Reklama

Totální endoprotéza kyčle

Pájja (Po, 3. 2. 2020 - 16:02)

Já létám často, pípám pořád, ale nikoho žádný průkaz nezajímá, osobní kontrole se nevyhnete. Stačí říci jediné slovo "endoprotez". Velká letiště už mají rentgeny, menší provedou osobní kontrolu - rozpažit, osahá vás pracovnice po bocích, podpaží, kolem pasu, sjede ručním skenerem stehna, někde i projedou boty a odchod. Velká letiště třeba naposledy u mě Kodaň, tak tam když řeknete endoprotez, tak vás odvede k vedlejšímu rámu, na značce zatočit s rozpaženýma rukama doprava, doleva a na obrazovce vidíte postavu a na ní jsou žluté značky, kde přesně je kov. Zachytí to i zapomenutou sponku po slepáku. Jednou jsem se ptala, zda kartička tuto lustraci odstraní, paní se zasmála a prý ani omylem. Můžou se falšovat, osobní kontrola je jistota.

111 Danja (St, 5. 2. 2020 - 19:02)

Díky moc Páji, vaše rady jsou neocenitelné. Už před operací jste mi poradila a i dnes téměř po dvou letech od operace, se tady někdy vracím.

Aha (Ne, 2. 2. 2020 - 12:02)

Treba požiadať o preukaz pacienta s TEP od lekára.

111 Danka (Ne, 2. 2. 2020 - 13:02)

Děkuji...určitě to udělám...

Aja (Pá, 31. 1. 2020 - 17:01)

Ahoj Věro, prešla som si aj diskusiu, ktorú si spomínala. Podľa príspevkov si asi tá Věra z rokov 2013-2015. Dávaš tam a stále dávaš veľmi užitočné rady . Moje kríže trocha povolili. Kamarátka mi požičala bio-lampu, tak som doma aplikovala 3x denne 10 dní +krém-balzam s kyselinou mravčou +kvapky MYOREL na uvoľnenie svalstva. Je to lepšie. Operovaná noha pobolieva raz viac raz menej, ale nie je to také aby som brala niečo od bolesti. Zdá sa mi že sa to chová podľa počasia. K tej pooperačnej bolesti. Nebrala som nič proti bolesti ani v nemocnici. Všetko sa to dalo zvládnuť bez práškov. Teraz čakám na termín pre druhú nohu. Pokyny na predoperačné vyšetrenia mám doma , už len termín nástupu. Chcela som marec tak uvidím kedy ma pozvú. Majte sa všetci krásne. Dobré rady sú k nezaplateniu.

Věra (St, 29. 1. 2020 - 13:01)

Pájjo, tohle je zase reakce na dotaz z roku 2003 - někdo si všiml diskuze.

Pájja (Čt, 30. 1. 2020 - 17:01)

Věrko, to jsem si všimla, spíš mě zajímala ta jeho bolest, co se s kým bavím, po operaci je každý bez a spokojený. Samozřejmě, pokud nejsou komplikace.

Věra (Pá, 31. 1. 2020 - 12:01)

Pájjo, já jsem totiž v roce 2014 na Medixe odpovídala pánovi stejného jména, který ale psal, že je mu 72 let a také měl stále bolesti. Pak už nenapsal. Tak nevím, jestli není tohle zase jen nějaké rýpnutí do diskuze. Souhlasím, že každý se jinak hojí a ne každému se povede, že pak chodí bez bolesti. Podívej se na Totální endoprotéza kyčle - Medixa. Tahle diskuze už vloni skončila kvůli spamům, ale já jsem si ji ráda procházela.

Bronislava (Út, 28. 1. 2020 - 19:01)

Děvčata i chlapci, tak příští týden jdu na to. Je zde někdo s podobným termínem ať si můžeme dodávat navzájem odvahu?

Eva (Čt, 23. 1. 2020 - 07:01)

Pajjo ,Věrko moc Vám děkuji za odpovědi,za rady osobní zkušenosti.
.Věrko i ortoped říkal že logicky bývá kratší noha s poškozeným kyčlem.Ale mne se ta noha se zdravým (zatím)kyčelním kloubem vybočuje ,jde do X..A tím pádem je kratší..A až poslední rok ..A ta delší se začala poškozovat..Těch deformací je stále více .Už se to nesrovná..Umět přijmout fakt je třeba.Vaše poznatky zklidní a zbavují strachu .A jak píšeš Pájjo vše je v hlavě!Trvá než se to zpracuje tam zpracuje ..Broni at tvé chřipkové příznaky odezní a máš vše podle plánu....Hezký den všem kdo sem zavítáte...Eva z Tábora

Věra (Ne, 26. 1. 2020 - 14:01)

Evo, to co píšeš znamená, že ti jde koleno do x. A je to koleno, které budeš potřebovat po TEP kyčle opravdu hodně. Připrav si tedy všechny podsedáky a židle s područkami, ať kolenu ulehčíš. Nechci tě strašit, ale já jsem to měla podobně - jen koleno bylo takové křivé na všechny strany - a operaci kyčle nepřežilo. Teď mi odchází druhé a jsem už vážně rozhodnutá, že se objednám k operatérovi a domluvím si termín.

Jo, Pájjo, už to hlava pobrala, že tohle nikam nepovede.

Eva1 (Po, 27. 1. 2020 - 08:01)

Věrko koleno u zdravé (zatím )nohy mi jde od těla noha ,do x,ta pravá noha k TEP je delší o 3 cm,jde mi z toho hlava kolem.Jak píše Pájja ,bude to na operatérovi...A na štěstí..Opatřuji si podsedáky ,trénuji chůzi o berlích které jsem dopředu vyfasovala,.Opatřili jsme si na WC WCmísu pro invalidy-vyšší 50cm a k němu spršku tuto- Bidetová sprška Grohe Grohe 26358000..Mám sice v koupelně bidet, ale už nyní na něj sednu málo ,protože je nízký.A hygienu po použití WC považuji za nezbytnou..
Pájjo přečetla jsem si Tvůj typ na obuv Peter Legwood Dolphin Bianco,díky .Půjdu u nás do zdravotních potřeb a opatřím..Potřebuji obuv na snadné nazouvání po operaci...
Boty to je to co už roky řeším,mám dělané i vložky na míru..Ale z obuvi kupuji obuv gabor rollingsoft .Jsou dražší,dají se koupit všechny verze-tenisky ,pantofle,baleríny..Jsou měkké a první boty co mne vyhovují na chůzi...Děvčata a páni ,mějte se co nejvíce pohodově..Pa ,Eva 1

Pájja (Út, 28. 1. 2020 - 08:01)

Evo1, jen malá rada k těm botám. Jsou opravdu perfektní, nedám na ně dopustit, připrav se, že tě první dny mohou rozbolet svaly někde na noze, to je následek špatné chůze. Určitě si vezmi při nákupu sebou silnější ponožku, aby ti boty "nafoukali" na širší nohu, kterou asi i díky obvazům budeš mít. Potom můžeš kdykoli tam přijít a oni ti vždy boty upraví přesně na nohu, tak jak bude potřeba. Takto to funguje u nás a prý je to servis, který musí prodejci této značky provádět. Mám je 1 3/4 roku, nosím je minimálně půl dne a víc, jsou pořád ve skvělém stavu. Mimochodem, hodně je doporučují i pro ty, co trpí haluxy, teplem botu upraví přesně na každou deformaci.

Eva1 (St, 22. 1. 2020 - 07:01)

Děvčata -všechny Vás zdravím. Pájo díky za info, ano K.Gott měl v Německu operaci a pak v médiích proběhlo že mu to v Česku museli opravovat..Jinak Pájo díky za Tvoje poznatky .Já v tom ted lítám a vidím občas katastrofické scénáře mé TEP operace...Jsem akční ,zvyklá běhat,zvládat dům malovat,zahradu,hostiny pro mou velkou rodinu,cestování s manželem za hranice kde trochu bydlím..A na podzim začaly potíže s chůzí .Noha kde mám poškozený kyčelní kloub je najednou delší,dávám si do boty zdravé nohy podpatěnky i až třícentimetrové..No nebudu se rozepisovat-Pájo tak asi se zajímat o to aby mi dali hlavici trvanlivější,jak píšeš,že?Já mám posilku doma,rotoped,běžecký pás,cvičím SM systém,Mojžíšovou.plavu...Bojuji s potížemi páteře,nejsem pasivní .Syn mi pořídil autotrakční lehátko firmy Dolejší,úžasně protáhne ..Jsem typ co nezná že něco nejde ,jsem disciplinovaná,dokázala jsem výrazně zhubnout,držet si váhu..Ale ted operace mi straší nemohu až tak ovlivnit a mít ve svých rukách.Závislost na lékařích,děsí..Děkuji za podporu a držím všem palce ,jste pro mne důležité..Eva

Věra (St, 22. 1. 2020 - 17:01)

Evo, to je docela zvláštní, že máš špatnou nohu delší. Ptala jsi se proč? Já jsem měla, stejně jako Pájja, pokaždé tu operovanou nohu kratší. Poprvé se mi rozpadal kloub a hlavice se propadala do jamky - to jsem ji měla o 1 cm kratší a před reoperací o 2 cm - zapadal dřík do stehenní kosti. Po první operaci jsem měla nohu s TEP naopak o 1 cm delší - srovnalo se to v pánvi, takže jsem nekulhala, nosila jsem taky v botě podpatěnky, ale později jsem měla jeden bok výš. Po reoperaci mi nohy srovnali, takže jsem měla stejně dlouhé. Jak píše Pájja, poznala jsem to už když jsem si poprvé stoupla. Operatér mi to před operací slíbil, byla jsem moc ráda, že se to povedlo. Pánev se časem zase srovnala. Možná i tím mám ty probléby s bederkou. Operaci opravdu neovlivníš, tak věř, že to dopadne dobře a budeš chodit bez bolestí a děla to, co jsi byla zvyklá - v mezích možnosti.

Pájja (St, 22. 1. 2020 - 08:01)

Evo1, já za roky před a po operaci pořád hledám nové informace, pročítala jsem diplomky o operacích i rehabilitaci, viděla videa operace, ale finální rozhodnutí jsem ponechala na doktora. Jsou desítky náhrad, jen doktor umí určit, která je vhodná, pro toho kterého pacienta. Cvičila jsem vždy až do operace, rotoped můj největší přítel. Jsem aktivní, rotoped, steper, balón, gumy, vše mám doma roky + fitko, bazén. Po operaci se držím rad, neběhám, chodím svižně. Neskáču, nedřepuji, neplavu prsa. Prvně jsem se hlídala víc, ale postupem doby povoluju, chce to čas, nic neuspěchat. Já se operace nebála, to víc pobytu v nemocnici. Kromě porodnice v 89 jsem tam nebyla a 12 dní byl větší stres než operace. Jsem věděla že musím, že musím cvičit a lenost stranou. Měla jsem velké štěstí, že záda mám v pořádku, nikdy problémy a jsem zvyklá spát hlavně na zádech. A mnoho praktických rad mi dala tato diskuse, proto sem pořád chodím číst. Držím palce!

Bronislava (Út, 21. 1. 2020 - 19:01)

Děvčata tak jsem myslela, že mám vše zmáknuté a dnes mám dojem, že se o mě pokouší chřipka, mám do operace ještě 14dní, tak doufám že se stihnu dát dohromady. Řešil jste někdo podobný problém?

Pájja (St, 22. 1. 2020 - 08:01)

Bronislavo, řešila jsem to při první operaci. Tehdy ještě neměli přístroj na vracení krve, šla jsem na autotransfúzi. Bohužel, začínající zánět v těle (viróza). Přímo na hematologii mi doktorka poradila echinacea tinkturu, prý ať si ji nasadím dvojnásobnou dávku. Zabralo. Od té doby ji užívám přes zimu preventivně a žádné nachlazení. Obvoďáka mám naprd, se divil, co po něm chci přeléčit. Ale každý jsme jiný.

Tamara (St, 22. 1. 2020 - 06:01)

Řešili spolu se známým, jeho lékařka ač normálně se chřipka antibiotiky neřeší mu napsala širokospektrá a operaci podstoupil a vše bylo ok.

Bronislava (St, 22. 1. 2020 - 08:01)

Děkuji, nerada bych o již stanovený termín přišla, hlavně kvůli navazujícímu termínu rehab. ústavu

Reklama

Přidat komentář