Reklama

Výtěry z moč.trubice u muže

M (Pá, 11. 9. 2020 - 08:09)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Teda pánové, já se vám divím... právě jsem přišel z vyšetření, dělali mi čtyři různé stěry..
Dva dny jsem nespal z těch komentářů tady, protože tohle byla jediná stránka, kde jsem našel nějaké reakce na tohle vyšetření.. a výsledek? Jako není to nic, co bych chtěl absolvovat každý týden dvakrát, ale opravdu se to dá vydržet.. z reakci tady jsem nabyl dojmu, že jde snad o nějaké středověké mučící techniky, ale jsem rád, že tomu tak není. Přirovnal bych to k vrtání zubu.. není to žádná hitparáda, ale ty tři minuty se to fakt dá zvládnout..
Možná mi pomohly ty dva brufeny a jeden ibalgin, které jsem polknul hodinu před tím (jsem holt posera, no a co), ale vaše komenty o tom, jak jste tvrdí hoši a nebylo to k přežití byly mnohem horší. (Nerad bych se dotkl někoho, komu to dělali před deseti lety a vrazili mu tam celou špejli - můj koment probíhá 9.2020)
Upřímně jsem nekoukal, co mi tam strkají a jak hluboko a narovinu říkám, ze jsem se u toho klepal jak ratlík, ale opakuji, ze se to opravdu dá snést. Všichni, koho to zrovna čeká už nic nečtěte, nehledejte, nepatrejte.. polkněte před tím par prášků, dojděte tam, zavrete oči, chytte se za hlavou, zatnete zuby a budete tam odsud odcházet s dobrým pocitem, ze jste udělali něco nezbytného pro své zdraví.
Když jsem to zvládl já, takový posera, tak to musí zvládnout snad každý. Rozhodně nemám černošského bambána, ze by se mi tam cokoliv ztratilo, ale co já vím, jak dlouhé a široké bylo to, čím se mi tam vrtali.. Moc nad tím nepremyslejte (me to moc dobre tedy nedělalo) a proste tam dojdete..
To dáš ;)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Johan (St, 10. 6. 2020 - 06:06)

Takže kamarádi dnes to mám taky za sebou. Samozřejmě než jsem tam šel, pročetl jsem různé diskuse a musím vám říct, že jsem byl sakra moc vystrašenej (nechci bejt sprostej). A teď k samotnému vyšetření. Odběr 3 vzorků, doba trvání ani ne 20 sekund a bolest? Lehké štípnutí. Pokud člověk nemá vyloženě nějaký zánět v močové trubici tak se není vůbec proč bát. Já kvůli tomu vůbec nespal, ale teď bych na to za hodinu klidně šel znovu. Opravdu se není vůbec proč bát.

Petr (So, 23. 5. 2020 - 10:05)

Jdu v pondělí prvně v životě na výtěr a mám opravdu strach. Hlavně potom z toho močení. Kamarád mi poradil že si mám po příchodu domů vyhonit pindoura. Že prý se tím promaže a pak při močení už nepálí. Ale nevím jestli si ze mě nedělá srandu. Máte s tím někdo zkušenost ?

Eva (So, 23. 5. 2020 - 18:05)

Tak to mi přijde jako pěkná kravina. Hlavně na to asi nebudeš mít chuť.

Alena (Pá, 22. 5. 2020 - 20:05)

Výtěr z močové trubice byl nepříjemný, štípalo to, ale dalo se to v pohodě vydržet. Potom čůrání bolelo opravdu hodně, celý den až do večera jsem se bála jít močit, kromě bolesti jsem také trochu krvácela. Druhý den už to bylo o mnoho lepší, čurání pálilo, ale snesitelně. Třetí den to jen občas píchlo a čtvrtý den po stěru jsem už byla skoro úplně zahojená.

Matt (Po, 11. 5. 2020 - 11:05)

Takze, som asi tak tri hodiny po vytere - robil celkovo 4. Som si myslel, ze to bude neprijemne - pri prvom som krical, ze som asi odstrasil ostatnych ludi z cakarne. Nejakym sposobom som ale prezil.

Doma som chcel ist mocit - bez sance, bolelo to jak svina. Vypil som na "posedenie" cca1,2 l vody, aby sa mi zriedila moc. Pustil som si horucu vanu (aby som si ho vedel ponorit v sede), chvilu pockal, psychicky sa pripravoval a pustil. Nuze, citil som stale rezanie, ale dalo sa to prezit (ani som nepotreboval kricat od bolesti). :D Takze uvidime, co bude dalej, ale dufam, ze aj v mojom pripade to bude ten "bezny" pripad, ze zajtra to bude lepsie a v stredu uz pohoda.

Matt (Po, 11. 5. 2020 - 11:05)

Takze, som asi tak tri hodiny po vytere - robil celkovo 4. Som si myslel, ze to bude neprijemne - pri prvom som krical, ze som asi odstrasil ostatnych ludi z cakarne. Nejakym sposobom som ale prezil.

Doma som chcel ist mocit - bez sance, bolelo to jak svina. Vypil som na "posedenie" cca1,2 l vody, aby sa mi zriedila moc. Pustil som si horucu vanu (aby som si ho vedel ponorit v sede), chvilu pockal, psychicky sa pripravoval a pustil. Nuze, citil som stale rezanie, ale dalo sa to prezit (ani som nepotreboval kricat od bolesti). :D Takze uvidime, co bude dalej, ale dufam, ze aj v mojom pripade to bude ten "bezny" pripad, ze zajtra to bude lepsie a v stredu uz pohoda.

Vittoria (Pá, 24. 4. 2020 - 09:04)

Pokaždé je to jiné a každý člověk reaguje na výtěr jinak. Já byla dvakrát, pokaždé u jiného lékaře, poprvé vpohodě, podruhé hrůza. Pro někoho to může být velmi bolestivé, záleží na tom, JAK vám zákrok provedou, zda jsou přesvědčeni, že stačí vzorek z povrchu sliznice nebo že vám musí sedřít i tu sliznici. Dokonce může dojít k mírnému poškození, to pak chvíli trvá, zvlášť močení je bolestivé. Proto nesuďte ty kdo zde píší o hrozných bolestech ani ty, kteří to vpohodě přežili. Příště by jejich zkušenost mohla být opačná. Opravdu záleží na mnoha faktorech, na onemocnění, stavu sliznice, pH moči, šikovnosti a čase zdravotníků.. Osobní doporučení: Vybírejte ordinace, kde mají na lidi čas, byť byste museli sta kilometrů cestovat. Hodně pijte, zásaditější tekutiny než obvykle. 1-2 lžíce sody do vany může pomoci, organizmus se odkyselí a močení bude snadnější. Snižte na čas cukry, vynechte pšeničné pečivo, kávu, čaj i mléko, moč nebude tolik dráždit sliznici. Buďte zdrávi natolik abyste se nemuseli k lékaři vrátit.

Pavel (Út, 7. 4. 2020 - 12:04)

Tak jsem absolvoval 2 výtěry dnes. Musím říct, že po přečtení zdejších příspěvků jsem byl pos...nej až za ušima a celou noc se budil. Načasovat noční vymočení, aby tam byla aspon 5hod pauza je kumšt, ještě když se chce člověku po ránu na velkou.. Naštěstí včera jsem volal a dneska ráno šel tak se tím člověk netrápil dlouho ( v tomto případě opravdu platí že nejhorší je smrt z vyděšení). Prý se standardně dělá asi 8 výtěrů na kompletku, ale udělali mi jen dva, jeden jen nějaká plastová tyčka, to bylo v pohodě, druhej byl nějakej hrubší kartáček a to bylo opravdu nepříjemný (ve větší hloubce a víc štourání), naštěstí jen pár vteřin a pak to pálilo asi 5 min. Prý mám hodně pít dneska aby se to vyplachovalo. No první vymočení jsem si v sedě zanadával a kousal do trika, podruhé trochu psychický blok co přijde, ale už lepší jen píchnutí na začátku. Takže abych to zhrnul, není to opravdu nic příjemného, ale za ten klid to stojí. Podle výsledků mě možná čeká ještě jeden výtěr, no těšit se na něj určitě nebudu, ale že bych už kvůli tomu blbě spal asi ne. Zdejší příspěvky opravdu hodně vystraší a nechci být generál po bitvě, ale podle mě ty hrůzy, co se tu popisují, tak jsou od lidí který to odkládali na poslední chvíli a věřím, že pokud je zánět v močové trubici už rozjetej a sliznice narušená tak to musí být lahůdka.. A taky určitě záleží jak je dr šikovnej.. Takže dodejte si odvahy, jsou určitě horší věci, nejhorší je to poprvé když člověk neví do čeho jde..

Pavel (St, 1. 4. 2020 - 17:04)

Je to horror, co si budeme nalhávat. Sice to trvá jen malou chvilku, ale je to strašné. To nejhorší ale přijde pak. Bojím se pít, protože to znamená znovu jít na záchod a zopakování všech těch hrůz a horrorů. Pálí to fakt jako čert, nemám odvahu se vůbec napít..

Aj ja (St, 1. 4. 2020 - 22:04)

som tým prešiel.A pomohlo len piť obrovské množstvo vody.Musíš mať len taký skoro číry moč.A neštípe to.Štípe asi tá soľ v moči.Preto to riedenie pitie vody.

anonym (Čt, 5. 3. 2020 - 16:03)

Někdo to tu už psal a dává to smysl, že zdravotníci musí sebrat biologický materiál ze stěny močové trubice tak, že jí v podstatě "odřou", tedy poraní, aby jim vyšly reálné výsledky rozborů. Proto se nic nelubrikuje na rozdíl třeba do cévkování a samotný výtěr i následné močení je potom u řady jedinců bolestivé. To Vám ale pravděpodobně v ordinaci před výtěrem málokdo řekne, protože pak by spousta pacientů výtěr odmítla(na což mají dneska právo), což jaksi není ve společenském zájmu. Rovněž tlumení bolesti při stěru a následném močení je zdravotnickému systému u zadínky(určitě by to šlo řešit, ale jsou to peníze a práce navíc), protože lékaři Vás budou přesvědčovat, že výtěr trvá jenom chvilku, že to vydržíte a následné pálení při močení už provádíte doma, takže to neřeší, maximálně Vás odbudou tím, že máte hodně pít, aby se sůl(která pálí) v moči hodně naředila. Jestli to není pravda, budu rád, když to nějaký zdravotník(ce) tady vyvrátí a přesvědčí nás o opaku.

Návštěvník (Čt, 5. 3. 2020 - 08:03)

Vyter bol bolestivý, ale dalo sa, chcanie je ale kurva peklo, to neni normálne, mali by po tom podávať morfium pred každým chcaním

Michal (Čt, 27. 2. 2020 - 09:02)

Dneska jsem byl na výtěru z močové trubice. Dělali mi teda jen 2. První byl na vatičku, druhý takovým tím kartáčkem. Nechtěl se dívat na ty nástroje, ale musel jsem.... první výtěr byl bolestivý trošku, ten kartáčkem bolel docela dost. První na stupnici bolestivosti 0-10 bolel tak na 3 a druhý tak 6. Byl to ale mžik, člověk nestihne ani zareagovat. Bolest při močení je větší než při vytěrech. Myslím, že je to tím, ze močení trvá delší dobu.... Dá se to v pohodě všechno zvládnout. A hlavně to za to stojí. Člověk ví na čem je....

Pelé (Pá, 21. 2. 2020 - 11:02)

Já jsem byl na výtěru včera a vůbec jsem nevěděl do čeho jdu. Když mi sestra řekla ať si lehnu, tak už jsem čul nějakou zradu. Výtěr byl dvěma tyčinkami, jedna drátová s vatou na konci a jedna trochu tlustší plastová, taky s vatou. No u té druhé už jsem skučel jako podsvinče. Absolutně nechápu, že se to dělá nasucho. Nejhorší ale bylo to co přišlo pak. Nějakou bolest už jsem v životě zažil, mezi top jsem doposud řadil prorážení zánětu dutin při zlomeném nose. Nicméně to co přišlo při prvním močení, tak to je úplně jiná liga. Normálně jsem chtěl rozkousat ty kachličky za pisecem na zdi, sotva jsem to ustál. Další chcaní mě čekalo o pár hodin později, říkal jsem si, že už to bude dobrý, ale bylo to ještě horší! Vytvořil sem si blok a prostě jsem radši nepil a vůbec jsem nechtěl jít chcát, ale močový měchýř byl silnější. Samozřejmě nedoporučím nic jinýho než chcat v sedě a vzít si starý tričko, nebo něco na rozkousání. Já jsem rozkousal jedno večer a druhý dneska ráno...teď jsem zvolil jinou strategii a to pít co nejvíc, aby ze mě valila jen voda, která snad nebude tak pálit a řezat. Jak to dopadlo se s Vámi ještě podělím...
jináč jak tady koc rozumujou o tom jak to bolí a nebolí, tak tomu dávám stejnou váhu, jako když borec mluví o bolestivosti porodu...prostě totálně nevyzkoušenej zážitek

Martin (Po, 10. 2. 2020 - 15:02)

Tak já byl dnes na výtěru z močové trubice ..Dost jsem si o tom četl a polovina ok a polovina psala ,že peklo .U mě to bylo a je naprosté peklo .Asi si myslím ,že záleží hlavně na šikovnosti lékaře a ten můj vypadal už od pohledu jako řezník a ne doktor .Každý tu psal ,že výtěr šel a pak močení strašné,tak u mě výtěr naprosto šílená ,nepříjemná bolestivá záležitost a močení je taky fakt desné ale proti výtěru se to dá vydržet .Takže moje zkušenost je vážně příšerná a na tohle vyšetření už mě nikdy ,nikdo nedostane ! Všem co Vás to čeká ,tak držím palce ať jste Ti co neprozivaji takove peklo .

Pavel (St, 11. 9. 2019 - 01:09)

Tak jsem předvečirem byl na vyteru. Byl jsem ale na sokr. uro.klinice. Už se mi dřív párkrát stalo, že při injekci nebo při odběru krve jsem začal omdlevat. Ale sestra mě přivítala řekla co a jak. Když vyděla jak jsem zatnutý, tak řekla, že se musím uvolnit, začít z hluboka dýchat, že to bude méně bolet. Počkala chvíli, než se uvolním. První 2-3 cm močové trubice jsou fakt citlivé a průchod není příjemný. Sestra ale zavedla tyčinku hlouběji, kde už není trubice tak citlivá. Tam je otočení tyčinky příjemnější. Takže je to o uvolnění. Ta bolest, co tu ostatní popisují je asi nejspíš z toho, když se odběr dělá mělce v močové trubice. Tam to bolí víc. První vyčuraní jsem udělal hned jak jsem vyšel z ordinace na chodbě na záchodě. V sedě! Nebylo to příjemné, ale žádná hrůza co ostatní popisují. Čekat až na doma do vany je blbost. Čím dřív se to trubice oplachne, tím lépe. Žádné mdloby se nekonali. Na rozdíl od injekce nebo zubaře, bolest během pár vteřin odezní. Rozhodně se to dá vydržet, je to rychlé. Jít na odběru stažený a zatnutý znamená jen to, že trubice je užší a bolí to víc. Také odkládat vymočení na vanu doma, nedoporučuji. Co nejdříve a v sedě!

Jíra (St, 19. 6. 2019 - 11:06)

Chlapci,tak už to mám za sebou,jako správný blbec jsem si samozřejmě přečetl komentáře zde,takže jsem šel do ordinace řádně vystrašený :-)

Nakonec to tak hrozné nebylo,3 drátěné tyčinky s kartáčky,první měla na sobě vatu,další dvě byly s kartáčky... Nebudu kecat,zakňučel jsem si tam,ale cca za minutu a půl to bylo vše hotové a to vydrží i ten největší poseroutka na světě,takže se toho nebojte ,zatněte zuby a dejte to,za zdraví to rozhodně stojí,a je to i zodpovědnost k partnerce.

Močení je potom docela nepříjemné,radši v sedě jako holka,ale s každým dalším močením se to zlepšuje,a druhý den je to už skoro OK :-) Prášky na bolest jsem si nebral,doporučuju hodně pít a dát tomu čas.

Hodně štěstí a neodkládejte to zbytečně,strach je někdy horší jak realita

Jíra (St, 19. 6. 2019 - 11:06)

Chlapci,tak už to mám za sebou,jako správný blbec jsem si samozřejmě přečetl komentáře zde,takže jsem šel do ordinace řádně vystrašený :-)

Nakonec to tak hrozné nebylo,3 drátěné tyčinky s kartáčky,první měla na sobě vatu,další dvě byly s kartáčky... Nebudu kecat,zakňučel jsem si tam,ale cca za minutu a půl to bylo vše hotové a to vydrží i ten největší poseroutka na světě,takže se toho nebojte ,zatněte zuby a dejte to,za zdraví to rozhodně stojí,a je to i zodpovědnost k partnerce.

Močení je potom docela nepříjemné,radši v sedě jako holka,ale s každým dalším močením se to zlepšuje,a druhý den je to už skoro OK :-) Prášky na bolest jsem si nebral,doporučuju hodně pít a dát tomu čas.

Hodně štěstí a neodkládejte to zbytečně,strach je někdy horší jak realita

Jirka (Út, 4. 6. 2019 - 18:06)

Tak mám z dneška obdobnou zkušenost jako Michal. Krátká intenzivní bolest při výtěru se dá vydržet. Bohužel po silné pálivé bolesti během prvního močení se tělo začalo bouřit, po druhém močení jsem odcházel z toalety zcela propocený. V tuto chvíli mozek odmítá další návštěvu WC!

Reklama

Přidat komentář