Reklama

Zkažený zub pod můstkem-jak se postupuje?

Vašek (Ne, 19. 6. 2022 - 19:06)

Take řeším podobně nemilou záležitost. Na horním patře mám metalokeramický můstek a bohužel došlo na to že mě odešla šestka. Doktroka říkala, že bude muset ven. To jsem zvědavbý jak. Můstek je důkladně přicementovaný a něco mi říká že se jen tak nedá. Sice prý nějak můstek rozřežou a zub vysekají. Ale vypadá to na tortůru i přes předpokládanou lokální anestezii. Dalčí věc, zda ten zbytek můstku nezničí nebo nějak neuvolní.

Default User Image
Jaja (Ne, 4. 2. 2024 - 19:02)

Dobrý den, jak to dopadlo? Mám podobný problém

Díky za odpověď [email protected]

vlaďka (anonym) (St, 2. 9. 2020 - 14:09)

Taky mám keramický můstek. Před pár týdny se mi udělalo na horním pantu pár centimetrů od můstku afta a k můstku něco podobného jako afta ale je taková zakrvácená. To mě hodně bolela dáseň teď cítím že mě bolí i pod můstkem zub. Trochu to cítím i když mě doktorka řekla (na začátku když mě už dávala můstek) že je zub umrtvený že nesmí bolet ale cítím to. Nevím jestli je to zánět dásně nebo zubu. Zkoušela jsem na to všechno od čistění mezizubním kartáčkem tak i Listerin mastičky na afty i na dáseň i vodičky na dáseň ale vůbec to nepomáhá. 14 dní si to léčím sama ale nic nepomáhá. Zítra jdu k zubařce už nevím co s tím. Tak snad doufám že mě to nějak propláchne nebo něco s tím udělá aby to už nebolelo. Máte taky nějakou podobnou zkušenost?

Naďa Pražáková (Pá, 16. 10. 2020 - 20:10)

Mám to samé dejte mi vědět jak to u vás dopadlo. Děkuji

Eleonorka (So, 18. 4. 2020 - 23:04)

Já sem pod keramickým můstkem měla bolesti otok prý zub zkažený total a jelikož je covid tak vás nikdo neosetri nikomu to nepreji když není zubař nakonec se to podsrilo sundat až na podruhý poprvé mě dali dren v nemocnici rizli dáseň a za 15 dní znova otok hnis sehnala sem zubare co šel do toho sundání můstku a vyrvání zubů malém sem natáhla brka ale děkuji panu zubaři že mi pomohl jinak bych dostala otravu krve už teď jen čekám až se zhojí kost po vytržení a bude mě líp užila sem si své dva zákroky během 15 dní

Marie (Ne, 19. 4. 2020 - 09:04)

Bože, to je hrozné. Moje noční můra. Teď ještě kvůli hysterii z koronaviru budeme v 21.století umírat na zuby.

nela (Út, 23. 3. 2010 - 13:03)

popo

věrka (St, 17. 8. 2011 - 19:08)

dát si implantáty. Zubní...A co když je paradentoza a dásně nikde?

Dneska je normá (St, 17. 8. 2011 - 19:08)

dát si implantáty. Zubní můstky nepatří do moderního ošetření. Není to levné, ale vydrží to.

Vaclav (St, 17. 8. 2011 - 19:08)

Nevite neco proti bolesti zakzenehu zubu predem dekuji :D

Návštěvník (Po, 22. 1. 2007 - 20:01)

pkmblf

Peter (Pá, 2. 12. 2005 - 19:12)

Dnes som bol u zubára s niečim podobným pokazil sa mi zb pod mostíkom, ktorý bol vyrobený v kuse a nasadený na 5tich zuboch. Pokazil sa krajný očný zub. Lekár opatrne odrezal časť mostíka, odvrtal zvyšky zuba, vyčistil dlhým drotikom, vyplnil hmotou, zavrtal titanovy čap a naspet zalepil odrezanú čast mostíka. Nebolelo to vobec až teraz asi dve hodiny po zákroku trochu. Dúfam že to nenapuchne.....

Pavel (Pá, 5. 11. 2004 - 23:11)

Ahoj Julie. Tak nakonec do dopadlo dobře, spletl jsem se já. Doktorka mi před jakýmkoliv zákrokem nechala udělat panoramatický RTG a nakonec zjistila kaz mezi zuby 4-5. Na pětce je ta korunka, která drží můstek. Odvrtala čtyřku a dala do ní kalciovou vložku-prý se zub zklidní, ale může se i rozbolet, protože kaz je hodně hluboký. Pak mám ihned přijít. Vydrželo to tak den, a pak se to stalo. Nespal jsem celou noc. Chladil jsem to ledem, prášky, pít, nic nepomáhalo. Nakonec dva Ibalginy a navrch pivo. Pak jsem konečně usnul. Ráno jsem tam hned šel, kalciovou vložku mi vyndala, zub provrtala až do nervů (fuj!) a vložila tam Depulpin. Do večera byl klid. To je ta látka, o které jsem již psal. Tato látka však zub trvale umrtví (pulpa=latinsky zubní dřeň, lidově "nerv"). Za týden to vyndala a začala čistit kanálky tím drátkem. To se snad nikdy injekce nedává, to čištění nebolí, jen úplně dole to píchne-když drátek projede ven otvorem, kudy vstupovaly nervy. Když to nevyčistí až tam, může být problém. Takovéto zuby se plní výplňovou hmotou a když to není vyčištěné, může se to špatně zaplnit a zub může bolet. Tak teď to provizorně uzavřela takovou hmotou, příště to vezme opět drátkem a pak bude plnit.Po umrtvení čtyřky se mi však "ozvala" osmička za tím můstkem. Bolela už v létě, a pak dala pokoj. Jestli to souvisí s tou čtyřkou, nevím, jestli je to nějak propojené. Upadlý kus výplně (plomby, ale zubaři tomu vždy říkají výplně) úplně vzadu a kaz pod výplní. Kalciová vložka. Od zubu se mi rozbolela půlka hlavy. Opět návštěva v ordinaci. Doktorka mi řekla, že "moudrák" nejspíš vytrhne, ale možná půjde ještě zachránit. Ona nikdy netrhá hned, až v nejhorším případě. Zub už bolet nebude, pokud to teď vydržím. Začala vrtat hluboko do zubu, ani mi nemluv, jak to bolelo. Prý se to musí dát na nějaké místo dovnitř, jinak mi nepomůže, nevím, nerozumím tomu. Opět mi byl dán Depulpin a do večera zub přestal bolet-ale za cenu "zničení" nervu. Příště mi vyplní tu čtyřku a pak se rozhodne, zda osmičku také vyplní či zda půjde ven. Toho vytržení se už nějak nebojím, horní osmičky už mám venku a ani jednou to nebyl problém. Jen si pamatuju, že zubařka nevzala při tom trhání vůbec do ruky kleště, jen takový "šroubovák" a tím asi stoličku podebere a vydloubne. Tak oba zuby před i za můstkem mi byly trvale umrtveny a můstek zůstal neporušen. To je taková pohoda, když člověka nebolí zuby! No jo, to je těch mých 5 nanuků denně!

Julie (Út, 2. 11. 2004 - 22:11)

Ahoj Pavle, v kazdom pripade potom napis ako si s tym mostikom dopadol.Ako ti tu pisu niektori, mozno je to lepsie s injekciou, ale potom neviem, ako zubar vie, pokial ma cistit kanalik po vytiahnutom nerve, to by si nic necitil...Mne to robili bez umrtvenia zakazdym a pritom je to lekarka, ktora na to znecitlivenie pri inych vykonoch dba, napr. aj pri obrusovani zubov. Po vyplneni kanalikov to este moze boliet vraj dva dni, nato ma lekarka upozornila, mna to bolelo dlhsie, skoro tyzden, potom uz bol pokoj. Drz sa.

zuzana (Út, 2. 11. 2004 - 18:11)

Ahoj Pavle.Mám také sklokeramický můstek a má doktorka mě ubezpečila,že to jde bez problémů vrtat.Stál mě 25 tisíc korun,tak by bylo hrozné kdyby to nešlo.Také s dá do zubu dostat dásní,ale to už je větší zákrok na zubní chirurgii.Z.

b. (Út, 2. 11. 2004 - 09:11)

Ale to záleží spíš na tom,že máš blbýho zubaře.Můj zastává názor,že zákrok bolet nesmí.Od toho jsou injekce.Předchozí zubařka,která mi všechno mé trápení se zubama zavinila,mi ani jednou při tahání nervů injekci nedala,takže vím o tom svoje.A o ní taky.Větší krávu jsem neviděla.

jajaja... (Út, 2. 11. 2004 - 00:11)

Zkažený zub pod můstkem-jak se postupuje? - kurevsky bolestivě!!!

b. (Ne, 31. 10. 2004 - 23:10)

Ahoj Pavle, dobrý zubař můstek sundá. Mě taky při stloukání prasknul a teď mi ho opravují. Už jsem si vytrpěla tolik, že bych to nikomu nepřála.

Julie (Ne, 31. 10. 2004 - 08:10)

Asi mas pravdu, ja nemam keramiku, ale obycajny mostik. Drzim palce.

Pavel (So, 30. 10. 2004 - 23:10)

Ahoj Julie. Jestli to půjde sundat, to nevím, je to pět let nalepené. Pokud to jde provrtat, možná to udělá spíš takhle. Já měl právě zato, že keramika je moc tvrdý materiál a vrtat nepůjde, spíš to praskne. No, uvidím.

Reklama

Přidat komentář