Reklama

pomočování u dětí

Návštěvník (St, 15. 1. 2020 - 00:01)

tam žádné prášky nepomůžou dejte pleny, jiná pomoc není, dejte pleny a overal , dítě bude v bezpečí a v intimima nebude narušena .

Martina (Út, 14. 1. 2020 - 21:01)

Mám osmiletého vnuka, bohužel v Německu, kam se dcera vdala. Takový krásný kluk to je, jenže nikdo se mu nevěnuje, oba rodiče jen dělají byznys. Chudák kluk má půl prádelníku vyplněn plenkami, které mu dávají každou noc a nikdo se nestará, kolik toho vypil a kdy čůral. Kluk je vycvičený večer lehnout na postel, stáhnout kalhotky, ruce za hlavu a nechat si nasadit pleny. Nikdo vám neodpovídá na otázku kolikrát se v týdnu počůrá, je jim to jedno, má plínu a všem to přijde v pořádku. Dětem je třeba se věnovat, kdo na to nemá čas, děti by si pořizovat neměl.

Jana (Út, 14. 1. 2020 - 23:01)

Pokud se ale váš vnuk počůrává,tak ty plenky jsou fakt na místě,je pravda, že záleží taky jak často se počůrává a jaké plenky dostává,jestli jednorázový nebo látkový.my máme taky doma takového,ale sedmiletý a taky má v noci problémy,proto má taky plenky

Martina (St, 15. 1. 2020 - 21:01)

Nevím, jak moc často se počůrává, každopádně oba rodiče chtějí, aby plenky měl. Nedokážu jim pomoci s výchovou, vidíme se dvakrát v roce a navíc neumím německy. Dcera má svou hlavu, nemá smysl jí radit. Kluka je mi líto, nemá žádné soukromí a to by ve svém věku už potřeboval.

Pavla (So, 18. 1. 2020 - 17:01)

V tom je ten problém, oba rodiče chtějí, aby jejich dítě mělo plenky! No co, dají se koupit v každé drogerii, tak je to normální. Dítěti nezbyde, než je nosit. A zároveň to chápe jako povolení počůrat se. Všichni jsou vlastně líní, rodiče se nemusí starat, aby dítě došlo na toaletu, a dítě močí, kdy se mu zachce. Na toaletu pak chodí rodiče s děckem jen na velkou a nebo na přebalení. A věkový limit, do kdy děti mají plenky, se stále posouvá k velké radosti výrobců plen.

Martina (Ne, 19. 1. 2020 - 13:01)

To je smutné, když osmiletý kluk má naučeno, že jsou plenky součástí pyžama.

Lucina (So, 9. 1. 2021 - 10:01)

Není to smutné, je potřeba o tom co nejméně mluvit před dítětem a nahlas ho nelitovat.

Nikola (Út, 21. 1. 2020 - 20:01)

Nic se neděje, naše holka měla bouli mezi nohama v pyžamu až do dvanácti, taky to přežila,

Jana (Ne, 19. 1. 2020 - 22:01)

Možná je to smutné,ale pokud se počůrává,tak se hold nedá asi nic dělat

Magda (Ne, 17. 12. 2017 - 18:12)

Plno dětí není sluchový...obejmout

Magda (Ne, 17. 12. 2017 - 18:12)

Vychovává se...Plno dětí není sluchový typ, ale spíš vizuální - to znamená, e do některých dětí můžete mluvit horem, dolem a moc to nepomáhá. Spíš napodobují chovaání, co vidí. Jiné děti jsou zase spíš přes fyzično - musí si vše ohmatat, musíte s nimi zatřást, objemout je nebo plácnout, jinak nereagují. Nejsou všechny děti stejné a teorie, že se jim má vše vysvětlovat je pro některé rodiče zdrojem šíleného strsu, protože některým malým dětem prostě nic moc vysvětlit slovy nejde.

Jitka (Ne, 17. 12. 2017 - 16:12)

to je fakt na palici. Za...Tak v první řadě by se rodiče měli domluvit na společné výchově to znamená že jeden nemůže povolovat to co druhý zakáže .S vysvětlováním a učením musí samozřejmě začít a setrvat do té plnoletosti , ano je to náročné a rodiče na to nemají sílu pořád něco vysvětlovat tak raději dají přes zadek a kolikrát se ani neobtěžují dítěti vysvětlit za co to bylo co udělalo špatně, jak to příště udělat jinak. No se pak nedivme že to dítě udělá znovu.
Děti našich předků věděli že když nebudou poslouchat nedostanou ani krajíc namazaný máslem a spát budou na rohožce se psem což dnes nehrozí.

Miki (So, 16. 12. 2017 - 19:12)

Vychovává se...to je fakt na palici. Za vychovu ditete rodice ruci do jeho plnoletosti-nebo pravni odpovednosti a pomalu nesmi na dite zvysit hlas! Tak co je to za vychovu? Ano jsou urcite tresty dost na hrane, ale klasicke prislovi pravi:"Skoda rany, ktera padne vedle!" Oni nasi predkove dobre vedeli co rikaji. A vetsina rodicu by tu facku, tedy lepe tech par na zadek drzela radejio sama, nez tak trestala svoje dite. Protoze to je vlastne selhani rodice/u/ v nejake fazi vychovy. Ale to uz musi kazdy citit a spravne se rozhodnout. A vychovavat jen vysvetlovanim nejde-zvlaste v dnesni dobe, kdy jsou deti rozmazlene od jednoho rodice a ten druhy je ma vychovavat! Jak to asi konci?

Jitka (So, 16. 12. 2017 - 14:12)

On existuje nejaky prasek,...Vychovává se vysvětlováním

Petr (So, 16. 12. 2017 - 14:12)

On existuje nejaky prasek, ktery kdyz date diteti, tak to zabrani tomu, aby se umyslne pomocilo a pokadilo?

Jestli je na socialku i to, ze nechate za trest dite klecet, tak je to teda moc smutne. Jak mate dite vychovavat, kdyz jsou veskere tresty zakazane.

Znam pary, ktere vychovavaji deti tak, ze je nijak netrestaji. Maximalne jim reknou tytyty, jsi ulobivej, za trest nebude pohadka atd. a jsou to neskutecni spratkove.

Jitka (So, 16. 12. 2017 - 13:12)

Pane Jane urcite jste chytry...A tělesné tresty něčemu pomohou ?
Sousedi měli (je to dva roky zpět) opletačky se soc. protože jejich děcka (kluk 10, holka 8) museli za trest buď klečet v koutě každý měl svůj roh kde čelem ke zdi klečeli půl hodiny. Nebo musely 3hodiny být v posteli , byli nahatý aby z postele nevylízali a byli jen přikrytí každý ve své posteli peřinou a dveře do pokojíčku dokořán , samozřejmě žádný tablety, telefony ,televize. na krácení času nedostali.
psycholog pak prý zjistil že toto dělali rodiče i těmto rodičům a tak vychovávali tak jak byly vychováváni oni.

Miki (So, 16. 12. 2017 - 01:12)

Tresty vám nikdy...Pane Jane urcite jste chytry clovek, tak se Vas zeptam ktery prasek funguje na 100%?
No prece praci prasek a taky ten na vany funguje dobre, coz se o praskach proti pocuravani rici neda. A kdo predepisuje prasky proti pokakavani? To asi nevite.
Vy jste zrejme vyrostl na praskach, asi hlavne psychiatrickych a je to i videt.

Jan (Pá, 15. 12. 2017 - 23:12)

Ahoj. Prosím o radu, pokud...Tresty vám nikdy nepomůžou, to že se pomočí neovlivní ani on. Zajděte k urologovi dá vám prášky .

Zuzana (Pá, 15. 12. 2017 - 23:12)

Ahoj. Prosím o radu, pokud jste někdo také neřešili. Mám syna 5 let. Občas se pomočí v noci. To není taková tragédie. Problém je, že se semtam počůrá i přes den, když je vzhůru a také se zvládá i pokadit. Snažila jsem se něj dostat informace proč se to stává, ale nedokáže to příliš důvěryhodně vysvětlit. Obvykle k tomu dojde, když si hraje a zřejmě se mu nechce přerušovat hru, tak to prostě pustí. Když se ho ptám, zda věděl, že kadí, nebo čůrá, tak odpoví, že ano, ale že se mu nechtělo jít na záchod, nebo prostě na otázku, proč se počůral/vykadil do trenek odpoví, že "chtěl". Někdy se mu to stane ve školce, jindy při hraní doma. Většinou to dokáže ignorovat klidně i několik hodin a prostě chodí v mokrém, nebo s pokaděnejma trenkama a je mu to jedno. Zkrátka to pak obvykle tají. Někdy je pár týdnů klid a pak se situace opakuje třeba i několik dní po sobě. Domlouvání nepomáhá, tresty nepomáhají. Naslibuje, že už to neudělá, ale pak třeba hned další dva dny po sobě to udělá znovu. Vykonat potřebu pro něj zřejmě není důležité a tak to zadržuje, nebo je opravdu lenivý dojít si na záchod. Už nevím. Podle všeho si je toho vědom a je si vědom toho, že budou následovat tresty, ale stejně to udělá. Přitom je to strašně chytrý kluk.

Miki (Pá, 14. 10. 2016 - 13:10)

Dobrý den, máte někdo...Ja mival take nocni desy a sny,jak odnekud z vysky padam.A vzdycky jsem mel rano mokre pleny.Ty latkove pleny igelitove kalhotky mi mamka davala na noc pravidelne snad az do 13ti let.Pak se to v puberte nejak upravilo a osklive sny odeznely,ale ty plenky jsem chtel dostavat stale-co kdyby.Bylo mi v nich moc hezky a ty igelitove kalhotky byly tak mekke a krasne vonely.Dnes jen nejaky pemprsky.Hnus

Reklama

Přidat komentář