Reklama

Obřízka

Tony (St, 19. 8. 2020 - 10:08)

Ano můj život byl obrovský fejk i můj odchod. Žiju

ano (St, 19. 8. 2020 - 21:08)

Tonda se vždy čertil, že někdo píše fejk, když si někdo dovoli použít nějaký nic, jeden z jeho nebo i jiný. Přitom fake byly hlavně ty nesmysly, co psal. Vylhané příběhy, prostě někde napsal někdo něco na diskuzním foru v cizině nebo u nás a on to bral jako zaručenou informaci. Argumenty tahal jak kouzelník králíky z klobouku, něco se hodilo, tak si to z fleku vymyslel, asi jako jeden politik, co taky dotyčný článek "určitě viděl". V lepším případě to byl ťulpas, co nerozliší internetový odpad (horší než hospodské kecy), v horším čistokrevný lhář. On lhal víckrát a zcela vědomě. Jen párkrát, když to bylo neúnosné, tak to přešel a v dalším to přiznal. Neřekl, že to přiznává, ale dál mluvil, že prostě to už nepopíral. Takový starý bolševický styl, nakonec nedivím se, že volil SPD, ač i toto se snažil popírat nebo různě mlžil. Pak po jeho smrti to někdo jasně napsal. Uměl působit ale důvěryhodně, třeba na emimino - jednak se tam víckrát setkal s odmítavou reakcí, mj. odtamtud byla i námitka, co svobodný bezdětný chlap řeší předkožky chlapců, ale častěji mu naslouchaly. Asi jako někomu, kdo odrazuje lidi od očkování. Prosazoval mantáctví a fušerství místo medicíny, při své drzosti se uměl dovolávat lékařských autorit. U jedné oblíbené, když jsem si od něj (O. Šmakal) něco vyhledal, tak jsem zjistil, že je to dosti jinak, než co tu psal. Možná řekl dvě věty, co T. taky rád opakuje, ale zbytek, s tím právě nesouhlasil. Ale měl jméno pana docenta jako klacek na hlavu ostatních. Je to ironií, že právě doc. Šmakal píše, jak pomohl operační zákrok tam, kde jinde navrhovali konzervativní řešení. Je dosti zřejmé, že muselo jít o obřízku u nesestouplých varlat konzervativní řešení není a u špatného vyústění močové trubice, tam konzervativně řešit nic nejde, to se jen nechá být, nebo operuje. Nakonec tyto operace mj. znamenají, že se též provede obřízka.

Roman (St, 19. 8. 2020 - 14:08)

bohužel

závěr (Ne, 16. 8. 2020 - 00:08)

pamatuji ideology z doby totality, typicky to byl nějaký blbec či primitiv, který byl vyškolen - naučili ho zpaměti různé poučky a hesla a to dokola opakoval a vyžadoval po druhých, aby to taky opakovali. Takového politruka v armádě nebo lektora marxismu na závodě, nebo co chodil po školách, to dokázali opravdu ti největší tupci. Ale i chytří lidé, původně intelektuálové, kteří se propůjčili ideologii, zdegenerovali podobně. Takový Zdeněk Nejedlý byl prvorepublikový profesor, vážený ve svém oboru, ač levicově zaměřený. Jakmile se stal komunistickým ministrem, tam už jen žvanil ideologické poučky, působil jako senilní dědek se zcela zdegenerovaným mozkem. Takto ideologie zmagořila vzdělaného člověka, profesora UK z první republiky. A stejně tak nám zmagořil i Toník, co předváděl, to byly žvásty na úrovni Nejedlého, politruka, závodního lektora marxismu nebo prodejce podvodných produktů ap.

Zkoumal (Út, 18. 8. 2020 - 22:08)

Ano, přesně tak fungují i inaktivisté, Gina to silně inspirovalo. Souhlas.

takže (Ne, 16. 8. 2020 - 00:08)

autorita, kterou se Tonda oháněl, bral si drze do huby její jméno, tak píše něco, za co tady ostatním nadával, vč. lékařů, kteří si dovolili tvrdit totéž, např. nižší přenos HIP/HPV. Pan docent napsal pár zajímavých publikací, znějí rozumně. Někdo se chytil jen jeho jména a nestoudně překrucoval, co ten člověk píše. Jinde i píše, že u nás je obřízka téměř výhradně ze zdravotních indikací, jinde i z náboženských důvodů. Ani nezmínil důvody jiné, např. jen přání rodičů, že to tak chtějí mít třeba z estetických důvodů. Proti čemu ten fanatik tedy bojoval? Docent Šm. zmínil i internetové diskuze, kde se to dle jeho názoru posunulo k rozumnějšímu psaní. Proč tedy ta celá pseudoosvěta? Ani není příznivcem tzv. Z a Y-V plastik, je názoru, že obřízka - je -li nutná, pak je lepší. Tyto operace jen v případě, že rodiče za každou cenu se chtějí obřízce vyhnout, nemá to tak dobré a jisté výsledky, viz. přednáška, na kterou Tonda sám odkazoval. Jeho osobně mi je líto, ale na internetu tím aktivismem leda škodil.

cont. (Ne, 16. 8. 2020 - 00:08)

Na světě podstoupilo obřízku cca 25-30 % mužů. Mnoho studií neprokázalo vliv obřízky na sexuální život. Naopak po obřízce je sníženo riziko infekce viry HIV a HPV.

od doc. Šmakala (Ne, 16. 8. 2020 - 00:08)

pan docent je vedoucí lékař dětského oddělení urol. kliniky v Olomouci. Jak léčí fimózu? Zákrok, obřízku (plastickou nebo kompletní) vehementně nenutí, ale ani se nesnaží vyhnout za každou cenu. Taková střední cesta, více na http://urologie.fnol.cz/detska-urologie/potize-s-predkozkou-fimoza/

ještě doc Šmakal (So, 15. 8. 2020 - 11:08)

kopíruji z hodnocení pana doktora na www.znamylekar, kde kdosi si pochvaluje, že pan doktor operoval, ač jiní lékaři navrhovali konzervativní léčbu. Téměř jistě tedy šlo o fimózu, nesestouplá varlata nebo hypospadie, to se operovat musí a konzervativní léčba tu neexistuje. citace: Jsme vděční, že jsme syna svěřili do jeho péče, nebýt jeho, těžko soudit, jak by to dopadlo při čistě konzervativní léčbě, kterou prosazovalo několik jiných lékařů, za nás má lví podíl na kvalitě budoucího života našeho syna. " - tak zajímavé, Toník ho bral jako autoritu proti obřízkám a on přitom operoval, kde jiní lékaři chtěli konzervativní léčbu!

on Tonda (So, 15. 8. 2020 - 11:08)

měl docela drzost se odvolávat na lidi, nějaké vědecké nebo akademické autority. Bohužel, když pak člověk četl jejich článek, poslechl jejich přednášku, tak říkají něco dosti jiného než Tonda. Jen se chytil jedné dvou věcí, co taky zmínili a pominul vše ostatní. Fakt je, že lékaři mají širší spektrum pohledů. Někteří jsou víc pro zachování předkožky, jiní víc pro obřízku. Tam, kde to není jednoznačné, tam se můžou pohledy lišit. Je dobré se i ptát, proč určité věci nějaký odborník tvrdí. Tonda byl ovšem fanatik, řeč s ním nebyla možná, obávám se, že pokud by to šlo, tak by tu bylo udání na policii. Možné je, že se je pokusil i dát, ale tam ho vyhodili. K názorovým oponentům uměl být maximálně nepřátelský a neférový. Škoda, že téma zde zazdil a zazdil to i na českém internetu, kde se dalo. Téma je živé, protože dost lidí má potíže, řeší to matky u synů, ale i dospělí. Obřízky na přání, bez zdravotní indikace a bez tradiční náboženské tradice (muslimové, židé), tak jsou rozšířené v naší zemi velmi málo.

Tonda tu dal (So, 15. 8. 2020 - 11:08)

někde odkaz na doc. Šmakala. On si Tonda své příspěvky zálohoval, jsou jinde na webu, shromažďoval tam provinění svých oponentů jak farář Otík z Troškových filmů. Kupodivu ta přednáška, ta je docela zajímavá. A hlavně dosti jiná od toho, co Toník prezentoval sám. Jedna rada pana doktora je dobrá, Tonda to převzal taky. Sice pokud se nechat operovat, tak tam, kde to umí. Mluví o pracovištích, kde obřízky moc nedělají a nebo se na nich učí operovat začínající lékaři. I tam, kde operuje zkušený lékař, pokud zákroků neprovede aspoň 50 za rok, tak to není dobré. To ostatně platí pro všechny operace. Třeba operace kýly, kam jít, do fakultní nemocnice, v jaké je Šmakal, kde se na mě bude učit lékař po škole? Nebo do kýlního centra, kde lékaři operují pár typů operací a obvykle sloužili 10-20 let jinde v nemocnici a mají hodně odoperováno?

Martin (Čt, 6. 8. 2020 - 18:08)

Nono, já to chápu, vždyť říkám, že bych s ním rád pokecal třeba o lodích atd...a fakt mě to mrzí, ten tón se kterým jsme se spolu bavili...i když ty vyložené sprostoty mu psali jiní a celkově jsem napsal asi 50 procent příspěvků pod jménem Martin....ale mrzí mě to.....proč ale nepsal někde na diskuzních fórech o lodích? On si vybíral témata jako obřízka, kastrace, péče o dítě, stránky pro gaye, ateismus, jehovisty atd..a tam se hádal s každým.. je toho plný internet..

Nona (Čt, 6. 8. 2020 - 19:08)

Martínku, věci jsou jak jsou a Tony byl jaký byl. Chtěl se bavit o to, o čem byl přesvědčen, že to je nebo není správné. Byl to bojovník, i když semožná vydal nesprávným směrem.

pokr (Čt, 6. 8. 2020 - 16:08)

V naší zemi bohužel se s indikací a prováděním obřízky spíše váhá, provádí se jen v nutných případech, tam kde by byla velmi vhodná, ale ne vyloženě nutná, tak se obvykle ani nedoporučí. Dost chlapců v pubertě i ranné dospělosti pak řeší různé problémy, taktéž zcela dospělí muži se trápí někdy celý život různými problémy, které by šlo vyřešit jednoduchým zákrokem. Ono dřív např. lidi nechodili na operaci kýly, znám případ někoho, kdo měl asi 3 kýly, některé značné velikosti a žil s tím od vojny (kde to objevil vojenský lékař) až do konce života (dožil se dosti přes 80 let). Podobně jde žít s úzkou předkožkou a vyhnout se drobné operaci. Samozřejmě, jak u kýly hrozí uskřinutí, tak podobně u té předkožky. Může se zaseknout vzadu, nebo se zúží věkem (např. mírná cukrovka v pozdějším věku) ap.

tak (Čt, 6. 8. 2020 - 16:08)

před půl rokem tu řádil jeden fanatik proti obřízkám. O tématu nešlo věcně diskutovat, zahltil vše ideologií. Přitom obřízka nikomu neuškodila, mnoha výrazně pomohla, u některých znamenala aspoň různá zlepšení. Dost mužů má předkožku užší - v různé míře. Obřízka je vyloženě nutná jen u nejtěžších případů, u dalších umožní normální sexuální život, u nejmírnějších zúžení zkvalitní sex. Zlepšení kvality hygieny i sexu, to se ovšem týká i těch, kteří mají předkožku zcela volnou, dokonce i těch, co nosí žalud trvale obnažený s předkožkou vzadu. Klesá i riziko přenosu pohlavních nemocí i nemocí stykem přenášených. Holý žalud totiž na povrchu zesílí, zkeratinizuje, což je prospěšné. Další věc, nemálo mladých mužů má Hirsuties papillaris, což znamená, že na žaludu, typicky na jeho korunce jsou jakési "bradavičky". Není to nemoc, ale esteticky to dosti mužům vadí. Je prokázané, že tyto "bradavičky" mizí, jakmile je žalud trvale zcela obnažen. Někteří lékaři sami obřízku doporučí, pokud někomu toto vadí. Nelze doporučovat druhým, aby nosili předkožku trvale vzadu. To je značně rizikové, může to zaškrtit odtok krve, nebo jen omezit odtok lymfy. Aktivista toto doporučoval, čímž riskoval poškození genitálu u jiných.

Olin (Pá, 31. 7. 2020 - 19:07)

Libor je fejk

Zkoumal (Čt, 6. 8. 2020 - 08:08)

To jsou především následky řádění ukecané báby, která zavedla "fejkování" do všech vláken, kam vlezla, jako taktiku maření záměru diskuzní skupiny.Bohužel někteří neobřezanci v těchto nekalých praktikách nadále pokračují. Asi jim chybí zdravý názor a sebevědomí.

Martin (Pá, 31. 7. 2020 - 13:07)

Nono, já jsem ho bohužel poznal jenom jako oponenta, kterého jsem se před několika lety úplně leknul, jak se na mě obořil a na dotaz ohledně obřízky, na kterou jsem měl tehdy jít (ze zdravotních důvodu) mi odpověděl, že jsem fejk a Zkoumal....a pak už se to táhlo..... Poznat ho i jinak, třeba i pokecat o lodích, námořní dopravě atd...to bych si moc přál....zajímalo by mě to..... A Libore, ty jsi tu ještě nedávno psal, že zemřel na covid, což sis očividně vymyslel...nevím z jakého důvodu???....tak teď prosím nemoralizuj...

Nona (Čt, 6. 8. 2020 - 17:08)

Já vím, Martine, také jsem jako matka tyto jeho fanatické názory nesdílela. Ale už je to všechno pryč a i kdyby, tak byl to jeho názor, jeho boj i když pro nás nesmyslný. Zdaleka to vše nevypovídalo o tom jaký byl člověk, jak reagoval v jiných, daleko lidštějších situacích.

tak (Čt, 6. 8. 2020 - 17:08)

jistě, mimo oblast svého fanatismu nemusel být tak hrubý a sprostý. Mně to připomíná nedávno zesnulého s. Jakeše. On nebyl vůbec blbec, jak z něj ještě za totality se snažili udělat zveřejněním části nahrávky z Červeného Hrádku. Ve skutečnosti velmi dobře vystudoval při práci sš, pak pokračoval na čvut, nedokončil, jelikož ho povolali na stranické studium do Moskvy. Určitě to nebyl zlý člověk, osobně mu vadilo jak poprava Slánského, tak i příjezd ruských tanků v r. 68. Jenže poslušně plnil příkazy strany a dělal, co od něj Moskva očekávala. Neprávem jsem ho pokládal za jednoho z těch potkanů, kteří sem zvali sovětskou armádu, toto nepodepsal. Osobně slušný i přátelský člověk, takový žoviální strejda, co vůbec není blbej. Jenže se podílel na tom systému, co tu byl. Podobně Toník, osobně možná nějaký, ale jako fanatik uměl být i nepřátelský a podlý. Blbými radami matkám leda poškozoval jejich syny, pokud někdo skutečně dal na jeho agitaci a syn "ušel" obřízce. Prostě jako když někdo by "dobrou radou" někoho "zachránil" před vrtáním zubu nebo očkování.

Reklama

Přidat komentář