Reklama

TRITICCO

Josef (Út, 24. 3. 2020 - 12:03)

beru 6 tydnu tritico na uzskostné stavy.Zpočátku jsem měl hodně nežádoucích účinku,trochu již vymizeli,jenže občas přetrvávají.Zvyší se mne hodně tlak,srdce buší,nemohu popadnout dech,je to strašně nepříjemné a stresuji z toho ještě víc.To se mne stává tak 2x do týdne.Myslite si, že se to ještě upraví? a bude mne lip?

Josefe, (Čt, 26. 3. 2020 - 15:03)

Trittico je velmi dobré na spaní, ale musíš ho fakt dostatečně vyspat, na úzkost přes den je to nesmysl

Josef (Čt, 26. 3. 2020 - 16:03)

Ja mam ty uzskostne stavy vetsinou v noci kdyz se probudim treba po dvou hodinach a pak uz nemohu usnout a je mne spatne pak i prrs den

TEO (Čt, 26. 3. 2020 - 18:03)

Také jsem se první měsíce v noci budil někdy ve 2, jindy ve 3, někdy co hodinu (usínání nebyl po Tritticu problém), ale na 300mg Trittica se časem spaní upravilo. Párkrát jsem spal až třeba do 8. Jak jsem již psal, mám i horší dny (období), ale celkově mi Trittico pomohlo. V případě, že by nenastalo zlepšení, doporučuji konzultaci s psychiatrem - zvážit zvýšení dávky (nevím, kolik je nyní), případně změnu nebo doplnění medikace. Držte se!

Josef (Čt, 26. 3. 2020 - 18:03)

Ted beru celou tabletu 150.A jak dlouho uz na nem jsi?

TEO (Čt, 26. 3. 2020 - 14:03)

Bušení srdce, těžkou dušnost (nemohl jsem vyjít schody - a to jsem sportovec), nevolnosti během dne, silné noční pocení a různé další, jak píšete "nepříjemné a stresující stavy", jsem měl jak naznacuji výše cca 2 měsíce (v podstatě denně). Postupně ale jak bušení srdce, tak dušnost takřka zcela vymizely. Podotýkám ale, že až s dávkou 300mg, tedy 2 tablety na noc. Jinak těžko říct, jestli to byly vedlejší účinky Trittica, nebo projevy mé nemoci, na které zabrala až vyšší dávka AD. Držím Vám pěsti!

Josef (Čt, 26. 3. 2020 - 15:03)

Takže nejsem v tom sam komu to tak děla,takže budu muset vydržet.

No. (Pá, 13. 3. 2020 - 15:03)

A pak, že vyléčí a nejsou návyková! AD přechodně, několik měsíců,a ne na každou blbost - bolesti zad, úzkosti a starosti, bolesti hlavy,špatný spánek. AD u skutečných depresí! A řešit příčiny ,to hlavně. Není normální, brát hrstě léků po mnoho let. Věkem přibývají další neduhy - vysoký tlak, diabetes, štítnou žlázu a další... Kdyby AD byla tak zázračně účinná, tak by se lidé těmto nemocem zcela vyhnuly. Ale vzhledem k vedlejším účinkům mnoha antidepresiv, naopak přibývá spousta dalších nemocí, vzhledem k vedlejším účinkům, včetně obezity. K antidepresivům jsou kontaindikované bylinky na uklidnění,např.třezalka.

Sedmikráska (Pá, 13. 3. 2020 - 11:03)

Jiřino, je dobře, že už je Ti lépe, dobře spíš a můžeš od 1. dubna nastoupit do práce. Jenom pozor na to rychlé přibírání na váze. 8 kg za tak krátkou dobu, je opravdu hodně. I když, výhodou pro přibírání byla poměrně nízká hmotnost. Možná by bylo dobře, zastavit či změnit medikaci, a tím i zcela zastavit váhový přírůstek. Hlavně, ať se daří v práci, i nyní, v době koronaviru. Jestli ovšem nepracuješ ve školství. Alejásistejně myslím,že pan Babiš a celá vláda dělajíkolem všeho takový obrovský humbuk!

Jiřina (Pá, 13. 3. 2020 - 19:03)

vyloženě jsem se prežírala, měla jsem radost, že zase mám chuť jist ale teď už se to zastavilo a jim normálně. Hodně důležitá je psychoterapie, relaxace a příjemné aktivity. Chci se zbavit všech těch léků ale nechci to uspěchat aby se to nevrátilo. Jinak děkuji Sedmikrásko za podporu.

No. (Pá, 13. 3. 2020 - 10:03)

To jsou tedy rady.Antidepresiva mají léčit, a ne je brát celý život! Jedna paní povídala...To jou promne ty nejhorší rady. Brát AD 20 let,není ani trochu rozumné.Tady je vidět, co AD vyléčily.V podstatě vůbec nic. Je krajně nerozumné, radit někomu celoživotní užívání antidepresiv!

Lea (Pá, 13. 3. 2020 - 12:03)

to vam řekne každej doktor,že někdy je lepši je brát mnoho roku a znám dost lidi co je berou

Jiřina (Čt, 12. 3. 2020 - 21:03)

Je mi 42 let, do těžké deprese jsem se dostala 15. listopadu 2019 asi 4 nebo 5 dní jsem vůbec ale vůbec nespala až mi z toho začalo hrabat, tak jsem skončila na psy. oddělení v Třinci, kde do mě cpali všemožné prášky, skončila jsem na dvou tabletách trittica a rivotrilu. Trittico jsem brala asi dva měsíce a měla jsem všechny nežádoucí účinky, myslela jsem, že umírám. Nikdy předtím jsem depresemi ani nespavosti netrpěla. Začalo to, když mi umřel bratr, začala jsem být úzkostná a někdy jsem nechtěla žít, netušila jsem ale do čeho se až dostanu. Špatně se mi občas i dýchalo, tak jsem šla na plicní, kde mi zjistili astma. Dostala jsem inhalátory a spoustu léků kortikostereoidu a po jejich aplikaci jsem se složila. Najednou jsem měla tlak z 90 na 149 a nespala jsem. Jak už tu někdo psal, že viděl trosky, tak já je v tom Třinci taky viděla a to mě donutilo bojovat s depresi i když mi bylo zle, spala jsem obden někdy až třetí den, tak i přesto jsem to nevzdávala. Nyní beru ráno zoloft a amilii 1/2, večer jen 1/2 lerivonu 10mg. Je mi dobře a spím jako mimino, taky jsem přibrala z 54kg na 62kg. Koncem března mi končí nemocenská a jdu zase do práce.

Martina (Út, 10. 3. 2020 - 06:03)

To berete nekteri tak dlouho trittico? Beru ho mesic,mam plno nezadoucich ucinku tak zvazuji je nebrat,ale asi je to blbost, poraďte prosim

Lea (Pá, 13. 3. 2020 - 06:03)

Radejic ho berte i par roku a nebo celozovotne,hlavne jestli je vam uz po padesatce ,to po vysazeni se pak rado vraci.Moje teta bere AD jiz 20 let ,nyni ji bude 80 let

anonym (St, 4. 3. 2020 - 08:03)

Má zkušenost,15 let od 40let se lečim na psychině,deprese,nespavost(nespal jsem i týden),pak mne zavřeli na odděleni,nebot jsem měl již halucinace a tam mne prvně nadopovali,spal jsem pořad a vše mne bylo jedno,byl jsem tam dva měsíce. A doma opět peklo,leku bylo meně,nechtěl jsem je ale všechny brat,tak se mne to rozjelo ještě vic a pak půl roku zavřený v ústavu.Když jsem tam viděl ty trosky,tak jsem si říkal,že tak teda ne.Ale je něco jinýho říkat a něco jinýho udělat něco pro to,ztratil jsem kamarady,přátele a jen jsem ležel doma a nic nedělal.Přibral jsem 60 kg za pět let,dostal jsem PID,takže moc peněz mne nezbývalo po zaplaceni.A tak to šlo dal.Je to již 15 let,vyměnil jsem spousta léku,některá mne sedli některá ne.Jsem v diskuzi o tritticu,tak ty mne sedly asi po dvou měsícich,musel jsem pomalu vysazovat neurol,nebot už jsem byl na něm hodně závisly/5let/ tak mne to nahradili právě tritticem,beru ho ale dvě tablety 150.Jenže u mne to je jiné,než u vas kdo předtím AD nebrali,me tělo už je moc přetabletkované.Jednou ročně si jdu lehnout na měsíc do nemocnice,tak se tam potkávám s různýma lidičkama a každý má svúj příběh.
Ale lidičky radím vám z mé zkušenosti,nenechávejte to moc dozrát,z nespavosti pak jsou deprese,úzskosti ,takže raději zpočátku vydržet všechny nežádoucí účinky,vesměs do dvou měsícu vymízí,nestřidejte léky tak jako já,nebot vždy se najíždí na novo,opět ze dva měsíce nežádoucí účinky.Ted jsem se skamaradil s bezva holkou(pani) už v našem věku,bere trittico již 11 let malou dávku,ale funguje úplně v pohodě a vysazovat nebude,nebot doktoři ji sami řikaji,že lepší malá dávka,než aby se to pak opět spustilo.TAK VYDRZTE!!!!!!!

Lea (Pá, 6. 3. 2020 - 10:03)

Pro vsechny kteri berou AD z ne zkusenosti.Berte je lepe dele i par roku,nebot to chce cas.Tritico jsem uzivala rok pro chronickou nespavost a uzskosti.Jenze pak jsem jiz chtela vysadit,citila jsem se jiz dobre.Tak jsme pomalu vysazovali.Rok a pul jsem se citila v celku dobre,byla jsem uklidnena,spala jsem v prumeru docela dobre a tim padem se mne i bolesti patere trochu zklidnili.,Jenze pak jsem mela jit na reoperaci s kyclemi a ja se sesypala a par noci nespala.Takze na novo trittico,plno NU a zabrali az pp mesici.Nyni uz mam po obou reoperacich,AD uzivam pprad a budu nastalo.Je mne ,63 let.Takze to je ma zkusenost

Pavla (Ne, 1. 3. 2020 - 05:03)

Lidicky,prosim poradte mne,pred tremi roky jsem obcas nespala,obcas si vzala stilnox,pak jsem prodelala ctyri narocne operace a spani se mne moc zhorsilo.Pred dvema mesici po nevyspalych trech noci,nezabral ani stilnox,mne v noci zaclo byt strasne spatne,hucelo mne v usich,teplo,zimnice a cestou se k napiti jsem omdlela ,upadla,nemohla se pak postavit,nebot mam po operacich kycle a kolene.Zavolal mne manzrl zachranku,v nemocnici mne vyšetřili,upravili leky na tlak a dali kapacky.Doma jsem se pak konecne vyspala.Jenze jsem zacla mit tyhle stavy casteji a casteji.Skoncila jsem u psychiatra,napsala mme trittico ac 150,prvni tyden docela dobry,spala jsem i tri hodiny bez probuzeni a hlavne jsem nemela ty stavy uzskosti a sttachu,uz jsem byla na cele tablete,nezadouci ucinky jako nevolnost,ucpany nos a slabost a boleni hlavy bylo a je.Dalsi pet dnu jsrm si vzala stilnox,at se trochu prospim. A ted tri dny je mne strasne spatne,nespim jen asi za noc tri hodiny,tlak mam jak na houpacce.Volala jsem dr. A ta mne rekla at vydrzim,ze to chce cas,ale jak dlouho to mne jiz nerekla.Pry nema cenu mne nyni menit leky,ze nez bych si zvykla na jine,tak opet bych zacinala od zacatku.
Nejak moc jsem se rozepsala,prominte,ale hledam nekoho kdo to taky zazival a hlavne jak dlouho to trvalo nez to bylo v normalu

alena (Út, 3. 3. 2020 - 07:03)

Vydržte!!!!!!!!!!!! Mne zabraly AD až po měsici a taky jsem měla strašné stavy. Nyní již TRITTICO 150 beru 8 let , 2 x jsme zkoušeli postupně vysazovat , ale neúspěšně , vždy se to vrátilo v ještě horší formě než to nylo před nasazenim a znova jsem měla i když už kratši dobu nežadoucí účinky.

Sedmikráska (Pá, 28. 2. 2020 - 18:02)

Omlouvám se, blbne mi klávesnice.

Reklama

Přidat komentář