata,
jsem rád, že jsme tu zase všichni (až na Petru :-)
Mě je teď vcelku dobře, otoky zápěstí zase povolily a stres také opadnul. Tak se to snažím užít. Včera jsem dostal výsledky z krve. Základní testy dobré až na opět snížený Hemoglobin, tohle mě provází, k RA to patří. A také mi dodělali test anti-CCP, který vyšel 98, takže silně pozitivní. Mám tedy RA seropozitivní, která má údajně výrazně horší průběh. Vy máte seropozitivní nebo -negativní typ ?
Jinak Viano, zimnice jsem taky míval loni, když jsem to měl rozjetý, klepal jsem se jak ratlík.
S Covidem se to fakt slušně rozjíždí, v práci se střídáme, tento týden dělám z domova, pak zase do práce. V okolí to zatím nikdo nemá, ale asi je to otázka času. O sebe se nebojím, spíš o tátu, splňuje všechny rizika - obezitu, věk, cukrovku a srdce :-(((
Dnes vyrazím na kolo, je hezky a od zítra se to pěkně zkazí... no aspoň o víkendu dočtu hezkou knížku a pustím si nějaký filmeček.
Holky, opatrujte se. J

Viana (St, 23. 9. 2020 - 00:09)

Zdravím všechny spolubojovníky,,))
Míšo teda tebe někam pustit, potřebovala by ses naučit na dovolené nic nedělat, ovšem jsi stejná jako já. Myslím si ,že musí být všechno hned hotovo a pak jsem z toho taky celá bolavá.
Tak rajčata pokud na nich nejsou fleky ti dojdou, teda já je dávám na misku a na okno a to někdy úplně zelené a pěkně postupně je sklízím.
Jinak u mě nic nového,bolesti mám celkem slabé,ale je to tím ,že lupkám ten aulin denně jeden. Má se ale ochladit ,tak to určitě pocítíme všichni. Jiřík na tom taky není nějak dobře,ale já si myslím ,že u něho je to hodně o tom stresu. Je fakt,že i se mnou stres umí zatočit.
Chci se zeptat jestli míváte občas z ničeho nic zimnice. Mě to chytne i bez horečky tak jednou do roka a moje známá je taky revmatik a taky tím občas trpí a k tomu mívá bolesti kloubů. Tak se opatrujte a covidu se vyhýbejte,,,pa

Míša (Po, 21. 9. 2020 - 20:09)

Ahojky, tak jsem zase tady! Dovča se vyvedla na Šumavě bylo nádherně i klouby mě podržely, hodně jsme toho prochodili a hlavně viděli-zvířata, hrady, muzea, lesy, houby, rozhledny, jezera......no paráda!!! Jen jsem ale přijela zpět už to jelo-chodidla, ruce, kolena a v Táboře, který byl taky moc fajn, jsem si ještě k tomu vyhodila žebro, takže už fakt víc jak týden pěkně trpím a ani opětovně zvýšený Medrol nezabírá.....možná se už těším na říjen až mi změní léčbu a třeba to zabere. Na chalupě jsem sklidila asi 15 kg zelených rajčat, tak snad dozrajou pod utěrkou jako vždy. Teď se tam 14 dní nedostanu a pak už má být hnusně. Dneska první den v práci-pěknej masakr, samej covid,pěkně to narůstá! Tak snad jste v pohodě, opatrujte se a napište pa M.

Jirka111 (St, 16. 9. 2020 - 20:09)

To bereš zase svůj oblíbený Aulin?
O víkendu jsme byly s partou na kolech na Kokořínsku, počasí vyšlo parádně, lidi fajn.... no nějak jsem nebyl psychicky v pohodě, vlastně už od minulého týdne. Něco kvůli práci, něco doma....a už jsem se toho nemohl zbavit a bohužel jsem si to moc neužil. Bolesti jsem ani neměl, jak je stres, tak se vlastně vyplavuje kortizol, což je skoro jak náš Medrol.... a v pondělí nějak stres povolil a buch ho....v noci na úterý začaly bolet najednou všechny klouby, kde byl někdy dřív nějaký zánět, takže koleno, chodidla, ruce... únava jak blázen....tak jsem si hned taky lupnul brufeny a dnes zase mnohem lepší. Měl jsem i lehce zvýšenou teplotu, ale rozhodl jsem se počkat, než aby mě někdo poslal na test... a já pak poslal všechny v okolí do karantény. Dnež už je zase dobře, tak snad to bylo jen něco chvilkového.
Opatrujte se a užívejte zbytky léta.
J

Viana (Čt, 10. 9. 2020 - 16:09)

Ahojte))) Jirko teda ty mi děláš chutě. Píchavku jsem taky dlouho neměla,naposledy jsme si ji dělali v práci,taky ji někdo dovezl a mě chutná trochu jako hermelín. U nás moc houby nerostou,sousedka dnes byla a donesla jen nějakou bedli. Jinak s kovidem je to fakt mazec, bude húř až začnou podzimní chřipky,tak vypukne pěkněj blázinec. Nikdo nebude vědět co chytl. Tady zase řádí střevní chřipka,taky mě potěšila , ale průběh jsem měla dobrej na rozdíl od některých,kteří skončili na pohotovosti s velkýma teplotama. Máš pravdu venku je nádherně a prý mají přijít velká vedra. V noci zima,ale přes den horko.)))
Co se týče revmy, tak nic nového lupkám každý den 1tbl. od bolesti a cítím se dobře. Kéž by to tak zůstalo. Zdravím Míšu a Petru,která by se taky mohla ozvat...pa

Jirka111 (Čt, 10. 9. 2020 - 12:09)

No, spíš sbírala žena :-)
Tak se nám to zase nehezky rozjíždí s Covidem, v práci v jídelně nám nainstalovali zábrany z plexi, abychom na sebe neprskali a tento týden zase dělám z domova, příští budu ve firmě, a takhle se to asi bude nějakou dobu střídat.
Ale je to na prd. Jedna známá marodí, teploty a bolest v krku, "naivně" šla k doktoru a ten jí vyrazil, že se jí do krku nekoukne, pokud nepřinese negativní výsledek. Tak šla v pondělí, výsledky měly být v úterý, no a je čtvrtek a nic....mezitím je jí čím dál hůř.
No nic, něco veselejšího, je krásné babí léto, o víkendu jedeme s partou na kola na Kokořínsko, už se těším, dlouho jsme se neviděli. Jezdíme většinou dvakrát ročně, vždycky domluvíme nějaký kemp, protože se nás i s dětmi schází i 50-60.
Včera mi kamarád dovezl, že našel obří pýchavky, tak se podělil. Holky, já je už nejmíň 20 let nejedl, protože nenašel. Je to mňamka - k večeři byly řízky, dneska i k obědu, některé jsem udělal ala švýcarský řízek, mezi dva plátky hub jsem vložil šunku a sýr a celé v trojobalu.
Opatrujte se a zase dejte vědět. J

Viana (Po, 7. 9. 2020 - 16:09)

Ahojte)))
Jsem ráda že sis Jirko odpočinul a Míša také. Já odpočívám prací,jelikož se stále vybírají dovolené,tak sloužíme pořád bez nějakého volna. No ale nevadí,taky jsem měla dovolenou a někdo makal za mě. Jirko na to rameno ti medrol pomůže je protizánětlivý. Já se snažím užívat ho jen 2mg a zatím to stačí. Píšeš,že jsi nasbíral ostružiny. Tak ty mi rostou na zahradě a že jich letos je. Mám je na mražáku na zimu a taky se mi letos urodilo hodně borůvek. Ovšem to všechno v lese je jiné,takové lepší. Houby tu moc nerostou,myslím si že porostou až tak v září a říjnu. )))
Míšo,ty si pěkně odpočiń a pak napiš ....pa

ála jája alča (Ne, 18. 10. 2020 - 12:10)

Viana -Ivana srala zrovna ráno blééé

Jirka111 (Po, 7. 9. 2020 - 11:09)

Ahoj holky,
no koukám, že Míša byla pilná jak včelička a teď už si užívá na Šumavě. Počasí je parádní, co víc si přát. Takhle v září, když se vydaří, je to lepší než v létě. A houby tam prý už taky jedou. My jsme včera cestou z výletu za hodinku nasbírali polovinu velkého košíku.
Já už dovolenou vyčerpal, možná v říjnu nebo v listopadu si ještě o den-dva prodloužím víkend, jinak až o Vánocích.
Zase jsem musel uhasit Medrolem rozjíždějící se rameno, ale jinak to celkem ujde, asi pomáhá i celkem stabilní počasí.

Ostružiny jsme nasbírali v okolí a byl z nich moc dobrý koláč :-)
Opatrujte se. J

Míša (St, 2. 9. 2020 - 22:09)

Ahojky, tak jsem včera večer přijela z chalupy, dnes a zítra makám a pak konečně 14 dní zasloužené dovči. Jedu první týden na Šumavu a pak druhý týden místo Řecka do Tábora. Mezitím si hodím víkend na chalupě, tak to bude trochu hektické, přijet, přebalit a zase dál, ale stejně se těším. Doufám, že zdraví a klouby mě v tom chození podrží a neprotrpím to. V nejhorším případě zvýším Medrol. Na chalupě jsem makala jak barevná, ale zahrada už se trochu podobá zahradě a né souvislému plevelu, jen ostružina celá shnila a to měla letos snad 100 kilo plodů.... Koupelnu už mám taky hotovou a byla jsem i na houbách a teda u nás ještě nic moc, to by mě zajímalo, kde jsi Jirko nasbíral tu hromadu. U nás je to všechno červavé, ožrané a nahnilé. A to u nás v Brdech jich roste vždycky hromada, tak snad jejich čas ještě nastane až se vrátím z dovolené, abych si je pak řádně užila. Vianko tak slepičky jooo, no ty se budeš mít-domácí vajíčka, jen bacha na kunu, aby ti něco zbylo. S tou dr. ti asi moc neporadím, vím, že tě dobře zná, ale někdy udělat změnu není na škodu, tak uvidíš, jak se to bude vyvíjet. Ať se vám daří co nejlépe a opatrujte se pa M.

Viana (So, 29. 8. 2020 - 18:08)

Zdravím vás)))
Jirko asi máš pravdu,asi neměla svúj den. Nebudu od ní odcházet zná mě už spousty let a zase začínat někde od začátku to se mi nechce. S tím medrolem máš pravdu,zrovna já jdu příkladem. Jen mě to trochu zarazilo že toto by měla mít asi dr. pod kontrolou.
Jinak hříbky super taky je mám moc ráda. Teď bude jejich doba.))
No a Mišutka si pěkně odpočívá na chaloupce ,moc ti to Míšo přeji. Já jsem dnes lítala u sporáku. Naši si vzpoměli že budou betonovat přístřešek na slepičky. Začnu je na jaře držet. Ale tak pět víc ne,jenom na domácí vajíčka. Tak se mějte,já jdu zítra makat...pa

Jirka111 (So, 29. 8. 2020 - 16:08)

Ahoj děvčata,
Viano, s doktorkou asi neporadím. To, že Ti nechává volnou ruku, co se týče úpravy Medrolu mi přijde fajn, stejně s tím většina revmatiků nějak takhle pracuje. Ale možná je i trochu vyhořelá nebo tak. Pokud si nesednete lidsky, tak bych se poohlédl jinde. Ta moje taky není ideální a léčí postaru. Až se zhorším, tak poznám, jak bude reagovat.
Jinak holky, dnes jsme byli na houbách a jede to tu jako blázen. Večer bude smaženice a zítra řízečky, mňam :-)
Užívejte víkendu, J.

Viana (Čt, 27. 8. 2020 - 15:08)

Ahojte))) Jirko je dobře,že se stresu vyhýbáš. Je to náš velký nepřítel a situace se stejně vždy nějak vyvine. Snažit se být nad věcí. Je dobře že sis odpočinul ,můj mladěí syn taky sjíždí každý rok vodu a vždy se na to celý rok těší.))
Míšo ty se nestrhej, mysli na to,že 2mg medrolu je jako nic i když i toto někdy stačí. Práce na chalupě je pořád to se ví, ale já jsem úplně stejná jako ty,dokud to všechno není hotovo,tak makám. Odpočívá se v zimě. U mě nic nového,stále řeším jestli od té doktorky odejít nebo zůstat.
Co by jste dělali vy ty a Jirka?

Jirka111 (St, 26. 8. 2020 - 16:08)

Čau holky,
tak na vodě bylo super, klukovi to docela šlo. Zrovna úsek ze Sušice do Horažďovic je na tohle učení šikovnej, bylo i celkem málo lidí a po příjezdu jsme šli ještě na pouť :-)
V práci zase blázinec, snažím se nedostat do stresu, jinak bych to zase odskákal. Bolesti mám tak nějak pořád, ale dá se to, i když můj milovaný tenis si už asi nikdy nezahraju, leda by mi zápěstí vyměnili, což se nedělá.
Mějte se zatím a opatrujte se. J

Míša (St, 26. 8. 2020 - 15:08)

Ahojky, tak zubař dneska dobrý, hojí se to pomalu, ale jistě a příští rok mě čeká můstek. Vian pamatuješ si to dobře má dávka jsou 2mg, ale úplně fit po nich nejsem, o víkendu jsem nemohla na koleno a ozývají se také ruce a prsty, ale už je to dobrý oproti tomu, jak to bylo ty předcházející měsíce. Jdu něco pobalit, pak si vyzvednu objednané farmářské dobroty a vyrazím na chaloupku. O víkendu má hodně pršet, tak uvidíme, potřebuji makat na zahradě, pokusím se to stihnout za ty dva dny. Všechny mooooc zdravím a přeji pohodové bezbolestné dny!!!!! Pa M.

Viana (St, 26. 8. 2020 - 09:08)

Ahojte))) Míšo,co je to tvoje dávka medrolu, Jsou to 4 nebo 2 mg? Už si nevzpomínám ale myslím že 2mg. Je dobře,že už jsi fit všechno jsi to měla asi od toho zubu,že? Jinak na dovolené si užívej,už nemají být ty vedra,ale zase se má ochladit a my ještě budeme vzpomínat. U mě nic nového,už jsem taky na 2mg medrolu,ale nevím jestli to bude stačit,no přidat můžu vždycky. Jirka je taky asi v pořádku,tak se ozvěte.

Míša (Ne, 23. 8. 2020 - 23:08)

Ahojky, já se vrátila dnes večer z chalupy a zítra jdu taky makat, ale jen na dva dny, ve středu zase zubař a ještě vyřídit nějaké věci a pak mám přerušovaně konečně dovolenou! Chaloupka super, alespoň jsem se neupekla. Už jsem zase na své dávce Medrolu a zatím mě vzalo pořádně jen koleno a taky mě něco pěkně poštípalo. Jaterky mám zatím v pořádku, tak uvidíme co to udělá, ta nová léčba. Tak ať nám ten začátek pracovního týdne bezbolestně utíká pa M.

Viana (So, 22. 8. 2020 - 19:08)

Zdravím vás všechny))). Jirko já teď medrol beru už asi tři týdny a mám v plánu ho užívat delší dobu přesně jak píšeš. Zatím jsem ho snížila na 4mg a bolesti nejsou. Spíš mě teď trápí dna,ale nic hrozného sice palec u nohy cítím,ale nic co by mě omezovalo. Je dobře,že ty se cítíš už dobře, stresy jsou na tuto nemoc potvory.)))
Míšo,ty jsi proti mě pěkná hubeńourka ,ale chápu,že se člověk necítí dobře,pokud je zvyklý na určitou váhu a nabere. Já očividně zatím nepřibírám ani po tom medrolu.Jsem na tom stejně,ale může mi to držet to omezení v jídle kvůli těm hodnotám kys. močové.
K té doktorce jak jsem psala ,vůbec nemám důvěru,nelíbí semi že mě ani nechtěla vidět a dle její rady abych si medrol dávkovala sama se mi taky nelíbí. Ale ještě vydržím , nebudu ji měnit ,ale budu ve střehu. Ptáš se mě jestli jsem brala ještě někdy něco jiného tak jo, Delagil antimalarika. Bylo to s nima super,ale musí se u nich kontrolovat perimetrem oči každé tři měsíce, no a jednou jsem neprošla a tak mi ho okamžitě dr. vysadila,hrozilo oslepnutí. Nic jiného jsem neměla.
Pěkně si užívejte neděle, já jdu v pondělí už po neschopence do práce a po pravdě se už těším.)))

Reklama

Přidat komentář