Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Návštěvník (St, 29. 1. 2020 - 07:01)

Aliena poruchy, které zkontrolovat každý dává přednost, že jeho.

Izaiáš (Út, 28. 1. 2020 - 19:01)

To bych se divil. Neslušnosti na to má dost, ale důvtip nemá žádný.

Ezechiel (Út, 28. 1. 2020 - 19:01)

Myslíš, Izaiáši, že amatérský psycholog už objevil, proč se tu na diskusi Doktorky tak často objevuje Návštěvník?

dv (Út, 28. 1. 2020 - 14:01)

Braniborský koncert!! https://youtu.be/hbQORqkStpk

dv (Po, 27. 1. 2020 - 10:01)

Abych se přiznal, nechtěl bych na stará kolena dopadnout taky tak, že bych se uchýlil k informační koprofágii jen proto, abych se s její pomocí falešně uchlácholil, že dožívám v kdovíjak inteligentní, výjimečné, spořádané a prosperující zemi. Zejména pokud bych měl nedejbože dožít někde na východ od Šumavy.

Rakato (Po, 27. 1. 2020 - 15:01)

Ty jsi informačně zcela mimo. Takže cokoliv napíšeš je vysoce podezřelé.

dv (Ne, 26. 1. 2020 - 21:01)

Jinak pokud se omezíme na srovnání lidí černé barvy pleti s Čechy, vyjde nám, že každá z těchto kategorií lidí má (přimhouříme-li tedy u Čechů trochu oči, a připočteme-li i synky ze smíšených česko-německých rodin) přesně stejný počet laureátů Nobelovy ceny za vědecké obory - totiž 1 (slovy jednoho). Pravda, lidí černé barvy pleti je mnohonásobně více, nicméně ani tak toto srovnání příliš přesvědčivě neukazuje na tak dramatickou českou převahu v inteligenci a vzdělanosti...

Rakato (Ne, 26. 1. 2020 - 22:01)

Ale ukazuje. Však sám píšeš, že negrů je mnohonásobně více.

dv (So, 25. 1. 2020 - 12:01)

Pokud jde o marxismus-leninismus jako vládnoucí ideologii Východního bloku, celkem pikantní bylo, že tato ideologie dramaticky akcentovala právě roli tzv. "materiálně technické základny" (neboli "výrobních sil") pro vývoj společnosti, ačkoli právě v oblasti technologií Východní blok žalostně zaostával za Západem. Nějaký sovětský teoretik se kdysi pokusil tento rozpor přemostit tezí o tom, že si kapitalismus zákeřně přivlastnil výrobní síly, které již správně patří do "komunistické společensko-ekonomické formace".¶ Jinak pokud jde o tu tvou tezi o rozporu mezi "pragmatickým evropským Východem" a "virulentně politkorektním Západem", lhal bych, kdybych ji upíral racionální jádro. Jenom nevím, jestli je ta vaše slepá východní důvěra v ulhané, proradné a kleptokratické domácí oligarchy bůhvíjak pragmatická, a jestli nejsou ta západní "korektnost" a "ochota pomáhat každému debílkovi" pouze průvodními jevy většího bohatství v nepostkomunistické části evropského kontinentu, který ovšem spěje do řiti - v konkurenci s daleko dynamičtějšími světovými regiony - jako celek.¶ Buď jak buď, náboženství pomáhá dříve stejně jako dnes vládnoucím třídám udržovat kontrolu nad společností. Věznice mají i dnes své placené kaplany, a žádné placené teoretiky ani marxismu, ani anarchismu, a ani libertarianismu.

Rakato (So, 25. 1. 2020 - 16:01)

Nesprávnost financování debílků není na západě tak zjevná jako u nás, protože správně díš - západ je bohatší. Nicméně už dnes vydává tolik miliard euro na vydržování imigrantů a na ochranu proti nim, že už se lidé bouří - viz žluté vesty ve Francii, viz demonstrace v Itálii. A i Rakušáci vidí, že jejich důchodci žijí hůře než jejich imigranti, a to už naštve. A západní ekonomové už začínají poukazovat na to, že když se k tomu přidají výdaje na hurá ekoprojekty, zaostávání západní Evropy vůči USA se ještě prohloubí.

dv (So, 25. 1. 2020 - 16:01)

To je východoevropská posedlost, že se všechno točí kolem imigrantů, kteří jsou zásadně škodliví (a dekadentní Západ, který to "není s to pochopit", spěje k úpadku, zatímco "pragmatický Východ", který to "chápe", naopak k prosperitě). Představa, že se důchodci jako sociální kategorie někde mají ekonomicky hůře než imigranti, je pochopitelně naprostý hoax á la sputnik.cz či Parlamentní listy. A hnutí "žlutých vest" rovněž souvisí daleko více například s cenami pohonných hmot než s migrací - viz https://en.wikipedia.org/wiki/Yellow_vests_movement ¶ Jinak zaostávání západní Evropy za USA snad není ten hlavní problém - tím je přece daleko spíše prudký růst Číny (a v menší míře Indie, Brazílie či Mexika) ve srovnání se Západem (a zbytkem světa) jako celkem.

Rakato (So, 25. 1. 2020 - 19:01)

Vidím, že prvoplán ti není cizí. Nějak jsi zapomněl doložit své tvrzení o neškodnosti imigrantů pro Evropu. --------------------- Zatímco pragmatický Východ spěje k prosperitě? Jaks na to přišel? Např. já jsem to nikdy neřekl. Vždyť Německo už kapitalisticky "doháníme" třicet let, a pořád má dvojnásobnou produktivitu práce a životní úroveň oproti nám. ------------------------------ V Rakousku je minimální výše penze cca 700 EUR, imigranti dostávají v sociálních dávkách v současné době místo 921 eur, na které mají nárok Rakušané, jen 520 eur. Ale Azylanti musejí dostávat stejné sociální dávky jako občané unie, rozhodl evropský soud.
Blíže viz https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/evropska-unie-azylanti-migrace-davky-soudni-dvur-evropske-unie-horni-rakousy_1811211345_gak
-------------------------------------------------------------------------------------------
Jinak řečeno - příště tady nekuňkej své výmysly, které ladí s tvou sluníčkářskou ideologií, a vycházej z faktů. ---------------------------------------------------------- No a k tvému proplánu: Francouzská vláda by jistě chtěla raději nechat ceny benzínu a a výše důchodů železničářů na pokoji, protože Francouzi týdný demonstrují i kvůli kravinám, ale už na své výdaje nemá peníze. Takže potřebuje zvýšit příjmy rozpočtu a snížit výdaje. ---------------------------------------------------------------------
Pokud jde o Čínu s jejími ročními osmiprocentními i vyššímu přírůstky HDP, na ni mají dočasně jen rozvojové země. Takže obrovský přebytek obchodní a platební bilance Číny a tím pádem obrovská suma deviz na rozvoj je jaksi v plánu a vyčleňuje Čínu stranou pro případná srovnávání. (Však Čína má co dohánět v životní úrovni obyvatel i ochraně životního prostředí.) Proto bych s ní Česko ani EU nesrovnával. Proto se spíše srovnávají EU a USA, státy na obdobém stupni hospodářského rozvoje.

dv (So, 25. 1. 2020 - 22:01)

: Takže obrovský přebytek obchodní a platební bilance Číny a tím pádem obrovská suma deviz na rozvoj je jaksi v plánu a vyčleňuje Čínu stranou pro případná srovnávání. (Však Čína má co dohánět v životní úrovni obyvatel i ochraně životního prostředí.) Proto bych s ní Česko ani EU nesrovnával. Proto se spíše srovnávají EU a USA, státy na obdobém stupni hospodářského rozvoje. ¶ Nevím sice, co je to "obrovský přebytek obchodní a platební bilance" nějaké země, ale budiž. Jinak Česko nebo EU můžeš srovnávat s čím chceš - klidně třeba s Madagaskarským královstvím za krále Morice Beňovského. Problém s Čínou ale je, že pokud příliš zbohatne a posílí svoje ozbrojené síly i mezinárodně politický vliv, může dělat Západu spoustu problémů. Může jej třeba zbavit dobrého přístupu k ropě a zemnímu plynu okolo Perského zálivu či v Turkmenistánu, a může s ním eventuálně svést i totální válku s použitím všech možných zbraní hromadného ničení (pochopitelně včetně jaderných) i zbraní ve vesmíru.

dv (So, 25. 1. 2020 - 22:01)

: Vidím, že prvoplán ti není cizí. Nějak jsi zapomněl doložit své tvrzení o neškodnosti imigrantů pro Evropu. ¶ Nauč se prosímtě číst. Žádné takové tvrzení jsem netvrdil. Tvrdit, že imigranti jsou neškodní pro Evropu, by bylo stejně blbé jako tvrdit něco podobného třeba o Češích ;)

Rakato (Ne, 26. 1. 2020 - 17:01)

Češi jsou v Evropě škodná? Čím dál tím lépe. Takový exot tu ještě nebyl.

dv (Ne, 26. 1. 2020 - 21:01)

Každý člověk dokáže škodit svému okolí i sám sobě. A někteří dokáží být i užiteční. Neřekl bych, že ve srovnání s imigranty z Afriky či Blízkého východu jsou lidé z postkomunistické Evropy řádově užitečnější. Ale bezpochyby si mnozí z nich daleko více fandí...

Rakato (Ne, 26. 1. 2020 - 23:01)

Já ti rozumím - selektivní paměť, selektivní vzpomínky, vytěsňování informací, které se ti nelíbí.... ------------------------- Možná, že se v Británii setkáváš s muslimáky, kteří pracují na stejných pozicích jako Poláci nebo Češi a jsou v tom stejně dobří. Ale nechceš vidět ty muslimské manželky, které manželé do práce nepustí, tu velkou nezaměstnanost mezi britskými muslimy. Zatímco Polák bez práce musí z Británie vypadnout, celá velká muslimská rodina toho tvého jednoho pracujícího muslimského muže sedí doma a pobírá dávky. Nejčastější jméno u novorozenců je Mohamed. -------------------------------- Začínám si myslet, že zbagatelizuješ i to, že na rozdíl o evropských přistěhovalců ve V.B. jen ti muslimští v Británii zabíjejí ve jménu víry.

Rakato (Ne, 26. 1. 2020 - 17:01)

Už se ti všechno plete. Pokud jde o migranty, napsal jsi: "To je východoevropská posedlost, že se všechno točí kolem imigrantů, kteří jsou zásadně škodliví..." ----------------------------------------------
Asi z toho těžko někdo pochopí, že kritizuješ východní Evropu proto, že mluví o neškodnosti imigrantů.

dv (Ne, 26. 1. 2020 - 18:01)

Takže hezky po lopatě, abys mě i ty pochopil. Myslím si, že mnoho lidí v postkomunistické Evropě (pochopitelně včetně tebe) přikládá problematice imigrace lidí z Afriky či Blízkého východu do Evropy neúměrně velkou váhu, přisuzuje těmto lidem domnělá privilegia, která tito lidé ve skutečnosti nemají, a obecně se těchto lidí příliš bojí.¶ Tento můj názor vyplývá z mé vlastní zkušenosti jakožto emigranta z ČR a imigranta do Spojeného království. Žiju v Británii už přes 15 let, a dobře si pamatuju, jak zde se mnou samotným bylo jednáno v době, kdy můj právní a ekonomický status ještě nebyl etablovaný, a kdy jsem byl - v souvislosti se svým úsilím o své etablování - odkázaný na své současné a bývalé zaměstnavatele, současné a bývalé poskytovatele ubytování a bydlení, jakož i různé státní i nestátní instituce (úřady, banky apod.). Též jsem se za těch patnáct let setkal se spoustou lidí z Afriky a Blízkého východu, takže mám jistý přehled o tom, zda a jak se tito lidé zapojují do ekonomického života své hostitelské země či nové vlasti, a myslím si, že Češi, kteří podobné zkušenosti nemají, mě v tomto směru nemají co poučovat.¶ Ano, obecně je strach nejen (ale zejména) Východoevropanů o rasovou a kulturní identitu jejich zemí a jejich národů relativně pochopitelný, nicméně nabývá rozsahu a forem, které ve mě vyvolávají silné pocity averze. Jsem též znechucen z toho, kdo všechno se pokouší podobné sentimenty ještě dále uměle přiživovat, a pak z nich politicky těžit. Nicméně na druhou stranu - já mezi vámi nežiju, takže je to všechno hlavně váš problém :p

Rakato (Ne, 26. 1. 2020 - 19:01)

Posuzovat imigraci primitivních, hloupých, nevzdělaných a islámských Asiatů a Afričanů (kteří se do Evropy přistěhovali ne pracovat, ale kvůli sociálním dávkám), s imigrací vzdělaných, kulturně podobných bělochů s pracovními návyky do Británie je až úchylné. Tak s tím nezačínej. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V Británii jsou už čtvrti, kam policie nechodí, a když ano, nic nevyšetří, protože to jsou muslimácká ghetta, kde platí šaria. Tam se běžně obřezávají děvčata, v nemocnicích muži odmítají, aby jejich ženu vyšetřil doktor, je tam velká nezaměstnanost, muslimové ve školách vyžadují muslimské učitelky, jedna muslimská anestezioložka odešla během operace (!!) se modlit atd. Britové prchají pryč od míst, kde muslimáci bydlí. ------------------------------------------------------------------------------------
Mám už skoro jistotu, že jsi ubožák, který z reality vidí jen to, co se mu hodí do jeho upatlané iracionální ideologie. ---------------------------------------------------------------------------------------------
Lidé jako ty se dívají kolem sebe a udiveně se ptají těch, co mají námitky proti imigraci: "Ale vždyť to s těmi imigranty není tak hrozné." Ano, dnes není. Ale kdybys měl nastínit další vývoj, tak tady budeš rozpačitě koktat fráze a nakonec ti dojde řeč. Jen malý příklad - když se Palestinci přistěhovali do Libanonu, rozvrátili svým počtem tamní společenský řád (paritu muslimové x křesťané) a teď je Libanon v politicky hajzlu.

Reklama

Přidat komentář