Reklama

Můžou větší děti při cestování nosit plenky?

, (Po, 27. 7. 2020 - 17:07)

Ahoj docela vzlastni to případ a co ostatní děti měli také plenky když je měl 7 lety kluk a že ta maminka toho kluka se nestydela ho prebalovat v kupicku ve vlaku to sním mohla jít na WC a prebalit ho ve stoje také to jde ale úplně krásně jo když jsou davany pleny jednorázové tak to jde i ve stoje prebalit ale když jsou pleny látkové tak to je lepší v ležet a co ten kluk se vůbec nestydel že má pleny. Ono kdysi dávno mne teta taky přebalovala ve vlaku ale to byli klasické látkové pleny to už je hodně dlouhou dobu to bylo v roce 1989 to mi bylo asi tak 9 let stále jsem se pomocoval v noci tak tetka vzala pleny a normálně mne začala dávat pleny ale když jsme nikam jeli vlakem nebo busem tak jsem pleny taky musel. Prostě mít jinak to nešlo to bývalý ještě klasické gumové kalhotky. Ale ona tetka dělala v nemocnici a půjčila si látkové pleny jedny byli z modrým pruhem a druhý s růžovým pruhem ale bylo mi vysvětleno že s modrým pruhem jsou na den a růžovým na noc a ona mne vezla zpět domů k mamce a když jsme přijeli na nádraží tak mamka už čekala a koukla na mne tak koukám že jsi to už s ním nevydržela a dala jsi mu pleny co hlavně na noc ale dala jsem mu je nacestu tady máš plenky v tašce čisté a nijake i pocurany ve vlaku jsem ho normálně přebalovala má mezi nohama 4 látkové pleny a gum kalhotky tenkrát byla zima myslím že listopad tak jsem měl i bavlněné dětské punčocháče a přesně klasické bodyčko a zimní kombinézu dětskou. Ve vlaku jsem seděl jenom v punčocháčích a plenkách a bodyčku ale měl jsem to obráceně to bodyčko přes gumové kalhotky a punčocháče vytahle co nejvíc co šlo a potom na nádraží mi tetka dala kombinézu. A pak se mamka ptala proč jsem na invalidním vozíku protože jsem měl srážku na saních a byl jsem nijak zlomený v pase tak si nemocnici půjčila i vozík a nežli jsem s mamkou dojel domů tak jsem byl celý pocurany a pokadeny tak mne mamka celýho bysvlekla do naha umyla mne a zase dala čisté látkové pleny
Druhý den ráno šla mamka semnou k doktorovi na prohlídku a hlavně na rentgen a pak to byla zlomená sedací kost pánevní a tak si mne tam rovnou nechali na dětském oddělení ale i s plenkami tam mi jich dávali rovnou 6 plen tam jsem měl jenom pyžamo sestra když mne přebalovala tak stáhla nejdříve pyžamovy kabátek dolů co nejvíce a pak natáhla kalhoty pyžamove co nejvíce na horu a takto jsem tam ležel skoro 4 měsíce ale v plenkách. A dál už si to nepamatuji.

Z (Ne, 2. 8. 2020 - 12:08)

Z

Návštěvník (Po, 27. 7. 2020 - 07:07)

Včera jsem byla v Praze na hl. vl. nádraží a čekala jsem u té velké informační tabule na to až k mému spoji přiřadí kolej.
Najednou se tam přiřítili dvě mamky s 6ti dětma, 4 z nich měli cca10 jedno v kočárku a jeden kluk měl tak 7, jedna z matek vyrazila koupit jízdenky, ta druhá tam zůstala s 6ti dětmi , ten 7miletý tam začal běhat dokola , i kolem mě tak mě při čekání zaujal, všichni ze skupiny měli ty lékařské roušky na gumičky za uši, jen ten jeden 7mi letý měl podomácku vyrobenou , měl ji na pásky za hlavu a ještě navíc je měl za hlavou jaksi vzájemně spojené, na sobě měl plátěné laclové kalhoty a asi i plenu, běhal tam dokola a ta jedna mamka ho pořád ořikovala aby se držel u sourozenců, a začala telefonovat asi manželovi že je už na nádraží, kluk si chtěl hrát na honěnou a tak plácl mamku a utekl někam za roh, mamka položila telefon a spěchala za ním, dovlekla ho zpět ke skupince dětí ke kočárku a z kočáru vytáhla kšíry, nasadola mu je a vodítkem na zádech ho připoutala ke kočárku, kluk se začal válet po zemi , rozčilovat se a ruce za záda , chtěl se odepnout a utéct , všichni dělali že si ho nevšímají, tak se posadil na zem a uklidnil se.
Později když jsem ve vlaku hledala kupé kam se posadím,šla jsem kolem jednoho kupé a tam byla ta skupinka, ten malej kluk ležel nahý v rozbalené pleně na sedačkách, a mamka v tašce hledala čistou plenu. Pro mě docela zvláštní zážitek.

Karel (Ne, 26. 7. 2020 - 10:07)

Říkají vám něco plenky pampers size 7?

Petřík (Ne, 26. 7. 2020 - 00:07)

Co když měl sracku tak co sním asi měli dělat já jsem minulý týden taky dostal pleny ale je mi o pět více nechtěl jsem je ale rodiče jsem prostě nepremluvil jeli jsme také autem ale bylo větší rodiče ho měli půjčené já se v noci pomocuji tak měli prostě strach abych nepomocil půjčené auto. Když jsme odjížděli tak mamka přišla do pokoje a řekla mi petriku dostaneš pleny a jak řekla tak jsem se musel vysvlect a dala mi dvě látkové pleny plus i jednorázové ale já řek že mi stačí jednorázovka ale mamka byla jiného názoru jeli jsme brzy ráno tak mi dala pleny a po ránu bylo trochu chladno tak jsem dostal silonove punčocháče a kombinézu teplakovou a konečně jsme vyrazili a pleny a ostatní věci vzala sebou a po čase cesty se mi chtělo ale obě potřeby jeli jsme kolem lesní silnice tak jsem řekl mamce že potřebuji udělat obě potřeby že to radši udělám v lese než do plenek. A pak řekla máš plenky tak je použij k čemu jsou určeny a pak na bezine tě prebalim do čistých plenek stejně potřebujem dotankovat a koupit další pleny ale dvoje na benzínce je mít nebudou mít pro tebe ale musím do zdravotnich potřeb a mami to budu muset mít i pleny na dovolené ano budeš ale celý den a noc. To jste mne měli dát k babičce tam jsem nosil klasické látkové pleny ale jenom na noc a jinak nikoliv. Necemrej budeš mne muset poslouchat co řekne táta a já ach jo.

Youn (So, 25. 7. 2020 - 19:07)

Včera jsme jeli autem na výlet, cesta měla trval něco kolem 6 hodin, táta přišel ráno, než jsme jeli ke mě a mému bratrovi do pokoje, řekl mu, že na cestu bude mít plenku, protože prý pojedeme dlouho, bratr se začal vztekat, že plenku nechce, že není mimino, že už je mu 5,táta mu řekl, že si plenku musí vzít, protože pojedeme dlouho a nebude kde zastavit a navíc, že poslední dobou má průjem, tak bude lepší, když bude mít plenku, on furt nechtěl, tak mu jí musel nasadit násilím. Asi po hodině cesty začal brečet a říkal, že se mu chce hrozně kakat, mamina mi tekla, že to může zkusit vydržet na další benzínu, která má být až za 30 minut, nebo že může použít tu plenku jestli potřebuje opravdu tak hodně, řekl že to zkusí vydržet, asi po 15 minutach se začal úplně kroutit a brečet ještě víc, za dalších 5 minut se ozvalo zabublaní a byl cítit neskutečný smrad, mě bylo jasné, co se stalo, rodiče si toho asi nevšimli, po 5 minutach jsme byli u benzinky, on jenom seděl a mlčel, mamina se ho ptala jestli potřebuje na ten záchod nebo ne, on furt jen seděl, tak ho šla mamina k němu, odepla mu pás, on stále jen seděl, tak ho vyndala z auta, když ho vydavala, tak musela ucitit ten smrad, když ho postavila na zem, tak mu stáhla kraťasy a odtáhla plenku, on tam furt jenom stál, tak si mamina vzala z kufru tašku s věcma na přebalování,vzala ho za ruku a chtěla s ním jít na záchod, on ale nechtěl a stál tam, tak tam přišel táta, zvedl ho, že ho tam odnese, když ho zvedal, tak se ozvalo další zabublání, šli jsme na záchody tam ho táta položil na přebalovací pult a sundaval mu kraťasy, on ho začal kopat, tak mu táta navrhl, že ho můžu přebalit klidně já, už v ten moment jsem věděl, že to budu muset udělat já, chtěl aby táta šel ven, takže to vše zůstalo na mě. Prebalil jsem ho a jelo se dál.

Hmmm (Ne, 26. 7. 2020 - 01:07)

Ty prožíváš nějaký smutek, viď?

§! (So, 25. 7. 2020 - 21:07)

fuj, mě je z toho na blití, to nemůžeš psát o něčem jiném? Youne děti by neměli srát do plen.

Návštěvník (So, 25. 7. 2020 - 20:07)

happy to brother

sorry jako (So, 25. 7. 2020 - 04:07)

test test

Páty (So, 25. 7. 2020 - 04:07)

test test

Třetí (Út, 21. 7. 2020 - 06:07)

testtest

Druhý test (Út, 21. 7. 2020 - 06:07)

test test

Test (Út, 21. 7. 2020 - 06:07)

(Jen testuji zdali se zde nějakýcm způsobem dají psát řádkové mezery)
test test
test..................................................................................................................................................................
test
asi nebude fungovat protože toto je UTF-8 (pokud se nemýlím) a ne HTML i tak to skusím. ale tečky by fungovat měly ikdyž poserou ten desing.
Jinak na jiných forech normálně enter funguje tak nevím kde je chyba.

Návštěvník (So, 18. 7. 2020 - 10:07)

Jeho rodiče mi dali balík plen a řekli ať je má ,na ven vždy ,a doma dle uvážení. nechtěla jsem ho navykat na něco nového a měnit mu nějaký systém, to ať si pořeší rodiče.

Marta (Po, 20. 7. 2020 - 10:07)

A počůral se do pleny nebo ne? Pokud se nepočůrává ani nepokakává tak se na to vyka#lete a pleny mu nedejte. Klidně je vyhoďte nebo je někomu dejte. Doma to řešíte jak? Pokud potřebu udrží a je na něho spolehnutí, tak bych toho chudáka nemučil plenama.

Dítě 12 let (Pá, 17. 7. 2020 - 12:07)

Jsem na prázdninách u babičky a 4x jsem se pocural do postele tak mamka s babičkou se domluvili že mne dají dnes asi pleny na noc teď zrovna vše peru co jsem pomocil říkal jsem mamce a babce že to už neudělám ale kdepak jsou jiného názoru prý to bude i pro mě lepší mít pleny do 12:00 hodin by měla přijet mamka ale s plenkami a různých druhů dětskych věci abych asi nenastydl nebo co a teď musím jíti k sousedce vedle babička jde pryč do města asi také pro pleny ale řekla něco jako látkové pleny tak si beru funkční Kalhoty a už si obouvam boty mé prestige dětské bilocervene na dva suché zipy a zase mne volá babička abych šel kni a já říkám že už mám boty na sobě ale ona to nevadí pojď se prostě tak jsem přišel k ní ona mi řekla tady si lehni a stáhni si kalhoty pod kolena dostaneš pleny aby ses tam náhodou nepomocil tak ti dám 4 látkové pleny a plenkové kalhotky a baby kde si našla pleny tvoje mamka je kdysi dávno chtěla vyhodit ale já jsem si je tady schovala že se ještě budou jednou hodit a vidíš tak je máš teď na sobě. Pleny si nosil do 2 let. A vidíš teď ti je 12 let a nosis pleny znovu a neboj sousedce jsem vše řekla že nosis pleny a neboj nebudeš pro smích že máš plenky ona má malé dítě to má pleny také? Tak pojď půjdeme k ní a oběd dostaneš u ní už ho má připraven tak ho tady máš a buď hodný tady budu baby neboj a babka řekla tetě že jsem v čistých plenkách a ona pak řekla mne to asi tak velký pleny mít nebudu pro tebe mám pouze 70x70 přesně takové mám na sobě a po obědě půjdeš spinkat já ale teto doma nechodím spát po obědě ale řekl si babičce že budeš poslouchat tak tedy půjdu teto asi curam do plenek to nevadí stejně budu přebalovat mé dítě zachvili tak se kouknu i na tebe a sundej si ty kalhoty musí ti být teplo ano je koukám že máš asi tak 4 látkové pleny co ano mám látkové pleny můžež tady běhat jen tak v plenkách ale na spaní si můžež vybrat buď bodyčko a nebo punčocháče a nebo obojí ano obojí si vezmu tak jdu prebalit své dítě a pak se kouknu na tebe asi se mi nevejdes na přebalovací pult tak si vezmi přebalovací podložku a zatím si lehni do dětského pokoje na postýlku to budu spát v dětské postýlce ano budeš malimu roztahnu cestovní a oběd bude v kojenecké lahvi mám pouze kaši achjo ta babička mi to udělala snad schválně tak koukám už leziz tak se kouknu co tam v těch plenkách máš a koukám že máš nejenom na curano ale ty ses i pokadil to teď před chvílí se mi chtělo tak jsem to udělal do plenek to je dobře přece to nebudeš držet to je rovnou na koupání tak chvíli ještě počkej v plenkách a pak tě prenesu do koupelny a umyji tě a dám ti čisté látkové pleny tak mne vydrhla a nakonec mne dala na přebalovací pult ale s i podložkou oblikla mi bodyčko sama se divila že mi je namazala mne mastickou a ještě zapudrovala pak mi zvedla pod kolena a dala mi tři látkové pleny a poslední sloužila jako zavazování na draka sepnula snapi sponkou a stáhla mi bodyčko mezi nohy a zapla a punčocháče jsem už nedostal teď už ležím v postýlce a bydudal jsem tu kaši s te láhve. Prý babička s mamkou přijedou až za dva dny prý si něco musí vyřídit tak to za dva dny se mne bude mezitím batole budu stále více v plenkách achjo a ven jenom na zahradu ale také v plenkách a punčocháčích podle toho jaké bude počasí. Ale pri mi zatím telefon nechá ona ví na jaké stránky píšu. Ale stejně kdyby mi ho vzala tak za dva dny si to pamatovat budu. To starani se o mne přebalování a krmení a oblékání.

Z (Pá, 17. 7. 2020 - 12:07)

Z

Návštěvník (Pá, 17. 7. 2020 - 11:07)

Je to hrozný, měla jsem teď minulí týden na hlídání vnuka, a je to hrozný, chudák dítě , doma je to ještě dobrý, ale když jsme šli ven ,tak ho nejdřív musíte přebalit, musíte mu dát kalhoty s kšandama aby mu plenka dobře seděla , neprotékala a nepadala, a teď v tom horku jak se ta plena začne nasávat potem,úplně je vidět jak je mu plena těsnější a těsnější, musí dávat nožičky dál od sebe aby mohl vůbec chodit ,natož když by chtěl třeba běhat , to by už vůbec nedal,během hodiny má ve předu na sobě velkou, vše říkající bouli, která ho tlačí a pořád si na ni sahá a chce ji pryč,a to ještě nečůral , po dvou hodinách, už je i na zadečku poznat, že pod kalhoty nemá slipečky ale plenu , když jsem mu po třech hodinách procházky doma sundala lacle , měl plinku z poloviny plnou , ale měl ji nafouklou a na sobě těsnou tak ,že nic neproteklo ,a docela mě ta plena překvapila jak parádně drží , za nás to ještě tak vymakaný nebylo.

Marta (So, 18. 7. 2020 - 07:07)

A on jinak už pleny nenosí? Teď v létě by bylo lepší vzít mu ven náhradní oblečení a připomínat mu, ať se včas ohlásí, že potřebuje čůrat. Případně vyzkoušejte plenky pants, dají se jednoduše natáhnout a je s nima jednoduchá manipulace, kdy se kluk ohlásí, že chce čůrat. U malého dítěte se to tak neřeší, tak šup ke stromu, keři a nebo kanálu. Tam se stáhnou kalhoty a může se vklidu vyčůrat a, nemusí se pařit v plence.

Reklama

Přidat komentář