Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Miluna (So, 25. 1. 2020 - 20:01)

Tady byla celý den mlha takže hnus.Horší je že já nemam ani chuť zatim nikam jít a se Sergejem jsme se lehce chytli:-( a teď tu sedíme oba ticho a nějak teď ani moc nemluvíme.Já sem četla že ta nákaza přišla že se číňan nakazil na trhu z hada nebo netopýra,jak jsou prasáci a jí tuhle havěť a vir zmutoval a začal se šířit z člověka na člověka a je z toho to co píšeš.

Miluna (So, 25. 1. 2020 - 19:01)

Bianko Kači nějak nic moc je.Připadam si najednou jako kus plastu nebo jak to říct.Takový divný strojový.A Bianko já sem Miluše.A Miu já si myslela celou dobu že bydlíš v rodinnym domu se zahradou ale ty teda máš byt asi v nějakej bytovce kterou koupí jinej majitel jestli sem dobře pochopila a záhradka patří k tomu? Jinak jak tu někdo psal tak o tom viru taky čtu,je to děsiví.Prasáci hnusný tam žerou hady netopýry a nakazí tim nakonec celej svět.No je to na hlavu,fuj a pořád je sem pouští.Aby mi z toho nezačlo hrabat znova už! Je mi divně a nevim jak si pomoct.

Kača (So, 25. 1. 2020 - 12:01)

Milu, jak je? Už je ti lépe?

Kača (So, 25. 1. 2020 - 12:01)

Mio, soucítím s tebou...já to taky mám: můj dům (pidibyteček), můj hrad...a ať mi na něj někdo zkusí sáhnout. Muž přišel s tím, že bratr jeho dědy chce prodat domek tady nedaleko od nás. Chce do toho jít. V únoru končíme po deseti letech se splácením dluhu po matce, tak by ty peníze na splátky hypotéky byly. Nejdříve jsem byla proti, ale teď začínám pomaličku plánovat...Mio, držím ti palce, ať vše dobře dopadne a nechají tě na pokoji...Můžu se zeptat, co jsi za znamení?

Mia 22 (So, 25. 1. 2020 - 16:01)

Tak o dopadlo, nedopadlo.....Byli zde včera, mladý majitel, jeho otec a strýc. Otec byl samej úsměv, pořád se mě něco vyptával, samá poklona, asi mu došlo, za tuhle situaci může především on svým letitým nezájmem. Mladej byl taky takovej dost, jak to nazvat, no byl komunikativní, strejc jen přicmrndával. Povídal, že má několik kupců, to mě vrtá hlavou, proč zde žádnej nebyl!? Trošku to zde fotil, sousedy zjebal, že musí do měsíce vyklidit všechny společný prostory který zarovnali harampádím, mě pochválili, že mám všechno udržovaný a pořádek. Ale byli poněkud zmatení, páč zapoměli klíče zde od prázdnýho bytu, ještě že mě nechali náhradní, to kvůli tomu, kdyby tam třeba praskla voda nebo něco. Za tři týdny přijedou zas. Takže zase tápu. Pak mě krutě zabavil vnouček, večer jsem byla ráda, když jsem se dohrabala do postele a při usínání jsem slyšela to jeho, babi ted ti něco řeknu.
Znamením jsem beran a myslím, že to pasuje.

Kačo (So, 25. 1. 2020 - 13:01)

hodně pomáhá jitrocel. Jitrocelový sirup je hodně sladký a dětem zvedá žaludek, ale jsou v prodeji i jitrocel sypaný nebo sáčkovaný čaj - u něj je dobré po vyluhování pytlíček přiložit na odřený nosík. Podívej se pro inspiraci na Lekarna.cz a do lišty nahoru zadej "jitrocel". A pak můžeš v místní lékárně, kde bydlíš, říct přesně, co si přeješ. V lékárnách něco z toho většinou mají a nebudeš muset platit dopravné.

Kača (So, 25. 1. 2020 - 15:01)

Moc děkuji za tip. Ty sirupy nesnáší, mají po nich průjem, ale čaj vyzkouším. Bez s lípou a medem se mi docela osvědčil. I podběl...

Kačo (So, 25. 1. 2020 - 13:01)

ještě na rýmu pro děti - smíchej mořskou sůl s vlažnou vodou, ne moc silný roztok, a namoč do ní vatovou tyčinku, kterou budeš dětem vytírat nosní dírky. Někdo doporučuje přímo napařování a inhalaci pod ručníkem, ale může vyvolat bolesti hlavy, tak spíš tuhle šetrnější formu.

Kača (So, 25. 1. 2020 - 15:01)

Děti jsou už puberťáci, tak jsem jim v DM koupila sprej mořskou vodu a nutím je, aby si ji stříkaly do nosu...ale moc si iluze o nich nedělám (jako o dětech...). Ale mně to dost pomáhá. Taky děkuji za tipy.

Fernando (Pá, 24. 1. 2020 - 23:01)

Tak ať vám to rozhodne ten borec, co se tady nedávno vytahoval, že určí polohu každého pisatele s přesností 10 metrů. - A pak ani nepoznal, jestli je v Rakousku nebo tady. :)))

Lalla (Pá, 24. 1. 2020 - 23:01)

Jo ten, jak určil, že jsem v Lounech:))) Ale tak to byl Silvestr, takže legrace

jo (Pá, 24. 1. 2020 - 22:01)

Povídku píše Lalla :-))

Lalla (Pá, 24. 1. 2020 - 22:01)

Lalalala:)))), ale jdi ty

jo (So, 25. 1. 2020 - 12:01)

... nikam nejdu :-)) jsi nejžhavějším kandidátem, odpovídá tomu tvoje inteligence, hravost, soutěživost.

Lalla (So, 25. 1. 2020 - 12:01)

Jo a já tobě zase už často říkala, že máš fakt chytré příspěvky k věci a ty jsi slíbil-a , dát si stálý nick:)))

Lalla (Pá, 24. 1. 2020 - 22:01)

Když jsem vám tady stvořila postavu "Lallin kocour", tak jste se vofrňovali. postavu Lallin manžel no to už teda nenene

-Aleš- (Pá, 24. 1. 2020 - 22:01)

Bianka je vyjímečná, jako jediná pozná kdo píše povídky, ale za celou tu dobu pořád neví jak se jmenuje Miluna :-) Tak kdo to teda píše? Někdo z diskuze nebo někdo v pozadí? Třeba manžel Lally?

.. (Pá, 24. 1. 2020 - 23:01)

Správně:)...Miluna neni Milena jak si Bianka myslela ale je to Bianko Miluše se svátkem začátkem srpna.

bianka (So, 25. 1. 2020 - 06:01)

Díky ležatá dvojtečko. Tak tohle mi uteklo. Ale došlo mi to později, že to tak asi bude. Někdy čtu mezi řádky. Někdy. Ale chybí mi tu ta naše Miluše. Milu, je vše ok?
Nebo zase ne? A ohledně toho víru, co nás tím straší. Ohrožení jsou hlavně lidé okolo 75 let, někde psali. Možná zvýším zásobu česneku, kys. zelí, grepů a celkově citrusů a začnu na zahradě hledat a vykopávat slivovici, kterou tam ukrýval můj dědeček. Prevence je prevence. Uvidíme. Jak se u nás začnou ale nosit tyhle roušky přes pusu jako v Číně, tak mě legrace přejde. Vystrašený anonyme, neboj.

Kača (So, 25. 1. 2020 - 12:01)

To mi připomnělo, jak známý vykopával slivovici, když jeho dcera udělala státnice...slivovici nenašel, ale zase měl pěkné pole na brambory. S tou imunitou už jsem na hlavu...děti pořád marodí. Týden jsou ok, další týden kašlou, smrkají. Už byla i mimořádná rodičovská schůzka. Celé třídy na 2.stupni jsou pořád marod. Teď budou mít volno v pátek, pololetky, a ředitel nakázal ješte v pondělí ředitelské volno...každý den mají saláty, koupila jsem jim i vitamíny v lékárně a pořád teploty, rýma, kašel...ať se zkusí ten čínský vir k nám přiblížit a budou nosit ústenku i kdybych jim ji k uším měla přišít...V telce něco plácali o sluníčku...a tady v Hradci je inverze, hnusně a musela jsem si zapnout zářivku na lince v kuchyni, abych vůbec viděla na přípravu oběda...chci jaro!

Reklama

Přidat komentář