Reklama

Péřové bundy,kombinézy,zimní oblečení ,nabalování se

Lenkanabal... (Út, 21. 7. 2020 - 12:07)

Na jaře jsem si koupila kyslíkový koncentrátor pro domácí použití, je jich na trhu velký výběr. S oblibou ho používám jak při cvičení na rotopedu nebo orbitreku,nebo jen tak pro relaxaci a hezké chvilky.Když mám na hlavě kuklu nebo přes pusu a nos šálu,případně rolák, používám tzv.kyslíkové brýle do nosu,hadičky si po vsunutí do nosu ještě kolem utěsním kousky molitanu,nebo mám i masku na pusu a nos. Nevím,co je to bolení hlavy a jiné problémy.Stačí si něco přečíst o oxygenoterapii.

Jaryn (Ne, 12. 7. 2020 - 13:07)

Jseš blázen, na co potřebuješ dejchat do nosu kyslík? Jseš nemocná,nebo přes kukly nemůžeš dejchat?

Návštěvník (Ne, 12. 7. 2020 - 15:07)

On Lenka je na tom závislák. Bez kukly v které se dusí nedá ani ránu a pro povzbuzení se pouští kyslík. Hlavně to chce klid.

Návštěvník (Út, 30. 6. 2020 - 23:06)

taky budu nosit roušku do obchodů i nadále, pracuji jako dispečerka ve spediční firmě a protože jsem v kontaktu s řidiči kteří byli v zahraničí s kdoví kým ,nechci ohrožovat ostatní občany ČR svou nezodpovědností

Lenka... (Čt, 2. 7. 2020 - 11:07)

Také pořád, i když už to není povinné chodím ven a do vlaku,tramvaje... s šátkem uvázaným přes pusu. Nakažených opět přibývá a nerada bych něco chytla. Většinou si beru slabší dobře prodyšný šátek a do něj si pro jistotu dávám papírovou utěrku.Někdy dělám to,že si do nosu dám kousky molitanu,tak že pak ho nemusím mít zabalený a dýchám jenom přes šátek na puse.

Návštěvník (Čt, 2. 7. 2020 - 19:07)

To je platné jak mrtvému zimník. Musí být brýle přiléhající na obličej a to samé respirátor ten nejvyšší a nebo speciální maska a musí přiléhat na obličej a gumové rukavice. K tomu zakryté celé tělo a po příchodu domů vše svléknout opatrně a dát do igelitového pytle a to nejdříve oblečení a potom až ochranné pomůcky. Ochranné pomůcky zlikvidovat a oblečení vydezinfikovat. Osprchovat se a až potom vstoupit do čistého nekontaminovaného prostoru v bytě. Jinak je vše na nic a jen si hrajete pro zábavu. Je to jen zjednodušeně popsaný postup. Roušky a šátky jsou tak na dvě věci... Je to jako kdyby jste si mysleli, že plotem z pletiva neproletí moucha.

Steνe (Út, 30. 6. 2020 - 18:06)

ahoj

Pavel TNF (Po, 22. 6. 2020 - 14:06)

Tak včera jsem to jel dobahnit, obě bundy a kalhoty. Schválně jsem to nechal uschnout tak jak to je, stejně jak budou vedra, tak to už nosit asi moc nebudu a uvidím co s tím. Vyprat nebo ne?

Account suspended (Ne, 28. 6. 2020 - 16:06)

Neprat, chodit v zasranejch, uschlý a zatvrdlý nalámat nebo rozbít kladivem. :o)

Pavel TNF (Ne, 28. 6. 2020 - 21:06)

:-)) Už je omyto, byl jsem se projet v dešti. Ještě jsem je vzal hadicí a pořádně vymáchal, tak uvidím.

Pavel TNF (So, 20. 6. 2020 - 18:06)

Teď je ideální čas na péřovky pěkně do deště a konečně je i bláto a někde i pěkné bahno. Na čtyřkolku ideální na vyřádění. To jsme všichni vypadali jak koule bláta a vše úplně promočené. Pod mikinu a péřovku jsem si vzal nepromokavou bundu, ono zase takový vedro není a péřové kalhoty. Když to uviděla ta moje, tak jen dala oči v sloup a zkroutila nad tím hlavou. Ani jsem to oblečení moc nečistil a dal jen uschnout a uvidí se jak zítra, asi zase vyrazíme do terénu.

BP. (Ne, 14. 6. 2020 - 11:06)

Nuptse 1 jsou hezké, ale musím pod nimi mít dlouhou mikinu abych neměl holá záda. To mě tak 15 cm a víc kouká mikina zpod bundy a vypadá to hezky. Bundy kupuji L a mikiny XXL. Zkusil jsem bundu M, což vypadá ještě líp, ale je to už dost narvané na těsno.

KM (Po, 15. 6. 2020 - 21:06)

Kazdy mame neco. Ja zase nesnasim, kdyz zpoza bundy cokoli trci a narusuje prechod do kalhot. Do L TNF se tak tak vlezu, nosim XL a zada mi netrci nikdy. Bundu nosim rovnou na triko, jinak bych se uvaril.

BP. (Út, 16. 6. 2020 - 08:06)

Z pod té bundy kouká všechno i tričko a to právě zvýrazní tu její nádhernou krátkost. Bomber je taky krátký a vše z pod něj vyčuhuje. Nesnáším zastrkávání horního oblečení do kalhot. Nuptse na tričko nosím M a přes mikinu L. Blbá je ta absence plnohodnotné kapuce a tak to musí zachraňovat mikina.

KM (St, 17. 6. 2020 - 11:06)

Já trička a košile zásadně zastrkávám. Svetry a mikiny nenosím. V těch teplých zimách to pod bundu ani nejde, kdy bylo naposledy -30, aby bylo potřeba pod nuptsi ještě mikinu? Ale i tehdy bych ji nějak podkasal, zastrčil nebo rovnou ustřihl.
Stejně tak k čemu tlustou kapuci mikiny? Průměrný déšť zastaví ta vestavěná kapuce bundy. Zpoza bomberu nemusí trčet nic, má manžetu, která navazuje rovnou na kalhoty.

BP. (St, 17. 6. 2020 - 18:06)

Košile zásadně nenosím a svetry taky ne. Mikina je na ochranu při ohnutí, nenosím vysoké kalhoty. Mám prostě rád, když aspoň 10-15 cm něco kouká z pod těchto bund. Vypadá to tak super.

BP. (Čt, 11. 6. 2020 - 19:06)

Tak, tak, nesmí se je nechat odpočívat, když už jsou koupené :-)))

Lenkanabal... (St, 10. 6. 2020 - 12:06)

Tak to mě bylo líto péřovku nějak zbytečně umazat nebo zbytečně poškodit. Opatruji je jako...A zeptám se, chodíte teď když ještě nejsou vedra v bundě nebo vestě? Já v posledních dnech střídám dvě slabší péřové vestičky,pod ně buď rolák s tričkem,nebo rolák bez rukávů se slabším rolákem pod něj,nebo mikinu s kapucí. Stále chodím venku v roušce přes pusu,nebo mám ráda přes pusu šátek.Jak to tak nějak sleduji,tak poměrně dost lidí stále nosí zakrytou pusu a nos na ulici i když nemusí. Kámoška taky chodí pořád zahalená,většinou nosí dobře padnoucí roušku a na hlavě kupucu,tak že jí koukají jenom oči. Ještě někdy k šátku nosím slabšího kulíška a brýle. V kombinéze si teď občas užívám jenom doma.

Jirka (St, 8. 7. 2020 - 17:07)

Já chodím teď v lehčí sustive bundě, ale je super, z 90 let. Když je chladno tak perovky nebo kombinezu

Jana (Po, 29. 6. 2020 - 19:06)

Když nejsem doma, nosím roušku skoro pořád. Často i venku, kde už není povinná. Chtěla bych v tom pokračovat dál, jenže od července se roušky ruší všude, a já mám obavy, že by na mě ostatní koukali jako na blázna.

Reklama

Přidat komentář