Reklama

Obřízka

Zkoumal (Ne, 16. 2. 2020 - 01:02)

Jen pravdu, nevím co náš na mysli, ale pouze kvalitní a pravdivé příspěvky o prospěšnosti obřízky. Už jí máš konečně taky? Nebo tě rajcuje si o ní psát, tedy v rámci možností obřezaných prstů?

cenu (So, 15. 2. 2020 - 20:02)

mají osobní zkušenosti s něčím, ne z druhé ruky, jedna paní povídala, četl jsem atd. Ale vlastní zkušenosti, co kdo má, doporučení na konkrétní zdravotnické zařízení, lékaře. Třeba i informace lékař odborně dobrý, ale arogantní. Nebo lékař výborný, ale nepříjemná sestra. Tohle jsou info, co odborné texty neobsahují. Ovšem ne vše, co lidí napíšou zas musí být pravda.

odkaz (So, 15. 2. 2020 - 20:02)

na zajímavý článek na Novinkách (zobrazují se na seznam.cz)
www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/clanek/sedm-veci-ktere-jste-pravdepodobne-nevedeli-o-muzske-obrizce-40313233?seq_no=5&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Článků na populárních webech je řada, je vhodné si přečíst a přebírat si z toho. Ne vždy to jsou spolehlivé informace. Spolehlivým pramenem jsou lékařské texty, i těch je na webu plno, ale velká část lidí jim nerozumí.

A kdo má potíže, měl by hledat pomoc v ordinaci nebo v nemocnici. Na internetu spíš jen informativně. Nejméně spolehlivé jsou laické diskuze, asi jako tato.

víte co (So, 15. 2. 2020 - 15:02)

ona by byla skvělou aktivistkou proti obřízkám taková Greta. Dívka živená asi veganskou stravou, díky malnutrici vypadá spíše na 11 než na 16. V jedenácti mívají dívka už obvykle nějaká prsa, nebo začínají jim růst. Ona je spíš loutkou, kde říká, co ji někdo jiný naučil. Sama může mít těžko nějaký názor, do školy už dávno nechodí. Krom infantilismu (opožděnému vývinu) je i nezdravá co se týče psychiky. Nakonec její diagnoza byla zveřejněná, psychicky v pořádku není. Ta by byla skvělý bojovník proti obřízkám, mentalitu i ignoranci, to na to fakt má. A hlavně sebevědomí a umí dobře ječet a v jejím tváři i hlase jde jasně vidět nenávist, ke které ji někdo vybičoval. To by byla bojovnicí proti obřízkám.

ve skutečnosti (So, 15. 2. 2020 - 15:02)

má problém s předkožkou řada mužů bez obřízky. Může to být dobrá čtvrtina. Předkožka na konci je užší, jinak by se s měnící se velikosti penisu stále posunovala sem a tam. Což se děje po částečné obřízce a z více důvodů to vadí, např. lezou tam chlupy, pohyb předkožky dráždí atd.
U většiny z nich není obřízka vyloženě nutná, ale řadě z nich by pomohla v většímu komfortu. Jsou borci, co si dávají za žalud škrticí kroužek, takže evidentně sex může fungovat i předkožkou, která vzadu škrtí při erekci. V učebnicích pro lékaře a sestry se jasně varuje před tím nechávat předkožku trvale vzadu - právě proto, že je vzadu užší. V běžném případě to pár hodin nevadí, u někoho to nevadí ani trvale. Ale u někoho to vadí velmi i třeba hodinu. Dosti mužům s užší předkožkou by obřízka pomohla. Sex by byl příjemnější, nemuselo by se řešit, že po něm např. nejde dát předkožka zpět, až po nějaké době atd. Naši lékaři k obřízce nikoho nenutí, pro ně to je práce navíc a bodů od vzp za to moc není. Leckdy obřízku provedou dle toho, jak to cítí pacient. Pokud je někdo spokojený s tím, že předkožka po stažení dozadu zaškrcuje, tak to nijak neřeší. Sami obřízku doporučí jen tehdy, kde není zbytí. Pokud kůžička nejde vůbec stáhnout, je horší hygiena. Hrozí riziko rakoviny, to se týká i partnerky muže. Nebo sex nejde praktikovat, případně nevyhovujícím způsobem. Předkožka je nestažená, nedojde k normální stimulaci. Nebo se při styku sama stáhne a nejde zpět. A pak honem do nemocnice, protože zpět dát nejde. Obřízka se rozšířila v oblastech, kde hygiena je ještě důležitější, teplé oblasti nebo přímo tropy. Teplo, nedostatek vody - tak nemusí jít o židy nebo muslimy, aby ti lidé empiricky zjistili, že obřízka je nejlepším řešením v dané situaci. Praktikovala se ve starém Egyptě, kde žijí tzv. Koptové, ne dnešní Arabové. Znají ji i africké národy mimo oblast islámu nebo křesťanství či judaismu. V naší zemi není běžná, navzdory určité módě přejaté ze zahraničí. Stále je vysoce okrajovou záležitostí pár lidí, spíš ji mají jen lékařsky indikované případy, tj. kde měl někdo ty nejvážnější potíže. Velká část mužů s úzkou předkožkou, která jde stahovat např. jen mimo erekci, tak to vůbec neřeší, radši se tím moří celý život, což je chyba. Navzdory obecné prospěšnosti obřízky se v zahraničí, zejména USA, ale i západní Evropě vyrojily různí pomatenci, kteří bojují proti obřízce. Obvykle jde o pomatené ženy, které pořádně neví, o co jde. Samy ji nemají, partnera obvykle taky ne, v lepším případě ho měly krátce. Pro své syny nebo cizí děti chtějí zajistit "ochranu" před obřízkou. Užitečnost takových aktivit je stejná, jako u jiných ujetých aktivismů. Vehementní uřvaní aktivisty nebo lépe aktivistky, co jsou naprostými ignoranty. V Německu dnes např. obřízka není možná, jen ze zdravotních důvodů nebo kvůli víře. Ta druhá možnost, i zde ji původně chtěly zakázat, ale ozvali se židé spolu s muslimy. Něco, co popírá evropské tradice staré po staletí. Praktikování židovské obřízky přitom nijak neovlivnilo německý národ po dlouhá staletí, to samé u nás.

Návštěvník (So, 15. 2. 2020 - 02:02)

Obřízka??? - u řízka!!!

Steve (Pá, 14. 2. 2020 - 16:02)

Tony ... klídek.

Návštěvník (So, 15. 2. 2020 - 15:02)

já si myslím, že nemá smysl s někým se přít. Pokud někdo přináší argumenty, tak to se dá. Pokud někdo jen opakuje něco naučeného, co někde přečetl, fakticky nemá vlastní názor, jen opakuje, tak argumentace nedává smysl. Odpovídat nebo polemizovat lze jen s něčím, co má nějaký smysl, co má hlavu a patu. S hesly těžko polemizovat a s bláboly to už vůbec nejde. Včera jsem četl příběh mladé dětské doktorky, co sama má malé děti. Případ lidí z alternativy, co krmily své děti vegansky, těžká zdravotní poškození vč. nevyvinutí mozku, v jiném případě i úmrtí, ve všech podvýživa těch dětí. Ovšem oni (jako středoškoláci) vědí své, lépe jak doktoři. Radši krmit děti zrním a kozím mlékem. Smutné je, že takovým extrémním názorům dost lidí naslouchá, i když to plně nepraktikují. Zčásti se ovlivnit nechají, dost lidí je prostě hloupých a neznalých. To se týká i očkování - jeho odmítání a to samé platí u obřízek. Ono je to jak poblázněné feministky. Ty bojují za práva žen u nás, kde ženy mají těch práv spíše více. Nejdou ovšem do zemí, kde ženy nemají žádná práva, myslím třeba svět jiného náboženství - těch je ostatně víc, kde to platí. Zachraňují ty, co to nepotřebují a tam, kde by to snad bylo potřeba, tam radši nejdou. Pokud někde dělají obřízky ostrým víčkem od konzervy nebo rezavou žiletkou, tam tam prosím osvětu. Tam jde o barbarský zákrok či mrzačení, když se přidá infekce. Jenže to těm poblázněným nevadí. Oni jsou snad rádi, když pak mají odstrašující příklad, jak někdo po takové obřízce zemřel nebo přišel o svůj orgán. Zapomenou dodat, o jakou zemi šlo a kdo zákrok prováděl. Pro jejich ideologii je dobrá jakákoli manipulace.

Rizner (Čt, 13. 2. 2020 - 18:02)

A co já?

Tony (Čt, 13. 2. 2020 - 18:02)

Zkoumal, Chroustal, Zacpal, jenom ten Vrzal je z nich skutečný, ten už se ale u Kapitána neukáže.

Martin (Čt, 13. 2. 2020 - 18:02)

Zacpale, z tvého příběhu jsem si poprskal monitor :-D :-D musíš se holit pravidelně..... a i stará ;-)

Tony (Út, 11. 2. 2020 - 08:02)

Zmrzačující amputaci předkožky nedoporučuju, protože znám spoustu mužů, kteří nenávidí své rodiče za to, že to dopustili.-----------------Teď se řeší na jednom německém medicinském fóru případ jednoho takového---jeden účastník tam k tomu před chvílí napsal (překlad google)----------------matze1980--------------------------------
Vor 4 Stunden----------------
--------------------
TE byl okraden o velkou část své sexuální citlivosti zjevně lékařsky zbytečným zásahem. Kdo by s tím nebyl „posedlý“, zvláště pokud zásah již nelze vrátit zpět? Představuji si, že je to špatné, pokud ani nemůžete použít toaletu nebo sprchu, aniž by vám to bylo připomenuto. To prostě nemůžeš potlačit. Existuje několik případů, kdy stres způsobený tímto údajně „malým řezem“ byl pro postižené tak velký, že spáchali sebevraždu. Tyto incidenty nesmí být smeteny pod stůl a vyloučeny jako jednotlivé případy. Dalo by se jim vyhnout, kdyby odpovědné osoby, tj. Lékaři a rodiče, jednoduše použili svůj mozek a projevili trochu větší empatii. Sexualita samozřejmě není všechno v životě, ale je to jeden z našich největších řidičů. Když už nemůže být uspokojivě prožíván, je zde mnoho utrpení ve formě deprese a hněvu. Obřízka předkožky je také obřízkou sexuality. Je mi velmi líto TE a doufám, že si najde cestu, aby mohl ještě vyřešit svou situaci.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Pokud mohu někoho doporučit, tak jedině lékaře, který to řeší operací s úplným zachováním předkožky a to je MUDR Libor Janeček, primář dětské chirurgie v Kolíně.

Návštěvník (Út, 11. 2. 2020 - 20:02)

Jakou provizi si za roli "kecala" bereš Antoníne?

Veronika (Út, 11. 2. 2020 - 08:02)

Dobrý den, ze zdravotních důvodů bude muset můj syn na obřízku a proto bych se ráda zeptala Vás, co s tímto máte zkušenost, kterého doktora by jste doporučili v Praze a blízkém okolí?

Steve (Út, 11. 2. 2020 - 15:02)

Tony přehání, vůbec ho neberte vážně. Problém proberte z jedním z pražských urologů, problém je třeba vidět a řešit na místě - to přes internet opravdu nejde.

Tony (Út, 11. 2. 2020 - 23:02)

Steváku, pouze si tím léčíš svůj SYNDROM POPŘENÍ ZTRÁTY.

Tony (Út, 11. 2. 2020 - 08:02)

Zkoumal, pro tentokrát zacpal. Pěkná báchorka ale na autora čůracích dívek nemáš.

Jakub (Po, 10. 2. 2020 - 08:02)

Tony moc děkuji,že si vážíš mojí mámy.

Tony (Po, 10. 2. 2020 - 06:02)

Ještě když tu na doktorce řádili jehovisti, tak tu byl jeden z nich pověstný svým "spamatuj se".

Martin (Po, 10. 2. 2020 - 06:02)

Mílo, super! Ale zbývá se synem ještě dopilovat češtinu a s / z..... Vidím, že to je pro vás to největší trápení....

Reklama

Přidat komentář