Reklama

Divertikulitida

Renata (So, 13. 8. 2022 - 18:08)

Dobrý den, už 2 x jsem prodělala divertikulitida, dnes opět bolesti a asi ji mám už potřetí. Vše dodržují a přesto se to vrátilo. Dr mě tlačí do operace (resekce střevní kličky). Prý jiné řešení není. Nemáte někdo zkušenost s touto operací (průběh hospitalizace, komplikace, délka...). Jsem z toho na dně. Děkuji.

Tereza (Út, 21. 2. 2023 - 13:02)

Dobrý den,
Prosim byla jste nakonec na operaci? Já sama s tím bojuju 4 rokem a nic moc. Je to hrozná nemoc. Také jsem z toho hodně špatná. Poslední dobou nemůžu skoro nic sníst. Hned mě rozbalí břicho. Diky a přeji hodně zdraví.

Renata (Ne, 21. 5. 2023 - 13:05)

Dobrý den, i když jsem divertikulitidu měla už potřetí, lékaři mi sdělili, že tentokrát bych už měla na operaci jít. Takže jsem tedy souhlasila, a poslali mě do ambulance břišní chirurgie, kde se operace měla naplánovat. Psychicky jsem se připravila na to, že tedy půjdu. Avšak lékařka, která mě v ambulanci vyšetřovala, byla naprosto skvělá a situaci vyhodnotila tak, že záleží na průběhu těch divertikulitida, a rozhodla, že ještě počkáme, že je to těžká operace, a že pokud do roka od poslední divertikulitiday nebudu mít další zánět v tom střevě, tak by operaci zatím nedělala. Tak jsem zatím na ní nebyla, ale bolesti mě neustále trápí, jídlo si hlídám a žiju ve strachu, co bude. Je to strašné a hodně to ovlivní život. Mám strach např cestovat do zahraničí - kdyby se něco stalo, co potom. U mě je to tak, že to přijde jak blesk z čistého nebe. Nelze to ničím ovlivnit. Každá bolest v břiše mě vyleká a pořád chodit na pohotovost taky není nic příjemného. Přeju všem trpícím na tuto hroznou nemoc hodně zdraví a pevné nervy. Renáta

Milan mak (St, 18. 5. 2022 - 19:05)

Co pamáha?? A na co si dat pozor ??

Milan mak (St, 18. 5. 2022 - 19:05)

Dobrý den mám Divertikulitidu sem v nemocnici na antibiotikach,mám strach ze se to bude vracet .má někdo dobrý skusenosti ze se mu to nevrací dlouho neměl zánět ? Mám s toho strach ze se mi to bude vracet ...je mi 30 let

Kristýna (Pá, 10. 6. 2022 - 12:06)

Dobrý den, asi Vás tady nikdo moc nepotěší :-( V červenci to bude rok co jsem byla hospotalizovaná v nemocnici s divertikulitidou...moje první. Od té doby se neustále hlídám v jídle...někdy vlákninu a někdy zase ne, protože se mi už 3x vrátil zánět. Nakonec jsem se rozhodla pro operaci. Ten neustálý stres kdy se mi to opět vrátí mě po psychycké stránce taky nepřidá. Bolest břicha má opravdu hodně často a teď jsem si dovolila dát si jahody se šlehačkou...aaaa křeče a bolesti už druhý den. Přeji Vám ať jste v pohodě a nevrací se to.

Milan mak (Po, 4. 7. 2022 - 13:07)

Díky za odpověď je to hrozny hlavně už na psychiku mě je 30 a nechtěl bych jít na operaci co sem četl tak prý žádná sláva už nevím jak to dal řešit

Ilona (Po, 4. 10. 2021 - 13:10)

Je to hnusná nemoc,mám ji od 25 let a to jsem se vždycky zdravě stravovala, hraje tam roli genetika,vždy mě trápila únava a časté průjmy,hlen a krev ve stolici,před dvěma roky jsem dostala zánět divertiklu a byla jsem v nemocnici na ATB,od té doby mám trvalé bolesti břicha, nechutenství, nadýmání a potřebu častého vyprazdňování , užívám Normix kazdý měsíc ale bez valného efektu, je to otravné a svazující onemocnění a operace prý nic moc nevyřeší.....přeju hodně sil

Jana (Út, 6. 4. 2021 - 14:04)

Psala jsem tady před více jak rokem . Cely rok klid, až před týdnem opět bolesti . Beru Normix , ale bez výsledku . Bolesti se den ode dne zvětšují . Jsem skoro 2 roky od komplikované operace tlustého střeva a několika hospitalizaci s ATB v infuzich. Za 2 dny jdu na kontrolu. CRP vždy vysoké . Neomdlivam, teploty nemivam. Algifen proti bolesti nezabírá .

Návštěvník (So, 12. 12. 2020 - 00:12)

už to tady opakuju potisící.... jediná pomoc je dostat stolici pryč ze střeva, třeba projímadlem.... šaratice, laktulóza atd. nebo naředit stolici, aby byla vodnatá, zkrátka aby divertikl nebyl napínaný

magda Mikstajová (Pá, 11. 12. 2020 - 18:12)

Dobrý den, aj ja sa prípajam , trápi ma ten istý problém ako mnohých tu z vás.
Divertikulitída, užívam Normix podla odporučaní gastroenterologa, vraj ho má celý rok, užívam asi tretiu dávku s odstupom 3 týždnov stále ale bolesti sa dostavili aj tak, práve teraz, bolí a bolí, užila som lieky proti bolesti, trochu sa to ulavilo. Normix nepomáha, podla mna je to niečo nové, skor reklama na toto talianske antibiotikum, pred rokmi som tiež ležala v nemocnici, pomohli uplne obyčajné naše slovenské antibiotiká, tuším jeden bol Entizol, ale vraj ten sa nemože už uživat, je zakázaný. Je to prevda? Ale ten pomohol na pár rokov a teraz bolesti stále popri Normixe, a má sa brat údajne celý rok? Dakujem za odpoved.

Koshó (Čt, 3. 9. 2020 - 20:09)

divertilikudia a je

Jo jo (Po, 3. 8. 2020 - 21:08)

Už se budu opakovat, ale jediná možnost je naředit stolici nebo dostat stolici ven ze střeva pomocí projímadla. Jinak mně Normix nepomáhal. Pomáhal mi Endiaron. Ten je paradoxně proti průjmu, ale o to nejde. Jde o to, že Endiaron má mnohem lepší dezinfekční vlastnosti než Normix. A když máš těch divertiklů více, tak může bolet i nějaký jiný než obvykle, někdy i dva najednou. To ale zřídka. Někdy se to stěhuje. Divertiklům nedělá dobře ani plynatost. Plyny ve střevě divertikl napínají. A to bolí. Jíst takovou stravu, kde není plynatost. Žil jsem po operaci 3 měsíce s vývodem tenkého střeva, takže ta půlka tlustého střeva nebolela vůbec, páč v ní nic nebylo. Ale tak to nejde napořád a život s vývodem je ještě horší. Takže jsem chtěl vývod zrušit a pustit stolici zase do tlustého střeva. Lepší občasné bolesti střeva než se starat o vývod. Nejhorší, když sedíte v restauraci u jídla a sáček ze stolicí vám praskne a obsah vyteče na nohy a židli... To je něco...

Miloš (Ne, 2. 8. 2020 - 12:08)

Tak to tu obnovím, zdravím všechny spolupostižené ksindlem zvaným divertikuloza. Zase trpím jak zvíře, bolesti nepříjemné, hlavně teď i v pravém boku (proč? nevím), v pravé části břicha mi pořád "škrundá". Normix po pěti dnech 4 tablety denně - nulová změna. Co jíte nebo jíte vůbec, když berete třeba Normix? Napište někdo prosím něco nového k tomu, co jíst, aby nebyly problémy. Díky předem.

rada nad zlato (Pá, 8. 5. 2020 - 19:05)

A širokospektrální antibiotikum amoksiklav funguje tak, že zabraňuje množení některých bakterií, ale současně stolici ředí, někdy až do průjmu a to střevu taky uleví.

A nebo někdy jsem se ráno nalačno napil čisté a převařené vody. Vypil jsem půl litru a litr vody, z toho mě taky prohnalo na wc, střevo se vyprázdnilo a byl pár hodin klid. Když je střevo prázdné, nebolí vůbec, když je střevo poloprázdné, bolí trochu, když je střevo plné, bolí hodně. Kurva, kdo tohle vymyslel? Určitě ne nějaký bůh, ale spíše ta blbka evoluce, která je holt nedokonalá....

Terka (Ne, 10. 5. 2020 - 21:05)

Zdravím a jak vypadá váš jídelníček?

Terka (Út, 24. 8. 2021 - 00:08)

Dobrý den, no upřímně nic moc. Je pravda , že v klidové fázi nic moc neřeším ,ale zase necpu se vším, taky jeden lékař otruby anoo druhy opatrně s vlákninou tak spíš hledám na netu nějaké rady od lidí co tím trpí. Pravda je, že když se hlídám a k snídani si dám jen kefír a dělám to tak každý den, ty střeva jsou o hodně lepší.

Twrja (Pá, 8. 5. 2020 - 15:05)

Dobrý den, divertikulitidu mi diagnostikovali loňský rok. Od té doby se to sem tam vrací amoksiklav entizol zabírají. Zrovna včera se mi stalo, ráno vstanu a šílená bolest vlevo v podbřišku, až jsem z toho ležela na zemi, pot, klesl mi na chvíli hodně tlak... Stává se tohle někomu?
Za půl hodiny to přešlo... Ale opět jsem na antibiotikach:( je mi 34 let.
Všem moc díky za reakce a rady.

Lidka Halmová (Út, 18. 5. 2021 - 19:05)

Bohužel se mi to stává - prosinec 2020- týden na infuzích - odvoz rychlou- po skolabování,v unoru znova. Žadnemu toto onemocnění nepřeji- dnes od lékařky gastroentero- doporučení na operaci- moc se toho bojím.Kdo máte zkušenosti?

N. (Pá, 8. 5. 2020 - 17:05)

Mám divertikly po celém střevě už skoro dvacet let. Operace není možná. Bolesti přijdou asi jako popisujete. Tupá nesnesitelná bolest, většinou v noci, probudí mě, a ano lehnu si do klubíčka na zem. Prý pomůže teplá koupel (těžko se koupat jen tak v noci), někdy si vezmu pár kapek Tramalu. Za poslední půlrok spojeno dvakrát s horečkami, jsem si říkala, že po mě skáče korona:)

Reklama

Přidat komentář