Reklama

Cervikální dystonie

Návštěvník (Čt, 6. 8. 2020 - 06:08)

A kam v Praze chodíte k lekari?

Alžběta (St, 5. 8. 2020 - 16:08)

V Americe uz to léčí jinak. Prislo se, ze se musi zpatky nahodit nejaka kost v puse, je to silene bolestivý, chlapovi sla hlava uplne na stranu. Nahodil mu v puse nejak pant nebo neco, co neni videt na rentgenu. Udelal mu to 3 krat a je zdravej. Dr. Ian na youtube. Ja jdu ted k nejakymu chiropraktikovi, je to cizinec, delal chiropraktika v Anglii, silene drahej, tak uvidim, jestli mi nejak pomuze. Dam vedet, zkousim všechno mozny, dystonii mam skoro 10 let. Vcera mi v nemocnici zjistili, ze mam na krcni páteři nekolik vyhřezů. Nemyslím si, ze dystonie je nevylecitelna, jen jsou tady v Česku doktori na hovno a misto toho, aby nasli pricinu, tak pichnou botox. Chiropraktik mi rekl, ze je to tim, ze mam posunuty obratle a proto se mi staci hlava. Těžko říct. Ale botox neni řešení. Rozhodla jsem se, ze vyzkousim všechno. Nejlepší fyzioterapeuty, chiropraktiky i kdybych mela letet do Ameriky a pujcit si na to. Bez botoxu jsem od listopadu. Da se s tim přežívat, když má člověk nějakou naději. Napíšu Vám, jestli mi pomohl ten chiropraktik a jestli to nejsou jen vyhozeny prachy. Pokud jo, tak Vám sem dam kontakt. Bere si 2 tácy za hodinu. S tim, ze první hodinu jen vyšetří celý tělo a az na druhy schuzce Vam sdeli, co a jak dal, jakou metodou Vás bude léčit. Dnes jsem tam psala, jestli má zkušenosti s cervikalní dystonii, at tam nejdu zbytečně. Doma jim jen rohliky, kolik penez jsem uz za ty fyzioterapie, masaze a doktory dala... Hruza.

Jirka (Pá, 7. 8. 2020 - 10:08)

Nepište kraviny, tato nemoc jde z mozku -přímo z bazálních ganglií, a je ovlivněna psychikou, žádné narovnání nikomu ještě nepomohlo, botox se píchá do svalů, aby byl přerušen nervový spoj mezi svalem a mozkem, bohužel se nervy během dvou měsíců znovu sami oživí a hlava opět otravuje, je to nekonečný příběh....

Alžběta (Pá, 7. 8. 2020 - 19:08)

Treba kdyby jste začal chodit na fyzioterapie jako já a cvičil byste na krk každý den, tak to rozhejbete. Jen je to beh na dlouhou trat, jak psala Hanka klidne 2,5 roku.

Alžběta (Pá, 7. 8. 2020 - 19:08)

To nemáte pravdu. Ja jsem chodila 10 let na botox, od listopadu jsem bez botoxu a da se to rozcvicit. Jedinej kdo melete kraviny jste vy.

Návštěvník (Ne, 9. 8. 2020 - 10:08)

V tom případě nemáte cervikální dystonii, nemoc jde z mozku a nejvíc ji zhoršuje sociální kontakt, doma jsem celkem v pohodě a vyjdu ven a už to začne.... Nejvíc se mě osvědčilo plavání s ponorem a s výdechem do vody, dám denně i 2 km, ale ta svině má vždy navrch. Mě osobně cvičení Vojtovou metodou ještě přitížilo a masáže to taky zhoršují.

Hanka (Ne, 9. 8. 2020 - 18:08)

Jirko (předpokládám, že jste to Vy), nemáme nejmenší chuť se s Vámi hádat, nemám to zapotřebí. Diagnózu jsem si nestanovila sama, stanovil mi ji neurolog - univerzitní profesor na specializovaném pracovišti, který má s touto nemocí dlouhodobé zkušenosti. Vždycky je však samozřejmě snadnější si říkat, že se nedá nic dělat. Chtěla jsem jen poradit, ale nemá to smysl. Nelze pomoci někomu, kdo o to nestojí. I tak přeji Vám i dalším nemocným mnoho štěstí. A na těchto stránkách končím.

Alžběta (So, 15. 8. 2020 - 13:08)

Hanko, vy jste si platila ten program z tech anglickych stránek? Stojí to několik tisíc. Je to strašně drahy.

Návštěvník (Po, 10. 8. 2020 - 20:08)

Univerzitní profesor tu nemoc nemá tak ví tak akorát velké hovno, já s tím žiji od 18 roků a mám padesát,. Pomoc bych samozřejmě chtěl a to mávnutím kouzelného proutku, nikdo se z této odporné zajebané nemoci ještě nevylečil a ani nevyléčí, každý den mě bolí hlava, ramena, páteř, spánky a proč mě nikdo nepomůže? Plavu, cvičím, doma dělám všechny práce a proč to zrovna já musím mít? Proč to nemají fetaci, alkoholici a jiná pakáž. V práci jsem s tím makal víc, než zdravý lemplové....

Jirka (Po, 10. 8. 2020 - 10:08)

Pomoci nejde, jedná se o zákeřnou chronickou bestii.... To že jste teď v lepším stadiu, neznamená že za půl roku nebudete tak kde jste byla, měl jsem období, kdy jsem chodil rovně jak mistr světa a nic mě nerozhodilo a nyní jdu pro prádlo na balkon až nikdo nejde kolem....

Viky (St, 5. 8. 2020 - 17:08)

Alžběto obdivuju vás. Zkouším také vše co se dá. Dornovu metodu kranio metodu, medituji. O léčbě ve státech už jsem také něco slyšela. Tady můžu nabídnout jenom botox který nám nakonec ve finále přestane pomáhat.. A pořád je to jen jed. Snažím se jíst zdravě platím si různé fyzio metody a nakonec do sebe dostáváme jed. Držím Vám moc pěsti a dejte vědět, jak jste dopadla.

standa (St, 5. 8. 2020 - 10:08)

existuje i metoda stimulace magnetickým polem k odstranění deprese- jak by to asi působilo na CD?

standa (St, 5. 8. 2020 - 07:08)

k této diagnoze patří i deprese . Mám dotaz: byl někdo s touto diag.(dystonie + deprese) v PL a zkoušeli na něm tzv. "elektrošoky "? AD mi nezabírají.

Ivet (Ne, 2. 8. 2020 - 18:08)

Přesně tak...kdyby řekli co je to za svinstvo a co to snáma po letech udělá nešla bych do toho.Mně vždy po botoxu padají vlasy mám jich plné umyvadlo...je to hnus ...divím se že si toto ženy dobrovolně nechají píchat do obličeje....

Anonym (Út, 4. 8. 2020 - 17:08)

Chtěla bych se zeptat žen, mate v souvislosti s Dystonií ptoblemy s únikem moči?

Ivet (Út, 4. 8. 2020 - 18:08)

Tak s tímto já měla problém po porodu,ale cvičila jsem cviky na pánevní dno to pomohlo.Myslím,že to nebude dystonii.

Jana (Ne, 2. 8. 2020 - 13:08)

Stalo se vám že se vám někdy zeptat hlava me se to stalo když sem měla krční limec když uz mi de hlava hodně ke straně tak si ho vezmu. A úplně to se mnou zamotalo. Tak sem se lekla co se to děje. Ale m i nízký tlak 100 na 65.

Iveta (Ne, 2. 8. 2020 - 11:08)

Dobrý den ,tak to je hodně silný. Ja tu hnusnou nemoc mam asi rok a je to hrůza už by se s tím měli lékaři víc zabývat. Ja si myslim že ste silný člověk píšete že ste se starala o umírající i s tou nemoci to každý nemůže dělat. Ja zatím také pracují doma vše okolo domu, domácnost a zahrádky. Ale někdy je to tak vyčerpávající musím se nutit vůbec vstát a zas bojovat.Preji ať je aspoň trochu lépe, hodně sil přeji.

Nikdo (So, 1. 8. 2020 - 23:08)

Dneska jsem mela mit oslavu 25 narozenin s pritelem a jeho rodinou. Mam uz dystonii od 16. Na botox uz nechodim, prestal mi po 8 letech zabirat. Svaly na krku mam mrtvy. Misto oslavy lezim v posteli a brečím. Nejde mi narovnat hlava, nemuzu s ni otacet a padá mi. Uz to bude skoro 10 let a uz jsem ztratila víru, ze se nekdy uzdravím. Vzalo mi to nejhezčí roky života, jsem na neurolech, boli me uz z nich každé rano bricho, sotva preziju den. Vyzkouším ještě pár léčitelu a doktoru a kdyz mi nikdo nepomuze zabiju se. Neda se s tím žít, neda se s tim pracovat, kazdej na Vas kouka jak na blazna, protože nevi, co prožíváte. Stejne jsem na sebe hrdá, co všechno jsem dokázala. Dělala jsem pečovatelku, starala se o umírající 12 hodin i s dystonii. Nikdy jsem nevynechala ani jeden den práce. Chtěla bych už odejit a odpocinout si v nebi. Vím, že je tam pro mě místo.

Návštěvník (Ne, 2. 8. 2020 - 13:08)

Focal Dystonia - Dr. Joaquin Farias
Zkuste oslovit tohoto pana, určitě rozumíte anglicky, vede program na dystonii

Reklama

Přidat komentář