Reklama

Dioptrické bryle

Návštěvník (So, 23. 5. 2020 - 09:05)

To je výstižně napsané,vidíme se jen na fotce,umžourané oči,otlačená místa na nose a kolem uší.No jo,40 let s brýlemi! Jolana

Kateřina (Ne, 24. 5. 2020 - 21:05)

Vidíš na to jsem zapomněla kolem uší to už taky necítím. Erik má o našich problémech pochybnosti. Můžu se zeptat kolik máš dioptrií?

Návštěvník (Út, 26. 5. 2020 - 11:05)

Ahoj,na dálku nosím -8,25 a -8,75 , na blízko kolem -6 . K tomu 1,25 cylindry a levé mi ujíždí trochu ven. Jo jo , za ty roky se toho nastřádalo. Jolana

Kateřina (St, 27. 5. 2020 - 07:05)

Mám o něco silnější P-9 a L -10,5 taky s cylidry 2,5 , tak problémy známe dokonala. U nás nosí brýle všichni, ale já jsem na tom nejhůř. Manžel má -3 a je zajímavé, že dcera je dalekozraká a syn krátktozraký. Jaké je to u vás taky brýle u všech?

Návštěvník (St, 27. 5. 2020 - 09:05)

Obě dcery nosí,na to jsem vždy dbala,ale jen slabé,něco kolem dvou.V celé rodině jsem takový slepejš jen já. V létě chodívám každý rok na kontrolu a cítím,že ty devítky letos také dostanu.Když o brýlích přemýšlím,tak se vždy nějaký problém najde.Ale většinou si ani neuvědomuji,že je mám.Nějak si život bez nich neumím představit. J

Michal (So, 16. 5. 2020 - 14:05)

Nebudu sám , kterým se líbí ženy v dioptrických brýlích. Vypadají v nich velmi elegantně a sexy. Moje žena nosí brýle a bude to znít asi divně, ale v brýlích mě přitahuje až vzrušuje , když má čočky není to prostě ona. Pro některé jsou brýle jen pomůckou pro některé však nutností, každopádně každá žena s brýlemi je pro mě zajímavá.

Alena (St, 20. 5. 2020 - 15:05)

Není na tom nic divného, brýle můžou každému pomoci nejen po stránce korekční ke které jsou určeny, ale i vzhledové. Dobrý výběr brýlí s vámi udělá divy. Sama nosím dlouho celkem silné brýle a i přes to je velmi ráda přizpůsobuji podle toho kam jdu nebo co budu dělat. Naopak mě zase přitahují v brýlích muži. Je úžasné potkat muže v brýlích které mu sedí a sluší. Když už brýle musíme nosit, tak ať dobře vypadají.

Deny (Út, 12. 5. 2020 - 11:05)

Se mnou se život nemazlil vůbec a dnes mám korekci PO +19,5 D, cyl. 3,75D a LO +18D, cyl. 4,5 D a trošku šilhám. Jak píšete určitě je rozdíl nosit slabé nebo silné brýle a také jak dlouho je nosíte. Já jsem si na svoje zvyknout musela velmi brzo. Na častou otázku, jak vidíte s těmi brýlemi mnohé moje odpověď zarazí. Bez brýlí jsem slepá, ale i brýlemi už mám značné omezení, které moje dioptrie přinášejí. Svým brýlím musím být každý den vděčná, že vůbec něco vidím.

Petra (So, 16. 5. 2020 - 13:05)

Musela jsem začít před rokem nosit nosit brýle . Oddalovala jsem to jak jen šlo, ale mám -3,25D a když sundám brýle po roce nošení si oči zvykly a připadne mi že bez brýlí je to ještě horší, než jsem je začala nosit. Nedovedu si představit, jak na to jsi ty, ale musí to být opravdu nepříjemné být úplně na nich závislá. Za brýle jsem už taky ráda a tobě fandím, ale skutečnou představu tvých dioptrií nemám.

Kristýna (So, 2. 5. 2020 - 11:05)

Chtěla bych také připojit svojí zkušenost s brýlemi. Je mi 25 let a brýle nosím už asi od 3 let. Mám silné dioptrie, mám dalekozrakost s astigmatismem +15D, cyl 4D na obou očích. Takže skla tlustá uprostřed.. Nosím plastovou obrubu kde se sklo více schová protože bývá silnější. Za brýle dávám běžně 16.000,- korun mám ty nejtenší skla která se na trhu pohybujou. Operace by mi šla jenom výměna mojí čočky za umělou něco jako u operace šedého zákalu a vzhledem k tomu že mírně šilhám ani na tuto operaci nejsem vhodný kandidát takže nemám na výběr. Jedinou radost jestli to tak můžu říct mám, že dva roky mám stejné dioptrie bez žádné změny.

Ward (St, 22. 4. 2020 - 19:04)

Mirku (Petr.N), díky za pěkný a pravdivý příspěvek. Zároveň vás vítám na diskusi o korkáčích, která se v poslední době hodně rozvinula. Přečtěte si tam zajímavé příspěvky i několik týdnů nazpět :).

Petr.N (Pá, 24. 4. 2020 - 10:04)

Hlídám a dělám corono chůvu, tak jsem tak zblblej, že pozoruji a mluvím na malýho Mirka a píšu jmenuju se Mirek. Za to sorry. Petr.

Petr.N (St, 22. 4. 2020 - 12:04)

Ahoj jsem Mirek a na těchto stránkách se můžu vyjádřit pouze k tomuto tématu a ještě ke korkáčům. Brýle musím nosit pořád od svých
2,5 let. Mám trošku méně se vystytující vadu těchto hodnot P+3D cyl 6D a L+3,5 cyl 7,5D takže velký astigmatismus. Nevypadá to napohled, tak vysoké jako u některých z vás, ale hodně omezující a brýle prakticky nemožné sundat z očí. Nemůžu pochopit, jak někteří chtěji nosit brýle nebo si oči schválně kazí nebo s brýlemi experimentují. Za to nenosit brýle bych byl úplně šťastný. Vůbec si neuvědomují jaké to je mít je celý den a jaké omezení nošení brýlí přináší v každodenním životě .
A ještě k úvodu nosím taky korkáče, ty nemusím, ale chci a na rozdíl od brýlí mi vůbec nevadí a jejich nošení si užívám.

Honza (Čt, 23. 4. 2020 - 10:04)

Moje dalekozkakost se projevila o něco později, než u tebe a stejně jako ty brýle z očí nesundám s mými +11 dioptriemi to ani jinak nejde. Máš pravdu v tom, že jsou velkým omezením, ale my co je nosíme neustále, už od dětství s tím umíme asi lépe žít, než když je dostaneš později. Zcela jistě by Karolína, Martina, David a jistě všichni ostatní, dali nevím co za to brýle nenosit a byly šťastní, ráno se probudit a vidět vše normálně barevné, ostré, bez nutnosti nacvičeným pohybem poslepu našmátrat a nasadit své brýle. V případě, že nejsou na svém místě, další velký problém brýle vůbec najít. Ten kdo má brýle pro zábavu vůbec nezná a možná by si mohl zkusit prožít třeba týden s naší vadou a určitě by za den chtěl mít vše zpět. Ještě jestli můžu, kolik ti je let?

Petr.N (Pá, 24. 4. 2020 - 10:04)

Asi máš pravdu v tom, že brýle, které nosíš od dětství bereš jako samozřejmost a nějak tak, že k tobě neodmyslitelně patří. Je mi 36 roků a bez brýlí to nejsem já.

Renata (Pá, 24. 4. 2020 - 11:04)

Moje první brýle jsem poznala v osmé třídě, mám -4,5 dioptrie a také ke mě už neodmyslytelně patří, nosím je neustále. Když si občas nasadím čočky, tak děti říkají mami ty jsi nějaká divná, kde máš brýle. Nejhorší na tom je, že sama sobě se už líbím také víc s brýlemi, bez nich mám oči prostě nějaké divné. Brýle nosím 25 roků.

Návštěvník (Pá, 22. 5. 2020 - 08:05)

Ahoj Renato,jsem lepší,brýle nosím už 40 let,od 1.třídy.Souhlasím s Tebou,bez brýlí vypadám také divně.

Lenka (Po, 16. 3. 2020 - 11:03)

Brýle nosím a nosím je velmi ráda. Mám -6 dioptrií, tak je vůbec nesundám a mému příteli se také v brýlích hodně líbím, tak nic neřeším.

Pepa (St, 11. 3. 2020 - 07:03)

Vždy jsem dobře viděl v 38 letech začaly menší potíže se zaostřením. Na očním po dlouhém zkoušení mi napsali hodnoty na dálku P+3D, cyl- 0,75, L+3,5D,cyl-1 a k tomu hned na brýle čtení P+4,5D,cyl-0,75 L +5D, cyl-1 a paní doktorka dodala, že brýle už na pořád. Je pravdou, že vidění s brýlemi bylo mnohem lepší než před tím, ale vůbec jsem nikdy nevnímal , že špatně vidím. Byl jsem z toho dost mimo a na brýle, především do dálky jsem si dlouho zvykal. Dnes už je nosím automaticky, neberu to za žádnou výhru, ale zase dobře vidím

Zuzka (Út, 10. 3. 2020 - 13:03)

Na brýlích je určitě něco krásného a vypadají hrozně sexy. Brýle se mi taky líbí na všech líbí, ale zatím dobře vidím, tak jsem si pořídila brýle bez dioptrií. Kámoška říkala, že to vypadá dost blbě, ať si do nich dám nějakou slabou dioptrii. Tak jsem si nechala dát -1 dioptrii a vidím úplně stejně dobře jako bez nich, ale vypadá to prý lépe. Nosím je ráda celý den a někdy si říkám co kdybych měla 8 nebo více dioptrií.

Reklama

Přidat komentář