Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Apoštol (Po, 18. 5. 2020 - 14:05)

Mimo, jak si Ty představuješ Boha? Já si představuji Ježíše, který byl vzkříšen. A všechno tvorstvo , jako dílo Stvořitelovo.

mima (Po, 18. 5. 2020 - 16:05)

Děkuji za optání Apoštole. Po pravdě si Boha nepředstavují. Já Boha cítím. Tak jak cítíš lásku v sobě, tak můžeme cítit Boha v sobě. Je to stejné jak s člověkem. Jsme uzavření v těle. Nikdo naše já necítí, vidí jen to tělo. Ale já, ty cítíme naše já v tom těle. ...... Bůh má tu vlastnost, že může vzít na sebe různou podobu. Ve Starém Zákoně se zastínil v oblaku v ohnivém sloupů.....K Abrahamovi přišel v těle a s Danielem a jeho přáteli se procházel v ohnivé peci. Mojžíšovi ukázal záda člověka, což by nám znovu mělo napovědět, že se zahaluje v člověku. Král Nabuknadezar vidí čtyři muže a mohla bych pokračovat..... Ještě se ale zastavím u Ježíše. Byl to Bůh v těle. Sám sestoupil ze svého království, učinil si tělo, aby mohl přebývat mezi námi v tom království satana ( tato země je království satana) aby mohl zemřít na kříži a zvítězit nad smrtí. Protože satan oklamal Evu, říkal, že nezemřou, ale dobře věděl, že od té doby zemřou..... nyní Bůh v Ježíšovem těle vstoupil do záhrobí a zvítězil nad satanem. Má klíče od smrtí a proto Ježíš žije.....To jen v krátkosti :-)

LOL (Po, 18. 5. 2020 - 15:05)

Sem teť nedávno slyšela hezkou přednášku v noční univerzitě (tv nova)
P. Michal Zamkovský - Beze mne nemůžete nic...,(Jan 15) , říkal tam v ní že jsme tělo Kristovo, ratolesti na kmeni.

Prosímvás (Po, 18. 5. 2020 - 09:05)

Ježíš, Husák, Sněhurka, Šmudla - vždyť je to prašť jak uhoď! Ještě pokud jde o to slůvko "vztah" (míněno vztah s někým): jedná se o český překlad anglického výrazu "relationship", který se v takovýchto a podobných významech (např. "romantic relationship") začal používat od 40. let minulého století. Předtím existovaly jen vztahy mezi fyzikálními veličinami, čísly, konceptuálními figurami, nebo případně sociálními třídami. Jakmile se však začalo mluvit i o vztazích mezi jednotlivci (milenci, životními partnery, a posléze třeba i sourozenci, vrstevníky, kolegy apod.), připletly se k tomuto novému jazykovému úzu i pámbíčkáři, a začali cosi mlet třeba i o vztahu s Kristem nebo vztahu s bohem. Nyní dokonce mnozí pámbíčkáři tvrdí, že jejich víra není náboženstvím, ale právě jen správným vztahem s Kristem či bohem. Tu svou vlastní víru považují za vztah, zatímco víra jiných je třeba stále náboženstvím. Buď jak buď, žvanění o vztahu s Kristem nebo bohem je pouze jednou z moderních forem pámbíčkářského oblbování lidí.

LOL (Po, 18. 5. 2020 - 10:05)

Vztah s Bohem maj asi že lidi ve kterých Bůh není přítomen:-)?

Napřed (Po, 18. 5. 2020 - 10:05)

žádné vztahy mezi lidmi, Ježíši, bohy a podobnými věcmi neexistovaly - respektive se o nich nemluvilo. Jazyk znal jen vztahy mezi fyzikálními veličinami, čísly, třídami a podobně. Teprve relativně nedávno (asi před 80 lety) se začalo postupně mluvit o vztazích mezi milenci, manžely, rodiči a dětmi, vrstevníky, kolegy apod. A jenom v tento moment se tohoto nového významu slova "vztah" chytili i pámbíčkáři, a začali cosi mlít i o vztahu člověka k Ježíši nebo bohu. Slovo "vztah" ve smyslu "vztah mezi jednotlivci, osobami apod." však není pámbíčkářského původu, a pámbíčkáři si ho jen vypůjčili, aby jej mohli upotřebit i bohoslovecky.

mima (Po, 18. 5. 2020 - 11:05)

Hm, a jak to funguje v rodině? Můžeš mi odpovědět na tuto otázku? Pokud jsme zrození z Boha, tak jsme jeho rodina. A tam musí fungovat rodinné vztahy. Takže tvůj výklad je úplně o ničem ...... Wikipedie ti napoví jaké to je se vztahem ......Vztah je obecná vlastnost, konkrétního objektu nebo subjektu, která se váže k jinému objektu nebo subjektu. V praxi může tato vazba nabývat nejrůznějších podob, záleží na podmínkách, okolnostech.....to jen v krátkosti. Ale máš možnost se dále vzdělávat.

Stupidní (Po, 18. 5. 2020 - 21:05)

pámbíčkářka mima nepochopila vůbec nic z ranního jazykozpytného rozboru slova "vztah" ve smyslu "vztah mezi lidmi či osobami", nicméně vůbec jí to nebrání v arogantním postoji a doporučování jiným, aby se "vzdělávali". Sama je blbá jak troky, ale právě proto si není schopna svou vlastní blbost uvědomit. Prostě Dunning-Kruger na druhou!

mima (Út, 19. 5. 2020 - 07:05)

Nespřahejte se s nevěřícími. Jaký může být spolek spravedlnosti s nepravostí? Jaký může mít vztah světlo s temnotou?
2 Korintským 6:14 .................Nepleťte se: „Špatné vztahy kazí mravy.“
1 Korintským 15......................Oznámil ti, člověče, co je dobré a co od tebe žádá Hospodin: Abys jednal spravedlivě, miloval milosrdenství a kráčel se svým Bohem v pokoře............
Micheáš 6:8 ............ člověče, svou reakci na můj příspěvek ukazujes, jakou mám pravdu....... všechno se vyvíjí i slovní vyjadřování, spějeme k dokonalosti........Všichni přece v mnohém chybujeme. Kdo nechybuje ve slově, dosáhl dokonalosti a je schopen se ovládat v každém ohledu.
Jakub 3:2

LOL (Po, 18. 5. 2020 - 10:05)

Slovo osoba je v Bibli 4x ale vždy je to jenom člověk:
z výsledků vyhledávání fráze "osoba" (celkem 4 veršů - 1 stran)
http://biblenet.cz/app/bible/search?phrase=osoba&search=Hledat
O Bohu jako o osobě se nic nepíše, nemluví..
To až Tertullianus zavádí pro Otce, Syna a Ducha svatého označení persona, osoba.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Nejsv%C4%9Bt%C4%9Bj%C5%A1%C3%AD_Trojice
Ja by jsem si to nedovolila říkat Bohu osobo.

A (Po, 18. 5. 2020 - 10:05)

slovo "vztah"?

LOL (Po, 18. 5. 2020 - 11:05)

tady je výsledek stejný http://biblickyslovnik.pleva.info/#vztah

LOL (Po, 18. 5. 2020 - 11:05)

No pokus se to zjistit, mně tohle moc nejde, neb je tam vmíšeno například "vztáhnul ruku", ale když je Bůh ve všech (Efezským 4/6), tak máme vztahy z bližníma, ne?
Bůh by měl být v nás..

lol (Po, 18. 5. 2020 - 10:05)

z výsledků vyhledávání fráze "vztah k Bohu" (celkem 0 veršů - 0 stran)
http://biblenet.cz/app/bible/search?phrase=vztah+k+Bohu&search=Hledat

Přesně (Po, 18. 5. 2020 - 10:05)

tak. Pokud se slovo "vztah" ve smyslu "vztah mezi osobami" někdy do bible dostane, bude to jen v nových, respektive budoucích překladech. Až do 40. let minulého století nikdo slovo "vztah" v tomto významu nepoužíval, a prvně se začalo takto užívat v sekulárním, nenáboženském kontextu (například v Hollywoodu). Napřed se v daném novém významu mluvilo hlavně o romantických či partnerských vztazích, pak třeba i o mezilidských vztazích na pracovišti, vztazích mezi žáky, členy sportovních týmů, vojáky, vztazích v kolektivu apod. Pámbíčkáři se tohoto jazykového trendu chytli až dodatečně.

oprava (Po, 18. 5. 2020 - 09:05)

... pámbíčkáři se připletli ...

Návštěvník (Po, 18. 5. 2020 - 09:05)

Proč musí být bůh mužského rodu? Proč i svět musí zachraňovat syn, a ne dcera? To jsou přece klišé, že by to žena nezvládla. Podívejte se na Terminátora 6 - Temný osud. Na bombuj.tv to je možno vidět zdarma, jen se proklikat reklamami. Jsou tam dokonce tři hlavní hrdinky a funguje to.

mima (Po, 18. 5. 2020 - 12:05)

Bůh je všechno ve všem........nic zvláštního, nic nového přece i v přírodě máme bezpohlavní živočichy.........

LOL (Po, 18. 5. 2020 - 12:05)

Jo ale : Jan 4 : 24Bůh je Duch a ti, kdo ho uctívají, mají tak činit v Duchu a v pravdě.“
A i: 1.Korinstkým 6 :19Či snad nevíte, že vaše tělo je chrámem Ducha svatého, který ve vás přebývá a jejž máte od Boha? Nepatříte sami sobě!
20Bylo za vás zaplaceno výkupné. Proto svým tělem oslavujte Boha.

Návštěvník (Po, 18. 5. 2020 - 09:05)

Jojo máme hledat království a jeho spravedlnost:-)., tak Syn byl ukřižován i vzkříšen, to nelze zpochybnit ale Bůh je muž i žena neb člověka muže a ženu učinili k obrazu svému podle podobenství jejich:
Genezis 1
26 Řekl opět Bůh: Učiňme člověka k obrazu našemu, podlé podobenství našeho, ..
27 I stvořil Bůh člověka k obrazu svému, k obrazu Božímu stvořil jej, muže a ženu stvořil je.

Reklama

Přidat komentář