Reklama

Nosíte rádi korkové dřeváky?

Jana (Pá, 20. 3. 2020 - 23:03)

Laďko, troufnu si říct, že zraji stejně jako vy a máme toho na téma korkáče mnoho společného. Moje příspěvky si můžete přečíst na předchozích stránkách. Já miluji mít korkáče na noze upnuté, tak mě zajímá co vás vede k tomu chodit s prsty přes okraj. Příjde mi to nějak, řekneme divné a nikdy mě to nenapadlo.

Laďka (So, 21. 3. 2020 - 22:03)

Moje první korkáče někdy v sedmé třídě jsem poprvé obula a noha přes volný pásek vyjela ven, prsty nějak sklouzly, chtěli mi to doma utáhnout, to jsem nechtěla. Takže i u dalších které byly více utažené jsem si je sama povolila, a prsty zase venku. Přesahují mi asi půlkou, některé holky měly prsty ven skoro celé. To stélka tlačí už na patě a to je asi špatně. Tak se mi to líbilo, nebyla jsem sama i ostatní holky tak chodily. Také jsem tedy zkoušela pásek více přitáhnout, ale není to pro mě ono. Při volnějším pásku mi připadne, že noha se roztáhne lépe stélku kopíruje a lépe vynikne její tvar a vnímám a cítím tak svůj korkáček. Dodnes prsty venku, tak se mi to líbí a divné mi to nepřijde asi proto. že tak chodím od začátku. Tvoje příspěvky jsem četla a opravdu až moc toho společného. Pro upřesnění zraji od 1970 a stále více.

Mirek (Út, 24. 3. 2020 - 12:03)

Naprosto souhlasím s Laďkou, jak se na začátku naučíte v korkáčích chodit, tak už chodíte pořád. S prsty ven můžeme chodit jako Laďka tj. asi půlkou, stejně tak chodím i já, nebo prsty celé ven, tak chodí moje manželka. Je pravda, že patu má skoro v půlce korkáče, ale naprosto jí to vyhovuje. Přikláním se k volnějšímu nošení, kdy noha se více rozpleskne a jak píše Laďka lépe kopíruje stélku. Při utaženém pásku si myslím, že chodidlo naplno nemůže cítit stélku. Ale ať si každý chodí, jak mu to nejlépe vyhovuje.

Radka (Út, 17. 3. 2020 - 23:03)

Korkáče už také jako by mi už přirostly k noze nosím je skoro stále a hodně dlouho. Při chození nepopsatelné pocity k vzrušení stačí, abych je viděla pohozené na zemi. Neudělám se v nich často, ale velmi často. Určitě jsou sexy obuv, ale i sexy pomůcky společně s mým manželem. Korkáče jsou moje droga, kterou mi nikdo nevezme. Jak uvedeno v jednom příspěvku, kdyby korkáče byly vidět na prodejnách, tak budou drogou i pro mnoho ostatních.

Pavel (St, 18. 3. 2020 - 07:03)

Stále umí někdo překvapit. Potvrzuje se kdo neměl korkáče na nohou toto nemůže v žádném případě pochopit. Korkáče jsou tak ve všech směrech zcela výjmečné, že potěší každého, kdo se rozhodl je nosit. Někoho zcela normálně při nošení, prvotně jako zdravotní obuv, někoho daleko víc, v tom je jejich nádhera. Já je nosím pořád.

Jozef (St, 18. 3. 2020 - 07:03)

U nás už roky . Už si ani nevieme z manželkou predstaviť že by sme mali na nohách doma niečo iné. Je pravdou že sa priam tešíme keď prídeme domov že vhupneme do korkačou . A presne tak kto ich nemal na nohách nepochopí to

Jana (Pá, 13. 3. 2020 - 07:03)

Velmi pěkně se uvolňujete. Korkáče jsou opravdu pěkné téma. Už na začátku jsem psala,že s přítelem používáme korkáče i na jiné účely. Korkáče jsou prostě super.

Návštěvník (Pá, 13. 3. 2020 - 07:03)

Zkusila jste někdy lodičky? Možná by váš přítel zíral.

Jana (Pá, 13. 3. 2020 - 16:03)

Lodičky nejsem nezkusila nikdy a ani zkoušet nebudu. A jsem si absolutně jistá, že přítel by zíral kdybych přišla v nových korkáčích. Lodičky budou zřejmě váš šálek kávy, ale každý jsme na něco jiného a jsem si jistá, že nebudete sám.

Palino (Pá, 13. 3. 2020 - 06:03)

Musím len súhlasiť Dančo!!!

Ivoš (Ne, 8. 3. 2020 - 23:03)

Po přečtení příspěvků zejména od Jany a Pavla, kteří snad nejvíce prožívají jejich nošení stejně jako já, přidám něco do diskuze. Na korkáčích taky silně ujíždím od střední školy. Příčinou byla profesorka češtiny, která je nosila tak úplně normálně, ale zato profesorka dějepisu si jejich nošení zcela záměrně a patřičně užívala. Chodila mezi lavicemi, vždy si na nějakou sedla a začala si k korkáčkem na noze pohupovat a pohrávat. Časem si všimla, že moje pohledy nějak více směřují na její nohy a začala již pravidelně sedávat a postávat v mém přímém pohledu. Musím přiznat , že hodina dějepisu pro mě byla příjemná a vzrušující, ale ne kvůli učivu. Když jsme se potkali na chodbě nebo v jídelně, tak vždy udělala s korkáčem nějaké gesto, jasně věděla na co se podívám. V té době jsem si korkáče poprvé koupil, velmi si na ně zvykl a nosím je dodnes. Mám doma snad všechny typy které se vyrábějí a po měsíci je různě střídám. Manželka se ještě za svobodna divila v čem to chodím, ale nějak to nekomentovala. Časem jsem jí na rovinu řekl a popsal začátky mého nošení korkáčů. Jednou po návratu domů přišla do obyváku v krásných červených korkáčích. Byl jsem z toho úplně mimo. ale správně poznala, že to bylo moje tajné přání. Dnes už má také více korkáčů a hodně si je oblíbila a naučila se v nich chodit.

Jana (Po, 9. 3. 2020 - 17:03)

Líbí se mi, že se korkáčům přiznává další muž. Jen mezi řádky příspěvků, poznávám, že nositeli korkáču bude zřejmě pokročilá střední generace, která je začala nosit poměrně v mládí a dodnes to přetrvává. Pro zajímavost mám taky hodně korkáčů, což jiní nemůžou pochopit, tak mě zajímá kolik jich máte vy, když máte všechny typy? Impulzem pro jejich nošení byla vaše profesorka, jen pro zajímavost jak je nosila způsobem a jak je nosíte vy. Jana.

Jana1 (St, 11. 3. 2020 - 22:03)

Budu asi vybočovat, korkáče jsem si objednala na Dozodu před dvěma roky a je mi 21 roků. Také mě hned chytl jejich intenzivní tlak na nohy, strašně příjemně se v nich chodí a tvarově se mi velmi líbí. Když to uviděla mamka, řekla že si myslela, že korkáče se už nevyrábí a co se v nich v mládí nachodila. Bude také pravdou něco na diskuzi, protože mého přítele korkáče na mé noze velmi zaujaly a chce, abych v nich chodila v létě venku. Nemám s tím žádný problém, ale koupila jsem si ještě jedny. Jsem taky Jana, tak píšu Jana 1.

Jarda (Po, 16. 3. 2020 - 16:03)

Přítel chce abys nosila korkáče ven?? Tak k tomu tématu - korkáče venku nosí jen uchyl, velmi odpudivé obutí, nešla bych v tom ani se smetím, vypadáš v korkáčích jak buzera.t, korkáče jsou snad pro ženský to jsou jsou některé názory na korkáče, které slyšíme se ženou, když jdeme společně venku. Já nosím korkáče od studií a už tam jsem s nimi byl jako kluk černá ovce a na holkách se mi moc líbily. Vůbec mi to nevadolo, protože už tehdy mi byly moc příjemné, nosila je moje manka a když jsem si je doma párkrát vyzkoušel, chtěl jsem je. Nosím je pořád, nosím je strašně rád, nejraději samozřejmě naboso a mám jedny normální, jedny s masážní stélkou a jedny na ven. Moje žena korkáče také miluje, nosí je ráda patřičně si jich užííá a nosí je i v práci. Má čtvery každé v jiné barvě a k oblečení vybírá tu správnou barvu. Doma je nosíme pořád a v létě v nich chodíme i venku. Bydlíme na malém městě, nemáme s jejich nošením žádný problém, ale někteří možná ano a je nutné si zvyknout i na negativní názory. Názory které jsem napsal na začátku jsou slova kolemjdoucích, nebo lidí když si dáme někde pivko na zahrádce. Na druhou stranu se ženy ptají, kde je koupila, že by je také chtěly a někteří nám v korkáčích fandí a říkají moc pěkné. Pak co si vybrat. Tak na to je potřeba, když vyjdeš v korkáčích ven se připravit, u vás to může být jiné, toto se děje u nás. Vy co tady píšete máte korkáče velmi oblíbené, jejích nošení je pro vás vzrušivé, stejně jako pro mě a moji ženu. Další podrobnosti o korkáčích raději popisovat nebudu. Jsem rád, že nás je v korkáčích více ve svém okolí, ale nikoho neznám a čekám na další pěkné příspěvky vaše i ostatních. Jestli tvoje korkáče zaujaly přítele je malý krok k tomu, aby je začal také nosit třeba zatím jenom doma. Korkáče nosí rádi i muži a když začnou v 21 ? budou mít krásné pocity celý život stejně jako ty, jestli je nepřestaneš nosit.

Jana1 (Čt, 19. 3. 2020 - 20:03)

Za tu krátkou dobu nošení jsem si korkáče zamilovala a vůbec mi nevadí co si jiní budou myslet když v nich budu chodit venku. Jde především o moje pocity a myslím, že korkáče jsou pěkné. Přítel pořád sleduje moje nožky a už mě také napadlo, aby je nosil, líbilo by se mi také. Musím to nějak vymyslet. Já už je budu nosit pořád, to už vím.

Ivoš (Út, 10. 3. 2020 - 11:03)

Bude to tak, dnes se nosí úplně něco jiného než za nás. Jsem ročník 71 a od střední jsem neměl jiné přezutí. Profesorka je nosila pro mě velmi vzrušujícím způsobem, chodila s prsty ven, ale když seděla nebo stála tak prsty vysunula ještě více přes okraj a velmi silně si korkáč přidržovala. Následně vstala, prsty dala zpět a odcházela, prostě něco nádherného. Pod prsty měla korkáče hodně ochozené. Chtěl jsem to zkusit, tak přišly moje první. Dnes jich mám 26, různé barvy,různí výrobci, provedení jednopáskové a dvoupáskové. Po čase je střídám,ale žádné nevyhazuji. Já je nosím spíš přitažené, ale některé pásky se dost vytahují, tak jsou pak volnější. Manželka která je dnes už nosí taky ráda má prsty ven. Jak píše Luboš, že korkáče jsou pro některé fetišem, asi ano, manželka mi to taky říká a sama, ale když přijde domů, tak do nich hned vklouzne. Korkáče jsou pro mě prostě nejlepší a každý něco máme .............

Ward (So, 7. 3. 2020 - 22:03)

Ty staré typy ze 70.-80. let byly skutečně výrazně tvarované (Martin) a navíc i dost tvrdé, takže nedovolovaly chodidlům zaujmout jakoukoli jinou polohu než "předepsanou" výrobcem. Já bych po nich dneska už moc netoužil. Jak píše Pavel "...povolit pásek ... prsty se hned posunuly dopředu a stélka tlačí úplně jinak...", to teda tlačila pekelně, hlavně na příčnou klenbu. Pro normální zdravé nohy horor.

Romana (So, 7. 3. 2020 - 13:03)

Nosím a mám potřebu také mít korkáče s výraznou stélkou a cítit stále tlak na chodidlo. Mimo to jsem si zvykla ve své obuvi nosit vložky s výraznou příčnou a podélnou korekcí, kde tlak a tvarování je daleko větší a silnější než u korkáčů. Korkáče s oblibou nosím už od školy, což je pár desítek roků a poslední mám s úpravou pro halux, které se hodně povedly a nosím přes rok. Nevíte někdo jestli je možné někde sehnat nebo objednat korkáče nebo dřeváky s ještě větším tvarováním, než je možné normálně koupit?

Pavel P. (St, 13. 5. 2020 - 09:05)

Máš stejnou potřebu jako já, také musím pořád vnímat a cítit ortopedické tvarování na svých nohou. Vložky mám v každé obuvi, malý problém je v tom, že některé jsou hodně vysoké, proto většinu bot mám o číslo větší než skutečně potřebuji. Mám vložky od Vanimaru, které mají všech pět tvarování dohromady, prostě nejlepší. Korkáče také klasicky od školy a jsou pro mě také již delší dobu daleko víc, než obyčejné pantofle. Žena moje korkáčové nadčení sdílí společně se mnou a moje nejnovější Vanimary v plné výbavě mají správnou barvu a jsou již nádherně vyhlazené.

Jana (Čt, 14. 5. 2020 - 08:05)

Jsi už druhý s tímto zaměřením. Zeptám se jako Romany máš vložky ze zdravotních důvodů. Nějak jsem na to zapomněla , ale začnu se vložkami asi zabývat. Proč si nedělat dobře i ve chvílích kdy nemám korkáče. Kolik máš korkáčů před těmi nejnovějšími a máš poslední s měkčenou patou? Budu se opakovat je však vzrušivé vidět, že nás je tady stále víc.

Reklama

Přidat komentář