Reklama

Obřízka

takže ano, (Ne, 16. 2. 2020 - 14:02)

to se shodnem. Výskyt u židů je nižší oproti muslimům právě proto, že tu srovnáváme novorozeneckou obřízku proti obřízce prováděné na začátku puberty nebo těsně před ní. Zdravotní přínos je u útlého věku výraznější. Ale jak kdosi napsal, na obřízku není nikdy pozdě.

ale (Ne, 16. 2. 2020 - 15:02)

z hlediska logiky jde o totální blbost, které dokáže věřit pouze jetý cirkumfetišista, pro mne je autoritou docent Zvěřina a ne nějaký jetý cirkumfetišista.

Zkoumal (Ne, 16. 2. 2020 - 13:02)

Tak su nech tu svoji předkožku a nekecej to toho jiným, když sám ani nemůžeš posoudit jak je obřízka užitečná. Ty žádnou ženu nemáš, tak nemáš ani koho chránit, tak se za ní klidně tahej, to ti nikdo nebere. To je tvoje volba.

kdepak (Ne, 16. 2. 2020 - 13:02)

to je statisticky prokázané, že tam kde je obřízka, tam se nevyskytuje rakovina u mužů v dané oblasti (vůbec) a u žen je výskyt rakoviny jejích orgánů podstatně nižší. Ono je jedno, co to způsobí, obřízka a trvalé odkrytí žaludu, ideální od kojeneckého věku má pozitivní výsledky. Jestli tu rakovinu způsobuje smegma nebo nějaké viry, to není tak podstatné. Ano, u nás lékaři obřízku jako prevenci rakoviny neprováději, s výjimkou absolutní fimozy, kdy jsou záněty, nejde dělat ani náhradní hygiena nebo jsou obtíže s močením. I zde záleží na souhlasu pacienta, proti jeho vůli nikoho neobřežou. Existuje ovšem plno článků, jak populárních, tak lékařských, které jasně mluví o prospěšnosti obřízky. Právě proto ty partnerky to pak vyžadují, takových žen přibývá.

Pro kdepak (Ne, 16. 2. 2020 - 13:02)

To je zajímavý názor! Nechat si udělat obřízku pro ženu je skvělá výsada a povinnost každého muže, mi napsala jedna dobrá kamarádka, pochopitelně ze zahraničí. Ale i zde už ženy vědí, jak postupovat a proto obřízku nabízí v ceníku po celé zemi řada soukromých klinik a provádí ji nejrůznějšími způsoby a za různé ceny. Holt moderní doba, která i u nás vyžaduje třeba jen vyholený rozkrok a podpaží.

souhlas (Ne, 16. 2. 2020 - 15:02)

nakonec jak je psáno dříve, i u nás jsou ženy, které tu obřízku po muži požadují, nemluvím o zahraničí. Tam by šarpej s předkožkou neměl šanci. Jinak já považuji za normální, aby žena měla vyholený klín a podpaží, stejně jako si holí nohy. Nakonec i toto je součástí jak židovéské, tak muslimské kulturní tradice.

Tony (Ne, 16. 2. 2020 - 14:02)

Pouze někteří doktoři bezostyšně rejžují na lidské hlouposti. A některé nány jsou tou stupidní cirkumfetišistickou propagandou opravdu zblblé.

Tony (Ne, 16. 2. 2020 - 12:02)

Zkoumalovi by ji měli udělat za trest za tu jeho stupidní cirkumfetišistickou propagandu. Rád by viděl všechny obřezané ale na svou předkožtičku si nenechá ani sáhnout. Takoví cirkumfetišisté jsou ti nejchutnější.

Tony (Ne, 16. 2. 2020 - 12:02)

To jsou mi ale cirkumfetišistické chlísty a mýty, pokud vím, tak agresivní cirkumfetišista je tu pouze jeden. A co s takovou, co to po partnerovi vyžaduje? Webmaster sexusu radí s ní udělat krátký proces: TÁHNI!!!!! Jeden Slovák to napsal, že to po mé zdejší osvětě se svou obřízkuchtivou partnerkou udělal. Taková nána nestojí normálnímu chlapovi ani za to, aby s ní vypil kafe v kavárně natož aby s ní navazoval nějaký vztah, jak tu psal před 5 lety jeden Jirka, sám obřezaný ze zdravotních důvodů. V té době tu ještě Zkoumal neoxidoval a do mě se navážela Divizna.-----------------docent Zvěřina k tomu napsal-------------------Vzpomínám si také na názory odborníků, kteří se domnívali, že manželky neobřezaných mužů onemocní podstatně častěji rakovinou děložního čípku. Tvrdili, že to souvisí s vlivem mazové nečistoty za předkožkou (smegmatu), kterou si muži ne vždy důkladně omyli. Dnes víme, že to souvisí s působením papilomavirů. Vyskytují se však stejně často na genitálu obřezaných jako neobřezaných mužů.

V české populaci se nábožensky motivovaná obřízka příliš nerozšířila. Naše medicína také nijak nepropaguje samoúčelné odstranění předkožky z domnělých hygienických důvodů.----------------ve staré Vzpomínám si také na názory odborníků, kteří se domnívali, že manželky neobřezaných mužů onemocní podstatně častěji rakovinou děložního čípku. Tvrdili, že to souvisí s vlivem mazové nečistoty za předkožkou (smegmatu), kterou si muži ne vždy důkladně omyli. Dnes víme, že to souvisí s působením papilomavirů. Vyskytují se však stejně často na genitálu obřezaných jako neobřezaných mužů.

V české populaci se nábožensky motivovaná obřízka příliš nerozšířila. Naše medicína také nijak nepropaguje samoúčelné odstranění předkožky z domnělých hygienických důvodů.------------Ve staré Vizigótské říši prováděli tu obřízku lehčím delikventům, kteří nebyli odsouzeni k smrti, za trest.

neindikovaná (Ne, 16. 2. 2020 - 10:02)

obřízka má taky opodstatnění, to uznává velká část lékařů. Riziko rakoviny, zejména ženských orgánů, ale i mužského údu, to je asi to hlavní. Dnes je část žen, které tu obřízku po partnerovi prostě vyžadují. Osobně vím o pár případech. Uznávám, že žena na to má právo, samozřejmě, muž není povinen, ale je otázka, jestli jí chce vyjít vstříc a stojí o ni nebo ne. Dokonce i v případech, kdy "sex až po svatbě", tak prostě ho musel ukázat, aby si zkontrolovala, že obřízku má. Židovská kultura, tam je to vyloženě nutnost, tam to žena požaduje, bez obřízky to nejde.

srovnání (Ne, 16. 2. 2020 - 09:02)

indikace lékařů k obřízce pacienta je mnohdy jako u sluchu pana prezidenta. Ten je nedoslýchavý, byla myslím řečí o 40% ztrátě sluchu. I na záběrech před lety (kde zakopával v televizi a obvinil svoji ochranku), tak na někoho křičel, že má mluvit nahlas a že nedoslýchá. dle vyjádření pana profesora ORL voj. nemocnice ovšem pan prezident slyší úměrně věku, naslouchadlo nepotřebuje. Bohužel, podobný přístup je leckdy u obřízek, kdy dle pediater to úzká kůžička nevadí, protože to má plno kluků a sex provádět nemusí, tak co. Ono se to spraví samo věkem, pak to vyřeší urologové, až bude dospělý. Pokud pacient nebo rodiče nějaký zákrok nechtějí, on je fakt nikdo nenutí. Urologové mají jiný pohled, protože oni řeší i ty rakoviny, ke kterým dochází, když předkožka nejde stahovat a je špatná hygiena.

indikovaná o 3 (Ne, 16. 2. 2020 - 09:02)

Nevýhody částečná obřízky: možnost dalších potíží a nutnost další obřízky, kompletní. Dále tu dochází k jizvení, nutnost jizvu po srůstu promazávat, aby jizvení nenastalo. Vyloučit to ale nejde. Další: pokud je užší část pryč, tak předkožka není na žaludu fixovaná. I při malých změnách velikosti dochází k posunům předkožky. Od třeba skoro úplného pokrytí po poloviční krytí nebo úplné obnažení. Vůbec tu není řeč o erekcí, ale jen menších změnách velikosti ochablého penisu. Toto není moc příjemné, jakmile začnou růst chlupy, tak zalezou pod předkožku a tam pak doslova řežou, můžou způsobit poranění a leckdy to je bolestivé. Takže dojde pak k tomu, že dotyčný si nechává předkožku stejně trvale vzadu. Potíž je, že mnohdy ovšem tam vzadu nechce držet. Nebo u obřízky provedené před pubertou, jakmile dojde k růstu penisu, tak míra obnažení v klidu se mění. Žalud není nyní kryt krom např. desetiny délky, ale najednou je obnažen nejdřív z třetiny, pak třeba z poloviny nebo dvou třetin. V lepším případě dojde k celkovému obnažení, v horším opět cestující obřízka, nutnost pravidelného vyholování, aby chlupy nepůsobily bolest. I když to není lékařsky nutné, tak mnohdy diskomfort je takový, že mladý muž v takovém případě se rozhodne pro kompletní obřízku.

indikovaná obřízka 2 (Ne, 16. 2. 2020 - 09:02)

Další problém je, že mnohde provádí jen obřízku částečnou. Cílem je zachovat maximum předkožky. Výsledky - žalud zůstane skoro celý krytý, případně obnažena je maximálně jeho třetina. Zde bohužel dochází k tomu, že kvůli jizvení nebo to prostě nestačí, tak musí pak přijít druhá obřízka, celková. Navíc ta částečná obřízka je výrazně bolestivější než obřízka kompletní. Prostě některé nemocnice u dětí preferují částečnou obřízku, dělají ji téměř vždy, jen kde to nejde provedou kompletní. Jiné nemocnice radši provedou obřízku kompletní. Prostě tady jsou dva požadavky, jeden je zachovat maximum předkožky, druhý vyloučit možnost dalších potíží. To jde proti sobě a není zde jednoznačná odpověď z hlediska medicíny. Záchovné řešení znamená riziko, čím více se zachová, tím vyšší riziko, že bude nutný další zákrok. Pokud člověk ustoupí od dogmatu zachovat maximum předkožky, tak je rázem po problému. Takže moje rada zní, najděte si nemocnici, která operuje dle toho, jak to sami pro svého syna nebo sebe chcete. Operačních postupů je velmi mnoho, v každé nemocnici jich zvládají určitý počet, jinde zas operují jinými postupy. Z hlediska lékařů to je logický postup, aby zvládal zákrok, ne tak často prováděný, nemá smysl ho pokaždé dělat jinak. Spíše to chce mít pár postupů, které provádí často a dobře je umí.

indikovaná obřízka (Ne, 16. 2. 2020 - 09:02)

souhlasím s tím, že nestačí jen slepě věřit doktorům. Tj. automaticky přistoupit na řešení, které lékař navrhne. Jak je napsáno výše, lékaři u nás obřízku indikují jen tehdy, když není jiného zbytí. Jinak mnohdy záleží na pocitu pacienta, nakolik mu vadí úzká předkožka, které může různě vadit při sexu nebo i jinak, např. obtížné přetažení zpět ap. Celkově lékařské vědě věřím, ale prostě někdy se páni doktoři do toho nehrnou, aby operovali. Dospělý pacient si musí říci sám, že mu to vadí, jinak má smůlu. Toto je problém zejména u dětí. U nezletilých a neplnoletých se sex jaksi nepředpokládá, takže mladý hoch nemá právo říci, že ho to vzadu škrtí. Zde jde o to narazit na odpovědného lékaře a případně by to měla omrknout i matka toho kluka. Posoudit, nakolik toto může vadit. Hlavně se nenechat uchlácholit, že se to samo spraví věkem. Na urologiích mají plno takových dospělých pacientů, pediatra to odkládala s odkazem na dospělost či dospívání, kde se to "upraví samo". Neupraví se samo nic, to urologové i dětští chirurgové vědí.

Zkoumal (Ne, 16. 2. 2020 - 13:02)

Pochopitelně se nic samo neupraví. Ani i kybyby to Gin 1000x roztahoval a o to mu vlastně jde. Chytat ty kluky , co je to škrtí i na gay seznamce, kde má přes 2000 příspěvků, s odkazy na své stránky. Radí jak to roztahovat. A až ho pak prokouknou, jako Jirka a mnozí další, tak jdou raději na obřízku a jemu napíší, ze je šílený a ještě k tomu anál. Proč on sám nečeká, až se mu sama upraví lednina, když mu krvácí? To pak fofrem maže ko krankenhausu i v Německu! A zapomene i na Zkoumala, kterého už vidí ve všech, kteří mu oponují.

Martin (Ne, 16. 2. 2020 - 01:02)

Tony, má cenu to číst. To co Zkoumal napsal je z 99% pravdivé. Škoda je, že takovou osvětu, pro ty co obřízku opravdu potřebují, neděláš ty sám.

Tony (Ne, 16. 2. 2020 - 01:02)

Zkoumale, sám sis tu teď odklepl své vejžblechty. Kdo myslíš, po té, cos tu to zazdil, že sem ještě chodí?

Martina (Ne, 16. 2. 2020 - 08:02)

Tony, jediný kdo to tu zazdil jsi ty. Už si to uvědom.

Tony (Ne, 16. 2. 2020 - 00:02)

Zkoumale, zase tus vychrlil své cirkumfetišistické romány, které vůbec nemá cenu číst.

Zkoumal (Ne, 16. 2. 2020 - 01:02)

Jen pravdu, nevím co náš na mysli, ale pouze kvalitní a pravdivé příspěvky o prospěšnosti obřízky. Už jí máš konečně taky? Nebo tě rajcuje si o ní psát, tedy v rámci možností obřezaných prstů?

Reklama

Přidat komentář