Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Návštěvník (So, 30. 5. 2020 - 01:05)

Tudíž neptal bych se moc na proklamovaný program Trumpa, ale na jeho sponzory a jejich podnikatelské a jiné zájmy (USA je také dost řízeno z náboženských pohnutek případně u deomkratů ideologických lidksko-humanitárně společenských).

Návštěvník (So, 30. 5. 2020 - 01:05)

Většina těch kongresmanů (reprezentatů sněmovny a senátorů) musí neustále jen objíždět ty své voliče a schánět na to sponzory, takže nějaké hlasování pak nemá čas mu vůbec rozumět. To zařizují patrně právě ti sponzoři jak má který senátor či reprezentant hlasovat. Takže USA systém vlastně řídí ti sponzoři...!
Trump si také nefinancoval kampaň sám, na to by neměl, respektive padla by na to polovina majetku a tu by zpět nevydělal.

aladin (So, 30. 5. 2020 - 00:05)

"TV Barrandov
Pamětnice"....Ty huso, i dneska bys za nelegální zbraň šla do basy !!!

aladin (So, 30. 5. 2020 - 00:05)

LŽI a FAKTA
O VELIKÉM VÍTĚZSTVÍ

k 70. výročí ukončení Velké vlastenecké války.

Lež: Stalin chtěl zaútočit na Německo jako první
Fakt: Nejsou žádné dokumenty, potvrzující tento mýtus. V odtajněných dokumentech generálního štábu z jara 1941 je řečeno, že ozbrojené síly nejsou celkově připraveny k válce.

Lež: Stalin a Hitler spolu vyvolali válku, uzavřením paktu Molotov-Ribbentrop
Fakt: Pakt roku 1939 byl odpovědí na podobné dohody Francie a Anglie s Hitlerem. Bylo to obvyklou diplomatickou praxí té doby.

Lež: Pokud by nás Němci porazili, dnes bychom „pili bavorské pivo“.
Fakt: Nacisté plánovali nechat v evropské části Ruska jen 14 milionů obyvatel, kteří by obsluhovali 4,5 milionu Němců. Více než 100 milionů by čekala likvidace nebo deportace. Moskvu a Petrohrad chtěli nacisté srovnat se zemí.

Lež: Vítězství nad Hitlerem zajistil hlavně Západ
Fakt: Na Západní frontě Němci měli 60 divizí, proti SSSR nasadili přes 200 divizí. Na Západní frontě padlo 8x méně hitlerovců, než jich padlo v bojích s Rudou armádou.

Lež: SSSR zavalil německou armádu mrtvolami svých vojáků, ztráty byly 10:1.
Fakt: Nevratné ztráty v živé síle SSSR a Německa byly 11,5 a 8,6 mln. Poměr 1,3:1. Ztráty armád USA a Anglie za 338 dní Druhého frontu byly 2,3 milionu. Během téže doby byly ztráty Rudé armády 1,8 milionu.

Lež: Miliony sovětských občanů bojovaly proti sovětské moci na straně Hitlera.
Fakt: Na straně Hitlera bojovalo celkově cca 300 tisíc občanů SSSR. Sovětských partizánů bylo více než milion.

Lež: Sovětští vojáci šli do boje jen ze strachu před zastřelením záchytnými oddíly a kontrarozvědkou (SMERŠ)
Fakt: Hrdinství sovětských vojáků respektovali dokonce i Němci. Záchytné oddíly se objevily až v roce 1942, z 657 000 chycených dezertérů bylo popraveno 0,5%.

Lež: OUN-UPA nespolupracovala s nacisty a bojovala proti nim stejně, jako proti sovětské armádě.
Fakt: Prapor OUN „Nachtigall“ byl součástí Abwehru, divize „Haličina“ byla součástí SS. Po přelomu v chodu války část banderovců vystoupila proti Německu, ale není doložen jediný skutečný boj.

Lež: SSSR nechal své válečné zajatce na pospas hitlerovcům, protože nepodepsal Ženevskou konvenci.
Fakt: Německo Ženevskou konvenci podepsalo, a v ní je řečeno, že země, která podepsala, má povinnost dodržovat práva válečných zajatců i těch zemí, které nepodepsaly.

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 22:05)

Tranquilo, paciencia, you will get it with hard work.
Slibuje Trump chudým a přistěhovalcům, zvláště ilegálům.

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 22:05)

V parlametnu-tedy v kongresu mají naopak většinu demokrati a šéfkou je demokratka Nanci Pelosi ovládají 233 z 435 sedadel v kongresu.
Kongres je zákonodárnou komorou, takže Republikáni těžko mohou cokoliv zrušit ,protože to neprojde vůbec v kongresu, aby to mohlo být posláno k schválení do senátu, kde mají tu těsnou většinu. Aby zrušili reformy z dob demokratů museli by mít navíc větší většinu než prostou poloviční. Takže keci v kleci. Trump je bezzubý a protože zároveň s prezidentskou volbou se volí i asi třetina senátu a celý konges(ale pozor v USA má větší pravomoce senát-schvaluje mezinárodní smlouvy, kongres vlastně jen navrhuje žalobu a ta jde do senátu a ten rozhoduje o impeachementu-to se u Trumpa nepodařilo-v senátu mají Republikáni většinu), tak těžko něco změní i příští očekávané těsné vítězství Trumpa nad Bidenem, který tam je stejně jen, aby pomyslnou kytičku ztratili jen o prsa a zůstalo dosavadní status quo ve sněmovně.

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 23:05)

LOL , Kongres zasedá v Capitolu a má dvě komory, důležitější senát(100 křesel, obněňován z 1/3 co 2 roky a sněmovna reprezentantů, který je obměňován celý souběžně s prezidentskou volbou a ještě v midtermu také celý, tedy pouze na dva roky, většina congresmanů-až 90% je ovšem zvolena znovu).

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 21:05)

Trump fakt furt žvaní jenom o tom čemu rozumí a to je úzké spektrum jeho podnikání v stavbě mrakodrapů, je úplně vedle, samozřejmě měl za úkol jako skvělý malý šotek to vyhrát proti Hillary a republikáni mají už experty co ví co dělat a hlavně co zrušit-tzn. poslat k ledu jak to jen jde reformy Demokratů. Jenže ono to je dobře posichrované a jen tak to zrušit nejde, demokrati mají většinu jak v senátu tak ve sněmovně.

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 21:05)

Tak pardon, většinu 53 mají v 100 členném senátu republikáni a ještě k tomu mají předsedu a tím je více prezident Mike Pence.

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 21:05)

Věc se má tak, že Trump kecá o daních, které uleví bohatým, ale vždyť ti bohatí platí daně v Irsku, tak co je to za pitomost?! Prodávají věci pro americký trh a mají převedené firmy oficiálně do Irska. Může uvolnit bohatým daně,ale ti co jejich charakter byznisu jim to umožní, pořád zůstanou v Irsku. Ti co naopak platit daně v USA musí, tak jim to pomůže, ale jestli to investují je otázka.

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 21:05)

Trump podle mně je klasický protestantský podnikatel, tzn. duch kapitalismu je protestantství a protestantství jako náboženství je duch kapitaismu. Takže on lobuje pouze za svůj předmět podnikání a tím je hazard a developerské projekty a pronájem developerských projektů komerčním nájemcům. To je ale hrozně málo na prezidenta, to mohl dělat lobystu betonářské loby...!

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 21:05)

Trump v prní debatě naprosto nebyl ukočírovaný moderátorem, s.al na to , jakmá mítslovo a neustálekecal Clintonové do projevu.To jefakt chyba.Holt slabý moderátor, nebo slabá kultura, nechápu, měli ho klidně mít možnost zvukově vypnout, a nechat mluvit vždy jednoho vymezený čas...

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 21:05)

To mne připoníný Kalouska, jak se ozval, když Zeman vypadal opilý, nebo posledně ,když Duka blahopřál Lipovské ke zvolení, proto, že si prý nebyla jistá o poslání veřejnoprávního média, tedy média veřejné služby. Jistě se jí nedá upřít, že je katolička, a pokud ČT převzala program satanovy církve v podstatě-tzn. pro katolíky program LGBT ovládaných současných demokratů v USA, tak se není čemu divit a volí raději radio Proglas nebo televizi Noe.

ShabbaTot-Jahoda (So, 30. 5. 2020 - 01:05)

ohledně korunovačních klenotů se pan Kalousek vyjádřil i v tom smyslu,že nescházelo mnoho a přibula k ním i šable

Návštěvník (So, 30. 5. 2020 - 01:05)

Jestli si zrovna pan Kalousek může dovolit mluvit o alkoholu, že něko přebral...

Shabbatot-Jahoda (So, 30. 5. 2020 - 03:05)

Hele, chlastá každý, třeba tu na Moravě kdo je abstinent,je okolím brán jako deviant.Chlasta i pan Kalousek, chlastám i já jahoda,na Slovensku je chlastání národní sport, rád si přihne zcela jistě i pan prezident.At mu slouží ku zdraví, já mu přeju zdraví a dlouhý život k tomu a v tomto jsem upřímnej,ale uznej, že být nazraty u korunovačních klenotů po návratu z ruské ambasády je prostě unikát, který jen tak někdo nepřekoná

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 21:05)

Jediný kdo ví, kdo co píše, je admin. Ty jsi admin, že víš, kdo co píše? Ne! Ty jsi ten co to píše. Takže přestaň čubčit!

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 21:05)

Tvoje texty jsou vypovídající o tobě. O tom, co jsi zač. O tom, co máš v hlavě, tedy spíše o tom, co tam nemáš.

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 21:05)

Jsme snad na zůčtovacím fóru, nějakého psychologa-amatéra a nebo na tématu o politice ?! Koukej napsat něco k tématu, nebo si běž na svoje téma viz strom diskusí. Mám silné podezření, že sis spletl fórum.

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2020 - 20:05)

Je děsivé jak ODSáci přeběhlí do ANO rozhazují miliardy sami sobě. Tudíž, protože jsou majitelé a pronajímatelé nemovitostí, nesáhnou samozřejmě k nějakému požadavku odpuštění nájmů přímo těmi majiteli, tzn. že dokud krize neodejde, že by se bydlelo jen za cenu nákladů a zastavil se jejich zisk, tím by se krize skvěle překlenula. Je nesmysl chtít nájem po stojícím byznisu. Co to je za hovadinu. Tam stejně nesežene místo jednoho podnikatele jiného podnikatele, ten byznis prostě stojí. Mohlo by se to udělat přerušením nájmu až do znovuotevření a to zákonem a zpětně např. od 15.března do 15. června by byla pozastavena veškerá činnost třeba té živnosti i neplatil by nájem a jakmile by vláda povolila opět těm lidem činnost, opět by se aktivizoval ten nájem i ta živnost, do té doby by pro ten úřad vůbec neexistovala.

Reklama

Přidat komentář