Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Shabbatot-Jahoda (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

A jak koně !!

Rakato (Čt, 27. 2. 2020 - 13:02)

Doktor, který vystudoval za státní peníze, by neměl odmlouvat a měl by naklusat i mezi cikány. Co potom mají říkat doktoři bez hranic?

27.2. (Čt, 27. 2. 2020 - 13:02)

Vypadá to,že jsem prošla,pod kamerou.

Rakato (Čt, 27. 2. 2020 - 13:02)

Gratulace. Ještě co u tebe ukáže teploměr.

26.2. (St, 26. 2. 2020 - 22:02)

Už jsem pochopila co je to,investovat do nové technoligie a vědy.

Rakato (Čt, 27. 2. 2020 - 12:02)

Hodně lidí si myslí, že čím více vysokoškoláků máme, tím jsme chytřejší a tím to je lepší. Ale bohužel ... V národu je jen daný počet chytrých lidí a ty průměrné a ty hloupé můžeš vzdělávat na vysoké škole i deset let, a vědce z nich neuděláš. ------------ Problém je, že i průměrní lidé a blbci dokáží udělat vysokou školu - viz plzeňská práva, viz spousta tzv. humanitárních a společenskovědních škol, placených ze zahraničí. To lidi mate - když i hloupý Pepan odvedle, co napotřetí udělal maturitu, je magistr, tak já mohu být doktor.

27.2. (Čt, 27. 2. 2020 - 12:02)

To byla ta kameru u vchodu,co.Každopádně biologická zbraň je nejúčinější.

Rakato (Čt, 27. 2. 2020 - 13:02)

Koronavir je lekce přírodního výběru v praxi. Slabé kusy musí ze stáda pryč. Dříve se o to starala divá zvěř, dnes to zařídí koronavir. Druhá fáze bude boj o potraviny. Zůstanou jen silní jedinci.

Shabbatot-Jahoda (St, 26. 2. 2020 - 22:02)

Ano ! Armáda U$A vzdělává mladé lidi co se jí upisou zcela zadarmo a nabídne super kariéru, práci a vzdělání, dobrý kolektiv kamarádů a možnost něco udělat pro svou americkou vlast,svobodu, osobní ego a U$ vlajku....

Rakato (Čt, 27. 2. 2020 - 12:02)

A pak tě americká vláda pošle terorizovat lidi do Afganistánu nebo Somálska, a je z tebe psychická troska s veteránskou nemoci. To je příliš velká cena za občanství nebo vzdělání.

Jedovatej (Čt, 27. 2. 2020 - 04:02)

Jahodovej, tak tenhle servilní slint by se v pomyslným žebříčku tvejch slintů umístil hodně vysoko... Vono to fakt vypadá jako z dílny socialistickejch propagandistů... "dobrý kolektiv kamarádů" nápadně připomíná "kolektiv Brigády socialistický práce"... a ty vostatní voslavný kecy jsou neméně děsný.

Rakato (St, 26. 2. 2020 - 14:02)

Někdo tady spočítal, že úmrtnost na koronavir je 20 %. Pokud to tak je, tak se na jaře s jedním z nás ( možná se dvěma) rozloučíme - navždy. Život není jen veget. ---------------- Takže kdo je tady nejstarším pižmoňem a půjde z kola ven?

Anežka (Čt, 27. 2. 2020 - 11:02)

Kde vzal k tomu podklady, že úmrtnost na koronavir je 20%? Počet obyvatel v Číně 1 405 215 547, počet úmrtí asi necelé 3 000 (nevím přesně moc mně to nezajímá). Leda z těch nakažených a tím pádem nakažených asi moc nebude. Pro srovnání by to bylo jako kdyby v ČR zemřelo 30lidí.

Rakato (Čt, 27. 2. 2020 - 13:02)

Počítal nakažené a mrtvé v Číně. Čínští doktoři to spočítali na 2,3 %, ale věř ulhaným Číňanům. Nejhodnověrnější jsou družicové údaje o smogu v ovzduší Wu-chanu. Továrny tam nejedou, auta nejezdí, a tak veškerý smog je z krematorií. A je hodně hustý.

Rakato (Čt, 27. 2. 2020 - 13:02)

Počítal nakažené a mrtvé v Číně. Čínští doktoři to spočítali na 2,3 %, ale věř ulhaným Číňanům. Nejhodnověrnější jsou družicové údaje o smogu v ovzduší Wu-chanu. Továrny tam nejedou, auta nejezdí, a tak veškerý smog je z krematorií. A je hodně hustý.

Jedovatej (St, 26. 2. 2020 - 15:02)

Ty seš ale posel dobrejch zpráv... Vobávám se, že šance v týhle nepočetný smečce jsou dost vyrovnaný, pubertu asi máme všichni už nějakej čásek za sebou (i když podle některejch příspěvků to tak věru nevypadá)...

Shabbatot-Jahoda (St, 26. 2. 2020 - 21:02)

Ať žije U$A !!!!

není (Čt, 27. 2. 2020 - 08:02)

to posel. Je to magor

Jedovatej (St, 26. 2. 2020 - 05:02)

Článek na Neviditelným Psu ze zabývá tendencema nahradit hotovost bezhotovostním placením a možnejma důsledkama:

„Není to jen tak, že se politici především nás snaží tímto způsobem ještě více kontrolovat než doposud. Stěžejní bod jejich snažení je nás totálně okrást. Samozřejmě, jako vždycky, k našemu prospěchu. Pokud budeme nuceni mít všechny peníze v bance, budou nám moci nadiktovat jakýkoliv úrok, i ten záporný. Pokud o tom někdo ještě neslyšel a připadá mu to úplně pitomé, tak takové to opravdu je. Za to, že dáte své peníze bance k dispozici, aby s nimi ve svůj prospěch vydělávala, jí ještě zaplatíte. A o politiku, o tu se vůbec nestarejte, to je zbytečné. ---
Za to, že máte na svém účtu peníze, vám banka odečte jedno, dvě, tři nebo i deset procent ročně. Minusové úroky umožňují politikům nesplácet státní dluhy, případně, a to v nejlepším případě, splácet jen jejich nominální hodnotu, bez jakékoliv odměny věřiteli, za to, že státu peníze půjčil. ---
Desítiletí klesající úrokové sazby, které přebíráme od eurozóny i u nás, ženou v Německu a jinde, ceny nemovitostí vzhůru. Při nulových úrocí zbývají k investicím jen nemovitosti. Tím rostou i ceny nájmů a v podstatě se takto blížíme ke všeobecnému zvyšování životních nákladů, jenže z druhé strany - bez zvyšování úrokových sazeb. ---
V podstatě je celá snaha zavést bezhotovostní placení jen snahou o záchranu eura. Pro nás musí platit: všechno, jen ne euro. Se spolkem, kde každý dluží každému a kde centrála tiskne peníze jako o závod, to nemůže dopadnout dobře. To už v roce 2015 věděla Merkelová. Aby od problému bankrotujícího Řecka odvrátila pozornost, vyprovokovala migrantskou vlnu. Od té doby již platí Unie Řecku, pěkně v klidu, aniž by se nad tím kdokoliv rozčiloval. ---
Ve Švédsku prý už i fárář v kostele chodí místo s kasičkou s platebním terminálem. A to ještě euro ani nepřijali. Máme se na co těšit."

(https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/finance-bezhotovostni-placeni.A200223_212218_p_ekonomika_wag) ----------

Jasně, že zrušení hotovejch peněz by dalo bandě všivejch politiků do ruky mocný zbraně a učinilo by normou další brutální zadlužování – co by bránilo eráru hrábnout obyvatelstvu do účtů a vyrvat si z nich nějaký to procento, třeba ve formě mimořádnýho zdanění? Na každý bance by pak moh viset vobraz socanskýho myslitele Špidly v nadživotní velikosti, u toho velkejma písmenama napsaný jeho slavný slova „Zdroje jsou“… a teď už by ty zdroje byly, to teda vopravdu jo… --- Ale nejde jen vo brutální zadlužování eráru a vo uplácení voličů jejich vlastníma penězma… stačí se zamyslet nad nákazou koronavirem – je vopravdu vyloučený, že se nákaza rozšíří, velký markety prostě zavřou… a malá krámky by braly jen hotový prachy? I kdyby nebylo tý nákazy – je snad vyloučený, zkolabuje systém a vobyvatelstvo by se ke svejm prachům na účtech prostě nedostalo? --- No, a naprostej souhlas s tím vodstavečkem vo euru...

Rakato (St, 26. 2. 2020 - 13:02)

Vzpamatuje se, Jedovatý, planeš rozhořčením, ale nikoliv spravedlivým. a) Jak prosím tě souvisí zrušení bankovek se zadlužením? b) Vláda do tvých peněz může hrábnout kdykoliv, když zvýší nějakou daň. A nemusíš mít ani floka - když např. zvýší daň z nemovitostí, tak bez peněz v hotovosti nebo v bance musíš prodat nemovitost (nebo movitý majetek), abys zaplatil. c) Zrušení bankovek ještě řadu let nehrozí. A až to nastane, ujišťuji tě, že pak každý prodavač bude mít v mobilu příjmový terminál - přiložíš svůj mobil - a máš zaplaceno.

Reklama

Přidat komentář