Reklama

revmatoidní artritida

Míša (Po, 3. 8. 2020 - 14:08)

No tak to je super!!! Takové CRP nemám ani v klidovém období. No jsem na tebe zvědavá s tím Medrolem, jak dlouho to zase vydržíš. Jinak na zub jdu zítra v 9 hod. a pak napíšu jak to dopadlo. Nebojím se bolesti, protože není snad větší než ta naše artritická, ale spíš velkého krvácení kvůli té paradontoze. Když jsem byla na chirurgickém zákroku na dásních seděla jsem pak celou noc ve vaně a krvácela. Uvidíme...... Mám radost, že jsi tak dobře dopadla, jen tak dál!!!!!!! Páčko

Viana (Po, 3. 8. 2020 - 14:08)

Ahoj Míšo, tak se podrž já měla CRP pod 2, prostě to nechápu i doktorka koukala jak se to tím Augmentinem spravilo. Moč taky v pořádku. Ruku mám pod ortézou takže v klidu a já se cítím dobře. Včera jsem sice trpěla zase pro změnu s nohou ten nárt jak to mívá Jirka,ale aulin to vyřešil. Jinak beru už trvale medrol 4mg a k tomu přibyl omeprazol, kalcium a sodík. Takže pro jeden prášek tři přibyly. No ale jsou to doplňky a já když jsem šla z lékárny jsem se rozhodla s tím medrolem kamarádit a poprosila jsem ho aby mi moc neškodil a hlavně pomohl. Chtěla mě poslat na orthopedii na obstřik,ale pak jsme se shodly,že to zatím necháme, stejně by mi tam píchl medrol a tak když už ho jím uvidíme jestli postačí. Na revmatolku jdu až v prosinci,byla jsem tam v květnu,ale zavolám ji až se vrátí z dovolené a zajedu za ní. Ani nevíš jak jsem šťastná,že to CRP je tak nízké.
Já taky nezapínám denně počítač,jsem spíše venku a večer už se mi nechce,takže v tomto jsem stejná i když poslední dny jsem si psala se sebou. Zítra na tebe budu myslet,ale nevím konkrétně na kolik to máš ten zoubek,ale ubezpečím tě,že toto opravdu NEBOLÍ. Byla jsem na tom nedávno a to mi páčil jen jeden kořen a dva tam chtěl zachránit a vůbec nic jsem necítila,takže NEBOJ..))
Pak napiš jak jsi dopadla na revmatolce, myslím si,že po tom trhání medrol snížíš. Měj se pa.

Míša (Po, 3. 8. 2020 - 13:08)

Ahojky, tak jak jsi dopadla? Jinak já měla jen týden dovolené a už víc jak týden jsem v práci, takže si počasí moc neužívám.... Jsem střídavě na chalupě a v práci, doma se snažím zdržovat co nejméně. Někdy nezapínám ani počítač, tak se omlouvám, že moc nepíši. Dnes krásně prší, aby taky ne, když jdu ke kadeřnici, to je pokaždé. Zítra si jdu nechat vytrhnout konečně ten zub ( myslete na mě ) a v pátek jdu na odběry, které poputují na revmatologii kam jdu za 14 dní, tak jsem zvědavá co CRP a jak to bude s tou jinou léčbou. Ohledně bolestí kloubů je mi lépe, už tolik netrpím, ale Medrol mám pořád ve vyšší dávce, bojím se ho snížit na moje minimum, když tam mám pořád ten zub v zánětu. Uvidíme, co bude po zítřku. Také zdravím ostatní pa M.

Viana (Ne, 2. 8. 2020 - 18:08)

Aho Míšo, taky jsem nikdy neměla tak vysoké CRP ,nebo aspoň o tom nevím. Já si myslím,že to od toho lokte mám, že je to revmatický zánět. Jinak mi vůbec nic není,akorát dnes se přidaly bolesti nártu na noze. Řešila jsem to aulinem. Jinak MTX neberu,to vím že by se u těch ATB nemělo brát. Moje revmatoložka to neví. Je na 3 týdny zavřená ordinace,asi dovolená. Zítra jdu k obvodní na ko. a tak jsem si říkala,že ji zase o medrol požádám a budu ho brát už na pořád. Řešila jsem to zase v revmatoidní poradně,tak jako už vícekrát a toto mi dr. doporučil. Nechám si zítra přeměřit CRP i když mi dr. radil ať to udělám za měsíc i déle po dobrání ATB,ale potřebuji vědět jestli se to aspoň trošku hnulo dolů. Pak dám vědět.)))
No a teď jak ses měla ty? Jsi aspoň odpočatá? Myslela jsem na tebe jak si krásně užíváš pěkných dní. A ty už jdeš do práce? Ptala ses jestli jsem doma,tak ano jsem na neschopence. Po těch horečkách bych to nedala.
Jinak zdravím ostatní a zítra napíši co a jak. Pa V.

Míša (Ne, 2. 8. 2020 - 17:08)

Ahojky, Vianko no ty si tedy užíváš!!! CRP jsem takhle vysoké nikdy neměla, ale co ho mám teď taky zvýšené o polovinu, než mých obvyklých 15 taky není od revma, to má doktorka pravdu. Medrolem sis to určitě nerozhodila. A vysadila jsi MTX, když bereš ty ATB? To by jsi určitě měla, tahle kombinace se nesnáší moc dobře! Klidně to od žlučníku mohlo být, třeba nějaká dietní chyba nebo vedro, kdo ví, občas nám něco je a nevíme proč, prostě bez příčiny, hlavně že je sono v pořádku, třeba to jsou ty močové cesty, ty umí taky pěkně pozlobit. Máš neschopenku, nebo pracuješ? A co ti říkala ta revmatoložka? Napiš jak je, drž se, pa M.

Viana (Út, 28. 7. 2020 - 14:07)

Ahojte))) Nikdo nepíše, všichni si užívají dovolené jen já lítám po doktorech. před dvěma dny jsem dostala nějaký asi žlučníkový záchvat,bolesti v pravém podžebří ,které vystřelovaly do zad. Celou noc jsem nemohla ležet a ráno jako mávnutím proutku mi bylo dobře. Včera přišla zimnice a horečka 38,8'C. Dnes jsem musela k doktorce obvodní a ta mě poslala na ultrazvuk břicha. Všechno v pořádku po nějakém žlučníku ani náhodou. V moči nějaký nález,ale nevím co a CRP 105. Dostala jsem Augmentin 1g a jinak krom bolavého lokte a toho hřbetu ruky na sobě nic nepociťuji. Obvodní tvrdí, že od revma by nebyly takové horečky a tak vysoké CRP. Co si myslíte vy? Zítra zavolám revmatoložce a budu žádat asi změnu léčby nebo nevím co mám dělat. Dr. se mnou nic nedělá, bojím se ,že jsem se rozhodila tím medrolem a nebo ho budu muset užívat pořád. Kolik jste měli nejvíce CRP? Toto mě trochu děsí. Horečka ustoupila v podstatě kromě té ruky nemám žádné potíže. )))
Jirko a Míšo vy si krásně užíváte, máte krásné počasí a já vám to přeji. Pak napište zážitky.)))Pa V.

Viana (Pá, 24. 7. 2020 - 16:07)

Jirko, pěkně si to užij a pak napiš jak ses měl.

Jirka111 (Pá, 24. 7. 2020 - 14:07)

Čau holky, Já už zase mizím na dovolenou jedeme na to Slovensko. Až na zápěstí to s bolestmi docela ujde. Opatrujte se. J

Viana (Út, 21. 7. 2020 - 19:07)

Už jsem se za to omluvila,prostě chybovat je lidské, ale díky za radu.

V. (Út, 21. 7. 2020 - 19:07)

Jestli to bereš jako urážku, přijmi omluvu nebylo to myšleno zle, ani poučení .

Viana (Út, 21. 7. 2020 - 13:07)

Ahojte))) Míšo ty se máš,ať máš krásné počasí,pěknou koupelnu a hlavně se neudři. Práce neuteče. Ty dovolenou začínáš a já v pátek končím. Už se ale na holky v práci těším, doma mám všechno hotové,krom té koupelny,ale to až tak nespěchá. Jiřík si taky užívá super hlavně ať nás nezlobí klouby. Jirko,to zápěstí si občas vyvazuj elasťákem ,nebo si sežeň ve zdravotních potřebách ortézku. Já ji mám doma když jsem měla taky takové problémy a hodně to pomáhá. Přes den nosit a na noc sundat. ))))
U mě zatím dobrý, kdyby to tak zůstalo byla bych spokojená. )))) Pa V.

Míša (Po, 20. 7. 2020 - 21:07)

Ahojky, tak já zítra mizím na chalupu a hurá na koupelnu. Všechny zdravím, užívejte bez bolestí dny, ať máme hodně sluníčka a pohody!!! Zatím páčko M.

Míša (So, 18. 7. 2020 - 22:07)

Ahojky, já to pochopila ten nárt na ruce, no hlavní je, že nemusíš na operaci!!! Každá taková zpráva je výborná. Já už jen zítra službu a konečně ta dovča, ikdyž koupelnová. Já na ni ale spěchám, protože jsem vázaná na zedníka, který přijede a je objednaný už někdy od prosince a taky na moje volno, může jen o víkendu a tak je dost těžké se domlouvat o prázdninách a době dovolených se službami. Taky ještě jsem rozjela akci strom, už mám vyzvednutou žádost u nás na úřadě a taky kdo mi ho na podzim porazí, no je s tím papírování, to bych si nikdy nemyslela...... Jinak Vianko já mám teď CRP 27 to bude mít doktorka v srpnu radost, ale to jsou určitě ty zuby. Užívejte si bez bolestí papapa M.

Viana (So, 18. 7. 2020 - 16:07)

Zdravím,Jirko nevěděla jsem jak to mám napsat,když se jedná o horní stranu ruky v tom místě jak jsou šlachy,prostě jsem to nějak divně napsala,promiň.)))

V. (Út, 21. 7. 2020 - 14:07)

Hřbet ruky a je to.

Jirka111 (So, 18. 7. 2020 - 11:07)

Operace nártu na ruce? :-)
Jinak zdravím, víkend máme zatím takový nejasný. Chtěli jsme, až bude letní víkend, do kempu pod stan, ale zatím je takové neléto, tak čekáme. Možná ještě zítra zvažujeme jet na vodu, jenom tak na jeden den, ale ještě nevíme, žena by radši na zámek :-) Taky musíme na borůvky...
Se sportem nic moc, tento týden jednou na kole, něco pěšky...
Bolí hlavně zápěstí, jinak se to dá. Zuby mi ani nepřipomínejte, zubařka se vrátila z mateřský, ale bude tam jen jednou týdně a natvrdo napsala, že kdo chce, ať si požádá o výpis z karty a najde si někoho jiného.
Tak se mějte. J

Viana (Pá, 17. 7. 2020 - 18:07)

Ahojte,,Míšo,tak koupelnu jsem odložila ,bude mi to dělat můj syn je instalatér a elektrikář spolu se zedníkem,ovšem musel pracovně na služebku do Čech , tak se to trochu opozdí. Nespěchám na to i když už bych to chtěla mít hotové.))
Jinak na medrol jsem zase ještě nenajela, jeden den je líp a druhý zase zlobí,však to znáš. Prostě to odkládám jak se dá. Zatím mi stačí si vzít ob den aulin na noc,tak si říkám že to ještě není tak zlé. Dnes jsem byla u orthopeda kvůli té druhé ruce hrozila mi operace nártu mám ho trochu oteklý a tak mě doktor minule vyděsil,že by mi mohly rupnout šlachy a ruka by se mi jako by uzavřela a už by se s tím nedalo nic dělat. Dnes mě potěšil,že tam sice nějaký malý zánět je,ale zatím pokud se to nebude zhoršovat operace nutná není. Toto mí může zhoršovat CRP že? Mám ho pořád vyšší 15. Jinak zoubek u tebe je teda pěkněj pravít,no zubaři se snaží pokud to jde každý zub zachránit,tak třeba se umoudří a uzdraví se. Moc ti přeji krásnou dovolenou,hlavně aby nebyla pořád taková zima. Jirka se sportem zahřeje,je to Na pohyb nezmar. Dobře dělá že se hýbe, revma nad ním nevyhraje. Mějte se ...pa

Míša (Čt, 16. 7. 2020 - 20:07)

Ahojky! Vian zdravím na dovču, jak jsi daleko s koupelnou? Jirkovi se zase blíží víkend, tak se má na co těšit. Mě zbývá ještě odsloužit pá, so, ne a taky nastupuji týden dovolené s předěláváním koupelny na chalupě. O zubu pořád bohužel vím a klouby taky zlobí, sice míň ale bolí. Medrol jsem trochu snížila, ale ještě jsem pořád na 6mg, začaly mě ještě brát děsný křeče do prstů, jsem nějaká celá rozebraná...... Užívejte volníčko, páček M.

Viana (Ne, 12. 7. 2020 - 19:07)

Ahojte , tak jsem se konečně dočkala a mám dovolenou. Sice počasí nic moc,ale pokud neprší a je nad 20"C ,tak jsem spokojená. Jirko no nevím jestli děláš dobře že omeprazol na ty 2 mg medrolu nejíš. Ono ti i toto malé množství může žaludek poškodit. Medrol je hořký ,no uvidíš jestli těněbude pálit žáha,to jsou první příznaky že se žaludek brání. Já toto taky řešila. Je fakt,že je to zase jeden prášek navíc a já se taky bráním každému novému co by se jíst nemusel. Jirko,takže se cítíš s tím nízkým medrolem dobře. Já na něho přeci jenom taky najedu. Začalo se ozývat rameno i když né nic dramatického ,ale klouby cítím. Ach jo, můj životní blok...))
Míšo a co ty? Jak je ti s tím zubanem? Je to prevít, taky bych ho vyhodila. Ulevilo by se ti,měla bys klid. Taky zdravím Petru, mohla by se ozvat...))Pa V.

Jirka111 (Pá, 10. 7. 2020 - 19:07)

Ahoj holky,
tak konečně zase pátek, po tom náporu si zase potřebuji oddychnout. Na víkend žádný plán nemáme, zítra bude stejně pršet, asi zajdeme na bowling, moc mi nejde házet kvůli zápěstí, ale děti si to užijí.
Nožky mě kupodivu ani moc nebolely, léky to teď drží.
Také jsem Viano přemýšlel. jak s Omeprazolem, když teď beru jen 2mg Medrolu. Rozhodl jsem se ho vynechávat.
Míšo, toho zlobivýho zubana se klidně zbav, asi máš pravdu, že může za ten zánět.
Hlavně ať máte klid a pohodu na dovče, za 2 týdny pojedeme ještě na týden na Slovensko a bude vybráno.
Páček J

Reklama

Přidat komentář