Reklama

Obřízka

Nona (Čt, 6. 8. 2020 - 19:08)

Martínku, věci jsou jak jsou a Tony byl jaký byl. Chtěl se bavit o to, o čem byl přesvědčen, že to je nebo není správné. Byl to bojovník, i když semožná vydal nesprávným směrem.

pokr (Čt, 6. 8. 2020 - 16:08)

V naší zemi bohužel se s indikací a prováděním obřízky spíše váhá, provádí se jen v nutných případech, tam kde by byla velmi vhodná, ale ne vyloženě nutná, tak se obvykle ani nedoporučí. Dost chlapců v pubertě i ranné dospělosti pak řeší různé problémy, taktéž zcela dospělí muži se trápí někdy celý život různými problémy, které by šlo vyřešit jednoduchým zákrokem. Ono dřív např. lidi nechodili na operaci kýly, znám případ někoho, kdo měl asi 3 kýly, některé značné velikosti a žil s tím od vojny (kde to objevil vojenský lékař) až do konce života (dožil se dosti přes 80 let). Podobně jde žít s úzkou předkožkou a vyhnout se drobné operaci. Samozřejmě, jak u kýly hrozí uskřinutí, tak podobně u té předkožky. Může se zaseknout vzadu, nebo se zúží věkem (např. mírná cukrovka v pozdějším věku) ap.

tak (Čt, 6. 8. 2020 - 16:08)

před půl rokem tu řádil jeden fanatik proti obřízkám. O tématu nešlo věcně diskutovat, zahltil vše ideologií. Přitom obřízka nikomu neuškodila, mnoha výrazně pomohla, u některých znamenala aspoň různá zlepšení. Dost mužů má předkožku užší - v různé míře. Obřízka je vyloženě nutná jen u nejtěžších případů, u dalších umožní normální sexuální život, u nejmírnějších zúžení zkvalitní sex. Zlepšení kvality hygieny i sexu, to se ovšem týká i těch, kteří mají předkožku zcela volnou, dokonce i těch, co nosí žalud trvale obnažený s předkožkou vzadu. Klesá i riziko přenosu pohlavních nemocí i nemocí stykem přenášených. Holý žalud totiž na povrchu zesílí, zkeratinizuje, což je prospěšné. Další věc, nemálo mladých mužů má Hirsuties papillaris, což znamená, že na žaludu, typicky na jeho korunce jsou jakési "bradavičky". Není to nemoc, ale esteticky to dosti mužům vadí. Je prokázané, že tyto "bradavičky" mizí, jakmile je žalud trvale zcela obnažen. Někteří lékaři sami obřízku doporučí, pokud někomu toto vadí. Nelze doporučovat druhým, aby nosili předkožku trvale vzadu. To je značně rizikové, může to zaškrtit odtok krve, nebo jen omezit odtok lymfy. Aktivista toto doporučoval, čímž riskoval poškození genitálu u jiných.

Olin (Pá, 31. 7. 2020 - 19:07)

Libor je fejk

Zkoumal (Čt, 6. 8. 2020 - 08:08)

To jsou především následky řádění ukecané báby, která zavedla "fejkování" do všech vláken, kam vlezla, jako taktiku maření záměru diskuzní skupiny.Bohužel někteří neobřezanci v těchto nekalých praktikách nadále pokračují. Asi jim chybí zdravý názor a sebevědomí.

Martin (Pá, 31. 7. 2020 - 13:07)

Nono, já jsem ho bohužel poznal jenom jako oponenta, kterého jsem se před několika lety úplně leknul, jak se na mě obořil a na dotaz ohledně obřízky, na kterou jsem měl tehdy jít (ze zdravotních důvodu) mi odpověděl, že jsem fejk a Zkoumal....a pak už se to táhlo..... Poznat ho i jinak, třeba i pokecat o lodích, námořní dopravě atd...to bych si moc přál....zajímalo by mě to..... A Libore, ty jsi tu ještě nedávno psal, že zemřel na covid, což sis očividně vymyslel...nevím z jakého důvodu???....tak teď prosím nemoralizuj...

Nona (Čt, 6. 8. 2020 - 17:08)

Já vím, Martine, také jsem jako matka tyto jeho fanatické názory nesdílela. Ale už je to všechno pryč a i kdyby, tak byl to jeho názor, jeho boj i když pro nás nesmyslný. Zdaleka to vše nevypovídalo o tom jaký byl člověk, jak reagoval v jiných, daleko lidštějších situacích.

tak (Čt, 6. 8. 2020 - 17:08)

jistě, mimo oblast svého fanatismu nemusel být tak hrubý a sprostý. Mně to připomíná nedávno zesnulého s. Jakeše. On nebyl vůbec blbec, jak z něj ještě za totality se snažili udělat zveřejněním části nahrávky z Červeného Hrádku. Ve skutečnosti velmi dobře vystudoval při práci sš, pak pokračoval na čvut, nedokončil, jelikož ho povolali na stranické studium do Moskvy. Určitě to nebyl zlý člověk, osobně mu vadilo jak poprava Slánského, tak i příjezd ruských tanků v r. 68. Jenže poslušně plnil příkazy strany a dělal, co od něj Moskva očekávala. Neprávem jsem ho pokládal za jednoho z těch potkanů, kteří sem zvali sovětskou armádu, toto nepodepsal. Osobně slušný i přátelský člověk, takový žoviální strejda, co vůbec není blbej. Jenže se podílel na tom systému, co tu byl. Podobně Toník, osobně možná nějaký, ale jako fanatik uměl být i nepřátelský a podlý. Blbými radami matkám leda poškozoval jejich syny, pokud někdo skutečně dal na jeho agitaci a syn "ušel" obřízce. Prostě jako když někdo by "dobrou radou" někoho "zachránil" před vrtáním zubu nebo očkování.

Nona (Čt, 6. 8. 2020 - 18:08)

Tak takové srovnání by mě nenapadlo ani ve zlém snu. Jakeše vůbec nechci komentovat. Jen snad, podíleli jsme se všichni co jsme vtom režimu žili, jen někdo více (ten kdo měl výhody jako karieru , studia, státní byt atd), někdo méně, ten kdo tyto výhody neměl. A na vrcholu pyramidy byli lidé jako J. Bezcharakterní smějící a usmívající se se bestie.

a (Čt, 30. 7. 2020 - 20:07)

vážně to je normální, ten patologický zájem o předkožky? Fanatické poučování, kde fakticky věcem nerozuměl a osoboval si pozici autority? Lékaři byli hraboši hrabiví, mantáci, cvachové atd. Jeho sprostota a agresivita nebyla malá. Ale k tématu, copak v téhle zemi trpí nejvíc chlapci ohledně obřízek, které jim jsou prováděny k jejich škodě? Obřízek se provádí minimum, obvykle indikují lékaři. Jeho agitování nezasáhlo nějaké muslimy a dle jeho ani Židy (ti údajně obřízky nepraktikují), bylo tedy cílené na zdravotní indikace. Takže užitečnost asi jako když někdo zrazuje od toho, aby matka nechala dítě očkovat. Já v tom zájmu o předkožky vidím nesprávné zaměření sexuality. Vztah s ženou se dá pryč, pak se to vrazí do takové bizarní polohy. U těch kněží ty aféry, to si myslím není z toho, že by tam chodili zlí a devianti. Ale oni jdou připraveni o normální sexuální život a někteří prostě to pak realizují takto, v jejich kontextu se to jeví jako schůdnější cesta. Sám nejsem přítel islámu, ale v něm se vidí jako špatné, když se někdo vyhýbá manželství a vztahu s ženou. Předmanželský a mimomanželský sex tam být nemá, ale vyhýbání se vztahu je špatně.

Nona (Čt, 30. 7. 2020 - 19:07)

To myslíte vážně? Copak jste ho vůbec neznali? Smutné.

Libor (Čt, 30. 7. 2020 - 20:07)

naprosto souhlasím. Ta procenta neúcty a nepochopení s protikladem vlastního sobeckého Ega a nesnášenlivosti jsou markantní. Bohužel

nepochopil jsem (Čt, 30. 7. 2020 - 21:07)

co chtěl básník a básnířka říci.Tady ego prezentují leda lidi, co tu píší pod jménem. První byl Tonda, jeho jméno bylo pravé. Pak tu jsou Liborové, Nony, stálé nicky, ale neznámá občanská identita. Identita ve virtuálním světě. Lidé bez nicku nebo ti, co je střídají, ti si těžko mohou tady honit vlastní ego. Tondu zná asi dost lidí, i když už relativně dlouho nežije. Ostatní zde nezná nikdo, jejich okolí ani neví, že tady píší. Já si tu žádné ego nehoním, vyjadřuji tu leda své názory, nezviditelňuji se, píši jako anonym. chci vyjádřit myšlenku, ne ukázat na svoji osobu.

Návštěvník (Pá, 31. 7. 2020 - 06:07)

Ano znalo ho dost lidí, přesto nebyl s nikým schopen navázat normální vztah a odešel v utrápené osamělosti, i když ho mnozí měli rádi a snažili se mu pomoci a podat ruku. Jeho registrace svědčila tak leda o jeho sebestřednosti a přemrštěném sebevědomí! Choval se výrazně manipulativně, okázale dával najevo svůj názor a ostatní nenechal ani se projevit, navíc to byl právě on, který začal používat celou řadu dalších neregistrovaných nicků a fejkařil,psal si sám se sebou, aby ukájel své nenasytné ego na úkor druhých a byl totálně posedlý předkožkama a obřízkou chlapců, akorát pak změnil formu jak přilákat pozornost a stal se mistrem manipulativních technik včetně taktiky negativní reklamy předkožky , což byl jeho pravý nástroj k dosažení uspokojování jeho chtíčů zaměřených, jak psal" původně na obřezané penisy". Na regulérních a moderovaných fórech ho prostě blokli. Bylo to až nadlidské úsilí, které ve dne i v noci dokázal vyvíjet, simultánně psát na tolika fórech a pod tolika nicky! Rád vystupoval jako "odborník", škodil tím maximálně úplně všude, napojil se zvláště na německá a rakouská vlákna, kde se učil zdokonalovat svoji taktiku a rozšířil svůj záběr od mimin, maminek chlapců a jejich prádla, "radám" lékařů až po gay seznamky a přitom ještě stíhal popisovat své zážitky s obřezanými mladíky na veřejných WC a nudaplážích... své problémy pak utápěl v alkoholu, přestože potřeboval místo toho psychologa.. co dodat , snad jen R.I.P.

Martin (Čt, 30. 7. 2020 - 19:07)

Tak on zlý asi nebyl.... spíš strašně zaslepený a fanatický..... Upřímně.... pokud zapomenu na všechny spory, opravdu je mi ho líto jako člověka......často o něm přemýšlím, říkám si, že se ty hádky neměly až tak hrotit....říct si s ním "co jsme si, to jsme si"..... usmířit se s ním..... až teď pořádně zjišťuji, kam on všude psal a kde se s každým dohadoval... jsou to stovky diskuzí....

tak (Čt, 30. 7. 2020 - 20:07)

pokusů o usmíření byla řada, on obvykle reagoval zle, nevěřil, bral jen jako nějakou další podlost. Je mi ho líto taky. Ale lze dohledat, jak si psal, co mu druzí "ublížili", jeho dva hlavní oponenti zde. Jak kdyby psal farář Otík od Trošky, akorát ne doma do počítače, ale je to veřejně na jeho stránkách, stále to existuje. Dokázal být tvrdý, že třeba nešel na pčr, tak fakticky neměl s čím, první urážel sám, pak až někteří ostatní. Nešťastný člověk byl, ale dobrák a lidumil fakt ne. Nakonec sám i psal, že třeba za svůj vážný zdravotní stav může sám. Uměl zneužívat své nemoci k napadání druhých.

Martin (Čt, 30. 7. 2020 - 12:07)

Takhle psát o mrtvém je samozřejmě hnus a nelíbí se mi to také, ale ona ta mince má dvě strany. Tonda sám napsal, že se řídí návodem nějakého rakušáka, který sestavil pravidla pro aktivisty. Prvním bodem bylo provokovat v diskuzích a z toho vyvolat debatu...a to Tonda uměl dokonale...do toho všem oponentům říkal, že jsou Zkoumal a každý kdo s ním jen trochu nesouhlasil byl hned pro nej agresivní a fetišista. On si bohužel celou tu skupinu oponentů a vtipálků, co ho parodovali vytvořil sám... Byl všude na všech fórech a kam přišel tak byl jako slon v porcelánu a k tomu všude čekal, že z jeho třeba i v prvopočátku velmi dobré myšlenky budou všichni nadšení.....kdyby se tomu věnoval trochu seriózněji mohl to někam dotáhnout...takto nedosáhl ničeho, vytvořil si nepřátele a posměváčky a nezůstalo po něm vůbec nic....obřezávat se bude normálně dál a on ničím nepřispěl....obávám se, že jednou ho nakonec i budou proklínat ty deti, které měly zdravotní potíže a on přesvědčil jejich mámy, ať to neřeší až někdy do 16... Je hrozné jaký fanatik se z něj stal....sám tvrdil, že mu jde jen o děti a o obřízku z tradice, přitom ale hanil všechny i dospělé s obřízkou a i s obřízkou ze zdravotních důvodu ......ona je to možná opravdu dobrá myšlenka, že některé obřízky v dětském věku jsou úplně zbytečné....jenže on si neuvědomil, že není v Americe, Izraeli nebo v muslimských zemích a nabalil si na to sám spoustu dalšího balastu....a čím radikálnější byl, tím více toho balastu na sebe lepil....a nakonec to nezvládl.....jestli někdo může za jeho špatný zdravotní stav, stres, zranění a jeho předčasný odchod, tak je to ten jeho učitel / učitelé, to jejich tajné německé podzemní fórum o kterém psal a hlavně on sám, že se tím nechal takhle strhnout a zničit...... Přitom je to taková nesmyslná prkotina a blbost...

ano (Čt, 30. 7. 2020 - 19:07)

bohužel toto je přesný a pravdivý popis. Jeho aktivismus, nesnášenlivost, urážení atd., to vše bylo cílené. On se tím bavil, žil tím, ale do určité míry ho to bavilo. Jako někoho žene stále sledovat porno a u toho se honit, tak Tondu pohánělo zas toto. Grafomanie, vyvolat spor a "vyhrát" tím, že druhé vyžene, třeba i tím, že zakáže přes admina darknet, vyhrožování soudy atd. Fakt jako bolševici, sami sprostí, nesnášenliví, ale špatně se na ně podívat nebo lehká narážka, tak hned hrozí soudy, oni urážejí, oni urážet smí, druhý nesmí nic ani naznačit. Stejná mentalita, prostě fanatičtí křiklouni a ideologové, dnes jsou třeba ti fanatičtí zelení nebo feministky, část z nich je podobně militantních. Ani tolik nejde o agendu, i když fakticky vzato, Tondovo téma nemělo daleko k levicovým a marxistickým myšlenkám, stejně jako feminismus nebo ti zelení.Nakonec to téma je asi jedním z podtémat těch levicových extremistů. Taky, blízko k Rusku (pravoslaví), nenávist k americkému. Dialektika jek u Marxe, jednou si hrál na zbožného křesťana a studovaného teologa, podruhé pranýřoval bigotní lidi, tak marxisté nazývají věřící, to je jejich nálepkování. Jak se zkrátka hodilo. Jeho přínos nulový, nebo spíš negativní. Pokud někomu nebo spíš pro někoho obřízku rozmluvil, tak kluk se bude v pubertě nebo rané dospělostí trápit, protože matka co tomu tak nerozumí si nechal poradit od fanatika místo od lékařů. Pak skončí stejně pod nožem, pokud tedy ne jako Tonda celý život bez ženské.

Návštěvník (Čt, 30. 7. 2020 - 14:07)

Martine, také mnohokrát v posledních obdobích psal o sebevraždách "kvůli obřízce", hrotil to nemyslně do extremu. Zvláště v našich tuzemských podmínkách, dále pak psal o depresích a že by mu nevadilo, kdyby ho smetl virus. Černé myšlenky mu snad byly osudové. Avšak i po jeho odchodu tu čiší jakási zloba, nenávist či nadávky a vyhrožování. A to je smutné. Nevede se tu civilizovaná diskuze, bohužel. Že by dědictví, které nám tu zanechal? A se kterým se neumíme vypořádat? Nebo nový hejtový trendy v naší současné společnosti obecně?

oni (Čt, 30. 7. 2020 - 19:07)

lidi si neuvědomí, že co mluví, tak si tím často přivolají. neříkám vždy, ale dost lidí dokola opakuje, že se nedožijí vysokého věku, půjde to stále hůře a velmi často se to pak naplní. A zloba a nenávist člověka nezušlechtí, druhým někdy uškodí, někdy ne, ale hlavně se to podepíše vždy na tom, z koho ta nenávist vychází. Takový člověk zaplatí cenu vždy, stává se postupně monstrem a špatně skončí.

Reklama

Přidat komentář