Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Tragická (Ne, 24. 5. 2020 - 20:05)

byla Tonyho angažovanost v protiobřízkovém hnutí. Obávám se, že se mu ve skutečnosti líbili kluci a jejich penisy, a že si vybral takovéto angažmá proto, aby měl záminku kluky kontaktovat. Zda s některými z nich měl pak i sex, toť otázka. Nicméně i kdyby ne, asi ho tak jako tak přitahovali.

Apoštol (Ne, 24. 5. 2020 - 19:05)

Právě, že Tony doktory odmítal, ačkoliv byl nemocný. Měl se jít léčit. Nemusel by takhle dopadnout! Já jsem taky na radu křesťanských přátel vyhledal adiktologickou pomoc. V PL jsem sice nebyl. Nedošlo to až tak daleko, protože jsem si ještě včas uvědomil své problémy s alkoholem. Obžerství jsem nikdy nepropadal. Pomáhají mi modlitby.

Jirka (Ne, 24. 5. 2020 - 19:05)

Neměl jsem tím na mysli lidské doktory medicíny, ale Ježíše jako lékaře. Napsat jsem doktory místo lékaře. Já jsem žádnou ústavní ani ambulantní léčbu nepotřeboval. Mně pomohl Bůh, a to tak, že jsem už žádné automaty hrát, drogy brát, cigarety a alkohol nepotřeboval. Sám bych to nedokázal, protože vůli jsem neměl nikdy silnou. Teď se na starý způsob života dívám jako na odpornou věc, hnusí se mi, ale nebudu opovrhovat lidmi, dosud neuzdravenými. Protože i já dostal zadarmo a žádnou zásluhu nemám, tak i oni můžou dostat zadarmo. Ty když se tak děláš lepším, by sis měl několikrát zopakovat podobenství celníka a farizeje.

Apoštol (Ne, 24. 5. 2020 - 18:05)

Byl jsem, ale už nejsem. To je podstatné. Víš, co je v Bibli napsáno? Cituji:,,Bůh má radost z jednoho napraveného hříšníka, než z 99 spravedlivých." Když se hospodáři ztratí jedna ovce, nenechá těch 99 ovcí, a nejde hledat tu jednu ztracenou?" A znáš přece podobenství o marnotratném synu, ne?
Ten prohýřil všechny peníze, které mu otec dal. Když se vracel domů, všichni se radovali a dali zabít vykrmené tele, připravili ty nejlepší šaty! Když to viděl jeho starší bratr, velmi se rozhněval! Co tomá znamenat, řekl: Vždycky jsem Ti sloužil a mne si nikdy nedal ani vykrmené kůzle! A můj bratr, který všechno jmění prohýřil s nevěstkami a propil, dáváš zabít vykrmené tele?! A víš, co mu otec řekl. Synu můj, co je moje, je i Tvoje. Ale Tvůj bratr byl mrtev, a zase žije!" Já Tondu neodsuzuji. Avšak on nedbal na žádná varování!

Jirka (Ne, 24. 5. 2020 - 18:05)

Přesněji řečeno, nerozumím jak se vztahuje podobenství o marnotratném synu, k tvému posuzování Tondovo chyb. Že už nejsi alkoholik, ti nedává důvod se na alkoholiky jakkoli povyšovat, natož na někoho, o kom máš jenom kusé informace z diskusních fór. Protože kdokoli z nich může být nakonec uzdravený, a zrovna tak kdokoli se cítí lepší, může spadnout zpátky. Když používáš podobenství, tak určitě taky víš, že zdraví doktora nepotřebují, nýbrž nemocní ano.

Jirka (Ne, 24. 5. 2020 - 18:05)

Nevím, jakou souvislost mají mít biblická podobenství s tvým přízemním hodnocením Tondovo života, to opravdu netuším. Mimochodem, Tony je znovuzrozený, pokud ti to něco říká.

D (Ne, 24. 5. 2020 - 15:05)

Šílenci si našli důvod sporu. Můžou se i hádat ohledně toho, kolik andělů se vejde na špičku jehly.

Apoštol (Ne, 24. 5. 2020 - 15:05)

Ano. Uznávám, že jsem to byl já. Pomohlo mi křesťanské společenství, kde se za mě všichni společně modlili. Našek jsem tam nové přátele a úplně jiný náhled na život. Chodím na bohoslužby, modlím se k Ježíši Kristu i k Matce Boží. Všichni máme svoje chyby. Já jsem kdysi také pil, ale Bůh mi pomohl se z toho dostat. Psal jsem na diskuze a radil i Tonymu. Ten však veškeré rady ignoroval!

LOL (Ne, 24. 5. 2020 - 16:05)

Ale modlit se máme Otče náš..., ale Otec, to je i matka, neb jsou si jedno tělo.

Jirka (Ne, 24. 5. 2020 - 15:05)

Takže na tom nemáš žádnou zásluhu. A oč si pak myslíš, že jsi lepší než Tonda a proč hodnotíš jeho vztah s Kristem, když sám, jak přiznáváš, provozuješ modlářství, a proč Tondu odsuzuješ jako alkoholika, když ty sám jsi byl alkoholikem?

Nona (Ne, 24. 5. 2020 - 15:05)

Pokud byste si chtěli pročíst jednu Bakalářskou práci na téma Alkohol a Bible, je zde: ww.adiktologie.cz/alkohol-v-bibli

Apoštol (Ne, 24. 5. 2020 - 14:05)

Existuje i nealkoholické víno. V některých vinotékách ho mají - červené, bílé, různých značek. Obsahuje jen 0,4% alkoholu. Ale je pěkně drahé! Já si ho kupuji jen výjimečně - svátky, narozeniny , Vánoce a Velikonoce. Možná chodil. Víš, ani si přesně nepamatuji, co bylo před 3 lety.

Jirka (Ne, 24. 5. 2020 - 15:05)

Neptal jsem se tě, jestli existuje nebo neexistuje nealko víno, ale z jakého zdroje máš, že Ježíš udělal z vody mošt místo vína. Mohl bys uvést zdroj této informace?

Jirka (Ne, 24. 5. 2020 - 14:05)

Apoštole nevymýšlej si hlouposti, v Bibli je řeč o kvalitním vině, ne o žádném nealkoholickém moštu. Píšeš nesmysly. Ptám se proto, že jakýsi člověk, s přezdívkou křesťan tu psal před více než 3 lety, že mu Bůh pomohl z alkoholismu, protože dřív chlastal jako duha. Nápadně ho svým psaným projevem připomínáš. Tak proč odsuzuješ někoho, kdo se sice taky napil, ale aniž bys věděl jak na tom přesně byl? Myslíš, že to tvoje ukazování prstem na někoho je něco pěkného?

Návštěvník (Ne, 24. 5. 2020 - 00:05)

Tak ten příběh o svatbě, kde údajně Jošua dělal z vody víno, je samozřejmě vymyšlený. Nikdy se nic takového nestalo. Kouzla a triky jsou jen v knihách, filmech, v realitě nikoli. Ale o to nejde. Jde spíše o to, že ten, kdo to psal, chtěl ohromit čtenáře. Všimněte si všech hrdinů jako je Superman, Spiderman, Iron Man atd. Mají podobné schopnosti jako Jošua. Taky lítají ve vzduchu, chodí po vodě, proměňují různé látky v jiné, umí zakřičet na strom a ten uschne, umí zastavit bouři, apod. Podívejte se někdy na nějaký film od Marvel studia. To je jeden Kristus vedle druhého. V takových Avengers je těch Kristů dokonce celá řada. To je odvěká snaha lidí mít nadpřirozené schopnosti a ve filmu je to vždycky působivé. Funguje to dneska, fungoval to vždycky. Tím fungováním myslím tu touhu lidí po nadpřirozených schopnostech. Na tom je postavený Nový zákon. Na čarování literárního Ježíše. Tím čarováním údajně potvrzoval svoji vyvolenost. Aby ohromil lidi a aby mu věřili, že není jen člověk. Samozřejmě v reálu se nikdo takový nevyskytl. Ale pro čtenáře ano. Každá postava zapsaná v knize je jako živá. To samé dělá film, někdy ještě efektivněji. Jenom na tom celém je úsměvná ta historky s tím vínem. Že tehdy si myslel ten, kdo to psal, že víno má nějakou výjimku :-) Ale je to chlast jako každý jiný. Je tam kolem 10% alkoholu. Alkohol je nervový jed, který působí anxiolyticky. A jeho prospěch je nulový. Na chvíli člověk zapomene na strasti, nebo blbne, ale alkohol nic nevyřeší, jen oddálí. Pokud existuje bůh, tak by tohle věděl a alkohol by nikdy nevyráběl, nekouzlil. A vůbec by nekouzlil. Vždyť je to hloupé, nedůstojné boha. Všechna kouzla zapsaná v bibli (chození po vodě, proklínání fíkovníku, krmení z ošatky) jsou upachtěně hloupá. Takto směšně by se bůh nikdy nedokazoval. Skutečný stvořitel vesmíru by komunikoval přímo, kdyby měl zájem. Ale nikdo takový nekomunikuje. Takže buď nemá zájem, nebo neexistuje. Ježíš je vymyšlená postava, žádný boží syn to není a nikdy nebyl. Věřit na Ježíše má stejnou cenu jako věřit na Alláha nebo Zeuse, nebo Mannitoua. Je to k ničemu.

Chtěl (Ne, 24. 5. 2020 - 11:05)

bych k tomu jen připodotknout, že 4. pád jména "Zeus" je "Dia".

Apoštol (So, 23. 5. 2020 - 20:05)

Návštěvníku, nerozumíš tomu. Ježíš Kristus proměnil na svatbě v Káni Galilejské vodu ve víno. Nešlo o kvasný nápoj, nýbrž o vinný mošt. Ježíš netvořil špatné věci. Opilce určitě neuznával, ani je nepodporoval v jejich alkoholismu.

Jirka (Ne, 24. 5. 2020 - 13:05)

Ano, apoštole, Bible píše jenom o vínu. O moštu ani slovo. Takže z jakého zdroje máš, že nešlo o víno, ale jenom o mošt? Šlo o svatbu a na svatbach se pije víno, nikoli mošt. A taky se mošt určitě nepovažuje za vynikající víno (J2:10) --- Apoštole, nechodil jsi do diskuze cca přes 3 lety pod přezdívkou "Křesťan"? Jen se ptám.

Steve (Ne, 24. 5. 2020 - 11:05)

Bylo to normální víno ... žádný mošt.

luci (So, 23. 5. 2020 - 23:05)

A ty jsi na té svatbě také byl , že to tak přesvědčivě tvrdíš ?

Reklama

Přidat komentář