Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Cynik - realista (Po, 30. 3. 2020 - 05:03)

Jsem docela zvědav, zda budou organizovány další hromadné hudební výstupy písně „Není nutno,“ … zejména s přihlédnutím k textu „Nemít prachy - nevadí! Zažít krachy – nevadí!“ --- Kolik umělců a „umělců“ si s elánem a šturmem zazpívalo, a možná znovu zazpívá… když jim to vadilo již zhruba tři sekundy po uzavření divadel...

Cynik - realista (Po, 30. 3. 2020 - 05:03)

Z rozhovoru na PL: „Domnívám se, že rozdíly v přístupech nesouvisejí vždy s rozdílem mezi demokraciemi a autoritativními státy. V Jižní Koreji se virus rozšířil díky náboženské sektě Sinčchondži, která uspořádala velké náboženské setkání na stadionu. Díky tomu ale bylo možno nakažené identifikovat, izolovat je a dostat virus pod kontrolu. To byla příčina korejského úspěchu. Na Tchajwanu zase měli už z doby epidemie SARS zavedené mechanismy sledování nakažených, které uplatnili a tak se jim podařilo dostat epidemii pod kontrolu. Ale selhání evropských zemí určitě souvisí se současnou demokracií, i když se nabízí otázka, zda to ještě jsou demokracie. Možná to je selhání spíš postdemokratických režimů, režimů, které se blíží novým teokraciím, kde rozhodují marketingová hesla, šířená neziskovkami, a davy, které nahrazují instituce parlamentní demokracie. Koneckonců to přišlo po celoevropském triumfu klimatických hnutí a hnutí za otevřené hranice, které učinily západní demokracie neschopné akce. ---

V Německu mělo to selhání zvlášť komickou podobu, protože tam ještě v lednu vystoupil v televizi ministr zdravotnictví Jens Spahn, takový mladý chlubil, a s přezíravým úsměvem tvrdil, že koronavirus se do Německa nedostane a že ho když tak zvládneme. Teď vidíme, jak to dopadlo. Ano, všechny evropské země selhaly.“

(https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Toto-at-koronavirus-zmeni-Docent-uderil-na-skupiny-ktere-nam-skodi-Aktiviste-rodice-novinari-i-jini-618797?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk) ---------- Nepochybuji, že zejména ubohý trapný blbeček sdfg, hrdý socanský volič, se jako obvykle ani nepokusí vyhledat tento článek, přečíst, nebo přeslabikovat text, a zamyslet se nad ním… spíše, jako obvykle, vyprodukuje kritiku PL… --- Ten německý ministr zdravotnictví ovšem musel být náramný, s tím, že „to zvládnou“, to už prohlašovala ohledně imigrantů vůdkyně Merkelová, a jak to dopadlo...

Rakato (Po, 30. 3. 2020 - 15:03)

Že Evropa dopadne s koronavirem špatně bylo jasné od samého začátku, protože si zakládá na svobodě, a speciálně na svobodě jednotlivce. Sice EU už dala naší svobodě hodně po čumáku, platí i náhubkové zákony (čímž nemyslím roušky), ale pořád se v lidech drží, že co není zákonem zakázáno, to mohou dělat. A tak dělali a dělají - hlavně Italové, Španělé, a ke své škodě - přes epidemii a doporučení vlád se stále družili, až je z toho mnoho stovek mrtvých. ------------------------------------------
To evropské tíhnutí ke svobodě je vidět také z toho, jak se evropské vlády kroutily jako hadi, než vydali nějaký zákaz nebo příkaz, a Britové např. vydali příkaz k rouškám teprve nedávno. ---------------------------- Evropská demokracie tady až tak podle mě nepůsobila, jedině snad tak, že parlament se hůře domlouvá na zákonu ke krizi, než čínský totalitní vůdce.

Návštěvník (Po, 30. 3. 2020 - 01:03)

Genius loci zdejší diskuse prostě má svého Pepka Vyskoče. Meeeeé ! Bez něj by nebylo každý ráno tak krásně zábavný...Dříve tu spostě nadával jako Jedovatej doufaje, že se mu na to nepřijde, nyní diskutuje jako Cynik-realista.

Návštěvník (Po, 30. 3. 2020 - 01:03)

A to jsem zvědav ja k v pět ráno, pardon ve čtyři ráno podle starého času sem naskočí Cynik a začne kopírovat PL dezinformační web miliardáře Ivo Valenty, majitele Synotipu, lobysty za hazard, hulení, konzumaci v jeho kasínech a nonstop otvírací dobu jeho kasín-nalejváren nonstopů, pivnic a barů, skrytých za kasína a sázkaře 24h denně v Provozu.
Poskok dezinformací, učiněný plantážník a obecní užitečnžný idiot, který narozdíl ode mne nesesmolí příspěvek z hlavy jako já a prezident zeman, ale musí kopárovat a teprve pak něco sesmolí jako glous nebo spíš frk čihospodský plk.

Návštěvník (Po, 30. 3. 2020 - 01:03)

Rakušáci také neremacali a poskytli Čechů v 98 azyl ve Vídni, i kdy podmínky nebyli nejlepší, zpočátku jen cvaklai razítky a nic nezvaživali, tak tisícovkám čechl denně.
JIstě jde o Afgánce, Íráčany, afričany, poměrně cizí etnika, navíc nejsou ani z kolonií, tedy ne z našich. Naštěstí se snad ani nedomáknou, že je nechem,protoež sem ani nechtějí.Chtěnjí zcelovat rodiny v Německu, Francii, sever Evropy. Do ČR tahle dělnická vrstva přijde z EU už jako cizinci z starých států EU třeba za 30 let až pramen migrace z Ukrajiny vyschne a průlmysl o ně bude žadonit. Takže z zcela jiných pozic než multikulty ideologie, naopak z pravicové ekonomické pro potřebu lidské práce pro průmysl a služby.

Návštěvník (Po, 30. 3. 2020 - 00:03)

A Němci jsou stejně jako angličané a francouzi hrdí na to, že jsou multikulti, ale přesto všichni hrdí Němci. Itálii jsme si naštvali, jako soused jsme jim neposkytli žádné přístroje, zdravotníky, ačkoliv tam umírají po tisícovkách denně.

Návštěvník (Po, 30. 3. 2020 - 00:03)

Angličané jsou rozdělená země. Byli takhle všichni. Jedni bojovali v zámořských državách a jiní utráceli ty peníze za to zboží co dovezli z těch država a financovali jimi další podnikání v državách. Dnes se Británie chce vrátit k stejnému modelu. Državou by byli v případě Brexitu i rozpadu Eu tutove Česko. I když dnes to vypadá , že jsme spíš državou Německa. Plíživě, ale jistě. Kdo jedo po čechchách, dřív než vescnice,nebo místní značka je odbočka do Billa, Liedl, Kaufland, Mercedes. Na ulicích je to samý německý kamion s německým zboží do liedlu. A češi za žrádlo dají enomrmě peněz. Přívěsy Schwarzmuller. Plyn linde. V podstatě vše spěje k tomu, že se staneme německým krajem a budeme včleněni do EU jako součást německa.

Rakato (Po, 30. 3. 2020 - 14:03)

Ale my jsme byli skoro vždy součástí Svaté říše německého národa - od doby, kdy Břetislav I. složil hold římskému císaři Jindříchovi III. Jen se vracíme zpět, do lůna staré vlasti.

Návštěvník (Po, 30. 3. 2020 - 00:03)

A ti muslimové, tak ty si sem už tyhle řetězce najímají jako pracovníky z Německa. Ano jsou takoví co sem jdou. Zřejmě dostanou podmínky a baví je to tady.

Návštěvník (Po, 30. 3. 2020 - 00:03)

Tomský je vizionář nebo alarmista a tmář ?! Islám přijde i k nám. No přijde, ale z Německa, již Turci prodávají kebab všude možne po republice a maj hodně dětí a využívaj výhody sociálního systému. No a co ?! Pracujou, makaj, jsou trochu horká krev a jsou schopni prací nožem si vydělat slušný peníz, který tady utratí za bydlení, za luxus, za požitky dětem a manželkám. A ekonomika je nadupaná jak v Německu. Tam ji táhnou děti přistěhovalců. Němky prakticky mají 1 dítě a pokud nerodili na povel jak za nácka, tak nemaj zájem rodit děti.

Rakato (Po, 30. 3. 2020 - 14:03)

Turek chtěl vždy do Evropy. Co se nepodařilo Kara Mustafu Pašovi, to se podařilo dnešním Turkům partyzánským způsobem. ------------------- A už nám vysvětlují - např. to, že oni u svého válce nespotřebovaného masa po šichtě rychlomráz nemusí používat, a tak tady v Evropě žereme (když je slabší prodej) i dvakrát, třikrát ohřívané a zchlazované maso. -------------------------------- Máš zácpu? Zajdi na döner kebab. Podpoř islamizaci!

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 23:03)

Ať se mládí vydovádí, to beru. Ale proč rozumní ctihodní kmeťi (jak byl nazýván nerua už ve třiceti asi) jako je Ivo Valenta (nevím jestli hodné bebo zlé dvojče jak z filmu o špiónech) chce aby se mladí vybouřili na jeho hracích automatech a nerad by aby Babiš nadbíhal populisticky lidu, když on by chtěl zas lobovat demokraticky za svůj hazardový byznis, který by mohl růst snad až do domácností na matky samoživitelky, případně do mobilních telfonů, jestli to nejde již nyní , že by někdo utrácel i při pobytu v práci, nebo cestě autobusem a MHD, vlakem do práce hrál "válce."
---------------------------------------------------------------------
Populismus je zcela přirozená obraná reakce lidí na zklamání z pravice, protože většina není schopná a nemá důvod za sebe volit levici, když nejsou žádní chudáci ani jaksi rebelové či nikdy nebyli barikádnící a spíš si hleděli své práce a rodiny a ideologie a politiky jim byla v podstatě vždy cizí. No tak jdou a hodí to bez většího váhání populistovi jako je Babiš. Nakonec v politice není ideální řešení, jsou jen ta blbá. Asi by řekl Zeman.

Rakato (Po, 30. 3. 2020 - 14:03)

Každý politik musí být populista (populi = lid). Když není, je politicky neznámý. Lidu je třeba naslouchat, ale také vysvětlovat. Jakmile jen nasloucháš ulici, skončíš jako Robespierre (příčina úmrtí‎: ‎gilotina). -------------------------------- Vše je to o komunikaci, a tu Babiš umí. (I když poslouchat to jeho koktání je děs. Ale je sympatický a snaživý.)

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 23:03)

„Zvažuji kandidaturu na prezidenta. Babiš je výborný...To byl zas chlap z gulama za ČSSD, ne tatrman a přetrhdílo a čertík Topolánek.

Návštěvník (Po, 30. 3. 2020 - 00:03)

Paroubek, hrobař sociální demokracie, ty jeho kecy...z restaurací a jídelen, naštěstí už není premiér, aby dával rozhovory.

Návštěvník (Po, 30. 3. 2020 - 00:03)

NIcméně Tomský má 5 dětí a ti žijí vesměs ve Velké Británii a jsou dospělí a mají své děti a nyní má další mladou o asi třicet let mladší ženu a další malé děti. Většina jeho dětí jsou ekonomičtí migranti, proti kterým bojuje. No , spíš chce jiný metr pro sebe a pro jiné.

Návštěvník (Ne, 29. 3. 2020 - 23:03)

Tomáši G. Masarykovi vyčítají, že nakonce dal souhlas k střílení do dělníků, ale v porovnání s tím co vypuklo v SSSR a tváří tvář v hrozbě, že to vypukne u nás, se zachoval humanisticky. Prostě když mohl zachránit 999 životů, tak nechal střelit do jednoho poblázněného dělníka komunisty, či spíš bolševiky.
Otázka je, proč v Rusku vypukla ta revoluce Bolševiků a nikde v Evropě ani na světě v té době pokud vím neuspěla, kromě krátko existující Bavorské republice rad ?!
---------------------------------------------------------------------
Nebylo to proto, že v Rusku 100 let carové po všech reformách v Evropě dál absolutisticky vládli a neudělali žádnou z jim nabízených nutných reformem? No a pak to prasklo a nebyl nikdo z centrální vlády, kdo by jim přišel napomoc. Všichni byli bráni u huby a šlechta ta utrácela akorát v Rusku vydřené lidmi peníze v Evropskách kasínech a za drahá sídla, ostatně stejně jako dělá nová buržoazie v Rusku nyní. A my máme to nejhorší z Ruska v Karlových varech, tam mají sídla zkorumpovaní státní úředníci z Ruska, aby se tam přesunuli, když to v Rusku spro ně bouchne a nastolí tam vládu bolševici, nebo demokrati místo komunistů co tam vládnou nyní, to nejsou žádní ex-komunisti. Putin to je regulérní agent KGB a doposud, v ničem neobrátil.

Rakato (Po, 30. 3. 2020 - 14:03)

Evropou sice dnes neobchází strašidlo komunismu, ale je tady a čeká na svou příležitost. A dostane ji, až lidi budou kňučet, jak se mají po pandemii špatně, že mají velké ztráty, někteří přijdou demagogicky i s tím, že mají hlad (nebo sofistikovaněji - že mají hlad jejich děti). ------------------- A každý ví, že socialismus se osvědčil - každý měl co jíst a každý měl práci. Takže proč ne, vždyť tady máme socany, ti nám socialismus zavedou. ------------------------------- A to všechno proto, že pamětníci komunistického režimu vymřou na koronavirus a mladí ví o socialismu kulové.

Cynik - realista (Po, 30. 3. 2020 - 16:03)

Kam se hrabe Baba Vanga, nebo Nostradamus… tu příležitost pro opětovný nástup strašidla komunismu ostrozrace viděl Antonín Zápotocký, název jeho románu Vstanou noví bojovníci je jasným důkazem… (možná je ten román o něčem jiném, netuším, nečetl jsem to, ale ten název sedí)… A těch bojovníků se jistě ulíhne… to víš, že si můžeme být jistí lesem natažených rukou a doširoka otevřených tlam… a všechny ty pracky a tlamy se budou domáhat erárního oběživa. Nejsem sice proti pomoci eráru především firmám a živnostníkům, u nichž je naděje, že přežijí, u jiných však, příkladně u cestovek, zaměřených výlučně na zahraničí, palec dolů… tady je už vymalováno a vytřeno… --- V každém případě doufám, že by mohlo dojít k odstřižení od erárního cecku s oběživem pro mnohé neproduktivní parazity, obvykle pseudohumanitně pavzdělané… mnohé z nich potřebujeme zhruba stejně, jako koronavirus. Jako vysoce optimální bych také viděl neprodlený konec dlouholetého stavu, kdy erár ochotně živil několik generací tzv. nepřizpůsobivých… jak jsi tuhle psal v jednom z příspěvků, stromek je třeba prořezávat, aby byla slušná úroda, a erár má rozhodně kde prořezávat, jen aby to ale nebylo pouhé lehké, mazlivé pošimrání pilečkou… Uvidíme… anosocanský cirkus byl sice ještě před pár měsíci náramně štědrý, ovšem časy se mění…

Reklama

Přidat komentář