Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Jirka (Út, 26. 5. 2020 - 21:05)

Ale tam je dáno do popředí ego-jáství Nikoliv Bůh, není to k Jeho slávě. Je psáno, že cokoli děláme, máme dělat k Boží slávě. Ale tady se oslavuje člověk a jeho ego jde tak o nauku o egocentrismu, kde není ani písmenko o Bohu, občas o jakémsi bohu jen okrajově padne zmínka, ale o jakémsi anonymním, vzdáleném, ne.biblickém. Podle indicií je tak pádný důvod domnívat se, že jde o opačný zdroj. A to hodně mírně řečeno, protože tyto nauky jsou vyloženě proti tomu, co stojí v Bibli, proti tomu co říká Bůh. Prakticky ignorují biblické texty Písma (svatého), takže z jaké to asi tak může být strany.

Jirka (Út, 26. 5. 2020 - 20:05)

Je jasné, že.když budeš číst vadnou literaturu, ezoteriku, tzv "andělské weby" apod. tak tam nic špatného o meditacích neuvidíš, tady se naopak podporují. Protože si kdejaká kartářka nebo astrolog takové stránky zakládá, aby mohli lidem blbnout hlavy. Mnohým lidem se to líbí, tak nemají problém tomu uvěřit, je to totiž často ušito na míru jejich vzdušných zámků. Vytváří si pro sebe tzv alternativní pohodlné "pravdy".

Návštěvník (Út, 26. 5. 2020 - 20:05)

Jirkovi nehrabe. Zastává striktní křesťanské stanovisko. Když totiž uvěříš na novozákonní dualismus a duchovní svět, tak pak rozlišuješ pouze dvě strany. Tu boží a tu démonskou. Stejný postoj zaujímají všichni tzv. znovuzrození. Tedy Mare, Gregorios777 a další. Jsou k tomu knihy Derek Prince, Rebbeca Brown, David Hogan

Apoštol (Út, 26. 5. 2020 - 18:05)

Steve, ty víš, že mešní víno je bez- alkoholové? Ty si ho kupuješ, a nebo máš radši víno klasické? Já věřím, že z tebe není alkoholik! A v Kroměříži to znáš, jak?

Steve (St, 27. 5. 2020 - 01:05)

Apoštol: Jasně že to vím ... jako dítě jsem často známým kněžím ministroval, takže vím co pijí ... nejednou na víno padlo i téma nebo ho tajně ucucávali v sákristii či se cpali hostiema. :-D No není to víno naprosto 0 alkoholové, ale má asi jen 0,4 ... A taky vím, že to není jenom kvůli tomu že by byli v Neděli vožralí než objedou sousední vsi s bohoslužbami ve farnosti, ale taky aby mohli řídit auto kterým tyto kostely objíždějí. Samozřejmě že vím jak chutná, ale to jen vždy v min podání ... např. hostie namočená ve víně když se někde slavnostně praktikuje. Kromcl znám tak nějak zhruba vpohodě, protože jsem tam studoval 2 a půl roku na státní konzervatoři ... vedle barokního sv. Jana na kterého jsem koukal i při hodinách hlavního oboru - neb bylo zrovna okno zrovna směrováno na onen krásný chrám. Konzervatoř je bývalý klášter. V Kromclu znám samozřejmě obě zahrady - P+K, zámek (tam jsem jednou hrál jako roští v natáčejícím filmu), AG neboli Arcibiskupské Gymnázium s internátem, krytý bazén, kulturák (tam jsem soutěžil v hudební soutěži v 96. jako voják), Štěchovický internát, vím kde je psychatrická léčebna - neb tam občas absolvují v sálku nejlepší žáci končící konzervatoř, Kojetínskou ulici - neb tam jsem býval skoro 2 roky u profesorky na privátě s bydlením. No ... co dál zda-li znám? :-) Jinak mám větší část studia samozřejmě v Brně. Takže znám trochu i Brno ...

Steve (Út, 26. 5. 2020 - 18:05)

No a je to tady zase ... Opět nějaká hlásná trouba troubí, že víno byl mošt .... :-D Ach jo, to je vážně No Comment! Jo jo, ... tento stejný blábol věří i Mormoni. Zkrátka místo vína nějaká vinná št'áva ... ba i kdyby alespoň to byl vinný střik. Jedinné téměř bez-alkoholové víno je tzv.mešní víno - vyrábí se např. v Kromclu (Kroměříži) Zkrátka spešl víno pro mešní užití. Ale to rozhodně není žádnej mošt ... https://arcibiskupskevino.cz/2019/08/06/mesni-vino/

Návštěvník (Út, 26. 5. 2020 - 10:05)

To jo, však korán je taky poskládaný z kdečeho, hlavně z bible. Ale když už na to věříš, tak jsou tam nějaká dogmata a ty bys měl dodržovat.

D (Út, 26. 5. 2020 - 09:05)

Paradoxní ovšem je, že samo křesťanství je mišmašem judaismu, x ne-judaistických antických kultů, antické filozofie, pozdější filozofie, a okrajově i různých evropských pohanských tradic. Je to všechno možné, jen ne nějaká "ideová čistota".

Návštěvník (Út, 26. 5. 2020 - 09:05)

Ale jednu věc děláte, pobožní, špatně. Když chodíte na stránky jako je toto forum, kde píšou i ateisti, nebo na osacr apod. a myslíte si, že to nic neudělá, tak udělá. Ono to hlodá. Vy si myslíte, že se nemže nic stát, ale já vám říkám, že se mýlíte. Slova mají moc. A hlavně slova, která mají logiku. Ta jsou mocnější než bible. Takže víru navrtávají. Já jsem po dekonverzi si pamatoval všechny argumenty ateistů nebo dekonvertitů zpochybňující víru. Ale v pobožném období jsem si myslel, že jsem imunní a že mi to nic neudělá. Ne, ono to najednou neudělá nic. Ale v součtu jo. Takže jestli chcete vážně zůstat pobožní, nechoďte vůbec na stránky, kde se vyskytují ateisti a hlavně dekonvertiti. Ti totiž mají nejtrefnější argumenty odhalující podstatu náboženství. ------ Nikdy nevíte, co bude za několik let. A budete si všecko pamatovat a ve vaší hlavě se to skládá. Jestli chceš zůstat věřící, čti jen bibli, choď na shromko a modli se často.

Návštěvník (Út, 26. 5. 2020 - 09:05)

Když jsi křesťan, máš si proplachovat hlavu jen biblí. Nebo knihami striktně z bible vycházejícími. To samé když jsi muslim. Máš si proplachovat hlavu koránem a nebo knihami striktně z koránu vycházejícími. Já pobožnému Jirkovi rozumím. On je na stráži ideologické čistoty své nauky. Když jsem byl ještě pobožný, viděl jsem to stejně jako on. Taky jsem žádné kompromisy nedopustil.

Návštěvník (Út, 26. 5. 2020 - 08:05)

Duchovní smilnění je když vyznáváš jedno náboženství a koketuješ s jiným nebo s prvky jiného.

tak to je (Út, 26. 5. 2020 - 08:05)

Pochopitelně křesťanství a východní ideologie se navzájem vylučují. Všechno se se vším vylučuje, to už takový pobožný Jirka není schopen pochopit, páč věří na exkluzivitu jeho náboženství a na tzv. duchovní boj. Ve skutečnosti to je jen konflikt ideologie a koncepce. Takový pravověrný muslim má s jógou ten samý problém, co křesťan. A pravověrný křesťan má problém i s muslimem a muslim má zase problém s křesťanem, a tak jde pokračovat popořadě. Jakékoli ideologie si navzájem konkurují, vytlačují se, soutěží o ovládnutí hostitele. Je to jako virus. Který virus převládne. A ten virus žárlí na jiné viry, kdyby měli uspět. Proto si to ideologie pojistily průpovídkami o čistotě. Máš být ideologicky čistý. Říkají tomu "duchovní smilnění". Ale ono je dokonce jedno, nemusí to být ani duchovní, tzn. nemusí to mít nadpřirozenou složku. Může to být soutěž mezi komunistickou ideologií a nacistickou. Ty byly taky v konfliktu navzájem. Takže to, že Jirka požaduje "čistotu" jeho křesťanské ideologie, je pochopitelné. Každá ideologie, každý virus chce být exkluzivní a jako jediný ovládat hostitele.

LOL (Út, 26. 5. 2020 - 07:05)

včera jsem trochu googlovala o tom a : Slovo jóga vychází ze sanskrtského yuj – jho, sjednocení, spojení, rezonance.. , je a ono je to slovo podobno na jhvh, hm..

Jirka (Út, 26. 5. 2020 - 15:05)

Pozor, kroky, abys těmi svými výklady, nezabředla do gnosticismu. Podle tvých komentářů, máš k tomu namířeno. Vzpomeň si Pavel, co hned na úvod psal galaťanům.

Návštěvník (Út, 26. 5. 2020 - 19:05)

Jo tam toho hodně osvětlil:).

Návštěvník (Út, 26. 5. 2020 - 15:05)

Ty mas problem i s gnozi?

Jirka (Út, 26. 5. 2020 - 18:05)

Protože je to bludné učivo, které vzniklo z lidské moudrosti. Např. soteriologicky nemůže vůbec obstát. A jak psal *, nejenom, že se mysl meditacemi otevírá démonům, prakticky se jim dává k dispozici, tak je to i duchovní smilstvo a nelze sloužit dvěma pánům. --- 14 Nedejte se zapřáhnout do cizího jha spolu s nevěřícími! Co má společného spravedlnost s nepravostí? A jaké soužití světla s temnotou? 15 Jaký souzvuk Krista s Beliálem? Jaký podíl věřícího s nevěřícím? 16 Jaké spojení chrámu Božího s modlami? My jsme přece chrám Boha živého. Jak řekl Bůh: "Budu přebývat a procházet se mezi nimi, budu jejich Bohem a oni budou mým lidem." [2.Kor 6] --- "chrámem Boha živého" jsme protože jsme přijali Ducha svatého. Žádná jóga a podobné praktiky nepřichází v úvahu, protože se tím slouží někomu jinému. Je to vážný hřích. Mysl meditovaného subjektu se dobrovolně nabízí temným silám, které se tohoto rády zhostí, protože na to čekají a dělají všechno možné, aby tomu člověku daly slyšet, vidět a cítit cokoli chce, jenom aby ho odvedli od pravdy. Proto vůbec není směrodatná zkušenost, ani sebepříjemnější, protože ten člověk neví, jakou cenu za to může zaplatit. Chtěl jsem sem dát příběh jedné hinduistky, která se obrátila ke Kristu. Ono asi je ale pravda, že až teprve křesťan si může uvědomovat škodlivost takových nauk a praktik, jakými jsou jóga a spol. Takže člověk, který není v Kristu, asi na těchto věcech nevidí nic závadného. Ta veškerá špína tohoto, je vidět pouze v kontrastu s Kristovou čistotou.

LOL (Út, 26. 5. 2020 - 19:05)

chrám Boha živého je právě že se o ten chrám dobře starat a joga je k tomu určitě vhodný tělocvik:-)

Jirka (Út, 26. 5. 2020 - 20:05)

Jóga je duchovní cvičení a tak se nejedná o žádný obyčejný tělocvik. Všechny uměle vyvolané změny vědomí jsou špatně, a nejedná se jenom o drogy a alkohol. Jde také o rozličná meditační cvičení, mantry, holotropní dýchání, ale i hypnotické stavy. Také jsem dříve nechápal, co může být třeba na takové hypnóze špatného. Vůbec jsem tehdy nechápal význam slova okultismus, jeho rozsah, jeho nakažlivost a jeho zdánlivou nenápadnost. Až podle Písma můžeme srovnávat, rozlišovat a odhalovat a samozřejmě v Duchu svatém, kdo máme dar rozlišování duchů. Tělesné porozumění tyhle věci posoudit nemůže, protože neumí rozlišovat patologické účinky takových praktik.

Návštěvník (Út, 26. 5. 2020 - 20:05)

Jóga je duchovní cvičení ?

Reklama

Přidat komentář