Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Rakato (Pá, 14. 2. 2020 - 23:02)

Ježíš mě zajímá, ale jen když je kvalitně a objektivně pojednán, a k tomu máš se svými okrajovými výšplechty na jeho adresu daleko. A přitom cítím, že máš potenciál. Nepromrhej Ježíšův dar rozumu na podvratnou činnost proti němu. On dokáže potrestat i ateistu.

dv (So, 15. 2. 2020 - 14:02)

Jinak jako autor těch toxoplazmatických a jiných blábolů a Jezájovi jsi opravdu ten pravý, kdo tu má žádat "objektivní a kvalitní" pojednávání dané náboženské postavy.

Rakato (So, 15. 2. 2020 - 16:02)

Já mám vlastní, osobně a originálně vypracovanou teorii o Ježíši, která vysvětluje všechny jeho nesmyslné činy (jako projevy toxoplazmózy), zatímco ty nemáš v rukou nic, jen bláboly z nového zákona, které nedrží pohromadě a občas si i protiřečí. ------------+--- Jinak řečeno - já jako religionista amatér jsem schopen s evangeliemi aktivně pracovat, zatímco ty na ně čumíš jako tele na nové vrata, a maximálně se zmůžeš na pomlouvání Ježíše, kterému nota bene nemůžeš ani přijít na jméno.
Svými názory urážíš sám sebe. ------------------------------ Důkaz o autodehonestaci oponenta podán.

Tony (So, 15. 2. 2020 - 16:02)

A Boží napoleonská lůza opět planně smečuje svá hovna!!!!!

Rakato (Pá, 14. 2. 2020 - 14:02)

I já si myslím, že u uctívání Ježíše je svatokrádež, kterou bůh tak nesnáší - viz jak běsnil kvůli zlatému teleti. Všichni křesťané skončí v pekle, a dostanou tam zvlášť kruté zacházení, jako obzvlášť odporní heretici.

Rakato (Čt, 13. 2. 2020 - 15:02)

Rakato praví: Jsi starý? Nejvyšší čas naučit se ruskou dumku (nebo jinou truchlivou píseň).

sardanapal* (Čt, 13. 2. 2020 - 18:02)

Rakató , sem starý , Rakató sem bolavý , Rakató pomozmi ...
A odkavaďtoje

Návštěvník (Čt, 13. 2. 2020 - 18:02)

Rakato, sem starý ... Rakato sem pomalý... Rakato pomozmi ...
Schválně kde ?

Rakato (St, 12. 2. 2020 - 23:02)

Motivace k dožití je hodně depresivní označení zbytku života, ať už je jakkoliv dlouhý. Ale tvůj pokus dostat mě do depky se nezdařil, protože mám už několik dní dobrou náladu. Ale i kdyby, nevadilo by mi to, protože myšlenky na smrt, na beznaděj a nesmyslnost osudu jsou velmi pozitivní a pomáhají nám dostat se ze splínu a chandry. Nejlepší je přečíst si francouzské dekadenty, ani Machar není nejhorší, ovšem nejhlouběji se ponoříš do chmurného rozjímání při nějakém českém filmu, deprese jistá (nejen z obsahu, ale i z provedení). ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Při této léčebné kúře nesmíme zapomínat na ruskou kulturu, pověstnou svým sklonem k pochmurnosti, takže si u filmu zpívej ruskou dumku o nenaplněné lásce nebo padlých hrdinech.

dv (Čt, 13. 2. 2020 - 07:02)

S tou ruskou dumkou je to dobrý postřeh. O péči o rodiče postižené Alzheimerem ruské dumky zpravidla opravdu nebývají.

Rakato (Čt, 13. 2. 2020 - 15:02)

Péče o rodiče s alzheimerem je psychicky náročná a poznamená tě na celý život. A protože sklon k ní je dědičný, poznamená i tvé děti (až se budou starat o tebe). Je to boží trest za to, že celoživotně necvičíš mozek. Neříkám, že Alzheimera mají jen intelektuální lenoši, ale často jo.

dv (Út, 11. 2. 2020 - 07:02)

Pozoruhodný pohled na údajné ukřižování Jezáji "JezuKrista" Pomazance mají muslimové. Cituji: "وَقَوْلِهِمْ إِنَّا قَتَلْنَا الْمَسِيحَ عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ رَسُولَ اللّهِ وَمَا قَتَلُوهُ وَمَا صَلَبُوهُ وَلَـكِن شُبِّهَ لَهُمْ وَإِنَّ الَّذِينَ اخْتَلَفُواْ فِيهِ لَفِي شَكٍّ مِّنْهُ مَا لَهُم بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِلاَّ اتِّبَاعَ الظَّنِّ وَمَا قَتَلُوهُ يَقِينًا" An-Nisa 4:157

Rakato (Út, 11. 2. 2020 - 13:02)

Tato súra je jen Mohamedova spekulace, že místo Ježíše byl zabit jiný avatar. Já se s ní neztotožňuji. (Konečně, co mohl v šestém století Mohamed vědět o Ježíši?)

dv (Út, 11. 2. 2020 - 20:02)

Pokud vím, žádná súra koránu nemá jako ústřední téma problematiku (ne)zabití Jezáji "JezuKrista" Pomazance nebo kohokoli jiného místo něj. Krom toho, vůbec si nejsem vědom, že by se kdekoli v koránu mluvilo o zabití jakéhokoli "avataru" namísto Jezáji. Mohl bys být konkrétnější, a když tak třeba něco takového ocitovat?

Rakato (Út, 11. 2. 2020 - 23:02)

Sám jsi to napsal v arabštině, hlupáčku.

dv (St, 12. 2. 2020 - 08:02)

To si ani neumíš přeložit verš z koránu? Verš 157 čtvrté súry (jež zove "An-Nisa", neboli "Ženy") zní v češtině takto: «a za slova jejich: „Věru jsme zabili Mesiáše Ježíše, syna Mariina, posla Božího!“ Však nikoliv, oni jej nezabili ani neukřižovali, ale jen se jim tak zdálo. A věru ti, kdož jsou o něm rozdílného mínění, jsou vskutku na pochybách o něm. A nemají o něm vědomosti žádné a sledují jen dohady; a nezabili jej určitě,». viz http://www.islamweb.cz/koran/koran.php?action=view&sura=4&od=157&do=157 ¶ Kde je v tomto konkrétním verši, nebo kdekoli jinde v koránu, nějaká zmínka o zabití nějakého jiného "avatara" (nebo, když na to přijde, kohokoli jiného) místo Jezáji JezuKrista Pomazance? Pokud je mi známo, v koránu (podobně jako bibli) se sice zabijí ostopéro, ale zabíjení v koránu nikdy není kvůli podvodnému vyvolání dojmu, že je Jezája mrtev.

Rakato (St, 12. 2. 2020 - 16:02)

Zamysli se nad sebou, jinak skončíš jako odstrčené vemeno na okraji diskusního fóra, všemi vysmívaný. Protože tvůj buzňácký text v arabštině dokazuje, že sis obul příliš velké boty a jen trapně machruješ. Koho prosím tě zajímá jakási súra z jakéhosi koránu, a ještě navíc arabsky? ------------------------ A tvé reputaci nepřidává ani patologická obsese jakýmsi Jezájou, což podle tebe má být Ježíš. --------------------- Jinak řečeno - jsi marný, a co je horší, i nudný. Zamysli se nad sebou, pokorně si přiznej své mantinely, a nechoď mezi velké kluky, když nemáš nic lepšího než Jezáju.

dv (St, 12. 2. 2020 - 17:02)

Rakatovi byla zase rozšlapána bábovička. Musí prskat, aby odvrátil pozornost od faktu, že zase vařil z vody, a navíc ani neumí gůglovat :p

Rakato (St, 12. 2. 2020 - 18:02)

No dobrá. A jak to máš s mesiášem? Čekáš, že se dostaví, a že to bude Ježíš? Nebo někdo jiný?

dv (St, 12. 2. 2020 - 19:02)

Abych byl upřímný, neustále se snažím věřit tomu, že se dostanu do balíku, a pak se zastaví čas. Takže si budu pomazancem sám pro sebe. A ty?

Reklama

Přidat komentář