Reklama

Totální endoprotéza kyčle

Monika (Út, 28. 7. 2020 - 21:07)

Zdravím Vás Alenko. Gratuluji k 11 letům s TEP. To je skvělé. Máte titanové?
Co se týče Kolína, mluvila jsem se 2 lidmi, kterým dělali TEP v Kolíně a jen chválili. Oba vezli z nemocnice do Bohdanče a tam též spokojenost.

Alena (St, 29. 7. 2020 - 21:07)

Moniko, děkuji Vám za odpověď, už jsem informovala kamarádku. Ano, obě "náhradní součástky" mám titanové. Tu druhou po pěti měsících po té první. Bylo to náročné, ale vše dobře dopadlo. A děkuji za gratulaci. Jsou tu ale i letitější tepkaři , ti sem už ale nechodí, což je škoda.

Návštěvník (So, 18. 7. 2020 - 08:07)

Všechny Vás zdravím tak už to mám za pár...Věrko,Pájjo,Brono,Ájo...
Co všechno jsem před op. chtěla udělat......,člověk zjistí ,,že je nemožné protože domácnost ,ano Věrko i zahrada,je nekonečná denní práce..Nyní se připravuji na nic nedělání ,jen se zaměřit na sebe ..Těžká představa. Já ve všem samostatná,ted mi manžel bude muset asistovat...On je připraven...A jak to zvládají Ti ,co žijí sami?Myslím na ně...
Užívejte si všeho příjemného ,budu později referovat podrobně a konkrétně...Vaše Eva

Aja (Ne, 19. 7. 2020 - 22:07)

Presne tak! Zameraj sa iba na seba. Nech Ťa nezaujmajú neumyté okná a celá domácnosť v 100% stave. Ja som sa to musela naučiť, lebo patrím práve k tým čo žijú sami. Deti som zaťažovať nechcela - bývajú vo vzdialenejších mestách a od svojich 42 rokov som vdova (teraz 72r.) Prvý mesiac som využila donáškovú službu a obchody s potravinami našťastie blízko. Všetko ostatné som zvládala sama. Som "stará škola" a poznáme staré heslo "pevná vôla všetko zdolá". V r.2019 prvá TEP bedrového kl. v marci toho roku druhý kĺb. Na liečenie mám nastúpiť až koncom októbra.
Myslím na Věrku, ktorá toho má už tiež až nad hlavu a musí to všetko vydržať. Prajem Vám, aby tieto operácie boli už posledné a už si len užívali "nové súčiastky". Aja

Věra (Pá, 17. 7. 2020 - 10:07)

Ahoj všichni. Tak konečně mám za sebou rehabilitaci, která trvala s koronou skoro půl roku. Na kontrole ve fakultce mi zapsali do pořadníku na TEP kolena, ale termín až za rok. Všechno je posunuté, nevím, ale myslím, že si budu žádat o dřívější termín a byla bych ráda, kdyby to vyšlo. Viděla jsem totiž rentgen druhého kyčle, ve kterém mi začíná přeskakovat a je to skoro taky na TEP. A ještě by mi měli vyměnit destičku v operovaném kolenu. No, mám to dost našlapané a času je málo. Pevně věřím, že i kdyby něco přišlo na podzim, už se všechno nezavře tak, jako na jaře. Zažádala jsem si o lázně, tak pojedu v polovině srpna do Frantovek - tedy snad - snad se to povede a nic se nestane. Na kontrole mi totiž ortopéd vytáhl z kolena vodu a mám pocit, že se udělala znovu. Ono taky k tomu přispělo sekání zahrady. Musíme sekat každých 14 dní - zahrada je veliká, takže manžel jezdí na traktůrku a já dosekávám rohy a pod stromy a tam, kde je málo místa atd. a jsem uchozená, i když to děláme nadvakrát. K tomu mi bolí asi esíčko a tím pádem i celá noha a nevím, co léčit dřív. Tak ať vám všem se všechno povede jak máte naplánováno, Evo, ať operace dobře dopadne, Tamaro, Ajo, ať vám nohy slouží bez bolesti. Užijte si léto!

Tamara (Út, 7. 7. 2020 - 19:07)

Tak v tyto dny vzpomínám, jak jsem si před rokem jedním nešikovným sednutím zkomplikovala život, 3 týdny od operace, která přinesla obroskou úlevu, jsem v otočce sedala a lup a bylo vše v prr.........Nahození zpět se nepodařilo ani v celkové anestezii a tak následovala reoperace. Při ní se zjistila skrytá vada v jamce, tak ji vyměnili. Dnes jsem již ok, další kontrola za dva roky. Pravda po reoperaci jsem chodila 4 měsíce o berlích, ještě i v lázních jsem je neodložila, ale vše jsem zvládla.

Eva1 (St, 8. 7. 2020 - 14:07)

Tak jste si Tamaro vytrpěla své..Proto se opatrujte a přeji at se Vám daří..Mějte se hezky .Eva

Eva1 (Ne, 5. 7. 2020 - 07:07)

Dobrý den,
chci Vás všechny pozdravit.Vás co co máte již Tepky za sebou,i Vás kteří stejně jako já čekáte..
Nakukuji sem pravidelně,ale nyní mám odklad kvůli laboratorním výsledkům odklad,popsáno výše...Nebudu psát z pověrčivosti kdy mám další termín..Bojím se aby vyšlo...Mějte se moc hezky ,až se posunu dál ,budu referovat,doufám že to bude v optimistickém duchu,Nebot to je na těchto stránkách důležité,potřebné pro všechny čekatele .Jak správně píše Aja..
Hezké dny vám přeji,Eva

Aja (Ne, 28. 6. 2020 - 17:06)

Áno, som tu a stále pozerám čo nové u "tepkárov". Ako som písala operáciu som stihla na poslednú chvíľu. Kontrola po 12-tých týždňoch dopadla dobre. Dnes už v pohode zvládnem 20 km bicyklovať. Už som si konečne poriadne vyupratovala svoje hniezdečko. Cítim sa zatiaľ dobre. Prajem všetkým , aby boli plní optimizmu a všetko zvládli. Ide to ľahšie. Zdraví Aja

Věra (Ne, 28. 6. 2020 - 13:06)

Haló, je tu někdo?

Eva1 (Po, 1. 6. 2020 - 07:06)

Děkuji za slova podpory,jste moc hodné.,děvčata..Pane Karle at se vše vyvíjí co nejlépe,držím palce.Eva

Eva1 (Ne, 31. 5. 2020 - 09:05)

Ahoj děvčata,mám za sebou užívání ATB-amoksiklav na zánět moč.měchýře či co..Totálně mi antibiotika zdecimovaly.Cítila jsem se unavená na smrt...Pak vytržený zub..Dále já jsem doposud převážně chodila jen o jedné holi a sice na NordicWalking,.Se dvěmi se těžko něco přenáší,vím že se to nemá ,ale říkala jsem si že dvě budu používat až po operaci..Tak jak jsem se opírala a křečovitě držela tu hůl,tak mi znenadání oteklo zápěstí,silná bolest,vyzkoušela francovkové mazání s acylpirinem.ŠPATNĚ!Poté mi do rána otekla ruka+ prsty.Tak jsem začala ledovat ,otok už naštěstí pryč,ale ještě bolí .Asi karpály?Takže navíc zažívám,jaké to je ,když mohu používat jen jednu ruku!!A hlavně že ty hole MUSÍM používat obě!!!Pořád se učím,a pak mám na sebe vztek,když si zbytečně uškodím,ale jsem ráda že jsem to zažila ted,-stát se po operaci-když se musím opírat -nadnášet oběma rukama..Doufám že se mi to nebude opakovat..Mám také samozřejmě vyfasované franc.berle,s nimi také trénuji,jsou hlučnější,těžkopádnější,nu, už budu používat je..MOJI milí čim víc odkladu,tím víc se bojím...Malá dušička ..Z těch 11868 komentářů mám román na pokračování,je moc fajn číst ty Vaše skvělé výsledky po operaci,i různé typy a hlavně rady ,díky nimž budu opravdu připravená..Ještě nemám nový termín,ted nabírám síly..
Všem přeji-užívejte jara,já čerpám energii ze zahrady,sazením truhlíkových květin,letniček za asistence manžela..,ted se nalévají pivonky,rododendrony mám žluté,lososové,karmínové..vše se zelená to je nádhera...(Zaznamenala jsem v předchozích komentářích též škarohlídy,kterým vadí odbočení od daného tématu,ale to v předchozích letech,..tak těm se neomlouvám..)Pa pa..Eva

Pájja (Ne, 31. 5. 2020 - 20:05)

Evi, ty seš fakt chudák. Snad už máš vše zlé vybráno a už to bude jen lepší a lepší.
Na té ruce bych to spíše viděla na šlachy, holt se jim to nelíbilo. Zabírá prý diclofenac a stáhnout, tvrdí moje známá sestřička. Poprvé jsem měla francky, co jsou na erár, po třech měsících mi brněly dlaně i prsty, křeče v noci a brnění mám dodnes. Nic nepomáhá. Při druhé jsem si koupila "lepší" berle a to se chodilo parádně, mají měkká držadla, měla jsem to vědět dřív.

Bronislava (Ne, 31. 5. 2020 - 17:05)

Jej Evi, to mě tedy mrzí, že máte takové trápení. Musím říct, že používání berlí mě taky velmi rozbouřilo neoperovaný karpál, jednu chvíli jsem nemohla ani plést, dlaň i s prsty mi trnula až jsem se v noci budila. Zlepšilo se to po odložení berlí, ale do 100% to má daleko. Přeji ať je brzy lépe.

Věra (Ne, 24. 5. 2020 - 16:05)

Tak opravuju - do práce jsem šla za 4,5 měsíce. Musela jsem se jít kouknout, přece jen je to už 7 let od operace.

Karel (Pá, 22. 5. 2020 - 19:05)

Tak mne volali termin odložené TEP kyčle,nástup10.6. a pak pry hned překlad do lazni.Měl jsem jet do Karvine,ale ted co se děje v dole,to odmítám a napíši si Čeladnou,no snad mne vezmou? Byl jste tam někdo? Vůbec nevim,jake to tam bude když jsou ta opatření.Jake to bude s rehabilitaci a nebo tam raději nemám jezdit?

Jana (Ne, 24. 5. 2020 - 13:05)

Karle do lazni samozrejme jedte,tam to dobre rozhybate.A hlavne se nebat,kdyz budete dodržovat hygienu a vse,tak se nebojte,to by ste se mel bat i chodit po doktorech,nakupy atd.
Ja byla po operacich v Klimkovicich,ale Celaddnou si lide chvali,lepsi tam nez Darkov,myslim v tehle dobe,tak drzim palce at vse dobre dopadne

Karel (Ne, 31. 5. 2020 - 22:05)

Tak jsem se rozhodl pro Celadnou.Ted jeste at dopadne dobre operace

Eva1 (Čt, 21. 5. 2020 - 12:05)

Pájjo díky za všechny Tvoje cenné rady..Nicméně radovala jsem se předčasně dnes mi prak.lékař volal že mám nález v moči už mám nasazená antibiotika.A zubnimu se nelibi pod můstkem můj citlivý zub že to je u operace nebezpečné..takže zatim zastaveno...No je to tak!

Věra (Čt, 21. 5. 2020 - 16:05)

Evo, tak tohle je opravdu velká smůla. Já jsem času před operací říkala šílený měsíc, protože je to přesně o tom, co bude, když něco nevyjde. Přišla jsem před operací také o zub kvůli tomu, že v něm nebyl kanálek a nedal se vyčistit a nad zubem něco bylo z předešlého zánětu. Psala jsem to tu, že jsem jela do nemocnice s náhradními zuby - byla to dvojka nahoře, takže prozatímní můstek, zuby strašný, ale jinak by mě to byl zubař nenapsal. Nic nenaděláš. Dostaneš jiný termín.
Tak držím palce aby to všechno dobře dopadlo a vzali tě. Co víc si přát, než to mít v pořádku za sebou.

Reklama

Přidat komentář